Рецепти начинок для лавашу на будь-який смак
Кожна господиня хоч раз в житті побувала в незручній ситуації, коли на порозі з'являються несподівані гості. В голові гарячково проносяться думки: як вийти з положення і з чого приготувати швидкі і апетитні закуски?
Пробіжка в магазин за необхідне? Не варіант, магазин може розташовуватися далеко від дому, а гостей непристойно залишати одних, навіть на короткий час.
Дбайливою хазяєчці прийде на допомогу невелика кількість продуктів, які практично завжди присутні в холодильнику. З такого набору можна приготувати на швидку руку закуску з тонкого лаваша з відповідною начинкою.
Упаковку лаваша тримають в морозильному відділі холодильника і при необхідності розморожують миттєво в мікрохвильовці або в природних умовах, поки готується начинка.
Різноманітний наповнювач викладається на пласти лаваша, розділені на квадрати і вони змащуються майонезним, часниковим соусом або маслом.
Ми зібрали для вас найкращі рецепти з фото ситних, соковитих і оригінальних начинок для лаваша. Переконані, така закуска буде сприйнята «на ура».
Рецепти смачних начинок для лаваша
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
крабового м'яса - | 200 г |
сиру - | 250 г |
майонезу - | 3 ложки |
зелені кінзи - | 25 г |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 280 Ккал |
Сир натирається. Крабове м'ясо ріжеться ножем. Зелень дрібно рубається.
Все з'єднується і змішується з майонезним соусом. Цей наповнювач варто взяти на замітку з-за швидкості його приготування.
Смачна паста
- 300 р. білих грибів;
- Баночка печінки тріски;
- 100 р. коров'ячого масла;
- Зелень на вибір;
- 2 ложки олії для обсмажування.
Гриби нарізати і обсмажити. Готову обжарку слід посолити, остудити і розім'яти в блендері або сіте.
Розм'якшене масло з'єднати з печінково-грибною масою, зеленню і добре розтерти. Оригінальна паста готова.
«А-ля буріто»
Потрібно:
- 250 р. ковбасних виробів;
- Кілька огірків (свіжих або консервованих);
- 1 томат;
- 100 р. тертого сиру;
- по 2 ложки майонезу і кетчупу.
Ковбаса, помідор і огірочки нарізати соломкою. Ковбаса обсмажується в невеликій кількості олії і посипається сиром, щоб він розплавився.
Тепла начинка викладається на лаваш, до неї в компанію йдуть овочі. Вся конструкція поливається сумішшю соусів і загортається.
Гострий наповнювач по-кавказьки
- Баночка червоної квасолі;
- 150 р. бринзи або сулугуні;
- Червона цибулина;
- 2 ложки оливкової олії;
- По 1 ложці оцту, меду і гірчиці;
- Кінза сіль.
Із консерви злити сік, цибулину нарізати кільцями, зелень порубати, сулугуні пром'яти виделкою. Всі продукти з'єднати.
Приготувати заправку з меду, олії, оцту, солі і спецій. Усі ці компоненти потрібно енергійно збити, а після залити салат. Соковита і терпка начинка для лаваша готова.
Паста «Дзадзикі»
Потрібно:
- Свіжий огірок;
- 3 ложки домашнього сиру;
- 1 часниковий зубок;
- Сік половинки лимона;
- Зелень;
- Сіль;
- Ложка рослинного масла.
Огірок очищається від шкірки і натирається. Пюре з'єднується з зеленню, часником, сіллю, сиром. В останню чергу в масу вводиться сік лимона і масло. Начинка перемішується і подається в лаваші.
Пропонуємо вам відео зі свіжими ідеями чудових начинок для лаваша:
Інші рецепти
Наступні рецепти представлені продуктами, які потребують попередньої підготовки. Тому процес приготування начинок займає більш тривалий час.
Картопляно-грибний крем
Потрібно:
- 200 г картопляного пюре;
- Упаковка сушених грибів (100 р.);
- Варене яйце;
- Половина пачки масла;
- Сіль і перець.
Сухі гриби промити і замочити на ніч. Вранці їх треба відварити в цій же воді.
Залишився від відварювання грибів бульйон влити в готову картоплю і збити пюре.
Гриби і яйце розтерти разом з м'яким маслом. Маси з'єднати.
Отриманий крем охолодити і використовувати в якості наповнювача для лаваша.
Закусочний наповнювач «Руде щастя»
Потрібно:
- 250 гр. курячого філе;
- 2 апельсина;
- 2 моркви;
- З 1 кислого яблука і свіжого огірка;
- По ½ ложки солі і цукру;
- 100 р. майонезу;
- 80 р. тертого сиру;
- Перець (факультативно).
Нарізати філе, м'якоть апельсина, огірки без шкіри. Яблука настругати.
Салат посолити, додати цукор і перемішати.
Заправити майонезним соусом, викласти на лавашный пласт.
Посипати тертою морквою і сиром. Згорнути.
Домашня шаурма
Потрібно:
- Грудинка, індичка або кура – 300 р.;
- Кольоровий соковитий перець – 2 шт.;
- Томат – 1 шт.;
- Огірки мариновані – 3 шт.;
- Цибулина – 2 шт.;
- Сіль і прянощі;
- Масло для пасерування.
Мясопродукт нарізають пластинками, перець і цибулю – кубиками. Подрібнені продукти відправляються в обжарку з прянощами.
На квадрати лаваша викладаються кружечки помідорів і огірків. Зверху йде фарш і овочева обсмажування. Лаваш загортається конвертом.
До домашньої шаурмі зазвичай подається соус, який готується наступним способом: кілька ложок сметани змішуються з ложкою майонезу, натертим маринованим огірочком, давленим часниковим зубком, зеленню цибулі, сіллю з перцем.
Давайте подивимося, як готують закуску з лаваша з індичкою:
Приготування рулету з лаваша з начинкою
Крім конвертиків і закусочних трубочок, можна приготувати чудові рулети з начинкою.
Температура випічки таких рулетів 170 — 190 градусів, а час – 25-35 хвилин.
«Чудо зі шпинатом»
Потрібно:
- Шпинат (заморожений) — 200 р.;
- Пучок зеленої цибулі;
- Бринза – 200 р.;
- ¼ Склянки олії;
- Ложка цукру;
- 1 сире яйце;
- Петрушка і кріп – кілька стебел.
Заморожений шпинат обшпарити. Далі подрібнити його з іншою зеленню. Додати цукор, сир і масло.
На лист пергаменту викласти шар лаваша змастити його яйцем. Зверху розподілити начинку. Згорнути рулет і обмазати його залишками яйця.
Лаваш випікається одним цілим рулетом або попередньо розділяється на невеликі порції.
Згорток з яловичої тушонкою
Потрібно:
- Банку тушонки;
- 100 г пшона;
- ½ Склянки води;
- 150 р сметани;
- 250 г печериць;
- 2 яйця;
- Сіль і ароматні трави.
Цибулю з грибами подрібнити і пасерувати у високій сковороді. Трохи пізніше додати пшоно і тушонку. Влити воду і тушкувати 10-15 хвилин.
Яйця збиваються зі сметаною, сіллю і травами.
Трохи остиглий наповнювач викладається в 2 шари лаваша, залити сметанно-яєчною сумішшю, загортається і відправляється в піч.
Рулетики з курячими субпродуктами
- Куряча печінка або сердечка – 500 р.;
- Цибуля-ріпка – 2 шт.;
- Вершкове масло – 2 столові ложки;
- Вода 100 мл;
- Кріп;
- Сир – 100 р.;
- Майонезний соус з часником.
Потрухи разом з цибулею нарізати і обсмажити 5 хвилин.
Влити трохи води і дати потомитися ще 15 хвилин.
Охолоджені субпродукти пропустити через м'ясорубку, посолити і викласти на обмазаний лаваш майонезом.
Згорнути лаваш в трубку і розділити на невеликі рулетики - равлики, обсипати їх сиром і кропом.
Смачні рулетики вимагають зовсім недовгою витримки в духовці: 7-10 хвилин, поки не поплавится сир.
Про те, як ще можна приготувати субпродукти, читайте на нашому сайті! Як приготувати курячі шлунки: кулінарні способи. Черпайте ідеї, у нас їх ще дуже багато!
Рецепти приготування тарталеток з начинкою знаходяться тут. Ця фуршетна закуска завжди актуальна, адже її та готувати швидко, і є зручно.
А ось приготуванням рубаних котлет займемося в цій статті. Дуже пізнавально! Покрокові інструкції і рекомендації кулінарів безумовно підвищать рівень ваших кулінарних здібностей.
Традиція загортати начинку з м'ясом, овочами і прянощами прийшла до нас зі сходу.
В даний час вірменський лаваш широко використовується для приготування в кафе, ресторанах і вдома.
У деяких країнах поширені аналоги лаваша: китайські млинці, піта і тортілья. Ці тонкі коржі наповнюються популярними начинками.
Рецепти можуть мати подібність або кілька різнитися. Однак, поза всяких сумнівів, той кулінарно-обдарований предок, який придумав вкладати начинку в тонкі листи тіста, заслуговує самих захоплених похвал у нащадків.
Наостанок ми пропонуємо подивитися ще одне відео з рецептом приготування хрустких рулетиків з лаваша з начинкою: