Як смачно приготувати піцу в мультиварці
Багато є любителями свіжоприготованою піци. Проте всім відомо, що в тлумачних піцеріях ціни захмарні, та й не завжди працює такий сервіс як доставка додому.
А піца, виготовлена в мультиварці, має ще кращим смаком, ніж замовлена. Та й час, відведений для її створення звичайним способом, можна буде витратити на щось важливе і корисне.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Сметана - | 200 г |
Масло вершкового типу - | 200 г |
Борошно вищого сорту - | 2 склянки |
Шинка - | 100-120 г |
Цибуля (ріпчастої типу) - | 50 г |
Томати - | 2 шт. |
Сир - | 50 г |
Соус (томатного типу) - | 2 ст. л. |
Майонез - | 2 ст. л. |
Базилік, кріп, петрушка - | за бажанням |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 141 Ккал |
Ну а виготовлення піци в мультиварці є найпростішим способом порадувати свої гастрономічні смаки.
Спосіб приготування:
- Масло вершкового типу розтоплюється на водяній бані, а потім остуджується до кімнатної температури;
- Масло виливається в миску, туди ж додається сметана і потроху вводиться борошно;
- Тісто перемішується, потім охолоджується протягом години в холодильнику;
- За час охолодження тіста готуються продукти, необхідні для начинки. Шинка, томати, базилік, кріп, петрушка нарізати, сир треться на дрібній тертці;
- Тісто виймається з холодильної камери, поділяється на 3 частини. Одна третя його частина розкочується для приготування основи для піци;
- Дно чаші мультиварки змащується маслом, після чого туди вкладається тісто;
- Тісто змащується майонезом змішаним і томатним соусом, після чого начинку і зверху посипається сиром. Встановлюється час виготовлення на режимі «Випічка» 40 хвилин;
- Після сигналу, що приготування закінчилося, мультиварка вимикається, а піца залишається всередині ще близько 20 хвилин;
- Піца викладається на тарілку, подається до столу.
Більш простого рецепту створення піци в мультиварці немає. Інгредієнти для начинки можуть бути змінені за бажанням того, хто вирішив її створити.
Тісто для піци на кефірі
Інгредієнти:
- Борошно вищого сорту – 350 гр.;
- Кефір – 250 мл;
- Яйця – 3 шт.;
- Масло (вершкового типу) – 20 гр.;
- Сіль – 10 гр.;
- Столовий оцет – 5 гр.;
- Сода – 10 гр.
Час приготування: 40 – 50 хвилин.
Калорійність: 102 ккал на 100 гр.
Спосіб приготування:
-
- Яйця розбиваються в окремому посуді, туди додається сіль;
-
- В окремий посуд виливається кефір;
- Сода гаситься оцтом і змішується з кефіром в окремій ємності;
- У ємність, де знаходиться кефір, додаються яйця, змішані з сіллю;
- У ємність, де знаходиться кефір, що змішаний з содою, повільно висипається борошно і замішують;
- Розтоплюється масло вершкового типу на водяній бані, потім додається до тесту;
-
- Дно чаші мультиварки змащується маслом, туди ж виливається тісто, зверху додаються інгредієнти для начинкки.
- У меню мультиварки виставляється режим «Випічка» на час 40-50 хвилин.
Таке тісто виходить пишним навіть при тій умові, що воно не передбачає використання дріжджів.
Як приготувати піцу без дріжджів
Існує міф, що в мультиварці Редмонд піцу можна приготувати, не використовуючи дріжджі. Так, тільки це абсолютно не міф, а реальність. Неможливо буде відрізнити цю піцу від тієї, де використовуються дріжджі. Можливо, вона навіть стане домашньою улюбленицею кухаря.
Інгредієнти:
- Борошно вищого сорту – 1 склянка;
- Вода – 1/2 мультиварочной чашки;
- Сир – 150 гр.;
- Майонез – 1 ст. л.;
- Паста томатного типу – 1 ст. л.;
- Яйце – 1 шт.;
- Помідори – 2 шт.;
- Смажені гриби – 70 гр.;
- Сіль – за бажанням;
- Пергаментний папір – 1 аркуш.
Час приготування:1 год.
Калорійність: 85 ккал на 100 гр.
Спосіб приготування:
- Вода з'єднується з яйцем, борошном і сіллю, після чого відбувається процес замішування тіста;
- Тісто розкочується, обрізається по діаметру мультиварки;
- На дно чаші викладається навскіс розрізана пергаментний папір, після чого туди тісто викладається;
- Томатна паста майонез з'єднуються, потім ними промащується тісто на дні мультиварки;
- Нарізається начинка: помідори нарізати півкільцями, сир треться на тертці дрібного типу;
- На тісто викладаються заздалегідь підсмажені гриби, зверху вони ховаються томатами і посипаються сиром;
- Виставляється режим «Піца» на табло мультиварки, якщо його немає, то «Випічка» на час, рівний 60 хвилин;
- Після оповіщення сигналом мультиварки, що піца готова, вона залишається потомитися в чаші до 5 хвилин, потім подається на стіл.
Пергаментний папір в даному випадку необхідна, щоб можна було легко дістати страва з мультиварки, не розламавши і не раскрошив його.
Просте печиво з варенням і тертим тестом зверху настільки просте, що приготувати його зможе навіть починаюча господиня.
Читайте як приготувати класичний рецепт салату з крабового м'яса з огірком. Рецепт тут.
Візьміть на замітку рецепт тріска запечена в сметані під пряними травами. Найкращі рецепти у нашій статті.
Швидка піца в мультиварці
Зазвичай піца готується від півтора до двох годин. Мультиварка ж має своєю основною метою приготувати її набагато швидше, а також звільнити господиню від необхідності «вартувати» її в духовці, щоб не згоріла.
Інгредієнти:
- Майонез – 4 ст. л.;
- Яйця – 2 шт.;
- Борошно вищого сорту – 9 ст. л.;
- Ковбаса – 200 гр.;
- Сир – 50 гр;
- Гриби смажені – 80 гр.;
- Мариновані огірки – 3 шт.;
- Масло вершкового типу – 20 гр.;
- Сіль – за бажанням;
- Зелень – за бажанням.
Час приготування: 1 год.
Калорійність:122 ккал на 100 гр.
Спосіб приготування:
- Замішується тісто рідкого характеру зі сметани, майонезу, борошна і збитих яєць;
- Дно чаші мультиварки вымазывается розтопленим маслом вершкового типу, після чого туди тісто виливається;
- Готується начинка: заздалегідь обсмажуються гриби, нарізається ковбаса, мариновані огірки нарізати півкільцями, сир натирається на тертці дрібного типу.
- Тісто вымазывается майонезом, після чого зверху туди викладається начинка, посипається сиром;
- Мультиварка включається в режимі «Випічка» на час, рівний 60 хвилин. Перш ніж, вона буде подана на стіл, її посипають за бажанням зеленню.
Корисні поради
Створення піци в мультиварці – це процес, що має свої нюанси. Є певні моменти, які необхідно враховувати, збираючись приготувати піцу по-швидкому. Так, корисними порадами при створенні піци в мультиварці можна вважати наступні:
- Тісто, яке довго вимішується, виходить більш повітряним;
- Основа для піци повинна виходити не тугий, еластичною;
- Заміна майонезу часниковим соусом зробить піцу набагато смачніше;
- Процес викладання начинки на основу – копітка робота: необхідно простежити, щоб заповненої була вся основа.
Піца для мультиварки – особливе блюдо, яке, однак, не потребує великих фінансових і тимчасових витрат. Це блюдо відмінно порадує друзів, які зібралися за одним столом, сім'ю, що не бачилася вже довгий час. Піца – страва, що завдяки різноманітності інгредієнтів можна приготувати з будь-якою начинкою, яка тільки забажається.
Приємного апетиту!