Як приготувати пиріг з рисом і яйцем
Мало хто може встояти перед пиріжками з начинкою з рису і яйця. Але навіщо розмінюватися на дрібниці, якщо можна відразу приготувати пиріг, яким можна буде почастувати всіх близьких і друзів. Страва вийде таким же смачним, а готувати його буде навіть простіше.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно - | 0,75 кг |
маргарин - | 0,1 кг |
масло вершкове - | 20 г |
сироватка - | 0,3 л |
яйце - | 8 штук |
цукор - | 30 г |
сіль - | ½ Чайної ложки |
дріжджі (свіжі) - | 20 г |
цибуля зелена - | 150 г |
рис відварний - | ½ Склянки |
розпушувач - | 1 чайна ложка |
перець чорний (мелений) - | ½ Чайної ложки |
Час приготування: 180 хвилин | Калорійність на 100 грам: 254 Ккал |
Приготування пирога по даному рецепту займає багато часу, але результат того вартий. Ви отримаєте пишний, ситний пиріг з несолодкої начинкою, який можна подавати на стіл під час обіду або вечері.
Покроковий рецепт:
- Протрусити борошно через сито в глибоку миску, додати чайну ложку розпушувача, посолити;
- Маргарин нарізати на великі кубики, викласти в миску з борошном і вручну розтерти всі компоненти один з одним, поки не утвориться крихта;
- Сироватку (на 4-5C тепліше кімнатної температури змішати з цукром і свіжими дріжджами (допускається заміна на сухі дріжджі), почекати чверть години (за цей час повинна утворюватися піна);
- Рідина влити в борошняну крихту, туди ж ввести пару яєць;
- Замісити тісто, поєднуючи в однорідну масу всі інгредієнти, залишити його в теплому місці на 90-120 хвилин (за цей час потрібно пару раз обім'яти його);
- З п'яти варених яєць зняти шкаралупу і як можна дрібніше нарізати їх;
- Змішати яйця з подрібненою зеленню цибулі, відварним рисом і приправити маслом (попередньо розтопленим) олією, додати трохи солі і перцю;
- Настоявшееся тісто поділити на кілька нерівних частин, більшу з них розкачати і викласти на дно форми;
- Поверх основи пирога викласти і розрівняти начинку;
- Розкачати другу частину тіста, покрити нею начинку і защипнути краю;
- Дати пирогу підійти протягом третини години;
- Збити жовток одного яйця, використовувати його для змащування поверхні пирога;
- Духовку розігріти до 180 ° с і випікати в ній пиріг протягом 35 хвилин;
- Через зазначений час витягнути форму, нанести на поверхню пирога тонкий шар маргарину і прикрити випічку з допомогою рушники;
- Чверть години потому вийняти частування з форми і нарізати на шматочки;
- Блюдо готове.
Листковий пиріг з рисово-яєчною начинкою
У смак і образ улюбленого страви можна внести різноманітність, якщо в його рецептурі замінити звичайне тісто листкове.
Інгредієнти:
- тісто листкове – 1 кг;
- яйце – 6 штук;
- цибуля зелена – 150 г;
- рис – 0,25 кг;
- кефір – 0,1 л;
- сіль – за смаком.
Час приготування: 120 хвилин.
Калорійність: 237 ккал.
Хід приготування:
- Поставити варитися рис;
- Круто відварити 4 яйця, остудити, подрібнити;
- Покришити цибульну зелень, разом з яйцями додати її в ємність з готовим рисом;
- Застелити дно дека пергаментом або харчовою фольгою;
- Поділити тісто на дві нерівні частини і більшу з них розкачати качалкою, потім викласти її поверх пергаментного аркуша (краю основи пирога повинні бути достатньо широкими, щоб підніматися по стінках форми вгору – це запас під крайові защипи);
- Далі шар з рисово-яєчної начинки (бажано рівномірно розподілити її і щільно утрамбувати);
- Решту пару яєць (без жовтків) в окремій ємності збити з кефіром і, трохи підсолюємо, вилити отриману суміш поверх начинки;
- Поверх основи і начинки викласти другий шар тіста і защипнути його з основою по краях;
- Решту жовтків теж збити і покрити ними поверхню пирога, зробити його «кришці» декілька отворів і поставити в духову шафу, розігрітий до 180C;
- Випікати частування 50 хвилин;
- Далі вийняти пиріг з духовки і, прикривши його рушником, залишити остигати.
Читайте , як зробити м'яке м'ясо яловичини, як вибрати і як замаринувати.
Візьміть на замітку рецепт запеченої картоплі з грибами в духовці.
Спробуйте приготувати ситну шарлотку з капустою — шалено смачний рецепт домашньої випічки.
Пиріг з консервами і рисом
Згідно з наведеною нижче рецептурою, на те, щоб замісити тісто, піде зовсім небагато часу. Тому, приступаючи до готування, краще відразу братися за начинку.
- борошно пшеничне – 0,15 кг;
- крохмаль картопляний – 1/3 столової ложки;
- яйце – 6 штук;
- сметана – 0,15 кг;
- майонез – 0,1 кг;
- сир – 150 г;
- консерви рибні (сайра, скумбрія, ставрида або шпроти) – 1 банка;
- рис – 0,1 кг;
- сіль – 1 чайна ложка;
- сода – ½ чайної ложки;
- олія соняшникова – 25 мл
Час приготування: 95 хвилин.
Калорійність: 251 ккал.
Хід приготування:
- Рис промити кілька разів, поставити варитися;
- Половину заготовлених яєць вимити, зварити круто, почистити і подрібнити;
- Рибні консерви вийняти з пакувальної банки і розібрати (по можливості видалити всі кісточки*);
- Скориставшись виделкою розім'яти рибне м'ясо;
- Подрібнені яйця додати в рибний фарш, отриману масу змішати з вже готовим рисом і олією з консервів тільки якщо воно хорошої якості, прозоре і не має неприємних присмаків);
- Начинці дати трохи настоятися, в цей час перейти до приготування тіста;
- В окремій ємності з'єднати борошно з крохмалем, сметаною, майонезом, яйцями і рештою курячих яєць, сіллю і содою (всі компоненти змішувати, поки маса не стане трохи рідкої і однорідної);
- Поставити в духовку на розігрів, підготувати велику, але неглибоку форму для випікання і покрити її поверхню олією;
- Тісто залити у форму, а поверх нього рівномірно розкласти начинку;
- Пиріг поставити випікатися в духовку на невеликому вогні і не виймати до готовності (зазвичай вона настає вже чверть години;
- Далі, натерти з допомогою великої терки шматочок сиру;
- Пиріг дістати з духовки, посипати сирної крихтою і прибрати назад ще хвилин на десять, щоб розплавився сир добре і запікся;
- Вийняти випічку (але не з форми і дати настоятися ще 10 хвилин;
- Нарізати пиріг на порції і подати до столу.
*Якщо пара кісточок все ж залишиться, то не страшно – при консервації розм'якшується не тільки м'ясо, але і скелет риби.
Випічка з начинкою з рису і яєць в мультиварці
Зазвичай в мультиварці воліють готувати ті люди, які страждають від нестачі часу або сумніваються у своїх кулінарних талантів, оскільки приготовані таким чином продукти майже неможливо спалити. З цієї ж причини мультиварка хороша для різного роду експериментів.
Інгредієнти:
- яйце – 4 штуки;
- сметана – 1 мультистакан;
- томатна паста – 1 столова ложка;
- масло рослинне – 4 столових ложки;
- борошно – 0,15 кг;
- розпушувач – 2 чайні ложки;
- масло вершкове – 25 мл;
- рис – 1/2 мультистакана;
- цибуля зелена – 0,1 кг;
- перець червоний (мелений) – за смаком;
- зубчик часнику – 1 штука;
- сіль – за смаком.
Час приготування: 100 хвилин.
Калорійність: 244 ккал.
Хід приготування:
- Насамперед, слід взятися за приготування начинки: відварити рис і яйця;
- Зварені круто яйця розім'яти виделкою, додати до них шинкованої зеленого цибулі і подрібнений за допомогою терки зубчик часнику;
- Додати суміш, що утворилася в рис, туди ж вбити одне сире яйце, додати сіль і перець, всі компоненти перемішати;
- В окремій ємності змішати борошно і розпушувач;
- Збити томатну пасту зі сметаною, олією і яйцем;
- У процесі збивання поступово вводити змішану з розпушувачем борошно;
- Дно мультиварочной форми покрити шаром вершкового масла;
- Влити в форму приблизно половину тіста, поверх утвореного шару викласти начинку, залити її рештою тестом;
- Мультиварку запустити в режимі «Випічка» і не вимикати протягом 50-ти хвилин;
- Поверхню пирога змастити вершковим маслом, перевернути випічку, і доготавливать її ще 25 хвилин.
Рекомендації кулінарів
Зазвичай приготування пирога з рисом і яйцем не викликає труднощів, але все ж відносно нього можна застосовувати деякі з наведених нижче рекомендацій:
- Рис бажано промивати 3-4 рази, щоб під час варіння він не перетворився на однорідну кашу, а залишався розсипчастим;
- До початку готування слід мити всі продукти, включаючи яйця, оскільки це допоможе уникнути несподіваних і непотрібних проблем з шлунком і здоров'ям в цілому;
- Для сирної посипання краще використовувати сири твердих сортів;
- Щоб надати тесту яскравий і енергійний помаранчевий колір досить приправити його 1-й столовою ложкою томатної пасти;
- Любителі екзотичних страв можуть спробувати замість зеленої цибулі додати в начинку ошпарену кропиву, це додасть смаку страви незвичності.
Всі інші тонкощі, пов'язані з рисово-яєчними пирогами, можна зрозуміти, орієнтуючись на власний досвід. Головне, як можна частіше практикуватися.