23 апрель 2019 13 649

Як приготувати піцу без сметани на сковороді

Піца — страва, яку люблять не тільки діти, але і дорослі. Практично кожен день на просторах інтернету можна зустріти нові варіанти приготування даної страви.

Але, більшість людей думають, що приготувати піцу можна тільки в духовці, хоча це ні так. Зробити її можна в НВЧ-печі, в мультиварці і просто на сковорідці.

Піца «Хвилинка»
Інгредієнти Кількість
Яйця - 2 шт.
Борошно (вищий сорт) - 180 г
Майонез "Провансаль" - 180 г
Сіль - 5 г
Шинка - 0,2 кг
Цибуля ріпка - 1 шт.
Печериці консервовані - 0,2 кг
Аджика - 80 г
Помідор - 150 г
Сир (твердий сорт) - 0,1 кг
Рослинна олія - 10 мл
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 237 Ккал
Рецепт піци на сковороді без сметани досить простий. Найголовніше підготувати всі компоненти, в такому разі на піцу, ви не витратите більше десяти хвилин. Вона відмінно підійде, як для сніданку, так і для вечері з усією родиною.

Технологічний процес приготування піци на сковороді без сметани і кефіру полягає в наступних діях:

  1. Яйця розбити в миску, де замішується тісто, додати трохи солі. Все збити, використовуючи міксер;
  2. Викладаємо майонез і продовжуємо збивати. До однорідної маси висипаємо невеликими порціями борошно, і замішуємо тісто. Прибираємо в холодильник до тих пір, поки не підготується начинка;
  3. Банку з грибами промити, відкрити і дістати їх з рідини. Нашаткувати соломкою не товщі 2 мм;
  4. У ріпчастої цибулі видалити лушпиння, відрізати денце і гнилі частини, якщо такі є;
  5. Помідори обполоснути під водою, видалити місце прикріплення плодоніжки. Нашаткувати кільцями не товщі 2 мм;
  6. У шинки прибрати заводську упаковку, і нарізати аналогічно грибів і цибулі;
  7. Сир нашаткувати на тертці середнього розміру;
  8. Після всіх підготовчих моментів, сковорідку встановлюємо на плиту, наливаємо трохи жиру, розігріваємо. Викладаємо нашатковану цибулю, а через 5 хвилин гриби. Обжарку виробляємо на повільному нагріванні до готовності. Перекладаємо в глибоку тарілку;
  9. Чисту сковороду встановлюємо на плиту і розігріваємо з невеликою кількістю жиру. Тісто дістаємо з холодильника і виливаємо його;
  10. Після викладаємо аджику, акуратно розподіляючи її по всій поверхні тіста;
  11. Тепер переходимо безпосередньо до викладання начинки. В першу чергу м'ясні делікатеси, потім обсмажену цибулю з грибами, перед останнім компонентному — скибочки помідор;
  12. Трохи поливаємо напівготову піцу майонезом і посипаємо зверху сиром;
  13. Накриваємо сковорідку кришкою, встановлюємо повільний нагрів. Готуємо не більше 15 хвилин, а за кілька хвилин до вимкнення плити, посипаємо дрібно порізаної свіжої зеленню;
  14. Приготовану піцу викладаємо на красиву велику тарілку, розрізаємо на порційні шматки і подаємо на стіл гостям.

Читайте як приготувати смачний шоколадний брауні — рецепт від Юлії Висоцької.

Візьміть на замітку рецепт корисного, смачного майонезу з допомогою блендера в домашніх умовах.

Візьміть на замітку рецепт горбуші в клярі. Рибка вийде соковитою і смачною — пробуйте!

Швидка піца без сметани і майонезу на сковороді

Піца приготовлена з нижче описаним рецептом виходить смачною, ситною і простий.

Підготуємо наступні компоненти:

  1. Борошно (вищий сорт) — 0,45 кг;
  2. Рослинна олія — 30 мл;
  3. Яйце (добірної категорії) — 1 шт;
  4. Молоко — 80 мл;
  5. Сіль — 5 г;
  6. Помідор — 150 г;
  7. Ковбаса підлозі копчена — 0,3 кг;
  8. Сир (твердий сорт) — 0,2 кг.

Час приготування страви складе 30 хвилин.

Калорійність страви в 100 г складає 275 Ккал.

Як швидко зробити піцу з тіста без сметани і майонезу на сковороді:

  1. В чаші, де замішується тісто, з'єднати молоко, масло, сіль і вбити яйця. Збиваємо інгредієнти міксером або простим віночком;
  2. Засипаємо просіяне борошно, і продовжуємо збивати. Готове тісто виходить таким же, як на оладки;
  3. Накриваємо і ставимо в холодильник до тих пір, поки не приготується начинка;
  4. Помідор обполоснути під водою і нарізати кільцями;
  5. Ковбасу напівкопчену нашаткувати аналогічним чином, що й помідор;
  6. Сир на тертці середнього розміру;
  7. Поверхня сковороди змастити жиром, поставити на плиту розігріватися. Дістати тісто і вилити його в сковороду;
  8. Переходимо до оформлення піци. Перший шар — викладаємо ковбасу, потім кільця помідорів і посипати сиром;
  9. Закриваємо кришкою, вибудовуємо повільний нагрів і випікаємо протягом 10-15 хвилин. Після потрібно вимкнути плиту, і дати постояти, не відкриваючи кришки 5 хвилин;
  10. Викладаємо на красиве блюдо, розрізаємо на шматки і подаємо на стіл.

Корисні поради для кулінарів

  1. Рекомендується використовувати сковороду діаметром до 22 см;
  2. Тісто можна використовувати будь — листкове, дріжджове і т. д;
  3. Для додання страві соковитості рекомендується додавати томатний соус, або вершки, змішані з яйцем. Не варто забувати про те, що класти в блюдо заправки стоїть в міру, щоб не зіпсувати виріб;
  4. У приготуванні піци без сметани на сковороді сиру можна закладати будь-яку кількість. Чим його більше, тим смачніше вона виходить;
  5. Для того щоб розплавився сир краще, не забувайте закривати сковороду кришкою, після того, як всі складові були викладені в тісто;
  6. Можна додати прованські трави та інші спеції. Головне — не переборщити і не зіпсувати смак.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: