18 июнь 2019 1 337

Як приготувати вінегрет з квашеною капустою

Страва з варених овочів з'явилося в нашій країні на самому початку 19 століття, і заправляли його не олією, а соусом «Vinaigrette», приготовленим на основі оцту. Через деякий час так стали називати салат, а класичну заправку «вінегрет» замінили іншими соусами – звичайною соняшниковою олією або майонезом.

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
буряк сорту «бордо» - 3 штуки
картопля - 2 середніх бульби
морква велика - 1 штука
огірок малосольный - 1 штука
квашена капуста - 100 грам
зелений горошок - 50 грам
кріп - за смаком
зелений лук - 4 стрілки
ароматне (нерафінована) соняшникова олія - за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 155 Ккал

Смак цього салату ідеально розкриється в поєднанні з ароматним олією. Саме його в нашій країні додавали в традиційний вінегрет.

Приготування:

  1. Овочі: буряк, картопля і морква відварюються в окремих ємностях. Після того, як сольете воду з каструлі, всі овочі обдати кілька разів холодною водою, щоб шкірка легко знімалася з них;
  2. Приготовлені продукти остудити, очистити від шкірки, подрібнити кубиком;
  3. Якщо зелений горошок заморожений, його слід розморозити заздалегідь;
  4. Солоний огірок нарізати кубиком, всю зелень подрібнити;
  5. Всі підготовлені інгредієнти скласти в глибокий салатник, додати ароматне масло і перемішати.

Як зробити смачний вінегрет з квасолею і квашеною капустою

Якщо хочете поліпшити смак салату, спробуйте заправити його соусом вінегрет.

Необхідні продукти:

  • буряк – 2 штуки середньої величини;
  • 300 грам консервованої білої квасолі;
  • 1 велика морквина;
  • картопля – 5 невеликих бульб;
  • огірок (солоний або маринований);
  • яблуко – 1 штука;
  • 150 г квашеної капусти;
  • 3-4 стрілки цибулі;
  • 8 грам гірчиці;
  • 30 грам 2% оцту;
  • рослинна (рафінована) масло – 80 г;
  • цукор, мелений перець, звичайна сіль – за смаком.

На приготування вінегрету піде 20 хвилин, 100 грам готового страви містить 140 ккал.

Як зробити:

  1. Варений буряк, моркву, картоплю, огірки і яблука очистити. Нашаткувати скибочками, соломкою або кубиками, скласти в салатницю. Додати кислу капусту, білу квасолю;
  2. Для соусу: розтерти з олією перець мелений, гірчицю, трохи солі, цукру, додати оцет;
  3. Приправити овочі приготовленої заправкою і подавати відразу ж на стіл, посипавши рубаною зеленню кропу і цибулі.

Як приготувати вінегрет з філе оселедця і капустою

Кілька шматочків оселедця додадуть пікантний смак вінегрету, при цьому їх не потрібно заправляти олією. Додайте оселедець в готову страву.

Вам знадобиться:

  • 4 невеликих буряка;
  • 1 морквина;
  • 2 картоплини;
  • по 2 солоних і свіжих огірка;
  • 1 головка цибулі-шалот;
  • по 1 пучку кропу і зеленої цибулі;
  • квашена капуста і консервований горошок – по 4 ст. л;
  • оселедець (філе) – 300 г;
  • соняшникова олія – за смаком;
  • лук зелений (або чайвз) – трохи для прикраси.

Приготування складе: 25 хвилин. Вінегрет в одній порції містить 145 ккал.

Як приготувати вінегрет з квашеною капустою і оселедцем:

  1. Овочі ретельно промити, використовуючи щітку. Варити в різних каструлях;
  2. Зварені (охолоджені) овочі, огірки (солоні і свіжі) нашаткувати кубиком;
  3. Додати до овочів подрібнену цибулину, капусту, консервований горошок, рубаний кріп. Приправити олією і розкласти по тарілках;
  4. Філе оселедця нарізати рівними шматочками і викласти на кожну тарілку на вінегрет;
  5. Прикрасити страву зверху цибулею «чайвз» або подрібненим зеленим.

Як приготувати смачні млинці на воді без яєць — візьміть на замітку кілька рецептів.

Читайте як приготувати неймовірно смачну курочку зі спеціями в мультиварці.

Шоколадний торт в мультиварці — приготуйте цей десерт без особливих зусиль.

Варіант салату з кількою

Додавайте кільку в тарілку з готовим вінегретом. Вона не тільки смачна, але ще і вносить приємну різноманітність в традиційний салат.

Що потрібно:

  • 4 картоплини;
  • 1 буряк;
  • 2 моркви;
  • 2 маринованих огірка;
  • половинка банки зеленого горошку;
  • соняшникова олія – за смаком;
  • 5 стрілок зеленої цибулі;
  • по 6 штук на порцію – кілька малосольна;
  • сіль.

Вінегрет легко приготувати за 20 хвилин. На 1 порцію припадає 150 ккал.

Спосіб готування:

  1. Промити овочі. Відварити в мундирі моркву і картоплю. Буряк краще варити в іншій ємності, але теж в шкірці;
  2. Готові овочі розкласти на тарілці для остигання. Потім очистити і нашаткувати кубиками довільного розміру. Точно також вчинити з огірками;
  3. Овочі викласти в салатник, до них додати горошок і дрібно нарізаний зелений лук;
  4. За смаком приправити салат олією і сіллю;
  5. За допомогою кулінарного кільця викласти вінегрет на тарілку, поруч розкласти кільку. Рибу скропити олією і припорошити подрібненою зеленою цибулею.

Класичний рецепт

Вважається, що квашена капуста обов'язково повинна бути додана у вінегрет, насправді суворих норм щодо використання інгредієнтів не існує. У кожному будинку є сімейний рецепт цього салату. Десь додають квашену капусту, а де-то немає.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля – 2 штуки середньої величини;
  • буряк – 4 дрібних плода;
  • морква – 2 шт;
  • огірки (солоні і свіжі) – по 1 штуці кожного;
  • горошок консервований – 5 столових ложок;
  • олія – за смаком;
  • подавати до столу з зеленою цибулею і бородінським хлібом.

Зробити вінегрет можна за 25 хвилин. В салаті в розрахунку на 100 г всього 135 ккал.

Рекомендації по готуванні:

  1. Для салату потрібні 4 буряка. Кожну треба ретельно помити, використовуючи губку або щітку, обсушити рушником і змастити рослинним маслом. Потім загорнути у фольгу і запекти в протягом 60 хвилин в духовій шафі, температура готування від 180 до 200 градусів;
  2. Коли буряк приготується, її слід остудити, почистити і нашаткувати кубиками, приправити олією і прибрати на півгодини в холодне місце;
  3. Відварити в шкірці картоплю і моркву. Остудити, зняти шкірку і нарізати дрібними шматочками;
  4. Огірки нарізати кубиком, але шкірку з них краще прибрати;
  5. Скласти овочі в салатник, заправити олією. Подавати з бородінським хлібом. Зелену цибулю можна порубати і посипати салат зверху або подати цілі стрілки окремо.

Корисні поради

  1. Картопля для вінегрету варити тільки "у мундирі";
  2. Щоб буряк і моркву вийшли соковитими і смачними, їх краще відварювати, не очищаючи від шкірки і не зрізуючи корінців;
  3. Щоб картоплю в процесі варіння не убрався, його слід варити окремо від буряка і навіть моркви;
  4. Якщо хочеться зберегти яскравий колір буряка, то при готуванні цього овоча в воду додати ложечку столового оцту і трохи більше кухонної солі;
  5. Щоб вінегрет був різнобарвним, а не однорідне пофарбованим у бордовий колір, треба буряк окремо приправити олією, а інші овочі заправити разом і після цього акуратно змішати всі продукти в одному салатнику.

Отже, обов'язкові продукти для вінегрету – відварна картопля, морква, буряк, солоні огірки. Інші інгредієнти додавати в салат на свій розсуд. Це може бути консервована квасоля, зелений горошок, свіжа або квашена капуста, цибуля зелена і ріпчаста, різноманітна зелень.

Єдиний незамінний продукт в вінегреті – буряк. Якщо хочете спробувати незвичайний рецепт, додайте кільку або шматочки оселедця в салат. Їжте з бородінським хлібом і зеленим цибулею.

Що ще почитати: