14 март 2019 2 947

Як спекти пиріг з консервованими персиками

Пиріг з консервованими персиками – це прекрасне доповнення до чаю. Цю випічку можна готувати для десерту на будь-які випадки життя – гості свята, різні знаменні дати, так і просто для вечірнього вечері з усією родиною.

У будь-якому випадку пиріг сподобається всім, і вже точно ваші домочадці, особливо діти, попросять знову приготувати цей чудовий десерт. А адже його приготувати не так вже й складно, тим більше, що існує величезна кількість різних рецептів приготування цього чудового десерту.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
сметана з негустою структурою - половина склянки
борошно вищого сорту - 650 грам
цукрова пудра - 130 грам
консервовані персики - приблизно 6 штук
яйця - 3 шт.
олія кукурудзяна - 130 мл
розпушувач для тіста - ½ Упаковки
ванільний порошок - ½ Ч. ложки
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 230 Ккал

Приступаємо до приготування:

  1. Готуємо глибоку миску і розбиваємо в неї три яйця;
  2. Додаємо до яєць сметану і гарненько розмішуємо за допомогою віночка, повинна вийти однорідна суміш;
  3. Потім додаємо цукрову пудру. Краще використовувати саме пудру, тому що вона на відміну від цукру швидко розчиняється і робить тісто більш легким;
  4. Розмішуємо всі інгредієнти віночком, цукрова пудра повинна повністю розчинитися;
  5. Далі потрібно залити масло, краще використовувати кукурудзяна олія, воно набагато м'якше і корисніше;
  6. В окрему ємність потрібно просіяти борошно, підсипаємо до неї трохи розпушувача і ванільного порошку. Всі сухі компоненти добре перемішуємо;
  7. В сухі компоненти вливаємо рідку суміш, добре розмішуємо;
  8. У результаті повинно вийти густе тісто;
  9. Залишаємо тісто постояти протягом 15 хвилин;
  10. Тим часом виймаємо персики з сиропу на сито і залишаємо їх на ньому на деякий час, щоб з них стек весь сік;
  11. Вирізаємо з пергаментного паперу круг, який буде точно підходити під розмір фори для запікання;
  12. Змащуємо вершковим маслом пергамент і викладаємо папір у розсувну форму;
  13. Також пергамент можна присипати панірувальними сухарями, щоб випічку після випікання можна було легко вийняти;
  14. Акуратно тісто викладаємо на пергамент і розрівнюємо ложкою;
  15. Розкладаємо на поверхні консервовані персики, їх не потрібно вдавлювати;
  16. Розжарюємо духову піч до 200 градусів і ставимо форму з майбутньою випічкою;
  17. Далі зменшуємо температуру до 180 градусів і залишаємо запікати протягом 30 хвилин;
  18. На готовність пиріг можна перевіряти дерев'яною шпажкою;
  19. Як тільки пиріг повністю спечеться, його потрібно вийняти з духовки, остудити і полити сиропом від консервованих персиків.

Пісочний пиріг з консервованими персиками

 

Інгредієнти для пирога:

  • борошно – 400 грам;
  • цукровий пісок – неповний стакан;
  • 60 мл рослинного масла;
  • оливкова олія – ¼ склянки;
  • 50 мл незбираного молока;
  • 2 великі ложки охолодженого коров'ячого масла;
  • щіпка солі;
  • ½ Ч. ложки мигдального екстракту;
  • консервовані персики – банку на 500 мл.

Час приготування – 80 хвилин.

Калорійність – 278 ккал.

Процес приготування:

  1. У ємність наливаємо рослинне масло, підливаємо до нього оливкову олію;
  2. Потім заливаємо незбиране молоко і додаємо мигдальний екстракт. Всі компоненти ретельно перемішуємо за допомогою віночка;
  3. В окрему миску потрібно просіяти борошно, додаємо до неї сіль, цукровий пісок. Всі сухі компоненти перемішуємо;
  4. Далі в сухі компоненти вливаємо рідку суміш і ретельно перемішуємо за допомогою ложки або виделки;
  5. Після цього тісто треба замісити руками;
  6. Потім готове тісто слід викласти у форму для запікання. Оскільки основа вийти розсипчастою, її потрібно викладати частинами, при цьому розрівнюючи руками;
  7. У підсумку основа повинна повністю закрити всю поверхню форми;
  8. Викладаємо на поверхні тіста консервовані персики, вони повинні заповнити всю форму;
  9. Змішуємо в чашку 1 велику ложку борошна, шматочки коров'ячого масла, сіль і трохи цукру;
  10. Розсипчастою посипаємо сумішшю верх начинки;
  11. Розжарюємо духовку до 220 градусів і прибираємо в неї форму;
  12. Пиріг повинен дбати протягом 40 хвилин;
  13. Потім виймаємо пісочний пиріг, даємо трохи охолонути і витягаємо з форми.

Читайте як приготувати найсмачніший печінковий торт з начинкою і соусом.

Візьміть на замітку рецепт неймовірно смачних дріжджових слойок з дріжджового тіста з вишнею.

Як приготувати випічку без яєць — кілька рецептів, які вам точно знадобляться.

Випічка на основі бісквіта

Інгредієнти для тіста:

  • 4 курячих яйця;
  • 150-170 грамів борошна;
  • 140 грам цукрового піску;
  • щіпка розпушувача для тіста;
  • 10 грам ванільного порошку.

Інгредієнти для начинки:

  • сметана з жирністю 20 % — 200 мл;
  • 50 грам цукру;
  • 6 половинок консервованих персиків;
  • цукрова пудра для оформлення – пара великих ложок.

Період приготування – 1,5 години.

Калорійність – 298 ккал.

Як будемо робити бісквітний пиріг з консервованими персиками:

  1. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця;
  2. Засипаємо до яєць цукровий пісок і ванілін;
  3. За допомогою міксера збиваємо всі компоненти до однорідної структури;
  4. Збивати потрібно близько 5-7 хвилин, яєчна суміш повинна стати трохи густий і пишною;
  5. Потім борошно з'єднайте з розпушувачем і частинами просіваємо в яєчну суміш;
  6. Після кожного просіювання розмішуємо суміш зверху в низ;
  7. У результаті повинно вийти рідка основа з однорідною структурою;
  8. На дно розсувний форми викладаємо пергаментний папір, стінки змащуємо вершковим маслом;
  9. Заливаємо у форму в'язке тісто, верх можна розрівняти лопаткою;
  10. Розжарюємо духовку до 180 градусів і прибираємо в неї форму;
  11. Пекти бісквіт потрібно протягом 25-30 хвилин;
  12. Потім виймаємо випічку, залишає охолонути до теплого стану, і потім акуратно виймаємо з форми;
  13. Зрізаємо верхню частину бісквіта, виймаємо м'якоть. У результаті повинна вийти форма з дном і боками;
  14. Потім приступаємо до приготування начинки. У чашку викладаємо сметану, засипаємо цукровий пісок і добре збиваємо міксером до отримання однорідної суміші;
  15. М'якоть з бісквіту розламуємо на невеликі шматочки і викладаємо в сметану, добре розмішуємо;
  16. Частина персиків нарізаємо на невеликі шматочки і викладаємо в сметано-бісквітну суміш;
  17. Для того щоб суміш вийшла не дуже густий, можна додати кілька ложок сиропу від консервованих персиків;
  18. Форму з бісквіту слід просочити сиропом від консервованих персиків;
  19. Потім у неї викладаємо начинку і гарненько її утрамбовуємо, розрівнюємо;
  20. Залишилися персики нарізаємо на шматочки і викладаємо на верх пирога;
  21. Зрізану верхівку нарізаємо кубиками й викладаємо у проміжки між персиками;
  22. В кінці посипаємо вгору цукровою пудрою;
  23. Після цього пиріг можна відразу подавати до чаю.

«Сирну насолода»

Компоненти для випічки:

  • 500 грам консервованих персиків;
  • сир – 400 грам;
  • 300 грам цукру;
  • 3 курячих яйця;
  • половина пачки вершкового масла;
  • 280 грам борошна;
  • щіпка розпушувача;
  • 50 грам порошку крохмалю;
  • половина лимона;
  • 1 маленька ложка ванільного порошку;
  • щіпка кориці;
  • склянка сметани.

Період приготування – 1,5-2 години.

Калорійність – 285 ккал.

Приступаємо до приготування сирного пирога з консервованими персиками:

  1. Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно розм'якло;
  2. Викладаємо вершкове масло в чашку, засипаємо 150 грам цукрового піску і ретельно розминаємо ложкою до однорідної структури;
  3. Потім розбиваємо одне яйце і викладаємо в масляну суміш. Добре розмішуємо;
  4. Далі змішуємо борошно з розпушувачем і просіваємо в масляну суміш;
  5. Замішуємо руками пружне тісто з еластичною структурою;
  6. Формуємо з тіста кулю;
  7. Розсувну форму слід змастити олією і викласти на неї тісто. Розподіляємо тісто по всій поверхні форми до країв бортів;
  8. Потім виймаємо форму з тестом в холодильник;
  9. В окрему ємність викладаємо сир, додаємо у нього два курячого яйця;
  10. Насипаємо цукор-пісок, ванілін, корицю, крохмальний порошок;
  11. Видавлюємо сік з половини лимона;
  12. Далі збиваємо всі компоненти міксером до отримання однорідної маси;
  13. Після цього виймаємо форму з тестом з холодильника, викладаємо сирну начинку;
  14. На поверхні викладаємо половинки персиків;
  15. Прогріваємо духовку до 180 градусів і прибираємо туди форму;
  16. Випікаємо пиріг протягом години;
  17. Після цього виймаємо з духовки, охолодити, виймаємо з форми і подаємо на стіл.

Перевертиш з сиром і персиками в мультиварці

Компоненти для тіста:

  • 250 грам борошна;
  • 90 грам цукрового піску;
  • 4 яйця;
  • сіль – ½ ч. ложки;
  • шматочки коров'ячого масла на 50 грам.

Для сиропу:

  • скибочка коров'ячого масла на 50 грам;
  • 8 половинок консервованих персиків;
  • 70 мл води;
  • 180 грам цукрового піску.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 268 ккал.

Приступаємо до приготування пирога:

  1. Для початку потрібно зробити сироп. У сотейник наливаємо воду, засипаємо цукровий пісок;
  2. Ставимо на невеликий вогонь, доводимо до кипіння;
  3. Варимо сироп до загустіння, при цьому постійно помішуємо;
  4. Після закипання маса загусне і стане коричневого кольору. Проварюємо ще 5-7 хвилин і знімаємо з вогню;
  5. Додаємо в сироп шматочок коров'ячого масла, розмішуємо. У результаті повинна вийти карамель;
  6. Потім заливаємо карамель в ємність мультиварки;
  7. Викладаємо в карамель персики, внутрішня частина їх повинна бути вгорі;
  8. У чашку викладаємо курячі яйця, всипаємо цукор і добре збиваємо міксером до пишного стану. Збивати слід 5-7 хвилин;
  9. Потім Невеликими порціями просіваємо борошно, додаємо сіль і розмішуємо;
  10. Розтоплюємо коров'яче масло і змішати з невеликою кількістю борошна;
  11. Далі заливаємо масляну суміш з основу і перемішуємо;
  12. Акуратно вливаємо основу поверху карамелі і персиків;
  13. Вибираємо режим «випічка» і випікаємо протягом 30 хвилин;
  14. Після цього пиріг потрібно потримати у включеної мультиварці ще 15 хвилин;
  15. Потім охолоджуємо випічку, акуратно перевертаємо на велику плоску тарілку.

Корисні поради

  • персики можна використовувати разом з сиропом, він додасть випічці аромат і соковитість;
  • додатково персики можна заливати сметанною заливкою. У цьому вигляді пиріг виходить дуже смачним;
  • після випікання пиріг можна посипати цукровою пудрою.

Випічка з консервованими персиками готується не так вже й складно, головне вибрати підходящий рецепт. Ці варіанти приготування випічки стануть ідеальними помічниками для початківців господарок. Якщо ви хочете здивувати своїх близьких незвичайним і смачним десертом, то цей пиріг буде найкращим вибором.

Що ще почитати: