06 март 2019 3 762

Домашні рецепти приготування свинячого карбонату в духовці

Карбонат – це ніжна, запечена цілісним шматком, свинина. Її можна вживати як в гарячому вигляді, так і в холодному (нарізаючи на тонкі пластинки). З охолодженого карбонату виходять відмінні бутерброди, в гарячому вигляді – він чудово поєднується зі стравами з картоплі.

У деяких країнах, карбонат – це справжній делікатес, який доручають готувати тільки найкращим кухарям.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
свиняча корейка - 2 кг
масло оливи - 6-7 ст. л.
гірчиця «Гостра» - 50 г
сіль йодована - 50 г
суміш мелених перців - за смаком
лимонний сік - 75 мл
лавровий лист (мелений) - 2 щіпки
спеції для свинини - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 204 Ккал

В нижчевикладене рецепті ми представимо вам традиційний спосіб приготування соковитого свинячого карбонату в домашніх умовах, з яким зможе впоратися будь-яка господиня.

Як готувати свинячий карбонат в духовці:

    1. Підготуйте м'ясо. Для початку його необхідно промити, а потім ретельно осушити, скориставшись одноразовими кухонними рушниками;
    2. Приготуйте маринад для м'яса: в одній піалі змішайте гірчицю з сумішшю перців, меленим лавровим листом і улюбленими спеціями для свинини. В інший піалі змішайте оливкова олія, лимонний сік і невелику кількість солі. Потім з'єднайте вміст обох піал в одну;
    3. Зробіть в обсушенном м'ясі невеликі надрізи – це необхідно для того, щоб свинина краще просочилася маринадом. Потім намажте підготовлене м'ясо приготовленим маринадом, намагаючись ретельно втерти його. Відставте м'ясо на 2-3 години для маринування;
    4. Замаринований шматок свинячої корейки після закінчення часу, відведеного для маринування, туго обв'яжіть його мотузкою мотузкою і укладіть на деко для запікання (заздалегідь змащений маслом);
    5. Помістіть деко на середній рівень в розігріту до 1900З духова шафа, на 50-60 хвилин;
    6. По закінченні відведеного часу, вийміть деко з духовки, перекладіть м'ясо на красиве блюдо, звільніть від мотузки і подавайте до столу.

Запечений карбонат свинячий в духовці у фользі

Свинячий карбонат, запечений у фользі, виходить дуже соковитим, ніжним і смачним. Саме фольга дозволяє м'яса в процесі запікання залишатися соковитим і не пересушеним.

Нарізаючи запечений карбонат на тонкі слайсы, його можна використовувати замість ковбас (що не тільки смачно, але і набагато корисніше), а в цілісному вигляді дане блюдо буде дуже вигідно виглядати на святковому столі, залишаючи в захваті всіх, хто його спробує.

Компоненти:

  • свиняча вирізка (карбонат) – 1,5 кг;
  • сіль;
  • суміш спецій Для м'яса» — 20 г;
    часник – 1 головка;
  • масло оливи – 2-3 ст. л.;
  • червоний чилі – 1 ч. л.

Тривалість готування: 3 ч.

Цінність на 100 г: 205 кКал.

Приготування:

  1. Свинячу вирізку умийтесь, осушіть від вологи і зачистите від плівок і зайвого жиру, якщо такий є;
  2. Головку часнику очистіть, розріжте кожен зубок уздовж на дві частини;
  3. Свинину нашпигуйте з усіх боків підготовленим часником, натерти оливковою олією, сіллю, червоним меленим перцем і сумішшю спецій Для м'яса»;
  4. Залиште м'ясо на 2 години – нехай промаринується;
  5. Далі загорніть замариноване м'ясо в подвійний шар фольги, укладіть у форму для запікання і випікайте в духовці при 2000С протягом 45-50 хвилин;
  6. Спечене м'ясо залиште остигати безпосередньо у фользі, а потім, акуратно розгорнувши фольгу, перекладіть свинячий карбонат на блюдо і подавайте до столу.

Дивовижно смачний лимонний пиріг за нашими рецептами — пропонуємо кілька варіантів цієї випічки.

Спробуйте приготувати свинину по-степовому. Хрустка скоринка в поєднанні з ніжним м'ясом — це дуже смачно.

Візьміть на замітку рецепт швидкого дріжджового тіста для пирога з різними начинками.

Готуємо м'ясо в рукаві

Свинина володіє відмінними смаковими якостями, але так як вона, найчастіше, буває досить жирної, її рекомендується не смажити, а запікати. Краще за все запікати свинину в кулінарному рукаві, так як в даному випадку м'ясо готується зовсім без жиру, і при цьому воно все одно вийде соковитим, та й до того ж – дієтичним.

До того ж, не може не радувати і той факт, що після такого приготування, вам не потрібно буде мити деко, піч та інші кухонні приналежності – ви просто викинете рукав і все, на цьому ваші турботи закінчаться.

Необхідні інгредієнти:

  • нежирна свинина без кістки – 2 кг;
  • лавровий лист – 3 шт.;
  • сіль;
  • перець запашний мелений;
  • перець чилі мелений;
  • карі – 20 г;
  • хмелі-сунелі – 5 р.

Тривалість приготування: 1 год.

Цінність на 100 г: 206 кКал.

Рецепт приготування свинячого карбонату в рукаві в духовці по крокам:

  1. Омитий і обсушену свинину натріть з усіх сторін сіллю, перцем (запашним, чилі), карі і пряністю хмелі-сунелі;
  2. Помістіть приправлений шматок свинини в рукав для запікання, зверху покладіть кілька лаврових листів і зав'яжіть рукав з обох сторін. Зверху рукава зробіть кілька надрізів або проколів – це необхідно для того, щоб в процесі запікання з рукава виходив гарячий пар;
  3. Помістіть рукав в товстостінну форму для запікання і відправте на 60 хвилин у розігріту до 2000С духовку;
  4. Після закінчення відведеного часу, вийміть форму з духовки, акуратно розріжте пакет (обережно, з нього буде виходити дуже гарячий пар!), вийміть запечений карбонат, наріжте його невеликими шматочками і подавайте до столу. Дане блюдо добре поєднується зі свіжими овочами і картопляними гарнірами.

Якщо ви хочете, щоб готовий свинячий карбонат мав апетитну золотисту скоринку і пікантну смакову нотку, перед запіканням в духовці, крім основних трав і спецій, обітріть м'ясо сумішшю меду і гірчиці (1:1).

Що ще почитати: