Як спекти пиріг з консервованими персиками
Пиріг з консервованими персиками – це прекрасне доповнення до чаю. Цю випічку можна готувати для десерту на будь-які випадки життя – гості свята, різні знаменні дати, так і просто для вечірнього вечері з усією родиною.
У будь-якому випадку пиріг сподобається всім, і вже точно ваші домочадці, особливо діти, попросять знову приготувати цей чудовий десерт. А адже його приготувати не так вже й складно, тим більше, що існує величезна кількість різних рецептів приготування цього чудового десерту.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сметана з негустою структурою - | половина склянки |
борошно вищого сорту - | 650 грам |
цукрова пудра - | 130 грам |
консервовані персики - | приблизно 6 штук |
яйця - | 3 шт. |
олія кукурудзяна - | 130 мл |
розпушувач для тіста - | ½ Упаковки |
ванільний порошок - | ½ Ч. ложки |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 230 Ккал |
Приступаємо до приготування:
- Готуємо глибоку миску і розбиваємо в неї три яйця;
- Додаємо до яєць сметану і гарненько розмішуємо за допомогою віночка, повинна вийти однорідна суміш;
- Потім додаємо цукрову пудру. Краще використовувати саме пудру, тому що вона на відміну від цукру швидко розчиняється і робить тісто більш легким;
- Розмішуємо всі інгредієнти віночком, цукрова пудра повинна повністю розчинитися;
- Далі потрібно залити масло, краще використовувати кукурудзяна олія, воно набагато м'якше і корисніше;
- В окрему ємність потрібно просіяти борошно, підсипаємо до неї трохи розпушувача і ванільного порошку. Всі сухі компоненти добре перемішуємо;
- В сухі компоненти вливаємо рідку суміш, добре розмішуємо;
- У результаті повинно вийти густе тісто;
- Залишаємо тісто постояти протягом 15 хвилин;
- Тим часом виймаємо персики з сиропу на сито і залишаємо їх на ньому на деякий час, щоб з них стек весь сік;
- Вирізаємо з пергаментного паперу круг, який буде точно підходити під розмір фори для запікання;
- Змащуємо вершковим маслом пергамент і викладаємо папір у розсувну форму;
- Також пергамент можна присипати панірувальними сухарями, щоб випічку після випікання можна було легко вийняти;
- Акуратно тісто викладаємо на пергамент і розрівнюємо ложкою;
- Розкладаємо на поверхні консервовані персики, їх не потрібно вдавлювати;
- Розжарюємо духову піч до 200 градусів і ставимо форму з майбутньою випічкою;
- Далі зменшуємо температуру до 180 градусів і залишаємо запікати протягом 30 хвилин;
- На готовність пиріг можна перевіряти дерев'яною шпажкою;
- Як тільки пиріг повністю спечеться, його потрібно вийняти з духовки, остудити і полити сиропом від консервованих персиків.
Пісочний пиріг з консервованими персиками
Інгредієнти для пирога:
- борошно – 400 грам;
- цукровий пісок – неповний стакан;
- 60 мл рослинного масла;
- оливкова олія – ¼ склянки;
- 50 мл незбираного молока;
- 2 великі ложки охолодженого коров'ячого масла;
- щіпка солі;
- ½ Ч. ложки мигдального екстракту;
- консервовані персики – банку на 500 мл.
Час приготування – 80 хвилин.
Калорійність – 278 ккал.
Процес приготування:
- У ємність наливаємо рослинне масло, підливаємо до нього оливкову олію;
- Потім заливаємо незбиране молоко і додаємо мигдальний екстракт. Всі компоненти ретельно перемішуємо за допомогою віночка;
- В окрему миску потрібно просіяти борошно, додаємо до неї сіль, цукровий пісок. Всі сухі компоненти перемішуємо;
- Далі в сухі компоненти вливаємо рідку суміш і ретельно перемішуємо за допомогою ложки або виделки;
- Після цього тісто треба замісити руками;
- Потім готове тісто слід викласти у форму для запікання. Оскільки основа вийти розсипчастою, її потрібно викладати частинами, при цьому розрівнюючи руками;
- У підсумку основа повинна повністю закрити всю поверхню форми;
- Викладаємо на поверхні тіста консервовані персики, вони повинні заповнити всю форму;
- Змішуємо в чашку 1 велику ложку борошна, шматочки коров'ячого масла, сіль і трохи цукру;
- Розсипчастою посипаємо сумішшю верх начинки;
- Розжарюємо духовку до 220 градусів і прибираємо в неї форму;
- Пиріг повинен дбати протягом 40 хвилин;
- Потім виймаємо пісочний пиріг, даємо трохи охолонути і витягаємо з форми.
Читайте як приготувати найсмачніший печінковий торт з начинкою і соусом.
Візьміть на замітку рецепт неймовірно смачних дріжджових слойок з дріжджового тіста з вишнею.
Як приготувати випічку без яєць — кілька рецептів, які вам точно знадобляться.
Випічка на основі бісквіта
Інгредієнти для тіста:
- 4 курячих яйця;
- 150-170 грамів борошна;
- 140 грам цукрового піску;
- щіпка розпушувача для тіста;
- 10 грам ванільного порошку.
Інгредієнти для начинки:
- сметана з жирністю 20 % — 200 мл;
- 50 грам цукру;
- 6 половинок консервованих персиків;
- цукрова пудра для оформлення – пара великих ложок.
Період приготування – 1,5 години.
Калорійність – 298 ккал.
Як будемо робити бісквітний пиріг з консервованими персиками:
- У глибоку миску розбиваємо курячі яйця;
- Засипаємо до яєць цукровий пісок і ванілін;
- За допомогою міксера збиваємо всі компоненти до однорідної структури;
- Збивати потрібно близько 5-7 хвилин, яєчна суміш повинна стати трохи густий і пишною;
- Потім борошно з'єднайте з розпушувачем і частинами просіваємо в яєчну суміш;
- Після кожного просіювання розмішуємо суміш зверху в низ;
- У результаті повинно вийти рідка основа з однорідною структурою;
- На дно розсувний форми викладаємо пергаментний папір, стінки змащуємо вершковим маслом;
- Заливаємо у форму в'язке тісто, верх можна розрівняти лопаткою;
- Розжарюємо духовку до 180 градусів і прибираємо в неї форму;
- Пекти бісквіт потрібно протягом 25-30 хвилин;
- Потім виймаємо випічку, залишає охолонути до теплого стану, і потім акуратно виймаємо з форми;
- Зрізаємо верхню частину бісквіта, виймаємо м'якоть. У результаті повинна вийти форма з дном і боками;
- Потім приступаємо до приготування начинки. У чашку викладаємо сметану, засипаємо цукровий пісок і добре збиваємо міксером до отримання однорідної суміші;
- М'якоть з бісквіту розламуємо на невеликі шматочки і викладаємо в сметану, добре розмішуємо;
- Частина персиків нарізаємо на невеликі шматочки і викладаємо в сметано-бісквітну суміш;
- Для того щоб суміш вийшла не дуже густий, можна додати кілька ложок сиропу від консервованих персиків;
- Форму з бісквіту слід просочити сиропом від консервованих персиків;
- Потім у неї викладаємо начинку і гарненько її утрамбовуємо, розрівнюємо;
- Залишилися персики нарізаємо на шматочки і викладаємо на верх пирога;
- Зрізану верхівку нарізаємо кубиками й викладаємо у проміжки між персиками;
- В кінці посипаємо вгору цукровою пудрою;
- Після цього пиріг можна відразу подавати до чаю.
«Сирну насолода»
Компоненти для випічки:
- 500 грам консервованих персиків;
- сир – 400 грам;
- 300 грам цукру;
- 3 курячих яйця;
- половина пачки вершкового масла;
- 280 грам борошна;
- щіпка розпушувача;
- 50 грам порошку крохмалю;
- половина лимона;
- 1 маленька ложка ванільного порошку;
- щіпка кориці;
- склянка сметани.
Період приготування – 1,5-2 години.
Калорійність – 285 ккал.
Приступаємо до приготування сирного пирога з консервованими персиками:
- Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно розм'якло;
- Викладаємо вершкове масло в чашку, засипаємо 150 грам цукрового піску і ретельно розминаємо ложкою до однорідної структури;
- Потім розбиваємо одне яйце і викладаємо в масляну суміш. Добре розмішуємо;
- Далі змішуємо борошно з розпушувачем і просіваємо в масляну суміш;
- Замішуємо руками пружне тісто з еластичною структурою;
- Формуємо з тіста кулю;
- Розсувну форму слід змастити олією і викласти на неї тісто. Розподіляємо тісто по всій поверхні форми до країв бортів;
- Потім виймаємо форму з тестом в холодильник;
- В окрему ємність викладаємо сир, додаємо у нього два курячого яйця;
- Насипаємо цукор-пісок, ванілін, корицю, крохмальний порошок;
- Видавлюємо сік з половини лимона;
- Далі збиваємо всі компоненти міксером до отримання однорідної маси;
- Після цього виймаємо форму з тестом з холодильника, викладаємо сирну начинку;
- На поверхні викладаємо половинки персиків;
- Прогріваємо духовку до 180 градусів і прибираємо туди форму;
- Випікаємо пиріг протягом години;
- Після цього виймаємо з духовки, охолодити, виймаємо з форми і подаємо на стіл.
Перевертиш з сиром і персиками в мультиварці
Компоненти для тіста:
- 250 грам борошна;
- 90 грам цукрового піску;
- 4 яйця;
- сіль – ½ ч. ложки;
- шматочки коров'ячого масла на 50 грам.
Для сиропу:
- скибочка коров'ячого масла на 50 грам;
- 8 половинок консервованих персиків;
- 70 мл води;
- 180 грам цукрового піску.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 268 ккал.
Приступаємо до приготування пирога:
- Для початку потрібно зробити сироп. У сотейник наливаємо воду, засипаємо цукровий пісок;
- Ставимо на невеликий вогонь, доводимо до кипіння;
- Варимо сироп до загустіння, при цьому постійно помішуємо;
- Після закипання маса загусне і стане коричневого кольору. Проварюємо ще 5-7 хвилин і знімаємо з вогню;
- Додаємо в сироп шматочок коров'ячого масла, розмішуємо. У результаті повинна вийти карамель;
- Потім заливаємо карамель в ємність мультиварки;
- Викладаємо в карамель персики, внутрішня частина їх повинна бути вгорі;
- У чашку викладаємо курячі яйця, всипаємо цукор і добре збиваємо міксером до пишного стану. Збивати слід 5-7 хвилин;
- Потім Невеликими порціями просіваємо борошно, додаємо сіль і розмішуємо;
- Розтоплюємо коров'яче масло і змішати з невеликою кількістю борошна;
- Далі заливаємо масляну суміш з основу і перемішуємо;
- Акуратно вливаємо основу поверху карамелі і персиків;
- Вибираємо режим «випічка» і випікаємо протягом 30 хвилин;
- Після цього пиріг потрібно потримати у включеної мультиварці ще 15 хвилин;
- Потім охолоджуємо випічку, акуратно перевертаємо на велику плоску тарілку.
Корисні поради
- персики можна використовувати разом з сиропом, він додасть випічці аромат і соковитість;
- додатково персики можна заливати сметанною заливкою. У цьому вигляді пиріг виходить дуже смачним;
- після випікання пиріг можна посипати цукровою пудрою.
Випічка з консервованими персиками готується не так вже й складно, головне вибрати підходящий рецепт. Ці варіанти приготування випічки стануть ідеальними помічниками для початківців господарок. Якщо ви хочете здивувати своїх близьких незвичайним і смачним десертом, то цей пиріг буде найкращим вибором.