Як приготувати рулетики з лаваша з сиром і зеленню
Навіть така проста закуска, як лаваш з сиром і зеленню, може додати різноманітності, як в повсякденне трапезу, так і на святковий стіл. Варіантів приготування цієї страви досить багато. Але взявши пару базових рецептів, потім за бажанням можна варіювати інгредієнти.
Готуємо закуску на сковороді
Ось пара цікавих рецептів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сиру - | 300 г |
лаваша - | упаковка |
кропу і зеленої цибулі - | пучок |
солі - | 0,5 ч. ложки |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 323 Ккал |
Дрібно нашаткувати листя кропу і цибулю. Зелень посолити. Потім додати її порціями до основного інгредієнту і вимішувати.
Начинка з базиліком
Інгредієнти:
- 300 гр сиру;
- лаваш;
- невеликий пучок базиліка;
- 50 гр російського сиру;
- 1 червона цибулина;
- 0,5 ч. ложки солі.
Час приготування: 25 хвилин.
Калорійність — близько 549 Ккал/100 гр.
Цибулю очистити, нашаткувати півкільцями і злегка припустити на крапельці оливкової олії. Базилік тонко нашаткувати і змішати з гарячим цибулею. Суміш треба посолити.
Сир натерти на тертці, перемішати з сирною масою. Потім у суміш додати цибулю з базиліком. Після того як начинка приготовлена, краще дати їй настоятися хвилин 30.
Як покласти начинку?
Далі на лаваш викладаємо начинку з сиру з зеленню. Дві столові ложки на лаваш діаметром 15 – 20 див. Складаємо лаваш навпіл або звертаємо трубочкою і відправляємо на гарячу сковорідку.
Спочатку припекаем одну сторону, потім другу. Смачно буде, якщо після приготування зняти сковороду з вогню, викласти на неї лаваші, зверху посипати сиром і прикрити кришкою. Не більше, ніж на кілька хвилин.
Читайте як приготувати соковиту брускетту з помідорами і сиром.
Візьміть на замітку рецепт прісні коржі з кукурудзяного борошна — в грузинській кухні їх називають мчаді, спробуйте приготувати їх за нашими рецептами.
Швидкий пиріг з фаршем і капустою за нашим рецептом — спробуйте.
Рулетики з часниковим сиром
Чудове холодне блюдо. Особливо добре подавати його, попередньо полив сметанним соусом.
Інгредієнти:
- сир — 300 гр;
- лаваш;
- невеликий пучок петрушки і кінзи;
- часник – 7 великих зубчиків;
- 100 мл сметани;
- 0,5 ч. ложки солі.
Час приготування: 25 хвилин.
Калорійність — близько 343 Ккал/100 гр.
Петрушку і кінзу дрібно нашаткувати. Часник пропустити через часникодавку.
Повинно вийти приблизно дві столові ложки. Половину однієї залишити для соусу. Зелень солимо. Тепер сир ретельно потрібно перемішати з зеленою масою і часником.
Начинку акуратно розмазати по поверхні хліба.
І згорнути рулет. Сметану злегка збити, додати спеції і часник. Лаваші полити соусом перед подачею.
Закуска з тонкого лаваша з соковитою сирною начинкою в духовці
А можна представити на своєму столі лаваш як основне гаряче блюдо.
Інгредієнти:
- 2 шт тонкого лаваша;
- 300 гр сиру;
- 120 гр томатів у власному соку;
- невеликий пучок кропу і петрушки;
- 100 гр російського сиру;
- 0,5 ч. ложки солі.
Час приготування: 35 хвилин.
Калорійність — близько 883 Ккал/100 гр.
Помідори помістити в сито, щоб стекла зайва рідина. Листя кропу і петрушки дрібно нашаткувати і змішати з помідорами. Сир натерти на тертці. У сир покласти помідори і все перемішати.
Лаваш розтягнути на всю довжину і акуратно розподілити начинку. Перед тим як скачувати рулет, сирну начинку присипати більшою частиною сиру.
Тепер рулет помістити у форму для випічки і посипати сиром. Помістити виріб в заздалегідь розігріту до 210 С духовку. Випікати до золотистої скоринки сиру приблизно хвилин 20.
Корисні поради
- Для начинки краще використовувати свіжий, домашній сир;
- Сир перед використанням загорнути в сухе вафельний рушник і поставити під вантаж на пару годин. Інакше зайва рідина сильно намочить коржик;
- У зеленушки відрізати стовбури, в начинку покласти тільки листя. Жорсткі стебла нашаткувати і заморозити, надалі можна використовувати для заправки супів.
Отже, лаваш з сиром і зеленню — страва досить просте у приготуванні. Але разом з тим воно допоможе швидко організувати закуску в разі необхідності. Це універсальна закуска – сніданок, урочистий прийом, пікнік – страва буде доречно усюди.