Як готувати пиріг з картоплею і рибними консервами
Випічка завжди у всіх викликає великий апетит і при цьому не важливо, яка вона — солодка чи солона. У будь-якому випадку вона йде швидко і навіть не встигає прірву. Особливо великим успіхом користуються пироги з картоплею і рибою.
При цьому готувати їх можна з свіжої та консервованої риби, незалежно від цього ця випічка виходить неймовірно смачною і ароматною. Але оскільки іноді придбати свіжу рибу досить складно, та й по грошах входить дорого, тому можна її замінити консервами. Як раз про рецепти приготування пирогів з картоплею і рибними консервами ми і поговоримо нижче.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна - | 2 склянки |
кефіру - | стакан |
яєць - | 2 шт. |
соди харчової - | щіпка |
масла рослинного - | 80 мл |
скумбрії консервована в маслі - | 1 банку |
картоплі - | 4 бульби |
цибулин - | 1 головка |
солі - | щіпка |
вершкового масла - | 60 грам |
перець чорний у меленому вигляді - | пара пучок |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 140 Ккал |
Виконання буде наступне:
- У велику чашку всипаємо борошно. Яйця слід звільнити від шкаралупи і покласти в борошно;
- Потім заливаємо кефір, підсипаємо харчову соду, додаємо рослинне масло і сіль;
- Все ретельно перемішуємо. Для того щоб все було легко перемішувати, можна використовувати міксер;
- Структура основи повинна бути схожа на густу сметану;
- Відкриваємо банку з рибними консервами та викладаємо їх в невелику чашку, розминаємо вилкою;
- Цибулину потрібно почистити від луски і нашаткувати на дрібні кубики;
- Викладаємо цибулю до консервів і перемішуємо;
- Бульби картоплі очищаємо від шкірки, обов'язково промиваємо в прохолодній воді;
- Картоплю розрізаємо на кружечки;
- Форму для запікання збризкуємо рослинним маслом;
- Далі наливаємо на поверхню дна форми половину рідкої основи;
- Перший шар кладемо з кружечків картоплі, посипаємо сіллю і перчимо;
- Далі викладаємо рибу з цибулею і рівномірно розподіляємо;
- Після цього заливаємо рідке тісто, повністю закриваємо всі компоненти;
- Духова шафа обов'язково попередньо прогрійте до 180 градусів;
- Ставимо все в духовку і готуємо близько 40 хвилин;
- Готовий заливний пиріг з рибними консервами і картоплею витягуємо, промазуємо його верх шматочком вершкового масла, накриваємо рушником і охолоджуємо протягом 15 хвилин.
Додайте рис в пиріг
Для приготування знадобиться наступне:
- картопля – 5 бульб;
- банку консерви в маслі;
- стакан відвареного рису;
- одна головка цибулі;
- яйця – 5 штук;
- 4 великі ложки майонезу;
- борошно – 5-6 великих ложок;
- трохи спецій;
- сіль.
Готувати будемо недовго — всього 75 хвилин, поживність випічки – 170 ккал.
Як готувати пиріг з картоплею, рисом і рибними консервами:
- Рис слід гарненько промити в декількох водах;
- Потім відварюємо до напівготовності;
- Сковороду змащуємо рослинним маслом;
- Картопля очищаємо від шкірки, нарізаємо тонкими кружечками;
- Обов'язково картопля посипаємо спеціями;
- Викладаємо на дно сковороди кружечки картоплі у вигляді віяла по колу;
- Банку консерви відкриваємо, викладаємо рибу в чашку і розминаємо вилкою;
- Викладаємо поверх картопляних кружечків рівномірним шаром;
- Цибулю очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими кільцями;
- Викладаємо зверху консерви тонкі кільця цибулі;
- Зверху лука розкладаємо відварений рис;
- У чашку викладаємо майонез, розбиваємо яйця, додаємо борошно і приправляємо спеціями. Всю суміш гарненько збиваємо до однорідності;
- Заливаємо все компоненти заливкою, верх розрівнюємо;
- Духова шафа обов'язково прогріваємо до 180 градусів;
- Поміщаємо сковорідку з пирогом в духовку і залишаємо запікатися на 30-40 хвилин;
- Далі виймаємо готову випічку з начинкою і залишаємо трохи постояти, щоб вона охолола;
- Після цього акуратно виймаємо на велику плоску тарілку, розрізаємо на шматочки і подаємо на стіл.
Дріжджовий, пишний пиріг з картопляно-рибною начинкою
Які інгредієнти потрібні для тіста:
- невелика упаковка дріжджів в сухому вигляді;
- маргарин – ½ пачки;
- борошно – 600 грам;
- склянка кефіру;
- одне яйце;
- сметана – 140 мл;
- молоко – 30 мл
Що буде потрібно для начинки:
- банку консерви в маслі;
- картопляні бульби в кількості 5 штук;
- 1 велика ложка рослинної олії;
- одна головка цибулі;
- сіль на свій смак;
- будь-які спеції.
Готування становитиме 120 хвилин, харчова цінність — 240 ккал.
Як робити дріжджовий пиріг з такою смачною начинкою:
- Для початку кефір наливаємо у чашку і викладаємо сухі дріжджі, все розмішуємо;
- Додаємо сметану, трохи солі і цукровий пісок. Всі компоненти перемішуємо до однорідності;
- Куряче яйце розбиваємо, поділяємо білок і жовток;
- Білок викладаємо в кефірну суміш, а жовток залишаємо для змазування пирога;
- Знову все розмішуємо до повного розчинення білка;
- Маргарин слід розтопити до рідкого стану і влити в рідку суміш;
далі засипаємо борошно і замішуємо тісто; - Після того як тісто стане еластичним, накриваємо його рушником і ставимо в тепле місце на 1,5 години. За цей час його слід підмішувати 2 рази;
- Картоплю відварити в мундирі;
- Після цього очищаємо картоплю і ріжемо кружечками;
- Лук очищаємо і ріжемо півкільцями;
- Цибульні шматочки слід залити окропом і залишити на 15 хвилин;
- Банку з консервами відкриваємо, викладаємо рибу на тарілку і розминаємо вилкою;
- Після цього поділяємо тісто на дві частини, з однієї частини розкачуємо круглу коржик;
- Корж викладаємо на змащене дно форми;
- Викладаємо на тісто шар з картоплі;
- Далі зверху картоплі кладемо рибу, поверх риби викладаємо півкільця цибулі;
- Не забудьте все посолити і приправити спеціями;
- Далі з другої половини розкачуємо корж і накриваємо й всі компоненти, защипуємо краю, в середині робимо невелику дірочку;
- Жовток збиваємо і змащуємо верх пирога;
- Духовку обов'язково попередньо прогріваємо до 180 градусів;
- Ставимо форму в духовку і залишаємо випікатися протягом 25-30 хвилин.
Пісні гречані котлети — якщо залишилася гречана каша, спробуйте це блюдо.
Як загасити кабачки в мультиварці читайте в нашій статті.
Гречка з м'ясом по купецькому — це страва обов'язково потрібно спробувати.
Рецепт листкового пирога
Що потрібно для готування:
- листкове тісто – 400 грам;
- майонез – 30 грам;
- картопляні бульби – 3-4 штуки;
- банку консерви в маслі;
- 5-6 гілочок петрушки;
- шматочок вершкового масла.
Приготування займе близько 1 години, калорійність – 220 ккал.
Приступаємо до готування:
- Для початку картопляні бульби очищаємо від шкірки, промиваємо;
- Картоплю розрізаємо на тонкі кружечки;
- Банку з консервами відкриваємо, викладаємо в чашку і розминаємо вилкою;
- Гілки петрушки промиваємо і шаткуємо на дрібні шматочки;
- Пласт листкового тіста слід розкачати у велику квадратну коржик;
- Розрізаємо квадрат на 2 прямокутника, при цьому одна частина повинна бути більше іншої;
- Деко для запікання змащуємо олією і викладаємо на нього пласт листкового тіста, який більше;
- Змащуємо поверхню пласта вершковим маслом;
- На змащену поверхню викладаємо кружечки картоплі, посипаємо сіллю, спеціями;
- Потім викладаємо рибу, кладемо її рівномірним шаром;
- Зверху викладаємо другий паст, защипуємо з країв боки;
- В центрі робимо не більшу дірку;
- Попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів;
- Прибираємо деко і залишаємо запікати протягом 40 хвилин;
- Після цього виймаємо, охолоджуємо і подаємо на стіл.
Кулінарні нотатки
- картоплю можна попередньо відварити, так він швидше пропечеться і вийде м'яким;
- поверхню пирога, перед тим як його прибрати в духовку, можна змастити яєчним жовтком, після випікання він вийде гарним і рум'яним;
- бажано цибулю попередньо залити гарячою водою, так він краще пропечеться.
Пиріг з картоплею і рибними консервами – це прекрасне частування для сімейного вечері. Готується він швидко, а в процесі готування його запах заповнить всі приміщення, тим самим викликаючи підвищений апетит ваших домочадців. Так що не переживайте, випічка розійдеться відразу за один раз.