Як готувати шоколадний брауні з вишнею
Любителі шоколаду просто зобов'язані спробувати брауні. Його ніжна і шоколадна текстура здатна підкорити кожного. В інтернеті можна знайти не один варіант приготування цього десерту. В залежності від рецепту, коливаються і смакові якості. Який же рецепт вибрати, щоб не помилитися?
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Чорний шоколад - | 220 г |
Вершкове масло - | 120 г |
Какао-порошок - | 25 г |
Цукор - | 160 р |
Яйця - | 3 шт. |
Борошно - | 120 г |
Вишня - | 340 г |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 243 Ккал |
Якщо ви ще ніколи не готували брауні, то цей рецепт саме для вас. Саме приготування дуже просте, а десерт виходить дуже смачним і ніжним.
Етапи приготування десерту:
- За допомогою водяної бані довести до рідкого стану масло і шматочки шоколаду, При цьому помішувати масу.
- Ввести в отриману масу цукор і какао. Перемішати. Консистенція маси повинна вийти однорідною.
- Ввести яйця і знову перемішати.
- Ввести вишню. Краще використовувати ягоди без кісточок. Знову перемішати.
- Ввести муку. Може знадобитися більше ніж зазначено в рецепті.
- Форму змастити маслом і перемістити в неї тісто. Готувати 25 хвилин. Духовка повинна бути розігріта до 180 градусів.
Варіант з сиром та ягодами
Якщо вам вже трохи набрид класичний рецепт, то чому б не спробувати все той же улюблений десерт, але з додаванням нової начинки?
Необхідні складові:
- Масло вершкове – 170 г;
- Шоколад гіркий – 160 г;
- Цукор – 220 г;
- Яйця – 6 шт.;
- Борошно – 240 г;
- Розпушувач – 1 чайна ложка;
- Сир – 400 г;
- Ваніль – 1 чайна ложка;
- Сіль;
- Вишня – 600 р.
Приготування займає 90 хвилин.
Калорійність: 302 ккал.
Як спекти шоколадний брауні з сиром та вишнями:
- Шоколад подрібнити. Помістити на водяну баню спільно з маслом. Довести до рідкого стану.
- Половину яєць і третю частину цукру збити. Всипати сіль і ваніль, знову збити.
- Решта яйця і цукор змішати з сиром. Добре перемішати. Якщо сирний сир з великими зернами – пропустити через сито.
- В суміш яєць і цукру влити шоколад з маслом, борошно, розпушувач. Перемішати.
- У підготовлену форму укласти третю частину тіста. Потім половину крему з сиру і вишню.
- Сирна маса повинна розтікатися, якщо це не відбуватися розрівняти за допомогою ложки.
- Ще раз повторити всі шари.
- Випікання займає 50 хвилин. Духовка повинна бути нагріта до 180 градусів.
Шоколадно-сирний торт з вишнею в мультиварці
Не кожна господиня має духовку. Тим не менш, це не причина відмовляти рідним у смачної випічки. Для цього можливо застосовувати і мультиварку. Як стверджують деякі господині, в мультиварці пиріг виходить більш соковитий, ніж в духовці. Крім того в рецепт можна додати інші наповнювачі.
Необхідні складові:
- Шоколад гіркий – 120 г;
- Масло вершкове – 130 г;
- Цукор – 340 г;
- Борошно – 170 г;
- Ваніль;
- Розпушувач – 1 чайна ложка;
- Сир – 340 г;
- Вишня – 300 г;
- Яйця — 2 шт.
Приготування займає 120 хвилин.
Калорійність: 242 ккал.
Етапи приготування десерту:
- На водяну баню помістити шматочки шоколаду з маслом, розтопити і залишити охолоджуватися.
- Окремо довести до густої піни яйця, ванілін і цукор.
- В отриману суміш ввести розтоплений шоколад, після невеликими частинами борошно, розпушувач, перемішати. Перемішувати можна просто ложкою.
- Приготувати начинку. Сир повинен бути дрібнозернистим або подрібнений блендером. Змішати яйця, цукор, сир.
- У форму помістити половину маси. Зверху помістити сирний крем, вишню. Зверху вилити решту тіста.
- На мультиварці поставити режим «Випічка», 80 хвилин.
- Після приготування не поспішайте діставати пиріг. Дати десерту охолонути, приблизно півгодини.
- Зверху брауні можна полити глазур'ю.
Корисні поради
- Перед приготуванням точно визначитеся зі своїми смаковими уподобаннями. Щоб вийшов не дуже вологий десерт, використовуйте рецепти з великою кількістю масла і цукру. А щоб випічка вийшла тягучою і не щільною, вибирайте рецепт з великим вмістом шоколаду.
- Вибір шоколаду має величезний вплив на смак майбутнього десерту. Не обов'язково це має бути спеціальний шоколад. Як стверджують кулінари з досвідом, краще купити звичайну плитку шоколаду або шоколадний батончик в магазині. Можна пограти зі смаком шоколаду і використовувати в приготуванні як чорний, так і молочний шоколад. При приготуванні шоколад краще ламати на великі шматки. Так він буде танути повільніше і збережеться більше аромату.
- Плитка шоколаду має блищати. При розламуванні вона повинна видавати клацання. Ці прості прикмети вказують на якість шоколаду.
- Як і в іншій випічці, для брауні з вишнею всі складові повинні мати кімнатну температуру. Заздалегідь їх необхідно вийняти з холодильника. В такому випадку тісто вийде вершково-гладким. Якщо ви забули про це або спонтанно вирішили приготувати десерт, то опустіть інгредієнти в теплу воду на деякий час, залежно від продукту. І тільки після цього починайте готувати.
- Шоколад дає прекрасний аромат. Немає необхідності додавати безліч спецій для поліпшення смакових якостей. Якщо все-таки хочеться щось змінити, то виберіть одну спецію або ароматичне додаток і використовувати в приготуванні. Наприклад, припустимо додати цедру цитрусових або горіхи.
- Важливо дотримуватися зазначений час випічки. Цей десерт можна просто зіпсувати, якщо ви недопечете або перепечете його. Так якщо часу приготування буде мало, то пиріг вийти занадто вологим. А якщо перепечете, то він буде занадто сухим.
- Після випікання залиште пиріг до повного охолодження, і тільки тоді починайте розрізати. Краще кілька годин витримати його в холодильнику. Тоді начинка застигне, і не буде здаватися такою вологою. У холодного пирога більш виражений смак шоколаду. Але можна їсти і гарячий. У такому випадку можуть виникнути проблеми із звільненням пирога від форми. Смак гарячого брауні з вишнею буде більш ніжним і нагадає смак кексу.
- Про готовність десерту вкаже аромат. Коли кухня наповниться ароматом шоколаду, швидше за все пиріг готовий. Перевірте готовність за допомогою зубочистки.
- Коли змажете маслом форму, покладіть пекарську папір навхрест. Це спростить процес виймання гарячого десерту.
Рецепт супу харчо з баранини підкорить гурманів. Ця страва чудово у своїй неповторності і прянощі ароматів.
Візьміть на замітку рецепт кави «Ірландські вершки» — ніжна смакова палітра й оригінальна подача зробить вас любителем цього напою.
Ситні і смачні салат «Купецький» зі свининою можна подавати як закуску, і як повноцінне блюдо. Спробуйте!
Приємного апетиту!