06 май 2019 1 490

Як готувати шоколадний брауні з вишнею

Любителі шоколаду просто зобов'язані спробувати брауні. Його ніжна і шоколадна текстура здатна підкорити кожного. В інтернеті можна знайти не один варіант приготування цього десерту. В залежності від рецепту, коливаються і смакові якості. Який же рецепт вибрати, щоб не помилитися?

Рецепт шоколадного брауні з вишнею
Інгредієнти Кількість
Чорний шоколад - 220 г
Вершкове масло - 120 г
Какао-порошок - 25 г
Цукор - 160 р
Яйця - 3 шт.
Борошно - 120 г
Вишня - 340 г
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 243 Ккал

Якщо ви ще ніколи не готували брауні, то цей рецепт саме для вас. Саме приготування дуже просте, а десерт виходить дуже смачним і ніжним.

Етапи приготування десерту:

  1. За допомогою водяної бані довести до рідкого стану масло і шматочки шоколаду, При цьому помішувати масу.
  2. Ввести в отриману масу цукор і какао. Перемішати. Консистенція маси повинна вийти однорідною.
  3. Ввести яйця і знову перемішати.
  4. Ввести вишню. Краще використовувати ягоди без кісточок. Знову перемішати.
  5. Ввести муку. Може знадобитися більше ніж зазначено в рецепті.
  6. Форму змастити маслом і перемістити в неї тісто. Готувати 25 хвилин. Духовка повинна бути розігріта до 180 градусів.

Варіант з сиром та ягодами

Якщо вам вже трохи набрид класичний рецепт, то чому б не спробувати все той же улюблений десерт, але з додаванням нової начинки?

Необхідні складові:

  1. Масло вершкове – 170 г;
  2. Шоколад гіркий – 160 г;
  3. Цукор – 220 г;
  4. Яйця – 6 шт.;
  5. Борошно – 240 г;
  6. Розпушувач – 1 чайна ложка;
  7. Сир – 400 г;
  8. Ваніль – 1 чайна ложка;
  9. Сіль;
  10. Вишня – 600 р.

Приготування займає 90 хвилин.

Калорійність: 302 ккал.

Як спекти шоколадний брауні з сиром та вишнями:

  1. Шоколад подрібнити. Помістити на водяну баню спільно з маслом. Довести до рідкого стану.
  2. Половину яєць і третю частину цукру збити. Всипати сіль і ваніль, знову збити.
  3. Решта яйця і цукор змішати з сиром. Добре перемішати. Якщо сирний сир з великими зернами – пропустити через сито.
  4. В суміш яєць і цукру влити шоколад з маслом, борошно, розпушувач. Перемішати.
  5. У підготовлену форму укласти третю частину тіста. Потім половину крему з сиру і вишню.
  6. Сирна маса повинна розтікатися, якщо це не відбуватися розрівняти за допомогою ложки.
  7. Ще раз повторити всі шари.
  8. Випікання займає 50 хвилин. Духовка повинна бути нагріта до 180 градусів.

Шоколадно-сирний торт з вишнею в мультиварці

Не кожна господиня має духовку. Тим не менш, це не причина відмовляти рідним у смачної випічки. Для цього можливо застосовувати і мультиварку. Як стверджують деякі господині, в мультиварці пиріг виходить більш соковитий, ніж в духовці. Крім того в рецепт можна додати інші наповнювачі.

Необхідні складові:

  1. Шоколад гіркий – 120 г;
  2. Масло вершкове – 130 г;
  3. Цукор – 340 г;
  4. Борошно – 170 г;
  5. Ваніль;
  6. Розпушувач – 1 чайна ложка;
  7. Сир – 340 г;
  8. Вишня – 300 г;
  9. Яйця — 2 шт.

Приготування займає 120 хвилин.

Калорійність: 242 ккал.

Етапи приготування десерту:

  1. На водяну баню помістити шматочки шоколаду з маслом, розтопити і залишити охолоджуватися.
  2. Окремо довести до густої піни яйця, ванілін і цукор.
  3. В отриману суміш ввести розтоплений шоколад, після невеликими частинами борошно, розпушувач, перемішати. Перемішувати можна просто ложкою.
  4. Приготувати начинку. Сир повинен бути дрібнозернистим або подрібнений блендером. Змішати яйця, цукор, сир.
  5. У форму помістити половину маси. Зверху помістити сирний крем, вишню. Зверху вилити решту тіста.
  6. На мультиварці поставити режим «Випічка», 80 хвилин.
  7. Після приготування не поспішайте діставати пиріг. Дати десерту охолонути, приблизно півгодини.
  8. Зверху брауні можна полити глазур'ю.

Корисні поради

  1. Перед приготуванням точно визначитеся зі своїми смаковими уподобаннями. Щоб вийшов не дуже вологий десерт, використовуйте рецепти з великою кількістю масла і цукру. А щоб випічка вийшла тягучою і не щільною, вибирайте рецепт з великим вмістом шоколаду.
  2. Вибір шоколаду має величезний вплив на смак майбутнього десерту. Не обов'язково це має бути спеціальний шоколад. Як стверджують кулінари з досвідом, краще купити звичайну плитку шоколаду або шоколадний батончик в магазині. Можна пограти зі смаком шоколаду і використовувати в приготуванні як чорний, так і молочний шоколад. При приготуванні шоколад краще ламати на великі шматки. Так він буде танути повільніше і збережеться більше аромату.
  3. Плитка шоколаду має блищати. При розламуванні вона повинна видавати клацання. Ці прості прикмети вказують на якість шоколаду.
  4. Як і в іншій випічці, для брауні з вишнею всі складові повинні мати кімнатну температуру. Заздалегідь їх необхідно вийняти з холодильника. В такому випадку тісто вийде вершково-гладким. Якщо ви забули про це або спонтанно вирішили приготувати десерт, то опустіть інгредієнти в теплу воду на деякий час, залежно від продукту. І тільки після цього починайте готувати.
  5. Шоколад дає прекрасний аромат. Немає необхідності додавати безліч спецій для поліпшення смакових якостей. Якщо все-таки хочеться щось змінити, то виберіть одну спецію або ароматичне додаток і використовувати в приготуванні. Наприклад, припустимо додати цедру цитрусових або горіхи.
  6. Важливо дотримуватися зазначений час випічки. Цей десерт можна просто зіпсувати, якщо ви недопечете або перепечете його. Так якщо часу приготування буде мало, то пиріг вийти занадто вологим. А якщо перепечете, то він буде занадто сухим.
  7. Після випікання залиште пиріг до повного охолодження, і тільки тоді починайте розрізати. Краще кілька годин витримати його в холодильнику. Тоді начинка застигне, і не буде здаватися такою вологою. У холодного пирога більш виражений смак шоколаду. Але можна їсти і гарячий. У такому випадку можуть виникнути проблеми із звільненням пирога від форми. Смак гарячого брауні з вишнею буде більш ніжним і нагадає смак кексу.
  8. Про готовність десерту вкаже аромат. Коли кухня наповниться ароматом шоколаду, швидше за все пиріг готовий. Перевірте готовність за допомогою зубочистки.
  9. Коли змажете маслом форму, покладіть пекарську папір навхрест. Це спростить процес виймання гарячого десерту.

Рецепт супу харчо з баранини підкорить гурманів. Ця страва чудово у своїй неповторності і прянощі ароматів.

Візьміть на замітку рецепт кави «Ірландські вершки» — ніжна смакова палітра й оригінальна подача зробить вас любителем цього напою.

Ситні і смачні салат «Купецький» зі свининою можна подавати як закуску, і як повноцінне блюдо. Спробуйте!

Приємного апетиту!

Що ще почитати: