Як приготувати піцу без сметани на сковороді
Піца — страва, яку люблять не тільки діти, але і дорослі. Практично кожен день на просторах інтернету можна зустріти нові варіанти приготування даної страви.
Але, більшість людей думають, що приготувати піцу можна тільки в духовці, хоча це ні так. Зробити її можна в НВЧ-печі, в мультиварці і просто на сковорідці.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Яйця - | 2 шт. |
Борошно (вищий сорт) - | 180 г |
Майонез "Провансаль" - | 180 г |
Сіль - | 5 г |
Шинка - | 0,2 кг |
Цибуля ріпка - | 1 шт. |
Печериці консервовані - | 0,2 кг |
Аджика - | 80 г |
Помідор - | 150 г |
Сир (твердий сорт) - | 0,1 кг |
Рослинна олія - | 10 мл |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 237 Ккал |
Технологічний процес приготування піци на сковороді без сметани і кефіру полягає в наступних діях:
- Яйця розбити в миску, де замішується тісто, додати трохи солі. Все збити, використовуючи міксер;
- Викладаємо майонез і продовжуємо збивати. До однорідної маси висипаємо невеликими порціями борошно, і замішуємо тісто. Прибираємо в холодильник до тих пір, поки не підготується начинка;
- Банку з грибами промити, відкрити і дістати їх з рідини. Нашаткувати соломкою не товщі 2 мм;
- У ріпчастої цибулі видалити лушпиння, відрізати денце і гнилі частини, якщо такі є;
- Помідори обполоснути під водою, видалити місце прикріплення плодоніжки. Нашаткувати кільцями не товщі 2 мм;
- У шинки прибрати заводську упаковку, і нарізати аналогічно грибів і цибулі;
- Сир нашаткувати на тертці середнього розміру;
- Після всіх підготовчих моментів, сковорідку встановлюємо на плиту, наливаємо трохи жиру, розігріваємо. Викладаємо нашатковану цибулю, а через 5 хвилин гриби. Обжарку виробляємо на повільному нагріванні до готовності. Перекладаємо в глибоку тарілку;
- Чисту сковороду встановлюємо на плиту і розігріваємо з невеликою кількістю жиру. Тісто дістаємо з холодильника і виливаємо його;
- Після викладаємо аджику, акуратно розподіляючи її по всій поверхні тіста;
- Тепер переходимо безпосередньо до викладання начинки. В першу чергу м'ясні делікатеси, потім обсмажену цибулю з грибами, перед останнім компонентному — скибочки помідор;
- Трохи поливаємо напівготову піцу майонезом і посипаємо зверху сиром;
- Накриваємо сковорідку кришкою, встановлюємо повільний нагрів. Готуємо не більше 15 хвилин, а за кілька хвилин до вимкнення плити, посипаємо дрібно порізаної свіжої зеленню;
- Приготовану піцу викладаємо на красиву велику тарілку, розрізаємо на порційні шматки і подаємо на стіл гостям.
Читайте як приготувати смачний шоколадний брауні — рецепт від Юлії Висоцької.
Візьміть на замітку рецепт корисного, смачного майонезу з допомогою блендера в домашніх умовах.
Візьміть на замітку рецепт горбуші в клярі. Рибка вийде соковитою і смачною — пробуйте!
Швидка піца без сметани і майонезу на сковороді
Піца приготовлена з нижче описаним рецептом виходить смачною, ситною і простий.
Підготуємо наступні компоненти:
- Борошно (вищий сорт) — 0,45 кг;
- Рослинна олія — 30 мл;
- Яйце (добірної категорії) — 1 шт;
- Молоко — 80 мл;
- Сіль — 5 г;
- Помідор — 150 г;
- Ковбаса підлозі копчена — 0,3 кг;
- Сир (твердий сорт) — 0,2 кг.
Час приготування страви складе 30 хвилин.
Калорійність страви в 100 г складає 275 Ккал.
Як швидко зробити піцу з тіста без сметани і майонезу на сковороді:
- В чаші, де замішується тісто, з'єднати молоко, масло, сіль і вбити яйця. Збиваємо інгредієнти міксером або простим віночком;
- Засипаємо просіяне борошно, і продовжуємо збивати. Готове тісто виходить таким же, як на оладки;
- Накриваємо і ставимо в холодильник до тих пір, поки не приготується начинка;
- Помідор обполоснути під водою і нарізати кільцями;
- Ковбасу напівкопчену нашаткувати аналогічним чином, що й помідор;
- Сир на тертці середнього розміру;
- Поверхня сковороди змастити жиром, поставити на плиту розігріватися. Дістати тісто і вилити його в сковороду;
- Переходимо до оформлення піци. Перший шар — викладаємо ковбасу, потім кільця помідорів і посипати сиром;
- Закриваємо кришкою, вибудовуємо повільний нагрів і випікаємо протягом 10-15 хвилин. Після потрібно вимкнути плиту, і дати постояти, не відкриваючи кришки 5 хвилин;
- Викладаємо на красиве блюдо, розрізаємо на шматки і подаємо на стіл.
Корисні поради для кулінарів
- Рекомендується використовувати сковороду діаметром до 22 см;
- Тісто можна використовувати будь — листкове, дріжджове і т. д;
- Для додання страві соковитості рекомендується додавати томатний соус, або вершки, змішані з яйцем. Не варто забувати про те, що класти в блюдо заправки стоїть в міру, щоб не зіпсувати виріб;
- У приготуванні піци без сметани на сковороді сиру можна закладати будь-яку кількість. Чим його більше, тим смачніше вона виходить;
- Для того щоб розплавився сир краще, не забувайте закривати сковороду кришкою, після того, як всі складові були викладені в тісто;
- Можна додати прованські трави та інші спеції. Головне — не переборщити і не зіпсувати смак.
Приємного апетиту!