12 июнь 2019 2 021

Як смачно приготувати піцу в мультиварці

Багато є любителями свіжоприготованою піци. Проте всім відомо, що в тлумачних піцеріях ціни захмарні, та й не завжди працює такий сервіс як доставка додому.

А піца, виготовлена в мультиварці, має ще кращим смаком, ніж замовлена. Та й час, відведений для її створення звичайним способом, можна буде витратити на щось важливе і корисне.

Найпростіший рецепт піци в мультиварці
Інгредієнти Кількість
Сметана - 200 г
Масло вершкового типу - 200 г
Борошно вищого сорту - 2 склянки
Шинка - 100-120 г
Цибуля (ріпчастої типу) - 50 г
Томати - 2 шт.
Сир - 50 г
Соус (томатного типу) - 2 ст. л.
Майонез - 2 ст. л.
Базилік, кріп, петрушка - за бажанням
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 141 Ккал
Піца – страва, відома по всьому світу, має своїм місцем народження Італію. Однак через роки рецепт страви в оригінальному виконанні зазнав значні зміни, і тепер кожен може використовувати свої улюблені інгредієнти.

Ну а виготовлення піци в мультиварці є найпростішим способом порадувати свої гастрономічні смаки.

Спосіб приготування:

  1. Масло вершкового типу розтоплюється на водяній бані, а потім остуджується до кімнатної температури;
  2. Масло виливається в миску, туди ж додається сметана і потроху вводиться борошно;
  3. Тісто перемішується, потім охолоджується протягом години в холодильнику;
  4. За час охолодження тіста готуються продукти, необхідні для начинки. Шинка, томати, базилік, кріп, петрушка нарізати, сир треться на дрібній тертці;
  5. Тісто виймається з холодильної камери, поділяється на 3 частини. Одна третя його частина розкочується для приготування основи для піци;
  6. Дно чаші мультиварки змащується маслом, після чого туди вкладається тісто;
  7. Тісто змащується майонезом змішаним і томатним соусом, після чого начинку і зверху посипається сиром. Встановлюється час виготовлення на режимі «Випічка» 40 хвилин;
  8. Після сигналу, що приготування закінчилося, мультиварка вимикається, а піца залишається всередині ще близько 20 хвилин;
  9. Піца викладається на тарілку, подається до столу.

Більш простого рецепту створення піци в мультиварці немає. Інгредієнти для начинки можуть бути змінені за бажанням того, хто вирішив її створити.

Тісто для піци на кефірі

Тісто для піци в мультиварці Поларіс можна приготувати на чому завгодно: на майонез, сметана, йогурт, ряжанка та інших молочних продуктах. Однак самим простим рецептом є рецепт тіста з використанням кефіру.

Інгредієнти:

  • Борошно вищого сорту – 350 гр.;
  • Кефір – 250 мл;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Масло (вершкового типу) – 20 гр.;
  • Сіль – 10 гр.;
  • Столовий оцет – 5 гр.;
  • Сода – 10 гр.

Час приготування: 40 – 50 хвилин.

Калорійність: 102 ккал на 100 гр.

Спосіб приготування:

    1. Яйця розбиваються в окремому посуді, туди додається сіль;

    1. В окремий посуд виливається кефір;
    2. Сода гаситься оцтом і змішується з кефіром в окремій ємності;
    3. У ємність, де знаходиться кефір, додаються яйця, змішані з сіллю;
    4. У ємність, де знаходиться кефір, що змішаний з содою, повільно висипається борошно і замішують;
    5. Розтоплюється масло вершкового типу на водяній бані, потім додається до тесту;

    1. Дно чаші мультиварки змащується маслом, туди ж виливається тісто, зверху додаються інгредієнти для начинкки.

  1. У меню мультиварки виставляється режим «Випічка» на час 40-50 хвилин.

Таке тісто виходить пишним навіть при тій умові, що воно не передбачає використання дріжджів.

Як приготувати піцу без дріжджів

Існує міф, що в мультиварці Редмонд піцу можна приготувати, не використовуючи дріжджі. Так, тільки це абсолютно не міф, а реальність. Неможливо буде відрізнити цю піцу від тієї, де використовуються дріжджі. Можливо, вона навіть стане домашньою улюбленицею кухаря.

Інгредієнти:

  • Борошно вищого сорту – 1 склянка;
  • Вода – 1/2 мультиварочной чашки;
  • Сир – 150 гр.;
  • Майонез – 1 ст. л.;
  • Паста томатного типу – 1 ст. л.;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Помідори – 2 шт.;
  • Смажені гриби – 70 гр.;
  • Сіль – за бажанням;
  • Пергаментний папір – 1 аркуш.

Час приготування:1 год.

Калорійність: 85 ккал на 100 гр.

Спосіб приготування:

  1. Вода з'єднується з яйцем, борошном і сіллю, після чого відбувається процес замішування тіста;
  2. Тісто розкочується, обрізається по діаметру мультиварки;
  3. На дно чаші викладається навскіс розрізана пергаментний папір, після чого туди тісто викладається;
  4. Томатна паста майонез з'єднуються, потім ними промащується тісто на дні мультиварки;
  5. Нарізається начинка: помідори нарізати півкільцями, сир треться на тертці дрібного типу;
  6. На тісто викладаються заздалегідь підсмажені гриби, зверху вони ховаються томатами і посипаються сиром;
  7. Виставляється режим «Піца» на табло мультиварки, якщо його немає, то «Випічка» на час, рівний 60 хвилин;
  8. Після оповіщення сигналом мультиварки, що піца готова, вона залишається потомитися в чаші до 5 хвилин, потім подається на стіл.

Пергаментний папір в даному випадку необхідна, щоб можна було легко дістати страва з мультиварки, не розламавши і не раскрошив його.

Просте печиво з варенням і тертим тестом зверху настільки просте, що приготувати його зможе навіть починаюча господиня.

Читайте як приготувати класичний рецепт салату з крабового м'яса з огірком. Рецепт тут.

Візьміть на замітку рецепт тріска запечена в сметані під пряними травами. Найкращі рецепти у нашій статті.

Швидка піца в мультиварці

Зазвичай піца готується від півтора до двох годин. Мультиварка ж має своєю основною метою приготувати її набагато швидше, а також звільнити господиню від необхідності «вартувати» її в духовці, щоб не згоріла.

Інгредієнти:

  • Майонез – 4 ст. л.;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Борошно вищого сорту – 9 ст. л.;
  • Ковбаса – 200 гр.;
  • Сир – 50 гр;
  • Гриби смажені – 80 гр.;
  • Мариновані огірки – 3 шт.;
  • Масло вершкового типу – 20 гр.;
  • Сіль – за бажанням;
  • Зелень – за бажанням.

Час приготування: 1 год.

Калорійність:122 ккал на 100 гр.

Спосіб приготування:

  1. Замішується тісто рідкого характеру зі сметани, майонезу, борошна і збитих яєць;
  2. Дно чаші мультиварки вымазывается розтопленим маслом вершкового типу, після чого туди тісто виливається;
  3. Готується начинка: заздалегідь обсмажуються гриби, нарізається ковбаса, мариновані огірки нарізати півкільцями, сир натирається на тертці дрібного типу.
  4. Тісто вымазывается майонезом, після чого зверху туди викладається начинка, посипається сиром;
  5. Мультиварка включається в режимі «Випічка» на час, рівний 60 хвилин. Перш ніж, вона буде подана на стіл, її посипають за бажанням зеленню.

Корисні поради

Створення піци в мультиварці – це процес, що має свої нюанси. Є певні моменти, які необхідно враховувати, збираючись приготувати піцу по-швидкому. Так, корисними порадами при створенні піци в мультиварці можна вважати наступні:

  • Тісто, яке довго вимішується, виходить більш повітряним;
  • Основа для піци повинна виходити не тугий, еластичною;
  • Заміна майонезу часниковим соусом зробить піцу набагато смачніше;
  • Процес викладання начинки на основу – копітка робота: необхідно простежити, щоб заповненої була вся основа.

Піца для мультиварки – особливе блюдо, яке, однак, не потребує великих фінансових і тимчасових витрат. Це блюдо відмінно порадує друзів, які зібралися за одним столом, сім'ю, що не бачилася вже довгий час. Піца – страва, що завдяки різноманітності інгредієнтів можна приготувати з будь-якою начинкою, яка тільки забажається.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: