Як смачно загасити свинину з овочами
Таке блюдо, як тушкована свинина, відмінно підходить для ситного обіду або для святкового застілля. Але особливо смачним, ароматним і красивим воно вийде, якщо до нього додати овочі. Існує кілька способів приготувати це смачне блюдо.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Свинина свіжа - | 800 г |
Цибулю - | 2 головки |
Морква середня - | 1 шт. |
Зелень, сіль, перець - | за смаком |
Запашний перець - | 5 горошин |
Лавровий лист - | 2 шт. |
Масло рослинне - | 3 ст. л. |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 300 Ккал |
Приготування тушкованої свинини на сковороді:
- свіжу свинину необхідно добре промити в проточній воді і порізати на невеликі шматочки (бажано поперек волокон);
- далі потрібно підготувати овочі: цибулю нарізати кільцями, а морквина — невеликими тонкими брусками;
- для гасіння знадобиться глибока сковорода, але для початку м'ясо в ній необхідно прожарити, до нього потрібно додати цибулю і моркву;
- після того, як свинина стане золотистою, в сковороду потрібно залити воду (свинина повинна виявитися практично повністю під водою), влити в неї масло, додати лаврові листки і запашний перець, молоти перець, сіль. Все добре перемішати;
- рідина в сковороді потрібно довести до кипіння, після чого зменшити вогонь до мінімуму, накрити м'ясо кришкою і тушкувати його на такому вогні 45 хвилин, періодично перевіряючи готовність.
Готову тушковану свинину можна подавати до столу з таким гарніром, як варену картоплю, свіжі овочі та зелень.
Свинина з овочами і картоплею в казані
Особливо смачними виходять страви в казані. Не винятком є і свинина, яка вийде небувало ніжною і ароматною. М'ясо в казані буде готуватися з великою кількістю овочів.
Що потрібно для приготування такої страви:
Продукти | Необхідна кількість |
---|---|
Свинина (шийка) | 0,5 кг |
Перець болгарський | 2 шт |
Гострий перець | половинка стручка |
Картопля | 6 шт |
Баклажан | 1 шт |
Томати свіжі | 4 шт |
Кабачки | 1 шт |
Часник | 2 зубчики |
Лайм або лимон | одна половинка |
Вода | 400 мл |
Олія рослинна | 2 ст. л. |
Базилік, кріп, петрушка | по 1 гілочці |
Перець, сіль | за смаком |
Свинина з овочами в казані буде готуватися 2 години. По калорійності страва буде містити 314 ккал на 100 гр.
Покрокове приготування свинини з овочами в казані:
- для початку необхідно підготувати м'ясо: його потрібно промити, нарізати (шматочки повинні бути невеликими), потім обсмажити на розігрітій сковороді до рум'яного кольору. Готову свинину перекласти в казан. Весь процес займе 10 хвилин;
- тепер в казан необхідно додати деякі овочі: гострий перець нарізати кільцями, часник – тонкими пластинками, лайма (або лимона) нарізати на чотири часточки;
- у казан потрібно додати необхідну кількість води, посолит, поперчити і відправити на невеликий вогонь на півгодини;
- після закінчення часу в казан треба всипати моркву, нарізану брусками;
- далі поверх моркви потрібно викласти кабачок і баклажан, нарізані кубиками;
- казан накрити кришкою і продовжувати тушкувати страву 20 хвилин на слабкому вогні;
- через деякий час відкрити казан і всипати крупно порізану картоплю, на який необхідно шаром викласти довільно нарізаний болгарський перець. На болгарський перець викладаються нарізані томати, попередньо очищені від шкірки;
- все це необхідно присипати нашаткованої зеленню, після чого казан накривається кришкою і залишається на дуже слабкому вогні ще на 1 годину.
Таким чином, довго шарлота, що тужить в казані свинина вийде дуже ніжною, а овочевий гарнір тільки підкреслить її смак.
Рецепт приготування свинини в білому вині
Справжнім хітом будь-якого застілля стане свинина, приготована з овочами в білому вині. Процес приготування може здатися прийнятним, так як для такої страви потрібно буде приготувати
соус, але кінцеві результати виправдають всі труди. Що треба для цієї страви:
Необхідні продукти | Кількість продуктів |
---|---|
Свинина | 0,5 кг |
Вино біле (сухе) | 100 гр |
Морква середня | 3 шт |
Цибуля | 2 головки |
Лавровий лист | 2 шт |
Рослинна олія | за смаком |
Запашний перець | кілька горошин |
Борошно | 2 ст. л. |
Зелень | за смаком |
Бульйон м'ясний | 300 гр |
Вершкове масло | 50 гр |
Спагетті | на одну порцію |
За часом приготування даного страви займе близько 2-х годин. Калорійність в 100 гр – 495 ккал.
Процес приготування покроково:
- як звичайно, починати треба зі свинини: помити, порізати, відбити молоточком, посолити і присипати борошном;
- потім обвалене м'ясо в борошні і обсмажити на сковороді до утворення золотистої скоринки, після чого перекласти в каструлю або казан;
- порізати кубиками моркву і цибулю, всипати в каструлю до свинини, також додати туди горошини запашного перцю, лавровий лист, залити 100 гр бульйону і 100 гр вина, накрити кришкою і тушкувати 1 годину на повільному вогні;
- тепер можна приготувати соус: розтопити вершкове масло на сковороді, всипати ложку борошна, обсмажити її зовсім трохи, потім перекласти в бульйон, що залишився, який потім потрібно буде трохи проварити;
- готовий соус влити в каструлю з м'ясом і овочами і залишити на вогні ще на 15 хвилин;
- відварити спагеті.
Готове блюдо подається на стіл наступним чином: спочатку викладаються спагетті, а зверху на них тушковане м'ясо і овочі.
Овочева подушка зі свининою в мультиварці
Свинина, приготована з овочами в мультиварці, буде не тільки смачною, але і корисною. Що потрібно для цього:
Продукти | Необхідна кількість |
---|---|
М'якоть свинини | 0,5 кг |
Морква середня | 1 шт |
Цибуля ріпчаста | 1 шт |
Кабачок середній | 2 шт |
Томати | 2 шт |
Часник | 2 зубчики |
Олія рослинна | 2 ст. л. |
Сіль | за смаком |
Свинина і овочі в мультиварці будуть готуватися 1 годину 35 хвилин. По калорійності подібне блюдо складе близько 180 ккал (100 гр).
Як приготувати свинину і овочі в мультиварці:
- промиту нарізану свинину необхідно покласти в чашу мультиварки, попередньо змащену рослинним маслом і в режимі «Випічка» обсмажувати 20 хвилин;
- підготувати овочі: їх очистити, морква + томат + кабачок порізати невеликими кубиками, цибулю – півкільцями, моркву – кружечками;
- цибулю і моркву всипати в чашу з м'ясом, перемішати і прожарювати 5 хвилин;
- додати овочі, що залишилися, все прожарювати ще 10 хвилин;
- перемкнути у режим «Гасіння», після чого страва має готуватися ще 1 годину.
Готову страву акуратно викласти на тарілки, м'ясо з овочами повинно бути в рівних пропорціях.
Котлети із буряків — чудове пісне блюдо, яке вам сподобається.
Читайте як приготувати домашню консерву з кільки в томатному соусі.
Повітряне безе на десерт — це те що потрібно. А приготувати його дуже легко за нашими рецептами в мікрохвильовці.
Корисні поради
Важливо правильно підготувати м'ясо: якщо воно заморожене, то розморожувати його потрібно повільно, переклавши з морозилки в холодильник. Розморожування буде проходити повільно, але при цьому весь сік м'ясо вбере назад, що якісно вплине на блюді.
Нарізати свинину необхідно тільки поперек волокон. Якщо вчинити інакше, то в підсумку готове м'ясо вийде скрюченим і не дуже соковитим.
При гасінні необхідно додавати воду кімнатної температури.
Щоб без зусиль видалити шкірку з помідорів, на них потрібно зробити хрестоподібні надрізи і обдати окропом.
Якщо в рецепті присутній лавровий лист, то його необхідно додавати за 10 хвилин до готовності.