20 март 2019 6 039

Рецепти начинок для лавашу на будь-який смак

Кожна господиня хоч раз в житті побувала в незручній ситуації, коли на порозі з'являються несподівані гості. В голові гарячково проносяться думки: як вийти з положення і з чого приготувати швидкі і апетитні закуски?

Пробіжка в магазин за необхідне? Не варіант, магазин може розташовуватися далеко від дому, а гостей непристойно залишати одних, навіть на короткий час.

Дбайливою хазяєчці прийде на допомогу невелика кількість продуктів, які практично завжди присутні в холодильнику. З такого набору можна приготувати на швидку руку закуску з тонкого лаваша з відповідною начинкою.

Упаковку лаваша тримають в морозильному відділі холодильника і при необхідності розморожують миттєво в мікрохвильовці або в природних умовах, поки готується начинка.

Різноманітний наповнювач викладається на пласти лаваша, розділені на квадрати і вони змащуються майонезним, часниковим соусом або маслом.

Начинені квадратики оформляються за смаком: складаються конвертом і для зручності закріплюються шпажками або скручуються в трубочки.

Ми зібрали для вас найкращі рецепти з фото ситних, соковитих і оригінальних начинок для лаваша. Переконані, така закуска буде сприйнята «на ура».

Рецепти смачних начинок для лаваша

Сирно-крабовая
Інгредієнти Кількість
крабового м'яса - 200 г
сиру - 250 г
майонезу - 3 ложки
зелені кінзи - 25 г
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 280 Ккал

Сир натирається. Крабове м'ясо ріжеться ножем. Зелень дрібно рубається.

Все з'єднується і змішується з майонезним соусом. Цей наповнювач варто взяти на замітку з-за швидкості його приготування.

Смачна паста

Потрібно:

  • 300 р. білих грибів;
  • Баночка печінки тріски;
  • 100 р. коров'ячого масла;
  • Зелень на вибір;
  • 2 ложки олії для обсмажування.

Гриби нарізати і обсмажити. Готову обжарку слід посолити, остудити і розім'яти в блендері або сіте.

Розм'якшене масло з'єднати з печінково-грибною масою, зеленню і добре розтерти. Оригінальна паста готова.

«А-ля буріто»

Потрібно:

  • 250 р. ковбасних виробів;
  • Кілька огірків (свіжих або консервованих);
  • 1 томат;
  • 100 р. тертого сиру;
  • по 2 ложки майонезу і кетчупу.

Ковбаса, помідор і огірочки нарізати соломкою. Ковбаса обсмажується в невеликій кількості олії і посипається сиром, щоб він розплавився.

Тепла начинка викладається на лаваш, до неї в компанію йдуть овочі. Вся конструкція поливається сумішшю соусів і загортається.

Гострий наповнювач по-кавказьки

Потрібно:

  • Баночка червоної квасолі;
  • 150 р. бринзи або сулугуні;
  • Червона цибулина;
  • 2 ложки оливкової олії;
  • По 1 ложці оцту, меду і гірчиці;
  • Кінза сіль.

Із консерви злити сік, цибулину нарізати кільцями, зелень порубати, сулугуні пром'яти виделкою. Всі продукти з'єднати.

Приготувати заправку з меду, олії, оцту, солі і спецій. Усі ці компоненти потрібно енергійно збити, а після залити салат. Соковита і терпка начинка для лаваша готова.

Паста «Дзадзикі»

Потрібно:

  • Свіжий огірок;
  • 3 ложки домашнього сиру;
  • 1 часниковий зубок;
  • Сік половинки лимона;
  • Зелень;
  • Сіль;
  • Ложка рослинного масла.

Огірок очищається від шкірки і натирається. Пюре з'єднується з зеленню, часником, сіллю, сиром. В останню чергу в масу вводиться сік лимона і масло. Начинка перемішується і подається в лаваші.

Пропонуємо вам відео зі свіжими ідеями чудових начинок для лаваша:

Інші рецепти

Наступні рецепти представлені продуктами, які потребують попередньої підготовки. Тому процес приготування начинок займає більш тривалий час.

Картопляно-грибний крем

Потрібно:

  • 200 г картопляного пюре;
  • Упаковка сушених грибів (100 р.);
  • Варене яйце;
  • Половина пачки масла;
  • Сіль і перець.

Сухі гриби промити і замочити на ніч. Вранці їх треба відварити в цій же воді.

Залишився від відварювання грибів бульйон влити в готову картоплю і збити пюре.

Гриби і яйце розтерти разом з м'яким маслом. Маси з'єднати.

Отриманий крем охолодити і використовувати в якості наповнювача для лаваша.

Закусочний наповнювач «Руде щастя»

Потрібно:

  • 250 гр. курячого філе;
  • 2 апельсина;
  • 2 моркви;
  • З 1 кислого яблука і свіжого огірка;
  • По ½ ложки солі і цукру;
  • 100 р. майонезу;
  • 80 р. тертого сиру;
  • Перець (факультативно).

