Домашні рецепти приготування свинячого карбонату в духовці
Карбонат – це ніжна, запечена цілісним шматком, свинина. Її можна вживати як в гарячому вигляді, так і в холодному (нарізаючи на тонкі пластинки). З охолодженого карбонату виходять відмінні бутерброди, в гарячому вигляді – він чудово поєднується зі стравами з картоплі.
У деяких країнах, карбонат – це справжній делікатес, який доручають готувати тільки найкращим кухарям.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свиняча корейка - | 2 кг |
масло оливи - | 6-7 ст. л. |
гірчиця «Гостра» - | 50 г |
сіль йодована - | 50 г |
суміш мелених перців - | за смаком |
лимонний сік - | 75 мл |
лавровий лист (мелений) - | 2 щіпки |
спеції для свинини - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 204 Ккал |
В нижчевикладене рецепті ми представимо вам традиційний спосіб приготування соковитого свинячого карбонату в домашніх умовах, з яким зможе впоратися будь-яка господиня.
Як готувати свинячий карбонат в духовці:
-
- Підготуйте м'ясо. Для початку його необхідно промити, а потім ретельно осушити, скориставшись одноразовими кухонними рушниками;
- Приготуйте маринад для м'яса: в одній піалі змішайте гірчицю з сумішшю перців, меленим лавровим листом і улюбленими спеціями для свинини. В інший піалі змішайте оливкова олія, лимонний сік і невелику кількість солі. Потім з'єднайте вміст обох піал в одну;
- Зробіть в обсушенном м'ясі невеликі надрізи – це необхідно для того, щоб свинина краще просочилася маринадом. Потім намажте підготовлене м'ясо приготовленим маринадом, намагаючись ретельно втерти його. Відставте м'ясо на 2-3 години для маринування;
- Замаринований шматок свинячої корейки після закінчення часу, відведеного для маринування, туго обв'яжіть його мотузкою мотузкою і укладіть на деко для запікання (заздалегідь змащений маслом);
- Помістіть деко на середній рівень в розігріту до 1900З духова шафа, на 50-60 хвилин;
- По закінченні відведеного часу, вийміть деко з духовки, перекладіть м'ясо на красиве блюдо, звільніть від мотузки і подавайте до столу.
Запечений карбонат свинячий в духовці у фользі
Свинячий карбонат, запечений у фользі, виходить дуже соковитим, ніжним і смачним. Саме фольга дозволяє м'яса в процесі запікання залишатися соковитим і не пересушеним.
Нарізаючи запечений карбонат на тонкі слайсы, його можна використовувати замість ковбас (що не тільки смачно, але і набагато корисніше), а в цілісному вигляді дане блюдо буде дуже вигідно виглядати на святковому столі, залишаючи в захваті всіх, хто його спробує.
Компоненти:
- свиняча вирізка (карбонат) – 1,5 кг;
- сіль;
- суміш спецій Для м'яса» — 20 г;
часник – 1 головка; - масло оливи – 2-3 ст. л.;
- червоний чилі – 1 ч. л.
Тривалість готування: 3 ч.
Цінність на 100 г: 205 кКал.
Приготування:
- Свинячу вирізку умийтесь, осушіть від вологи і зачистите від плівок і зайвого жиру, якщо такий є;
- Головку часнику очистіть, розріжте кожен зубок уздовж на дві частини;
- Свинину нашпигуйте з усіх боків підготовленим часником, натерти оливковою олією, сіллю, червоним меленим перцем і сумішшю спецій Для м'яса»;
- Залиште м'ясо на 2 години – нехай промаринується;
- Далі загорніть замариноване м'ясо в подвійний шар фольги, укладіть у форму для запікання і випікайте в духовці при 2000С протягом 45-50 хвилин;
- Спечене м'ясо залиште остигати безпосередньо у фользі, а потім, акуратно розгорнувши фольгу, перекладіть свинячий карбонат на блюдо і подавайте до столу.
Дивовижно смачний лимонний пиріг за нашими рецептами — пропонуємо кілька варіантів цієї випічки.
Спробуйте приготувати свинину по-степовому. Хрустка скоринка в поєднанні з ніжним м'ясом — це дуже смачно.
Візьміть на замітку рецепт швидкого дріжджового тіста для пирога з різними начинками.
Готуємо м'ясо в рукаві
Свинина володіє відмінними смаковими якостями, але так як вона, найчастіше, буває досить жирної, її рекомендується не смажити, а запікати. Краще за все запікати свинину в кулінарному рукаві, так як в даному випадку м'ясо готується зовсім без жиру, і при цьому воно все одно вийде соковитим, та й до того ж – дієтичним.
До того ж, не може не радувати і той факт, що після такого приготування, вам не потрібно буде мити деко, піч та інші кухонні приналежності – ви просто викинете рукав і все, на цьому ваші турботи закінчаться.
Необхідні інгредієнти:
- нежирна свинина без кістки – 2 кг;
- лавровий лист – 3 шт.;
- сіль;
- перець запашний мелений;
- перець чилі мелений;
- карі – 20 г;
- хмелі-сунелі – 5 р.
Тривалість приготування: 1 год.
Цінність на 100 г: 206 кКал.
Рецепт приготування свинячого карбонату в рукаві в духовці по крокам:
- Омитий і обсушену свинину натріть з усіх сторін сіллю, перцем (запашним, чилі), карі і пряністю хмелі-сунелі;
- Помістіть приправлений шматок свинини в рукав для запікання, зверху покладіть кілька лаврових листів і зав'яжіть рукав з обох сторін. Зверху рукава зробіть кілька надрізів або проколів – це необхідно для того, щоб в процесі запікання з рукава виходив гарячий пар;
- Помістіть рукав в товстостінну форму для запікання і відправте на 60 хвилин у розігріту до 2000С духовку;
- Після закінчення відведеного часу, вийміть форму з духовки, акуратно розріжте пакет (обережно, з нього буде виходити дуже гарячий пар!), вийміть запечений карбонат, наріжте його невеликими шматочками і подавайте до столу. Дане блюдо добре поєднується зі свіжими овочами і картопляними гарнірами.
Якщо ви хочете, щоб готовий свинячий карбонат мав апетитну золотисту скоринку і пікантну смакову нотку, перед запіканням в духовці, крім основних трав і спецій, обітріть м'ясо сумішшю меду і гірчиці (1:1).