Як приготувати пиріг з рисом і рибними консервами
Ви любите рибу і всілякі страви з неї? А пробували коли-небудь приготувати пиріг з начинкою з рису і рибних консерв? Якщо ні, то обов'язково спробуйте! Цей пиріг відноситься до розряду швидкої і простий у приготуванні несолодкої випічки. Він виходить дуже смачним і соковитим, швидко втамовує відчуття голоду і стане відмінним доповненням до обіднього столу.
Якщо ви хочете зовсім спростити процес приготування даного страви – можете використовувати вже готову магазинне тісто. У такому разі приготування пирога з рибними консервами і рисом займе мінімум часу і не вимагає взагалі ніяких зусиль. Все, що вам потрібно – це сформувати пиріг з готових інгредієнтів і відправити його випікатися.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно пшеничне - | 3 склянки |
рафінована олія - | 100 мл |
сухі дріжджі - | 1 пакетик на 11 г |
кефір 1% - | 350 мл |
цукор білий кристалічний - | 25 г |
кам'яна сіль - | 10 г |
рис - | 90 г |
консервована в маслі сайра - | 500 г |
цибуля біла - | 1 шт. |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 321 Ккал |
Як готувати пиріг з рисом і рибними консервами (з дріжджового тіста):
- Приготуйте швидке дріжджове тісто. Для цього, кефір влийте в глибоку ємність і злегка підігрійте (не більше 37-400С). Потім введіть у підігрітий кисломолочний продукт цукор, сіль і сухі дріжджі. Ретельно розмішайте. Далі введіть пісне масло, перемішайте, всипте просіяне пшеничне борошно і замісіть тісто;
- Накрийте тісто тканинною серветкою і відставте в сторону на 15-20 хвилин – йому необхідно підійти;
- Тим часом, займіться приготуванням начинки. Промитий в декількох водах рис, відваріть до напівготовності в підсоленій за вашим смаком воді;
- За той час, поки отваривался рис, тісто має підійти. Тепер його необхідно обім'яти і знову, накривши серветкою, відставити убік;
- Очищений ріпчасту цибулю нашаткуйте зручним для вас способом і змішайте з попередньо розім'ятої консервованої в олії сайрою. Дуже зручно розминати рибу виделкою;
- Завершальний етап приготування начинки: змішати охолоджений відварений рис з цибулею і рибкою;
- Готове тісто ще раз обімніть, розділіть на дві рівні частини. Одну з частин, розкачайте, за допомогою качалки, під розмір форми для випікання і укладіть на дно змащеної маслом форми. Товщина тіста має бути не менше 5 мм;
- Накрийте тісто шаром рибно-рисової начинки. Потім таким же чином розкачайте другу частину тіста і покрийте нею начинку. Краї майбутнього пирога красиво защипайте;
- Змастіть верх пирога трохи підсолодженою водою і відправте на 20-25 хвилин у розігріту до 1900С;
- Після закінчення зазначеного часу, вийміть пиріг з духовки, перекладіть на блюдо і, нарізавши на шматки, подавайте до столу.
Рецепт холодцю пирога з рисом і рибними консервами
Заливні пироги готуються дуже просто і швидко, адже тісто, як і начинка, готується за лічені хвилини. Саме тому даний рецепт приготування заливного пирога з рисом і рибними консервами підходить для зустрічі раптово гостей. Готовий пиріг відрізняється особливою соковитістю і яскравим смаком. Ваші гості та домочадці будуть в захваті!
Інгредієнти:
- кефір 1% — 500 мл;
- мука в/с – 1,5 склянки;
- масло оливи – 3 ст. л.;
- свіжі яйця – 2 шт.;
- сіль кухонна, цукор-пісок, сода харчова – по 10 г;
- сардини в маслі – 1 б.;
- рис – 50 г;
- пір'я зеленої цибулі пучок.
Час приготування страви: 35 хв.
Енергетична цінність на 100 г: 290 кКал.
Опис приготування:
- Спершу приготуйте холодець тісто для майбутнього пирога. У широкій мисці збийте яйця з сіллю, содою і цукром. Потім додайте кефір, оливкове масло, просіяне борошно і продовжуйте ретельно збивати масу віночком до тих пір, поки не розчиняться всі грудочки;
- Приготуйте начинку. Рис промийте в 2-3 водах, злегка посоліть і відваріть до напівготовності (близько 8-9 хвилин). Консервовані сардини розімніть виделкою. Цибульні пір'я наріжте невеликими кільцями. З'єднайте всі інгредієнти начинки між собою і перемішайте;
- Візьміть глибоку товстостінну (в ідеалі чавунну) форму для запікання. Застеліть її пекарської папером, збризніть маслом. Вилийте у форму половину приготованого тесту, потім викладіть на нього рибно-рисову начинку, розрівняти, накрийте рештою тестом і відправте на 30 хвилин у розігріту до 2000З духову шафу;
- Готовий пиріг акуратно перекладіть на сервірувальне блюдо, наріжте на порційні шматочки, подавайте до столу. Приємного апетиту!
Як приготувати гречану кашу з грибами і цибулею — кілька рецептів на замітку.
Читайте як приготувати ніжний бісквітний торт з заварним кремом.
Як приготувати ароматний пиріг з замороженої вишнею читайте в нашій статті.
Випічка в мультиварці на швидку руку
Приготувати пишний, ароматний і неймовірно смачний пиріг, який до того ж не вимагає вашої пильної уваги, а ви на його приготування не витрачаєте багато часу і сил – мрія? Реальність!
Пиріг з рибною консервою і рисом відноситься до розряду швидкої випічки, а використання мультиварки ще більше спрощує його приготування. Адже цей диво-агрегат створений саме для того, щоб полегшити процеси приготування їжі і перетворити їх в нічим не яка обтяжує заняття.
Все просто: завантажив інгредієнти, включив необхідний режим і займайся своєю улюбленою справою. Мультиварка сама вимкнеться в кінці приготування і подасть сигнал про готовність. Її дуже зручно використовувати для приготування випічки. Вироби не підгорають, виходять ідеальної круглої форми, рівномірно приподымаются і не потребують пильного спостереження.
Приступимо?
Необхідні інгредієнти:
- знежирений кефір – 300 мл;
- спред – 90-100 г;
- яйця – 1 шт.;
- сіль – 1 ч. л.;
- цукор – 2 ч. л.;
- розпушувач – 10 г;
- мука в/с – 2 склянки;
- болгарський цибуля – 1 головка;
- сайра консервована в маслі – 250 г;
- рис (відварений) – 4 ст. л.
Тривалість приготування: 60 хв
Харчова цінність на 100 г: 305 кКал.
Як приготувати швидкий пиріг на кефірі з рибної консерви з рисом в мультиварці:
- Так як тісто готується дуже швидко, спочатку приготуємо його. Яйце збийте в миску і збийте з додаванням солі, цукру, і розпушувача. Додайте розм'якшене масло і кефір, розітріть до однорідності, а потім введіть просіяне борошно і гарненько перемішайте. Тісто готове;
- Далі приготуйте начинку. Для цього, розімніть виделкою сайру, змішайте з нашаткованої цибулиною і попередньо відвареним рисом. Начинка готова;
- Змастіть чашу мультиварки маслом, вилийте в неї половину тіста, потім розподіліть по нього начинку і знову накрийте її іншою частиною тіста;
- Закрийте каструлю, увімкніть режим «Випічка». Спечіть пиріг до сигналу про готовність, потім, за допомогою кошики пароварки, переверніть його на інший бік і ще раз увімкніть режим «Випічка», але вже на меншу кількість часу (10 хвилин буде достатньо). Таким чином, ви подрумяните обидві сторони пирога;
- Швидкий пиріг з рибною консервою і рисом готовий до вживання.
Порада: при приготуванні начинки з рибної консерви обов'язково звертайте увагу на її вміст. Якщо риба занурена в занадто велику кількість рідини – її краще злити перед розминкою риби. Інакше ви ризикуєте отримати занадто рідку начинку, яка не дозволить тесту як слід пропектися.