Нарізати філе, м'якоть апельсина, огірки без шкіри. Яблука настругати.

Салат посолити, додати цукор і перемішати.

Заправити майонезним соусом, викласти на лавашный пласт.

Посипати тертою морквою і сиром. Згорнути.

Домашня шаурма

Потрібно:

  • Грудинка, індичка або кура – 300 р.;
  • Кольоровий соковитий перець – 2 шт.;
  • Томат – 1 шт.;
  • Огірки мариновані – 3 шт.;
  • Цибулина – 2 шт.;
  • Сіль і прянощі;
  • Масло для пасерування.

Мясопродукт нарізають пластинками, перець і цибулю – кубиками. Подрібнені продукти відправляються в обжарку з прянощами.

На квадрати лаваша викладаються кружечки помідорів і огірків. Зверху йде фарш і овочева обсмажування. Лаваш загортається конвертом.

До домашньої шаурмі зазвичай подається соус, який готується наступним способом: кілька ложок сметани змішуються з ложкою майонезу, натертим маринованим огірочком, давленим часниковим зубком, зеленню цибулі, сіллю з перцем.

Давайте подивимося, як готують закуску з лаваша з індичкою:

Приготування рулету з лаваша з начинкою

Крім конвертиків і закусочних трубочок, можна приготувати чудові рулети з начинкою.

Температура випічки таких рулетів 170 — 190 градусів, а час – 25-35 хвилин.

Якщо духова шафа занадто гарячий, то рулет на початку випікання можна прикрити фольгою.

«Чудо зі шпинатом»

Потрібно:

  • Шпинат (заморожений) — 200 р.;
  • Пучок зеленої цибулі;
  • Бринза – 200 р.;
  • ¼ Склянки олії;
  • Ложка цукру;
  • 1 сире яйце;
  • Петрушка і кріп – кілька стебел.

Заморожений шпинат обшпарити. Далі подрібнити його з іншою зеленню. Додати цукор, сир і масло.

На лист пергаменту викласти шар лаваша змастити його яйцем. Зверху розподілити начинку. Згорнути рулет і обмазати його залишками яйця.

Лаваш випікається одним цілим рулетом або попередньо розділяється на невеликі порції.

Згорток з яловичої тушонкою

Потрібно:

  • Банку тушонки;
  • 100 г пшона;
  • ½ Склянки води;
  • 150 р сметани;
  • 250 г печериць;
  • 2 яйця;
  • Сіль і ароматні трави.

Цибулю з грибами подрібнити і пасерувати у високій сковороді. Трохи пізніше додати пшоно і тушонку. Влити воду і тушкувати 10-15 хвилин.

Яйця збиваються зі сметаною, сіллю і травами.

Трохи остиглий наповнювач викладається в 2 шари лаваша, залити сметанно-яєчною сумішшю, загортається і відправляється в піч.

Рулетики з курячими субпродуктами

Потрібно:

  • Куряча печінка або сердечка – 500 р.;
  • Цибуля-ріпка – 2 шт.;
  • Вершкове масло – 2 столові ложки;
  • Вода 100 мл;
  • Кріп;
  • Сир – 100 р.;
  • Майонезний соус з часником.

Потрухи разом з цибулею нарізати і обсмажити 5 хвилин.

Влити трохи води і дати потомитися ще 15 хвилин.

Охолоджені субпродукти пропустити через м'ясорубку, посолити і викласти на обмазаний лаваш майонезом.

Згорнути лаваш в трубку і розділити на невеликі рулетики - равлики, обсипати їх сиром і кропом.

Смачні рулетики вимагають зовсім недовгою витримки в духовці: 7-10 хвилин, поки не поплавится сир.

Про те, як ще можна приготувати субпродукти, читайте на нашому сайті! Як приготувати курячі шлунки: кулінарні способи. Черпайте ідеї, у нас їх ще дуже багато!

Рецепти приготування тарталеток з начинкою знаходяться тут. Ця фуршетна закуска завжди актуальна, адже її та готувати швидко, і є зручно.

А ось приготуванням рубаних котлет займемося в цій статті. Дуже пізнавально! Покрокові інструкції і рекомендації кулінарів безумовно підвищать рівень ваших кулінарних здібностей.

Традиція загортати начинку з м'ясом, овочами і прянощами прийшла до нас зі сходу.

В даний час вірменський лаваш широко використовується для приготування в кафе, ресторанах і вдома.

У деяких країнах поширені аналоги лаваша: китайські млинці, піта і тортілья. Ці тонкі коржі наповнюються популярними начинками.

Рецепти можуть мати подібність або кілька різнитися. Однак, поза всяких сумнівів, той кулінарно-обдарований предок, який придумав вкладати начинку в тонкі листи тіста, заслуговує самих захоплених похвал у нащадків.

Наостанок ми пропонуємо подивитися ще одне відео з рецептом приготування хрустких рулетиків з лаваша з начинкою:

Що ще почитати: