29 апрель 2019 3 164

Як смачно загасити свинину з овочами

Таке блюдо, як тушкована свинина, відмінно підходить для ситного обіду або для святкового застілля. Але особливо смачним, ароматним і красивим воно вийде, якщо до нього додати овочі. Існує кілька способів приготувати це смачне блюдо.

Свинина тушкована з морквою на сковороді
Інгредієнти Кількість
Свинина свіжа - 800 г
Цибулю - 2 головки
Морква середня - 1 шт.
Зелень, сіль, перець - за смаком
Запашний перець - 5 горошин
Лавровий лист - 2 шт.
Масло рослинне - 3 ст. л.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 300 Ккал

Приготування тушкованої свинини на сковороді:

  • свіжу свинину необхідно добре промити в проточній воді і порізати на невеликі шматочки (бажано поперек волокон);
  • далі потрібно підготувати овочі: цибулю нарізати кільцями, а морквина — невеликими тонкими брусками;
  • для гасіння знадобиться глибока сковорода, але для початку м'ясо в ній необхідно прожарити, до нього потрібно додати цибулю і моркву;
  • після того, як свинина стане золотистою, в сковороду потрібно залити воду (свинина повинна виявитися практично повністю під водою), влити в неї масло, додати лаврові листки і запашний перець, молоти перець, сіль. Все добре перемішати;
  • рідина в сковороді потрібно довести до кипіння, після чого зменшити вогонь до мінімуму, накрити м'ясо кришкою і тушкувати його на такому вогні 45 хвилин, періодично перевіряючи готовність.

Готову тушковану свинину можна подавати до столу з таким гарніром, як варену картоплю, свіжі овочі та зелень.

Свинина з овочами і картоплею в казані

 

Особливо смачними виходять страви в казані. Не винятком є і свинина, яка вийде небувало ніжною і ароматною. М'ясо в казані буде готуватися з великою кількістю овочів.

Що потрібно для приготування такої страви:

Продукти Необхідна кількість
Свинина (шийка) 0,5 кг
Перець болгарський 2 шт
Гострий перець половинка стручка
Картопля 6 шт
Баклажан 1 шт
Томати свіжі 4 шт
Кабачки 1 шт
Часник 2 зубчики
Лайм або лимон одна половинка
Вода 400 мл
Олія рослинна 2 ст. л.
Базилік, кріп, петрушка по 1 гілочці
Перець, сіль за смаком

Свинина з овочами в казані буде готуватися 2 години. По калорійності страва буде містити 314 ккал на 100 гр.

Покрокове приготування свинини з овочами в казані:

  • для початку необхідно підготувати м'ясо: його потрібно промити, нарізати (шматочки повинні бути невеликими), потім обсмажити на розігрітій сковороді до рум'яного кольору. Готову свинину перекласти в казан. Весь процес займе 10 хвилин;
  • тепер в казан необхідно додати деякі овочі: гострий перець нарізати кільцями, часник – тонкими пластинками, лайма (або лимона) нарізати на чотири часточки;
  • у казан потрібно додати необхідну кількість води, посолит, поперчити і відправити на невеликий вогонь на півгодини;
  • після закінчення часу в казан треба всипати моркву, нарізану брусками;
  • далі поверх моркви потрібно викласти кабачок і баклажан, нарізані кубиками;
  • казан накрити кришкою і продовжувати тушкувати страву 20 хвилин на слабкому вогні;
  • через деякий час відкрити казан і всипати крупно порізану картоплю, на який необхідно шаром викласти довільно нарізаний болгарський перець. На болгарський перець викладаються нарізані томати, попередньо очищені від шкірки;
  • все це необхідно присипати нашаткованої зеленню, після чого казан накривається кришкою і залишається на дуже слабкому вогні ще на 1 годину.

Таким чином, довго шарлота, що тужить в казані свинина вийде дуже ніжною, а овочевий гарнір тільки підкреслить її смак.

Рецепт приготування свинини в білому вині

Справжнім хітом будь-якого застілля стане свинина, приготована з овочами в білому вині. Процес приготування може здатися прийнятним, так як для такої страви потрібно буде приготувати
соус, але кінцеві результати виправдають всі труди. Що треба для цієї страви:

Необхідні продукти Кількість продуктів
Свинина 0,5 кг
Вино біле (сухе) 100 гр
Морква середня 3 шт
Цибуля 2 головки
Лавровий лист 2 шт
Рослинна олія за смаком
Запашний перець кілька горошин
Борошно 2 ст. л.
Зелень за смаком
Бульйон м'ясний 300 гр
Вершкове масло 50 гр
Спагетті на одну порцію

За часом приготування даного страви займе близько 2-х годин. Калорійність в 100 гр – 495 ккал.

Процес приготування покроково:

  • як звичайно, починати треба зі свинини: помити, порізати, відбити молоточком, посолити і присипати борошном;
  • потім обвалене м'ясо в борошні і обсмажити на сковороді до утворення золотистої скоринки, після чого перекласти в каструлю або казан;
  • порізати кубиками моркву і цибулю, всипати в каструлю до свинини, також додати туди горошини запашного перцю, лавровий лист, залити 100 гр бульйону і 100 гр вина, накрити кришкою і тушкувати 1 годину на повільному вогні;
  • тепер можна приготувати соус: розтопити вершкове масло на сковороді, всипати ложку борошна, обсмажити її зовсім трохи, потім перекласти в бульйон, що залишився, який потім потрібно буде трохи проварити;
  • готовий соус влити в каструлю з м'ясом і овочами і залишити на вогні ще на 15 хвилин;
  • відварити спагеті.

Готове блюдо подається на стіл наступним чином: спочатку викладаються спагетті, а зверху на них тушковане м'ясо і овочі.

Овочева подушка зі свининою в мультиварці

Свинина, приготована з овочами в мультиварці, буде не тільки смачною, але і корисною. Що потрібно для цього:

Продукти Необхідна кількість
М'якоть свинини 0,5 кг
Морква середня 1 шт
Цибуля ріпчаста 1 шт
Кабачок середній 2 шт
Томати 2 шт
Часник 2 зубчики
Олія рослинна 2 ст. л.
Сіль за смаком

Свинина і овочі в мультиварці будуть готуватися 1 годину 35 хвилин. По калорійності подібне блюдо складе близько 180 ккал (100 гр).

Як приготувати свинину і овочі в мультиварці:

  • промиту нарізану свинину необхідно покласти в чашу мультиварки, попередньо змащену рослинним маслом і в режимі «Випічка» обсмажувати 20 хвилин;
  • підготувати овочі: їх очистити, морква + томат + кабачок порізати невеликими кубиками, цибулю – півкільцями, моркву – кружечками;
  • цибулю і моркву всипати в чашу з м'ясом, перемішати і прожарювати 5 хвилин;
  • додати овочі, що залишилися, все прожарювати ще 10 хвилин;
  • перемкнути у режим «Гасіння», після чого страва має готуватися ще 1 годину.

Готову страву акуратно викласти на тарілки, м'ясо з овочами повинно бути в рівних пропорціях.

Котлети із буряків — чудове пісне блюдо, яке вам сподобається.

Читайте як приготувати домашню консерву з кільки в томатному соусі.

Повітряне безе на десерт — це те що потрібно. А приготувати його дуже легко за нашими рецептами в мікрохвильовці.

Корисні поради

Важливо правильно підготувати м'ясо: якщо воно заморожене, то розморожувати його потрібно повільно, переклавши з морозилки в холодильник. Розморожування буде проходити повільно, але при цьому весь сік м'ясо вбере назад, що якісно вплине на блюді.

Нарізати свинину необхідно тільки поперек волокон. Якщо вчинити інакше, то в підсумку готове м'ясо вийде скрюченим і не дуже соковитим.

При гасінні необхідно додавати воду кімнатної температури.

Щоб без зусиль видалити шкірку з помідорів, на них потрібно зробити хрестоподібні надрізи і обдати окропом.

Якщо в рецепті присутній лавровий лист, то його необхідно додавати за 10 хвилин до готовності.

Що ще почитати: