Як смачно запекти м'ясо свинини в мультиварці
До святкового столу, званого обіду або вечері, у звичайний будній день, побалувати своїх гостей і домочадців можна ароматною свининою. Найкращим варіантом буде запекти її будь-яким відомим способом. Якщо у вашому будинку є чудо техніки – мультиварка, то свинину можна приготувати в ній без клопоту і турбот. Є кілька варіантів приготування такої страви таким сучасним способом.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свинина (краще взяти вирізку) - | 1 кг |
російська гірчиця (не зернова) - | 4 столові ложки |
часник - | 5 невеликих зубчиків |
мед - | 3 столові ложки |
сіль і спеції (перець) - | за смаком |
Час приготування: 330 хвилин | Калорійність на 100 грам: 270 Ккал |
Покроковий рецепт свинини, запеченої шматком в мультиварці:
- шматок м'яса спочатку потрібно ретельно промити під проточною водою;
- свинину після цього варто обсушити паперовим рушником або іншим чином, щоб виключити зайву вологу під час запікання в мультиварці;
- шматок необхідно надрізати зверху гострим ножем;
- очищаємо зубчики часнику розрізаємо на невеликі тонкі часточки і закладаємо їх у надрізи на м'ясному шматку;
- чорним перцем і сіллю свинину натираємо з усіх сторін;
- поки м'ясо просочується спеціями, потрібно приготувати маринад медово-гірчичний і натерти їм свинину;
- залишаємо шматок маринуватися на кілька годин (мінімум 2);
- після цього поміщаємо його в чашу мультиварки і встановлюємо режим «Гасіння» і таймер на 3 години;
- поки пряна свинина буде запікатися, можна періодично перевертати її в чаші, щоб вона рівномірно запеклася, а також, можна поливати маринадом свинину час від часу;
- після 3 годин запікання ароматна свинина готова і її можна подавати до столу.
Приготоване таким чином блюдо завжди соковите і смачне. А якщо ще перед подачею прикрасити його свіжою зеленню, воно буде виглядати ще привабливіше і апетитніше.
Запечена у фользі свинина в мультиварці
Приготування м'яса одним шматком в фользі – це класика. А наявність вдома мультиварки полегшить цей процес у кілька разів.
Інгредієнти для страви:
- 1 кг філейної частини одним шматком свинини без кістки;
- часник свіжий – 5 зубчиків;
- перець мелений чорний в кількості 1 чайної ложки;
- солі необхідно півтори чайної ложки;
- коріандр мелений – 1 чайна ложка з гіркою.
Готуємо страву 3 години.
Енергетична цінність свинини в фользі в мультиварці — 256 ккал.
Готуємо свинину, запечена у фользі в мультиварці, таким чином:
- шматок свинини промиваємо, просушуємо паперовими серветками або рушниками;
- робимо по всій поверхні його неглибокі проколи;
- зубчики часнику поділяємо поздовжньо на 2 або 3 частини;
- кожен з них поміщаємо в отвір на м'ясному шматочку так, щоб половина часнику опинилася в м'якоті свинини, а інша стирчала зовні;
- у мисочці змішуємо сіль і спеції, натираємо сумішшю акуратно весь шматок;
- викладаємо його на лист фольги і щільно загортаємо;
- поміщаємо заготовку в чашу мультиварки, наливаємо туди невелику кількість води (на одну третю частину від висоти шматка);
- ставимо режим «Випічка» на 2 години;
- як тільки час мине, кришку мультиварки варто акуратно відкрити, щоб не обпалити руки пором, залишити свинину «відпочивати» ще хвилин на 15-20.
Дістаємо м'ясо з фольги, викладаємо на блюдо одним шматком або розрізаємо на порційні шматочки.
Читайте як приготувати ніжний крем для шоколадного бісквіта.
Візьміть на замітку рецепти страв з печериць — спробуйте приготувати.
Як варити вареники з вишнею, щоб тісто не розлізлося а начинка не витекла.
М'ясо і картопля в мультиварці – рецепт для запікання
Класика поєднання продуктів – м'ясо і картоплю. Вони ідеальні для запікання в тандемі.
Продукти для приготування:
- свинина без кістки (корейка або шийка) – 300 г;
- картопля (середнього розміру) – 5 штук;
- твердий сир – 100 г;
- помідор великий – 1 штука;
- масло рослинне – 2 столові ложки;
- майонез – 2 столові ложки;
- 1 головка ріпчастої цибулі;
- часник – 1 зубчик;
- сіль і спеції для м'яса – за смаком.
На приготування потрібно 2 години.
Калорійність – 300 ккал на 100 р.
Процес приготування запеченої свинини з картоплею в мультиварці такий:
- шматок свинини необхідно помити і розрізати на пластини в кількості 2 або 3 штук;
- беремо кухонний молоток і відбуваємо шматочки злегка;
- посипаємо спеціями м'ясо;
- мультиварку встановлюємо на режим «Випічка», додаємо в чашу масло й обсмажуємо на розігрітій поверхні м'ясо тільки з однієї сторони;
- цибулю очищаємо від лушпиння і акуратно нарізаємо тонкими кільцями;
- стиглий помідор необхідно розрізати на широкі гуртки, а картопля очищений від шкірки – на тонкі часточки.;
- картоплю покласти в тарілку, посипаємо сіллю, додаємо роздавлений або натертий на дрібній тертці часник, весь приготований майонез і перемішуємо, бажано, руками;
- свинину, яка знаходиться в мультиварці, потрібно акуратно перевернути обсмаженої стороною вгору;
- викладаємо на м'ясо картопля;
- наступний шар – цибуля, а потім – помідори;
- сир натираємо на крупній стороні терки і посипаємо блюдо;
- на режимі «Випічка» м'ясо з картоплею в такому вигляді готується 1 годину, проте треба стежити за готовністю картоплі.
Страву подають порційно. Воно є самодостатнім. Чудово підходить для обіду, вечері або святкового столу.
Свинина з овочами в рукаві в мультиварці Редмонд
Свинина чудово поєднується з багатьма видами овочів. З використанням рукава м'ясо виходить дуже соковитим, насиченим смаком і неймовірним ароматом.
Для приготування потрібно:
- шматок свіжої свинини без кістки – 1 кг;
- сметана – 2 столові ложки;
- гірчиця не зернова – 1 столова ложка;
- 1 невелика морква;
- 1 головка ріпчастої цибулі;
- свіжий і стиглий помідор – 1 штука.
Приготування займає 3 години активних дій.
Калорійність – 270 ккал на 100 г страви в готовому вигляді.
Як запекти шмат свинини з овочами в рукаві в мультиварці Редмонд:
- м'ясо попередньо потрібно обробити (помити, просушити, зрізати жир);
- натираємо підсушений шматок м'яса сіллю, часником, який попередньо роздавлений або натерт на тертці, спецій на власний розсуд;
- змішуємо в одній ємності сметану і гірчицю;
- цією сумішшю обмазуємо з усіх боків свинину;
- у такому вигляді м'ясо покласти в глибоку тарілку і ставимо на всю ніч у холодильник, щоб добре замаринувалося;
- овочі (морква, помідор, цибуля) необхідно нарізати невеликими кубиками;
- дістаємо м'ясо з холодильника і знімаємо надлишки маринаду;
- поміщаємо шматок свинини в рукав для запікання разом з овочевими кубиками;
- мультиварку Редмонд потрібно поставити на режим «Гасіння» на 2 години.
Прекрасне, м'яке і соковите блюдо готове!
М'ясо з сиром і грибами, запечена в мультиварці Панасонік
М'ясо і гриби – це відмінний варіант для ситного страви. А сир додасть йому якусь пікантність.
Готувати будемо з наступних продуктів:
- свиняча корейка – 800 г;
- гриби (свіжі печериці або лісові) – 500 г;
- твердий сорт сиру – 100 г;
- цибуля ріпчаста – 1 головка;
- часник – 2 зубчики або у вигляді порошку;
- сіль і спеції – за смаком;
- рослинне масло – 3 столові ложки.
Час приготування – 1 година 30 хвилин.
Калорійність страви – 280 кал.
Отже, як запекти м'ясо свинини з грибами і сиром в мультиварці Панасонік:
- м'ясо попередньо гарненько промиваємо й обсушуємо;
- м'ясо розрізаємо на шматочки розміром 3 см 3 см;
- цілісні печериці та великі лісові гриби розрізаємо на кілька частин, промиваємо, зайву воду зливаємо;
- наливаємо в чашу мультиварки Панасонік рослинна олія;
- поміщаємо в неї гриби, м'ясо, сіль, спеції, дрібно нарізаний цибулю, протертий часник і все добре перемішуємо;
- встановлюємо мультиварку Панасонік на режим гасіння на 60 хвилин;
- за 10 хвилин до закінчення режиму, посипаємо зверху страву потертим сиром і знову закриваємо кришку, щоб сир розплавився.
Після закінчення процесу приготування, м'ясо з грибами можна перемішати з сиром, а можна подавати порційно з сирною скоринкою зверху. Не зайвим буде використання свіжої зелені – петрушки, кропу.
Корисні поради та хитрості
При використанні мультиварки для приготування свинини можна скористатися порадами:
- щоб м'ясо в рукаві або в фользі вийшло очним, можна проколоти шматок у багатьох місцях зубочисткою, щоб соки розподілялися рівномірно;
- відкривати фольгу або рукав відразу після приготування потрібно обережно, так як можна обшпарити руки гарячим пором;
- можна використовувати і сухий часник в порошку, просто натираючи поверхню м'ясного шматка;
- чим довше маринується м'ясо, тим воно виходить соковитіше і ароматні.
Універсальність такої страви оцінили багато господинь. Запечена свинина в мультиварці готується швидко і чудово підходить для буднів і свят.