26 март 2019 8 637

Як смачно запекти м'ясо свинини в мультиварці

До святкового столу, званого обіду або вечері, у звичайний будній день, побалувати своїх гостей і домочадців можна ароматною свининою. Найкращим варіантом буде запекти її будь-яким відомим способом. Якщо у вашому будинку є чудо техніки – мультиварка, то свинину можна приготувати в ній без клопоту і турбот. Є кілька варіантів приготування такої страви таким сучасним способом.

Свинина одним шматком в мультиварці без обгортання
Інгредієнти Кількість
свинина (краще взяти вирізку) - 1 кг
російська гірчиця (не зернова) - 4 столові ложки
часник - 5 невеликих зубчиків
мед - 3 столові ложки
сіль і спеції (перець) - за смаком
Час приготування: 330 хвилин Калорійність на 100 грам: 270 Ккал

Покроковий рецепт свинини, запеченої шматком в мультиварці:

  • шматок м'яса спочатку потрібно ретельно промити під проточною водою;
  • свинину після цього варто обсушити паперовим рушником або іншим чином, щоб виключити зайву вологу під час запікання в мультиварці;
  • шматок необхідно надрізати зверху гострим ножем;
  • очищаємо зубчики часнику розрізаємо на невеликі тонкі часточки і закладаємо їх у надрізи на м'ясному шматку;
  • чорним перцем і сіллю свинину натираємо з усіх сторін;
  • поки м'ясо просочується спеціями, потрібно приготувати маринад медово-гірчичний і натерти їм свинину;
  • залишаємо шматок маринуватися на кілька годин (мінімум 2);
  • після цього поміщаємо його в чашу мультиварки і встановлюємо режим «Гасіння» і таймер на 3 години;
  • поки пряна свинина буде запікатися, можна періодично перевертати її в чаші, щоб вона рівномірно запеклася, а також, можна поливати маринадом свинину час від часу;
  • після 3 годин запікання ароматна свинина готова і її можна подавати до столу.

Приготоване таким чином блюдо завжди соковите і смачне. А якщо ще перед подачею прикрасити його свіжою зеленню, воно буде виглядати ще привабливіше і апетитніше.

Запечена у фользі свинина в мультиварці

Приготування м'яса одним шматком в фользі – це класика. А наявність вдома мультиварки полегшить цей процес у кілька разів.

Інгредієнти для страви:

  • 1 кг філейної частини одним шматком свинини без кістки;
  • часник свіжий – 5 зубчиків;
  • перець мелений чорний в кількості 1 чайної ложки;
  • солі необхідно півтори чайної ложки;
  • коріандр мелений – 1 чайна ложка з гіркою.

Готуємо страву 3 години.

Енергетична цінність свинини в фользі в мультиварці — 256 ккал.

Готуємо свинину, запечена у фользі в мультиварці, таким чином:

  • шматок свинини промиваємо, просушуємо паперовими серветками або рушниками;
  • робимо по всій поверхні його неглибокі проколи;
  • зубчики часнику поділяємо поздовжньо на 2 або 3 частини;
  • кожен з них поміщаємо в отвір на м'ясному шматочку так, щоб половина часнику опинилася в м'якоті свинини, а інша стирчала зовні;
  • у мисочці змішуємо сіль і спеції, натираємо сумішшю акуратно весь шматок;
  • викладаємо його на лист фольги і щільно загортаємо;
  • поміщаємо заготовку в чашу мультиварки, наливаємо туди невелику кількість води (на одну третю частину від висоти шматка);
  • ставимо режим «Випічка» на 2 години;
  • як тільки час мине, кришку мультиварки варто акуратно відкрити, щоб не обпалити руки пором, залишити свинину «відпочивати» ще хвилин на 15-20.

Дістаємо м'ясо з фольги, викладаємо на блюдо одним шматком або розрізаємо на порційні шматочки.

Читайте як приготувати ніжний крем для шоколадного бісквіта.

Візьміть на замітку рецепти страв з печериць — спробуйте приготувати.

Як варити вареники з вишнею, щоб тісто не розлізлося а начинка не витекла.

М'ясо і картопля в мультиварці – рецепт для запікання

Класика поєднання продуктів – м'ясо і картоплю. Вони ідеальні для запікання в тандемі.

Продукти для приготування:

  • свинина без кістки (корейка або шийка) – 300 г;
  • картопля (середнього розміру) – 5 штук;
  • твердий сир – 100 г;
  • помідор великий – 1 штука;
  • масло рослинне – 2 столові ложки;
  • майонез – 2 столові ложки;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль і спеції для м'яса – за смаком.

На приготування потрібно 2 години.

Калорійність – 300 ккал на 100 р.

Процес приготування запеченої свинини з картоплею в мультиварці такий:

  • шматок свинини необхідно помити і розрізати на пластини в кількості 2 або 3 штук;
  • беремо кухонний молоток і відбуваємо шматочки злегка;
  • посипаємо спеціями м'ясо;
  • мультиварку встановлюємо на режим «Випічка», додаємо в чашу масло й обсмажуємо на розігрітій поверхні м'ясо тільки з однієї сторони;
  • цибулю очищаємо від лушпиння і акуратно нарізаємо тонкими кільцями;
  • стиглий помідор необхідно розрізати на широкі гуртки, а картопля очищений від шкірки – на тонкі часточки.;
  • картоплю покласти в тарілку, посипаємо сіллю, додаємо роздавлений або натертий на дрібній тертці часник, весь приготований майонез і перемішуємо, бажано, руками;
  • свинину, яка знаходиться в мультиварці, потрібно акуратно перевернути обсмаженої стороною вгору;
  • викладаємо на м'ясо картопля;
  • наступний шар – цибуля, а потім – помідори;
  • сир натираємо на крупній стороні терки і посипаємо блюдо;
  • на режимі «Випічка» м'ясо з картоплею в такому вигляді готується 1 годину, проте треба стежити за готовністю картоплі.

Страву подають порційно. Воно є самодостатнім. Чудово підходить для обіду, вечері або святкового столу.

Свинина з овочами в рукаві в мультиварці Редмонд

Свинина чудово поєднується з багатьма видами овочів. З використанням рукава м'ясо виходить дуже соковитим, насиченим смаком і неймовірним ароматом.

Для приготування потрібно:

  • шматок свіжої свинини без кістки – 1 кг;
  • сметана – 2 столові ложки;
  • гірчиця не зернова – 1 столова ложка;
  • 1 невелика морква;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • свіжий і стиглий помідор – 1 штука.

Приготування займає 3 години активних дій.

Калорійність – 270 ккал на 100 г страви в готовому вигляді.

Як запекти шмат свинини з овочами в рукаві в мультиварці Редмонд:

  • м'ясо попередньо потрібно обробити (помити, просушити, зрізати жир);
  • натираємо підсушений шматок м'яса сіллю, часником, який попередньо роздавлений або натерт на тертці, спецій на власний розсуд;
  • змішуємо в одній ємності сметану і гірчицю;
  • цією сумішшю обмазуємо з усіх боків свинину;
  • у такому вигляді м'ясо покласти в глибоку тарілку і ставимо на всю ніч у холодильник, щоб добре замаринувалося;
  • овочі (морква, помідор, цибуля) необхідно нарізати невеликими кубиками;
  • дістаємо м'ясо з холодильника і знімаємо надлишки маринаду;
  • поміщаємо шматок свинини в рукав для запікання разом з овочевими кубиками;
  • мультиварку Редмонд потрібно поставити на режим «Гасіння» на 2 години.

Прекрасне, м'яке і соковите блюдо готове!

М'ясо з сиром і грибами, запечена в мультиварці Панасонік

М'ясо і гриби – це відмінний варіант для ситного страви. А сир додасть йому якусь пікантність.

Готувати будемо з наступних продуктів:

  • свиняча корейка – 800 г;
  • гриби (свіжі печериці або лісові) – 500 г;
  • твердий сорт сиру – 100 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • часник – 2 зубчики або у вигляді порошку;
  • сіль і спеції – за смаком;
  • рослинне масло – 3 столові ложки.

Час приготування – 1 година 30 хвилин.

Калорійність страви – 280 кал.

Отже, як запекти м'ясо свинини з грибами і сиром в мультиварці Панасонік:

  • м'ясо попередньо гарненько промиваємо й обсушуємо;
  • м'ясо розрізаємо на шматочки розміром 3 см 3 см;
  • цілісні печериці та великі лісові гриби розрізаємо на кілька частин, промиваємо, зайву воду зливаємо;
  • наливаємо в чашу мультиварки Панасонік рослинна олія;
  • поміщаємо в неї гриби, м'ясо, сіль, спеції, дрібно нарізаний цибулю, протертий часник і все добре перемішуємо;
  • встановлюємо мультиварку Панасонік на режим гасіння на 60 хвилин;
  • за 10 хвилин до закінчення режиму, посипаємо зверху страву потертим сиром і знову закриваємо кришку, щоб сир розплавився.

Після закінчення процесу приготування, м'ясо з грибами можна перемішати з сиром, а можна подавати порційно з сирною скоринкою зверху. Не зайвим буде використання свіжої зелені – петрушки, кропу.

Корисні поради та хитрості

При використанні мультиварки для приготування свинини можна скористатися порадами:

  • щоб м'ясо в рукаві або в фользі вийшло очним, можна проколоти шматок у багатьох місцях зубочисткою, щоб соки розподілялися рівномірно;
  • відкривати фольгу або рукав відразу після приготування потрібно обережно, так як можна обшпарити руки гарячим пором;
  • можна використовувати і сухий часник в порошку, просто натираючи поверхню м'ясного шматка;
  • чим довше маринується м'ясо, тим воно виходить соковитіше і ароматні.

Універсальність такої страви оцінили багато господинь. Запечена свинина в мультиварці готується швидко і чудово підходить для буднів і свят.

Що ще почитати: