30 апрель 2019 1 909

Як приготувати пиріг з рисом і яйцем

Мало хто може встояти перед пиріжками з начинкою з рису і яйця. Але навіщо розмінюватися на дрібниці, якщо можна відразу приготувати пиріг, яким можна буде почастувати всіх близьких і друзів. Страва вийде таким же смачним, а готувати його буде навіть простіше.

Дріжджовий пиріг з рисом і яйцем
Інгредієнти Кількість
борошно - 0,75 кг
маргарин - 0,1 кг
масло вершкове - 20 г
сироватка - 0,3 л
яйце - 8 штук
цукор - 30 г
сіль - ½ Чайної ложки
дріжджі (свіжі) - 20 г
цибуля зелена - 150 г
рис відварний - ½ Склянки
розпушувач - 1 чайна ложка
перець чорний (мелений) - ½ Чайної ложки
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 254 Ккал

Приготування пирога по даному рецепту займає багато часу, але результат того вартий. Ви отримаєте пишний, ситний пиріг з несолодкої начинкою, який можна подавати на стіл під час обіду або вечері.

Покроковий рецепт:

  1. Протрусити борошно через сито в глибоку миску, додати чайну ложку розпушувача, посолити;
  2. Маргарин нарізати на великі кубики, викласти в миску з борошном і вручну розтерти всі компоненти один з одним, поки не утвориться крихта;
  3. Сироватку (на 4-5C тепліше кімнатної температури змішати з цукром і свіжими дріжджами (допускається заміна на сухі дріжджі), почекати чверть години (за цей час повинна утворюватися піна);
  4. Рідина влити в борошняну крихту, туди ж ввести пару яєць;
  5. Замісити тісто, поєднуючи в однорідну масу всі інгредієнти, залишити його в теплому місці на 90-120 хвилин (за цей час потрібно пару раз обім'яти його);
  6. З п'яти варених яєць зняти шкаралупу і як можна дрібніше нарізати їх;
  7. Змішати яйця з подрібненою зеленню цибулі, відварним рисом і приправити маслом (попередньо розтопленим) олією, додати трохи солі і перцю;
  8. Настоявшееся тісто поділити на кілька нерівних частин, більшу з них розкачати і викласти на дно форми;
  9. Поверх основи пирога викласти і розрівняти начинку;
  10. Розкачати другу частину тіста, покрити нею начинку і защипнути краю;
  11. Дати пирогу підійти протягом третини години;
  12. Збити жовток одного яйця, використовувати його для змащування поверхні пирога;
  13. Духовку розігріти до 180 ° с і випікати в ній пиріг протягом 35 хвилин;
  14. Через зазначений час витягнути форму, нанести на поверхню пирога тонкий шар маргарину і прикрити випічку з допомогою рушники;
  15. Чверть години потому вийняти частування з форми і нарізати на шматочки;
  16. Блюдо готове.

Листковий пиріг з рисово-яєчною начинкою

У смак і образ улюбленого страви можна внести різноманітність, якщо в його рецептурі замінити звичайне тісто листкове.

Інгредієнти:

  • тісто листкове – 1 кг;
  • яйце – 6 штук;
  • цибуля зелена – 150 г;
  • рис – 0,25 кг;
  • кефір – 0,1 л;
  • сіль – за смаком.

Час приготування: 120 хвилин.

Калорійність: 237 ккал.

Хід приготування:

  1. Поставити варитися рис;
  2. Круто відварити 4 яйця, остудити, подрібнити;
  3. Покришити цибульну зелень, разом з яйцями додати її в ємність з готовим рисом;
  4. Застелити дно дека пергаментом або харчовою фольгою;
  5. Поділити тісто на дві нерівні частини і більшу з них розкачати качалкою, потім викласти її поверх пергаментного аркуша (краю основи пирога повинні бути достатньо широкими, щоб підніматися по стінках форми вгору – це запас під крайові защипи);
  6. Далі шар з рисово-яєчної начинки (бажано рівномірно розподілити її і щільно утрамбувати);
  7. Решту пару яєць (без жовтків) в окремій ємності збити з кефіром і, трохи підсолюємо, вилити отриману суміш поверх начинки;
  8. Поверх основи і начинки викласти другий шар тіста і защипнути його з основою по краях;
  9. Решту жовтків теж збити і покрити ними поверхню пирога, зробити його «кришці» декілька отворів і поставити в духову шафу, розігрітий до 180C;
  10. Випікати частування 50 хвилин;
  11. Далі вийняти пиріг з духовки і, прикривши його рушником, залишити остигати.

Читайте , як зробити м'яке м'ясо яловичини, як вибрати і як замаринувати.

Візьміть на замітку рецепт запеченої картоплі з грибами в духовці.

Спробуйте приготувати ситну шарлотку з капустою — шалено смачний рецепт домашньої випічки.

Пиріг з консервами і рисом

Згідно з наведеною нижче рецептурою, на те, щоб замісити тісто, піде зовсім небагато часу. Тому, приступаючи до готування, краще відразу братися за начинку.

  • борошно пшеничне – 0,15 кг;
  • крохмаль картопляний – 1/3 столової ложки;
  • яйце – 6 штук;
  • сметана – 0,15 кг;
  • майонез – 0,1 кг;
  • сир – 150 г;
  • консерви рибні (сайра, скумбрія, ставрида або шпроти) – 1 банка;
  • рис – 0,1 кг;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • сода – ½ чайної ложки;
  • олія соняшникова – 25 мл

Час приготування: 95 хвилин.

Калорійність: 251 ккал.

Хід приготування:

  1. Рис промити кілька разів, поставити варитися;
  2. Половину заготовлених яєць вимити, зварити круто, почистити і подрібнити;
  3. Рибні консерви вийняти з пакувальної банки і розібрати (по можливості видалити всі кісточки*);
  4. Скориставшись виделкою розім'яти рибне м'ясо;
  5. Подрібнені яйця додати в рибний фарш, отриману масу змішати з вже готовим рисом і олією з консервів тільки якщо воно хорошої якості, прозоре і не має неприємних присмаків);
  6. Начинці дати трохи настоятися, в цей час перейти до приготування тіста;
  7. В окремій ємності з'єднати борошно з крохмалем, сметаною, майонезом, яйцями і рештою курячих яєць, сіллю і содою (всі компоненти змішувати, поки маса не стане трохи рідкої і однорідної);
  8. Поставити в духовку на розігрів, підготувати велику, але неглибоку форму для випікання і покрити її поверхню олією;
  9. Тісто залити у форму, а поверх нього рівномірно розкласти начинку;
  10. Пиріг поставити випікатися в духовку на невеликому вогні і не виймати до готовності (зазвичай вона настає вже чверть години;
  11. Далі, натерти з допомогою великої терки шматочок сиру;
  12. Пиріг дістати з духовки, посипати сирної крихтою і прибрати назад ще хвилин на десять, щоб розплавився сир добре і запікся;
  13. Вийняти випічку (але не з форми і дати настоятися ще 10 хвилин;
  14. Нарізати пиріг на порції і подати до столу.

*Якщо пара кісточок все ж залишиться, то не страшно – при консервації розм'якшується не тільки м'ясо, але і скелет риби.

Випічка з начинкою з рису і яєць в мультиварці

Зазвичай в мультиварці воліють готувати ті люди, які страждають від нестачі часу або сумніваються у своїх кулінарних талантів, оскільки приготовані таким чином продукти майже неможливо спалити. З цієї ж причини мультиварка хороша для різного роду експериментів.

Інгредієнти:

  • яйце – 4 штуки;
  • сметана – 1 мультистакан;
  • томатна паста – 1 столова ложка;
  • масло рослинне – 4 столових ложки;
  • борошно – 0,15 кг;
  • розпушувач – 2 чайні ложки;
  • масло вершкове – 25 мл;
  • рис – 1/2 мультистакана;
  • цибуля зелена – 0,1 кг;
  • перець червоний (мелений) – за смаком;
  • зубчик часнику – 1 штука;
  • сіль – за смаком.

Час приготування: 100 хвилин.

Калорійність: 244 ккал.

Хід приготування:

  1. Насамперед, слід взятися за приготування начинки: відварити рис і яйця;
  2. Зварені круто яйця розім'яти виделкою, додати до них шинкованої зеленого цибулі і подрібнений за допомогою терки зубчик часнику;
  3. Додати суміш, що утворилася в рис, туди ж вбити одне сире яйце, додати сіль і перець, всі компоненти перемішати;
  4. В окремій ємності змішати борошно і розпушувач;
  5. Збити томатну пасту зі сметаною, олією і яйцем;
  6. У процесі збивання поступово вводити змішану з розпушувачем борошно;
  7. Дно мультиварочной форми покрити шаром вершкового масла;
  8. Влити в форму приблизно половину тіста, поверх утвореного шару викласти начинку, залити її рештою тестом;
  9. Мультиварку запустити в режимі «Випічка» і не вимикати протягом 50-ти хвилин;
  10. Поверхню пирога змастити вершковим маслом, перевернути випічку, і доготавливать її ще 25 хвилин.

Рекомендації кулінарів

Зазвичай приготування пирога з рисом і яйцем не викликає труднощів, але все ж відносно нього можна застосовувати деякі з наведених нижче рекомендацій:

  1. Рис бажано промивати 3-4 рази, щоб під час варіння він не перетворився на однорідну кашу, а залишався розсипчастим;
  2. До початку готування слід мити всі продукти, включаючи яйця, оскільки це допоможе уникнути несподіваних і непотрібних проблем з шлунком і здоров'ям в цілому;
  3. Для сирної посипання краще використовувати сири твердих сортів;
  4. Щоб надати тесту яскравий і енергійний помаранчевий колір досить приправити його 1-й столовою ложкою томатної пасти;
  5. Любителі екзотичних страв можуть спробувати замість зеленої цибулі додати в начинку ошпарену кропиву, це додасть смаку страви незвичності.

Всі інші тонкощі, пов'язані з рисово-яєчними пирогами, можна зрозуміти, орієнтуючись на власний досвід. Головне, як можна частіше практикуватися.

Що ще почитати: