11 март 2019 2 228

Як приготувати швидкий і смачний пиріг до чаю

Іноді трапляється, що гості несподівано з'являються на порозі будинку, чекаючи, що їх приймуть з радістю і теплом. Але що робити, якщо холодильник майже порожній, а солодощів до чаю немає? Тут на допомогу може прийти пиріг.

Зазвичай у свідомості відкладається, що приготування пирогів – довга і виснажлива справа. Спробуємо на практиці спростувати цю гіпотезу, приготувавши його максимально швидко.

Рецепт швидкого пирога до чаю
Інгредієнти Кількість
Середня морква свіжа - 2 штуки
Апельсин - 1 штука
Мелена кориця - за смаком
Розпушувач - 4 грама
Цукор - 150 грам
Курячі яйця - 3 штуки
Борошно - 200 грам
Соняшникова олія - 120 грам
Родзинки - 30 грам
Суцвіття м'яти - 1 штука
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 150 Ккал

Один з таких пирогів – морковник, який готується досить швидко і просто.

Хоч список продуктів і виглядає значним, його, звичайно, можна видозмінювати, прибравши з нього родзинки або мелену корицю. Отже, для початку потрібно дістати міксер і змішати яйця з цукром до утворення піни, щоб цукор повністю розчинився.

Потім на дрібній тертці потерти моркву (сюди можна підключити гостей, охочих поласувати пирогом), відразу додавши в неї соняшникова олія, корицю і дрібно нарізаний родзинки.

Потерти цедру апельсина спеціальною теркою. При цьому важливо не торкатися самого апельсина, його «білої частини», тому що вона буде гірчити. Борошно обов'язково просіяти через сито, щоб тісто було пишним і м'яким. Нарешті, довести до суміші борошно з розпушувачем.

У вже збиті яйця з цукром додаємо моркву (краще поступово), постійно перемішуючи, а потім борошно (у два заходи). Повинно вийти еластичне пишне тісто, яке тут же кладемо у форму для випічки, перед цим постеливши на неї пергамент.

Запікати при температурі 190 градусів близько 15 хвилин. Перед подачею можна прикрасити суцвіттями м'яти або шматочками фруктів.

Дивовижний пиріг до чаю за 5 хвилин

Так-так, пиріг за 5 хвилин – цілком реально. При цьому смачно, поживно, і ситно. Тут інгредієнтів ще менше, ніж у морквяник, однак за смаком він йому не поступається. Єдине «але»: потрібно швидко збігати в магазин і купити спеціальні м'які коржі, які зазвичай продаються у кількості трьох штук. Вони за формою нагадують бісквіти, просочені кулінарним ромом для соковитості.

Отже, для пирога до чаю за 5 хвилин необхідні такі інгредієнти:

  • Покупні коржі – 3 штуки;
  • Сметана 15% — 1 упаковка;
  • Будь-яке варення – приблизно 300 грам.

Слід сказати, що пиріг виходить дуже швидко (якраз вкладається в п'ять хвилин), немає мороки з борошном і яйцями. По калорійності одна порція займає близько 300 ккал за наявності сметани.

Слід дістати тарілку, викласти на неї перший корж. Щедро помазати його сметаною (бажано третю упаковки), а зверху викласти вподобане варення. Наступний шар – знову корж, сметана і варення.

Останній шар – корж, який потрібно гарненько придавити, щоб пиріг не расползся по тарілці, сметана (при бажанні – теж вилити на нього залишився варення). Всі!

Пісочний пиріг до чаю з варенням

Ще один простий рецепт, особливо вдалий для тих, у кого залишилося багато варення. З чаєм такий пиріг є одне задоволення.

Необхідні інгредієнти для пирога до чаю з варенням:

  • Борошно – 200 грам (або 2 склянки);
  • Цукор – 1 стакан (або 100 грам);
  • Розпушувач – 4 грами;
  • Маргарин або вершкове масло – пів упаковки (100 грам);
  • Куряче яйце – 2 штуки (3, якщо дрібні);
  • Сметана 15% — 1 упаковка;
  • Будь-яке варення – 200 грам;
  • Цукрова пудра – за смаком.

Займає по часу всього 15 хвилин.

Цей пиріг менш калорійний, ніж попередній – близько 250 ккал на 1 порцію.

Отже, курячі яйця слід збити з підталим маргарином або вершковим маслом хорошої якості, а потім додати до них сметану; добре вимісити до однорідності. Далі змішуються сипучі інгредієнти: борошно, розпушувач, цукор. Це робиться для того, щоб тісто не вийшло в підсумку грудками.

На форму для пирога кладеться пергамент і присипається борошном. Вилити у форму близько половини тіста (воно буде досить рідким), додати варення, акуратно розподіливши його по всій поверхні, а потім закривши його новим шаром тесту.

Випікати при температурі 190% близько двадцяти хвилин. Перед подачею пиріг повинен трохи настоятися і охолонути. Цукрова пудра додасть пирога особливу чарівність.

Простий кефірний пиріг на десерт

Тісто на кефірі відрізняється пишнотою, ніжністю. Воно приємне на смак, а його рецепт дуже простий і може використовуватися швидких в приготуванні солодких пирогів до чаю.

Для його приготування необхідно:

  • Борошно – 300 грам;
  • Маргарин – 1 упаковка;
  • Цукор – 1 склянка (200 грам);
  • Кефір – 150 мл;
  • Яйце – 1 штука;
  • Розпушувач – 1.5 чайної ложки;
  • Заморожені ягоди – 400 грам;
  • Цукрова пудра – за смаком.

На його приготування потрібно витратити близько півгодини, а по калорійності кожна порція становить 230 ккал.

Для початку одне яйце збивається з цукром до його повного розчинення. Додається підталий маргарин, який можна порізати кубиками для зручності. Борошно змішується з розпушувачем. В яєчну суміш додається кефір, а потім порційно сипучі інгредієнти, тобто борошно і розпушувач.

Для начинки трохи розморозити ягоди, перемішати їх з цукром. У форму для тіста покласти пергамент, присипати борошном. Це робиться для того, щоб пиріг легко відходив від форми.

У форму для випічки викласти тісто, яке зверху прикрашається подсахаренными ягодами. Випікають пиріг 20 хвилин при температурі 190 градусів.

Як готувати смажені гриби з картоплею в мультиварці смачно і швидко.

Вам напевно сподобається рецепт вівсяного печива з пластівцями за домашнім рецептом, навіть якщо ви вважаєте, що це блюдо дуже просте, прочитайте нашу статтю, де є цікаві поради.

Млинці з сиром — проста страва, рецепт якого вам обов'язково стане в нагоді, а покрокові фото і рекомендації допоможуть вам у цьому.

Підказки господаркам

Для того щоб тісто легко можна було вийняти з форми, необхідно її дно покрити спеціальним пергаментом, а також присипати його легким шаром борошна.

Дуже важливо постійно стежити за пирогом, можливо, йому знадобиться значно менше часу для випічки, тому періодично потрібно підходити і перевіряти зубочисткою ступінь його готовності.

Завжди слід дати пирогу охолонути після духовки, інакше він погано вийматися з форми. Якщо не накрити його рушником при охолодженні, він може покритися сухою кіркою.

Можна експериментувати з інгредієнтами, особливо фруктами, для додання пирога особливої вишуканості.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: