Як швидко приготувати ліниву піцу з батона
Піца з батона – відмінний варіант для сучасних господинь: вона не займає багато часу на приготування, не вимагає великих грошових витрат і допомагає урізноманітнити щоденне меню.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
нарізної батона - | 4 шматки |
шинки - | 150 г |
сиру - | 100 г |
болгарського перцю - | 60 г |
курячих яєць - | 2-3 шт. |
молока - | 3 стіл. л. |
томатної пасти - | 2 стіл. л. |
солі і чорного меленого перцю - | трохи |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 187 Ккал |
Етапи приготування:
- Нарізати шинку соломкою. Весь сир натерти на крупній тертці. Помити, почистити і нарізати болгарський перець соломкою.
- Поставити сковороду на невеликий вогонь (або вибрати невелику потужність на електричній плиті) і підсушити батон з кожної сторони до зарум'янювання.
- Збити яйця з молоком.
- Вилити яєчно-молочну суміш на зарумянившийся батон. Посипати шинкою, перцем і останнім шаром – сиром.
- Закрити сковороду і готувати близько двох хвилин.
- Зробити томатний соус: змішати сіль, перець і томатну пасту.
- Викласти піцу на блюдо і полити томатним соусом.
Лінива грибна міні-піца
Перелік необхідних продуктів:
- 4 шматки батона;
- 2 курячих яйця;
- 5 стіл. л. майонезу;
- 4 стіл. л. сметани;
- 200 г копченої ковбаси;
- 200 г печериць;
- 1 помідор;
- 2 г сушеного часнику;
- 1 стіл. л. рослинного масла для обсмажування;
- 200 г сиру.
Тимчасові витрати на приготування – 20 хвилин.
Кількість кілокалорій в 100 г продукту – 240.
Етапи приготування:
- Нарізати ковбасу соломкою, шампіньйони пластинками і помідори кільцями. Обсмажити печериці з сушеним часником на рослинному маслі протягом п'яти хвилин.
- Підрум'янити всі чотири шматки батона на сковороді з кожного боку.
- Змішати яйця, майонез і сметану, залити цією масою батон.
- Посипати зверху ковбасою і печерицями, потім сиром, поверх якого викласти кільця помідорів.
- Закрити сковороду і смажити на невеликому вогні (або на малій потужності електроплити) близько 2 хвилин.
- Приготовану піцу викласти на блюдо і при бажанні розрізати на кілька шматочків.
Піца з батона на швидку руку
Перелік необхідних продуктів:
- 1 батон;
- 150 г копченої ковбаси;
- 2 маринованих огірка;
- 1 помідор;
- 2 курячих яйця;
- 100 г сиру;
- 3 стіл. л. майонезу;
- будь-яка зелень для декорування.
Тимчасові витрати на приготування – 30 хвилин.
Кількість кілокалорій в 100 г продукту – 240.
Етапи приготування:
- Зварити яйця курячі яйця.
- Нарізати соломкою або кільцями копчену ковбасу, мариновані огірки порізати кільцями, яйця натерти на тертці.
- Розрізати батон навпіл, вийняти м'якуш (з нього потім можна приготувати сухарики до супу, наприклад). Змастити його майонезом.
- Викласти на обидві половинки яйця, потім огірки, ковбасу, помідори і сир. Для одного з половинок можна сир і помідори поміняти місцями. Прикрасити зеленню.
- На пекарській папір викласти половинки батона і запікати при температурі близько 200 ° C протягом 5-10 хвилин (до тих пір, поки не розплавиться сир).
- Готову піцу можна розрізати на кілька шматочків або кожну половинку вважати окремою порцією.
Як приготувати курку з шампіньйонами в сметані читайте в нашій статті.
Скільки варити куряче серце в мультиварці до готовності, кілька рад у вашу скарбничку.
Рецепт соковитого, ароматного шашлику по-карски. Приготуйте на пікніку це блюдо.
Ситна піца в батоні для чоловіка
Перелік необхідних продуктів:
- 1 батон;
- 100 г курячої грудки;
- 100 г консервованих ананасів;
- 50 г сиру «Пармезан»;
- 50 г сиру «Едам»;
- 5 г зелені петрушки, кінзи;
- 4 стіл. л. сметани;
- сіль, перець.
Тимчасові витрати на приготування – 40 хвилин.
Кількість кілокалорій в 100 г продукту -134.
Етапи приготування:
- Налити в каструлю воду, підсолити, поперчити і помістити туди курячу грудку. Варити близько 25 хвилин. При бажанні курячу грудку можна замінити свининою або індичкою.
- Розрізати батон вздовж на 2 половинки і вийняти м'якуш.
- Приготувати соус: змішати сметану, тертий сир «Едам», сіль, перець і зелень.
- Вийняти з каструлі курячу грудку, остудити і нарізати невеликими пластинками або кубиками, нарізати кубиками консервовані ананаси після того, як з них стече повністю сироп.
- Змастити обидві половинки батона отриманим соусом, викласти курячу грудку і ананаси. Зверху посипати натертим сиром «Пармезан» і за бажанням прикрасити цілими листям петрушки і кінзи.
- Викласти обидві половинки батона з начинкою на папір для випічки і потримати в духовці при температурі близько 200 ° C, поки повністю не розплавиться сир.
- Готову піцу помістити на блюдо і при бажанні розрізати на порційні шматки, або залишити порції великими. Чоловік буде здивований незвичайними смаковими відтінками, які надає цій піці поєднання солодких ананасів, петрушки і кінзи. Ще важливіше те, що він буде ситий і задоволений.
Як зробити закуску на батоні
Перелік необхідних продуктів:
- 4 шматки батона;
- 100 г сиру;
- 50 г вареної ковбаси;
- 1 помідор;
- 3 стіл. л. майонезу;
- 0,5 ч. л. приправи Каррі;
- трохи чорного меленого перцю.
Тимчасові витрати на приготування – 20 хвилин.
Кількість кілокалорій в 100 г продукту – 250.
Етапи приготування:
- Натерти на тертці варену ковбасу і сир, нарізати кубиками або кружечками помідор.
- Розрізати батон вздовж на дві половинки, вилучити з обох м'якуш.
- Змішати майонез, перець і приправу «Карі». Змастити отриманим соусом обидві половинки батона.
- Викласти на змащене соусом батон, ковбасу, помідори і посипати сиром. У разі нарізки помідори кільцями можна викласти його поверх шару сиру – для прикраси страви.
- Покласти кожну половинку по черзі на спеціальне блюдо і при середній потужності готувати в мікрохвильовій печі кілька хвилин (час може змінюватися залежно від характеристик мікрохвильовки та обраної потужності і властивостей сиру).
- Готову піцу трохи остудити і розрізати на порційні шматки.
Самий ледачий рецепт піци
Здавалося б – куди вже більше? Але, якщо часу зовсім немає, тому що прийшли гості або різко розігрався апетит, і немає можливості приготувати складне блюдо, на виручку прийде сама лінива піца. Вона, до того ж, і сама бюджетна. Кількість інгредієнтів вказана для приготування піци на 4 невеликі порції.
Перелік необхідних продуктів:
- 4 шматки батона;
- 150 г сиру;
- 1 стіл. л. рослинного масла.
Тимчасові витрати на приготування – 5-7 хвилин.
Кількість кілокалорій в 100 г продукту – 97.
Етапи приготування:
- Натерти сир на тертці. Вилити масло на сковороду і прожарити його.
- Висипати кілька горсток сиру на прогартовану сковороду, смажити близько 1 хвилини на сильному вогні. Коли сир зарум'яниться знизу – покласти зверху на кожну жменьку шматок батона.
- Тягне рухом зняти хліб з сиром зі сковороди або скористатися лопаткою.
- Насипати ще 4 жменьки сиру, покласти зверху хліб з сиром порожній стороною і їх підсмажити до утворення невеликої золотистої скоринки на сирі.
- Зняти з вогню і подати до столу.
Це неймовірно просте блюдо готується всього п'ять хвилин, зате дуже приємно здивує смаком всіх любителів смачної піци.