26 июнь 2019 1 100

Найпростіші і легкі рецепти пирогів до чаю покроково

Пити чай з молоком або з лимоном і цукром нецікаво. Звичайно, його можна доповнити улюбленими цукерками або тістечком, але це все одно не те. Для того щоб урізноманітнити цю чайну церемонію, можна спекти домашні солодкі пироги. Для повсякденного чаювання відмінним варіантом буде проста випічка. Тим більше існує величезна кількість рецептів приготування цього смачного доповнення до чаю.

Ну що, господині, готові випікати прості і легкі пироги до чаю? Тоді приступимо. Рецепти, які ми для вас підібрали, якраз допоможуть вам швиденько сфабрикувати смаколики до чаювання.

Сметанник – ніжний пиріг, який тане в роті
Інгредієнти Кількість
сметана - 800 грам
масло натуральне коров'яче - 100 грам
яйця - 2 шт.
згущене молоко - 250 грам
борошно (вищий сорт) - 130 грам
какао - 40 грам
сода - 1 маленька ложка
оцет 9 % - 1 ч. ложка
цукор - 750 грам
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 265 Ккал

Процес приготування:

  1. Для початку готуємо дві каструлі різного розміру. У каструлю побільше треба налити води і помістити в неї ємність меншого діаметру, потім ставимо на вогонь прогріватися;
  2. Викладаємо в ємність коров'яче масло, воно повинно повністю розтопитися;
  3. Яйця викладаємо в миску, перемішуємо їх допомогою міксера;
  4. Заливаємо до яйця, розтоплене масло і перемішуємо міксером;
  5. Потім вливаємо згущене молоко і змішуємо до тих пір, поки не вийде суміш з однорідною консистенцією;
  6. Соду змішати з оцтом, він повинен повністю погасити харчову соду;
  7. Заливаємо соду з оцтом в рідку суміш і перемішуємо ложкою;
  8. Включаємо міксер на повільну швидкість, всипаємо борошно по частинах і при цьому розмішуємо;
  9. Все потрібно перемішати, щоб в результаті вийшла однорідна консистенція без грудочок;
  10. Розсувну форму змащуємо маслом і заливаємо в неї половину тіста;
  11. Прогріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо туди форму з тестом;
  12. Випікатися корж повинен протягом 15-20 хвилин;
  13. Після цього виймаємо форму, розширюємо її і обережно витягуємо світлий корж;
  14. В половину тіста додаємо какао і добре перемішуємо;
  15. Форму знову змащуємо маслом і заливаємо решту шоколадного тіста;
  16. Запікаємо протягом 15-20 хвилин виймаємо шоколадний корж з форми;
  17. Обидва коржа обрізаємо по краях приблизно на 1 см, обрізки залишаємо для прикраси;
  18. Довгим ножем ріжемо коржі поперек ще на 2 частини;
  19. У мисці готуємо крем, для цього кладемо в неї необхідну кількість сметани і насипаємо цукор;
  20. Міксером розмішуємо обидва компоненти до однорідного стану;
  21. На поверхню великої плоскої тарілки викладаємо перший шоколадний корж і змащуємо його кремом, далі світлий і знову змащуємо, потім шоколадний і промазуємо і так далі;
  22. Верх пирога промазуємо кремом, з боків також потрібно змастити;
  23. Посипаємо з усіх боків крихтами від обрізків;
  24. Бажано після цього прибрати торт в холодильник на 6-8 годин, щоб він просочився.

Бісквіт з полуницею

Компоненти для приготування пирога до чаю:

  • борошно – 270 грам;
  • яйця – 4 штуки;
  • цукор – неповний стакан;
  • масло натуральне – 2 великі ложки;
  • сода харчова — щіпка;
  • 10 мл столового оцту 9 %;
  • ванілін — щіпка;
  • трохи цукрової пудри для подачі;
  • полуниця свіжа – 9 штук.

На приготування буде потрібно 1,5 години.

Калорійність – 225 ккал.

Процес приготування легкого бісквіта:

  1. Курячі яйця потрібно розбити і розділити білки і жовтки;
  2. Кладемо В чашку жовтки, додаємо до них ванільний цукор і 3 великі ложки цукру. Збиваємо до пори, поки маса не побіліє;
  3. Білки кладемо в ємність, насипаємо до них залишилися цукор. Збиваємо обидва компоненти до отримання стійкої піни;
  4. Потім з'єднуємо білкову суміш з жовтками і акуратно перемішуємо;
  5. Соду з'єднуємо з укусом і переливаємо в яєчну суміш, добре розмішуємо;
  6. Коров'яче масло розтоплюємо до рідкого стану, охолодити до теплого стану і переливаємо до інших компонентів. Добре змішуємо;
  7. Борошно потрібно просіяти, насипати її частинами в рідку суміш і змішуємо;
  8. Вимішувати краще ложкою або міксером, за структурою тісто має вийти не схожим сметану;
  9. Полуницю промиваємо і розрізаємо на кілька частин;
  10. Форму для запікання застеляємо пергаментним папером;
  11. Заливаємо тісто у форму, зверху викладаємо полуницю;
  12. Розжарюємо духовку до 180 градусів і прибираємо туди форму;
  13. Пиріг повинен випікатися близько 35-40 хвилин;
  14. Потім витягуємо форму, піддягаємо пиріг лопаткою і викладаємо на плоску тарілку;
  15. Посипаємо цукровою пудрою, нарізаємо на шматочки і подаємо до чаю.

Простий пиріг зі сливами

Які інгредієнти потрібні:

  • борошно – 150 грам;
  • масло натуральне коров'яче – 70 грам;
  • сметана – 45 грам;
  • яйце – 1 штука;
  • 300 грам свіжих слив;
  • половина склянки цукру;
  • щіпка розпушувача.

На приготування буде потрібно 60-70 хвилин.

Калорійність – 236 ккал.

Як потрібно робити пиріг до чаю:

  1. У миску насипати борошно, цукор і додаємо дрібку розпушувача;
  2. Додаємо в суху суміш вершкове масло і гарненько розтираємо;
  3. Потім додаємо куряче яйце, трохи сметани і починаємо замішувати тісто;
  4. Замішувати його спочатку краще лужком, а потім переходимо на ручний процес замішування;
  5. У результаті повинно вийти м'яке і еластичне тісто;
  6. Форму для запікання промазуємо маслом;
  7. На поверхню форми потрібно викласти тісто і розрівняти його, воно повинно її повністю покривати до самих бортів;
  8. Сливи промиваємо, розрізаємо на дві частини, виймаємо кісточки;
  9. Викладаємо сливи зверху на тісто, опукла частина їх повинна бути зверху;
  10. Гріємо духовку до 180 градусів і прибираємо в нього форму;
  11. Готувати пиріг потрібно приблизно 30-40 хвилин;
  12. Витягуємо форму, акуратно викладаємо з неї пиріг і залишаємо остигати;
  13. Далі присипаємо випічку цукровою пудрою і подаємо на стіл до чаю.

Скільки варити гречку в каструльці, мультиварці, горщиках. Особливості приготування каші на воді або молоці.

На чому краще наполягати самогон щоб надати йому м'якість і цікавий смак.

Незвичайно смачний салат з морською капустою і огірком — рецепти тут.

Лимонний пиріг з безе

Складові компоненти:

  • лимон – 300-400 грам;
  • 170 грам згущеного молока;
  • 3 великі ложки борошна;
  • цукрова пудра – 80 грам;
  • 2 яєчних білка;
  • 60 мл молока;
  • одне яйце;
  • 40 грам натурального коров'ячого масла;
  • 30 грам цукрового піску;
  • 1 велика ложка кукурудзяного крохмалю;
  • один яєчний жовток.

Період приготування – півтори години.

Калорійність – 258 ккал.

Як готувати просту і легку випічку зі смаком лимона:

  1. Коров'яче масло рекомендується заздалегідь вийняти з холодильника і залишити постояти деякий час, щоб воно стало м'яким;
  2. Додаємо до маслу яєчний жовток, засипаємо борошно і цукровий пісок. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо;
  3. Повинно вийти пісочне тісто з м'якою та еластичною структурою;
  4. На поверхню форми для запікання кладемо пергаментний папір;
  5. Тісто розкачуємо, викладаємо шар на поверхню пергаменту, формуємо бортики;
  6. В кількох місцях проколюємо виделкою і прибираємо в морозилку на 15-20 хвилин;
  7. Після цього виймаємо і ставимо випікатися при температурі 180 градусів, випікати потрібно приблизно 12 хвилин;
  8. Потім робимо суфле, для цього з одного лимона за допомогою терки знімаємо цедру;
  9. Додаємо до протертої цедрі згущене молоко і добре перемішуємо;
  10. В отриману суміш додаємо одне яйце;
  11. Вичавлюємо сік з лимонів і заливаємо в ємність до інших компонентів;
  12. Засипаємо крохмаль і заливаємо молоко. Всі інгредієнти ретельно збиваємо за допомогою міксера;
  13. Після цього викладаємо суфле на тісто і знову прибираємо в духовку на чверть години;
  14. Далі робимо безе. Для цього в чашку викладаємо білки і засипаємо до них цукрову будру;
  15. Збиваємо все до утворення пишної суміші;
  16. Виймаємо пиріг з духовки, викладаємо зверху шар безе і поміщаємо в духовку ще на чверть години;
  17. Після цього виймаємо готову випічку, охолоджуємо і подаємо до чаю.

Вище перераховані рецепти пирогів це лише невелика частина того, що можна зробити вдома для розмаїття повсякденного чаювання. Ці прості і легкі пироги можуть стати не тільки чудовими десертами для повсякденного меню, але їх також можна робити і для різних свят, зустрічі гостей. Головне точно дотримуватися хід приготування, тоді можна зробити просто відмінний пиріг, який точно сподобається всім.

Що ще почитати: