Як спекти простий лимонний пиріг до чаю
Лимонний пиріг – це класична випічка, яка підходить на всі випадки життя. Якщо до вас раптом вирішили прийти гості або ви хочете порадувати близьких смачним десертом, то рецепт цієї випічки доведеться як не можна до речі.
При цьому будьте впевнені, що пиріг вийде просто приголомшливим – ароматним, солодким і в той же час з невеликою кислинкою, яка забезпечуватиметься за рахунок цитрусового компонента. Так, як цей пиріг зробити самостійно?
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукру - | 170 грам |
яєць - | 4 штуки |
лимона - | 1 штука |
борошна - | 170-180 грам |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 320 Ккал |
Починаємо готувати лимонний бісквітний пиріг:
- Для початку стоять зайнятися приготуванням начинки. Для цього потрібно гарненько промити лимон. Цедру можна протерти на тертці з дрібними зубцями, а м'якоть ріжемо кубиками;
- В скляну ємність розбиваємо курячі яйця і засипаємо до них цукровий пісок. Всі компоненти потрібно ретельно збити;
- Збивання можна виконувати за допомогою міксера або блендера. Збивати рекомендується до утворення густої маси зі світло-жовтою структурою;
- Після цього необхідно повільними рухами засипати борошно. Всипати борошно рекомендується частинами, щоб тісто вийшло повітряним і легким;
- Яєчно-борошняну суміш необхідно розмішати легкими круговими рухами. Розмішування потрібно виконувати за допомогою ложки;
- Всі крупинки борошна і цукру рекомендується повністю розмішати, суміш повинна мати однорідною консистенцією;
- Перш ніж суміш виливати в форму, в неї потрібно засипати шматочки лимона і добре розмішати;
- Духовку потрібно попередньо розпалити, щоб вона прогрілася до 200 градусів;
- На поверхню форми можна постелити пергаментний папір або промазати її маслом;
- Заливаємо у форму тісто з лимоном;
- Прибираємо форму в прогріту духовку і залишаємо випікатися на 20-25 хвилин;
- Далі виймаємо, даємо трохи охолонути і акуратно витягуємо випічку на плоску тарілку великого розміру.
Лимонний пиріг на кефірі
Інгредієнти для приготування:
- яйця – 3 штуки;
- 170-180 грам цукру;
- неповний склянку борошна;
- 125-130 грам кефіру;
- 4 великі ложки соняшникової рафінованої олії;
- один лимон;
- розпушувач – 1 ч. ложка;
- щіпка ванільного порошку;
- трохи солі.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 300 ккал.
Рецепт приготування випічки дуже простий:
- У ємність потрібно розбити курячі яйця, додаємо до них цукровий пісок, додаємо ванільний порошок і щіпку солі;
- За допомогою віночка гарненько розмішуємо всі компоненти до утворення однорідної консистенції;
- Лимон гарненько промиваємо гарячою водою і протираємо рушником. Розрізаємо його на часточки і видаляємо всі кісточки;
- Викладаємо лимонні шматочки в кухонний комбайн і гарненько перемелюємо;
- В яєчну суміш вливаємо олію і заливаємо кефір. Гарненько розмішуємо віночком до однорідної структури;
- Далі викладаємо розмелений лимон, розмішуємо до повного розподілу всіх шматочків;
- Борошно ретельно перемішується з розпушувачем. Просіваємо в рідку масу з лимоном і добре розмішуємо;
- У результаті повинно вийти тісто за консистенцією нагадує сметану;
- Форму для випікання гарненько промазуємо олією з усіх сторін;
- Вливаємо в форму рідку основу і рівномірно розподіляємо її;
- Прогріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо в неї форму;
- Випікати пиріг необхідно 40 хвилин;
- Після того, як пройде необхідний час перевіряємо готовність за допомогою дерев'яної шпажки або зубочистки, якщо на ній не залишається тісто, то значить випічка готова;
- Виймаємо готовий пиріг, акуратно витягуємо його з форми і покриваємо глазур'ю.
Пісочний лимонний пиріг
Які продукти потрібні для приготування тіста:
- борошно – три неповних склянки;
- 300 грам натурального коров'ячого масла;
- половина кілограма цукру;
- яйця – 3 штуки;
- розпушувач – 15 грам;
- щіпка солі.
Компоненти для начинки:
- три великих лимона, бажано з тонкою шкіркою;
- цукор – 1,5-2 склянки, кількість цукру залежить від ступеня кислоти лимонів.
Час приготування – півтори години.
Калорійність – 375 ккал.
Простий рецепт покроково:
- Вершкове масло рекомендується вийняти з холодильника заздалегідь, щоб воно стало м'яким;
- Як тільки масло розм'якне, його потрібно викласти в чашку, засипати до нього цукор і розтерти виделкою до білого стану;
- Далі до масляної суміші розбиваємо курячі яйця, підсипаємо сіль і розмішуємо до однорідного стану;
- Борошно необхідно змішати з розпушувачем. Просіваємо в рідку суміш;
- Далі замішуємо пісочне тісто. Для початку можна перемішувати його ложкою, а потім робимо це руками;
- Готове тісто ставимо в холодильник для охолодження. На це потрібно приблизно дві години. Можна приготувати тісто ввечері і залишити охолоджуватися на всю ніч;
- Після цього виймаємо охолоджене тісто і ділимо його на 4 частини. Повинно вийти 3 рівні частини і один невеликий шматочок;
- З усіх частин розкачуємо пласти з розміром товщини приблизно 4-8 см;
- Розкачати пласт рекомендується на пергаментним папері;
- Після цього викладаємо кожен пласт з пергаментом деко і випікаємо при температурі 230-140 градусів протягом 5-10 хвилин;
- Якщо у готових коржів вийдуть нерівні краї, то їх рекомендується обрізати. Обрізати краю потрібно поки ще теплі коржі, інакше вони почнуть кришитися;
- Далі приступаємо до приготування начинки з лимонів. Лимони промиваємо, протираємо і ріжемо великими шматочками;
- з шматочків виймаємо всі кісточки;
- Викладаємо лимон в ємність блендера і гарненько перемелюємо;
- Далі засипаємо цукор і знову ретельно розмішуємо;
- Коржі потрібно змастити начинкою поки вони ще теплі. Теплі коржі краще просочаться соком лимона з цукром;
- Останній найменший корж і обрізки перемелюємо в блендері або подрібнюємо качалкою;
- Посипаємо верх пирога крихтою;
- Пиріг залишаємо постояти близько 30 хвилин, щоб він просочився;
- Потім можна розрізати і подавати до чаю.
Читайте як приготувати фалафель в домашніх умовах. Спробуйте це вишукане і незвичайне блюдо.
Як приготувати сирний крем для капкейків — рецепт з фото покроковими підказками.
Читайте як приготувати кляр на пиві для курки — самі кращі рецепти.
Лимонний тарт з родзинками в мультиварці
Які інгредієнти потрібні:
- 250 грам борошна;
- лимони – 2 штуки;
- 90-100 грам натурального коров'ячого масла;
- цукор – 130 грам;
- яйця – 4 штуки;
- 100 грам родзинок;
- 70 грам сирного сиру.
Час приготування – півтори години.
Калорійність – 320 ккал.
Процес приготування:
- Масло рекомендується трохи підморозити, щоб його було легше протерти теркою. Протираємо шматочок вершкового масла на тертці з крупною решіткою;
- До протертого маслу засипаємо 200 грам борошна, 70 г цукру і один жовток;
- Всі компоненти розмішуємо руками, повинна вийти крихта з розсипчастою структурою;
- Скачуємо з крихти невеликий шар і ставимо в холодильник на кілька годин;
- Далі робимо начинку. З одного лимона потрібно протерти цедру, тільки жовту частину, білу шкірку не чіпаємо;
- Далі розрізаємо лимони на дві частини і віджимаємо сік;
- В окрему ємність розбиваємо 3 яйця, додаємо до них 50 грам борошна, 50 грам цукру, протерту цедру лимона і сирний сир;
- Всі компоненти розмішуємо за допомогою міксера;
- При бажанні в начинку можна підсипати ще трохи цукрового піску;
- Родзинки попередньо заливаємо гарячою водою хвилин на 10;
- Далі виймаємо основу з холодильника, вмішуємо в нього родзинки;
- У каструлю кладемо пергаментний папір;
- З тіста формуємо кошик, поміщаємо в каструлю і робимо з боків бортики;
- Заливаємо начинку, вона не повинна виходити за бортики;
- Прикриваємо кришку, вибираємо режим «Випічка», залишаємо готуватися протягом години;
- Після цього залишаємо трохи охолонути і акуратно виймаємо тарт з мультиварки.
Корисні поради
- лимони можна нарізати кубиками або протерти на тертці. Якщо у вас є блендер або кухонний комбайн, то цитрусові можна перемолоти за допомогою цих приладів;
- цукру використовуйте побільше, тому що із-за наявності цитрусових пиріг може вийти не солодким;
- для додання додаткового аромату в начинку можна додати трохи ванільного цукру.
Лимонний пиріг вже відомий досить тривалий час, його готували ще наші прабабусі. Звичайно, в наші дні традиційний рецепт трохи змінився, але все одно його смак не залишить нікого байдужим. Цю випічку оцінять навіть діти, вони будуть їсти її з радістю і попросять ще добавки. Тому не варто надовго затягувати з її приготуванням.