Як приготувати вінегрет з квашеною капустою
Страва з варених овочів з'явилося в нашій країні на самому початку 19 століття, і заправляли його не олією, а соусом «Vinaigrette», приготовленим на основі оцту. Через деякий час так стали називати салат, а класичну заправку «вінегрет» замінили іншими соусами – звичайною соняшниковою олією або майонезом.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
буряк сорту «бордо» - | 3 штуки |
картопля - | 2 середніх бульби |
морква велика - | 1 штука |
огірок малосольный - | 1 штука |
квашена капуста - | 100 грам |
зелений горошок - | 50 грам |
кріп - | за смаком |
зелений лук - | 4 стрілки |
ароматне (нерафінована) соняшникова олія - | за смаком |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 155 Ккал |
Смак цього салату ідеально розкриється в поєднанні з ароматним олією. Саме його в нашій країні додавали в традиційний вінегрет.
Приготування:
- Овочі: буряк, картопля і морква відварюються в окремих ємностях. Після того, як сольете воду з каструлі, всі овочі обдати кілька разів холодною водою, щоб шкірка легко знімалася з них;
- Приготовлені продукти остудити, очистити від шкірки, подрібнити кубиком;
- Якщо зелений горошок заморожений, його слід розморозити заздалегідь;
- Солоний огірок нарізати кубиком, всю зелень подрібнити;
- Всі підготовлені інгредієнти скласти в глибокий салатник, додати ароматне масло і перемішати.
Як зробити смачний вінегрет з квасолею і квашеною капустою
Якщо хочете поліпшити смак салату, спробуйте заправити його соусом вінегрет.
Необхідні продукти:
- буряк – 2 штуки середньої величини;
- 300 грам консервованої білої квасолі;
- 1 велика морквина;
- картопля – 5 невеликих бульб;
- огірок (солоний або маринований);
- яблуко – 1 штука;
- 150 г квашеної капусти;
- 3-4 стрілки цибулі;
- 8 грам гірчиці;
- 30 грам 2% оцту;
- рослинна (рафінована) масло – 80 г;
- цукор, мелений перець, звичайна сіль – за смаком.
На приготування вінегрету піде 20 хвилин, 100 грам готового страви містить 140 ккал.
Як зробити:
- Варений буряк, моркву, картоплю, огірки і яблука очистити. Нашаткувати скибочками, соломкою або кубиками, скласти в салатницю. Додати кислу капусту, білу квасолю;
- Для соусу: розтерти з олією перець мелений, гірчицю, трохи солі, цукру, додати оцет;
- Приправити овочі приготовленої заправкою і подавати відразу ж на стіл, посипавши рубаною зеленню кропу і цибулі.
Як приготувати вінегрет з філе оселедця і капустою
Кілька шматочків оселедця додадуть пікантний смак вінегрету, при цьому їх не потрібно заправляти олією. Додайте оселедець в готову страву.
Вам знадобиться:
- 4 невеликих буряка;
- 1 морквина;
- 2 картоплини;
- по 2 солоних і свіжих огірка;
- 1 головка цибулі-шалот;
- по 1 пучку кропу і зеленої цибулі;
- квашена капуста і консервований горошок – по 4 ст. л;
- оселедець (філе) – 300 г;
- соняшникова олія – за смаком;
- лук зелений (або чайвз) – трохи для прикраси.
Приготування складе: 25 хвилин. Вінегрет в одній порції містить 145 ккал.
Як приготувати вінегрет з квашеною капустою і оселедцем:
- Овочі ретельно промити, використовуючи щітку. Варити в різних каструлях;
- Зварені (охолоджені) овочі, огірки (солоні і свіжі) нашаткувати кубиком;
- Додати до овочів подрібнену цибулину, капусту, консервований горошок, рубаний кріп. Приправити олією і розкласти по тарілках;
- Філе оселедця нарізати рівними шматочками і викласти на кожну тарілку на вінегрет;
- Прикрасити страву зверху цибулею «чайвз» або подрібненим зеленим.
Як приготувати смачні млинці на воді без яєць — візьміть на замітку кілька рецептів.
Читайте як приготувати неймовірно смачну курочку зі спеціями в мультиварці.
Шоколадний торт в мультиварці — приготуйте цей десерт без особливих зусиль.
Варіант салату з кількою
Додавайте кільку в тарілку з готовим вінегретом. Вона не тільки смачна, але ще і вносить приємну різноманітність в традиційний салат.
Що потрібно:
- 4 картоплини;
- 1 буряк;
- 2 моркви;
- 2 маринованих огірка;
- половинка банки зеленого горошку;
- соняшникова олія – за смаком;
- 5 стрілок зеленої цибулі;
- по 6 штук на порцію – кілька малосольна;
- сіль.
Вінегрет легко приготувати за 20 хвилин. На 1 порцію припадає 150 ккал.
Спосіб готування:
- Промити овочі. Відварити в мундирі моркву і картоплю. Буряк краще варити в іншій ємності, але теж в шкірці;
- Готові овочі розкласти на тарілці для остигання. Потім очистити і нашаткувати кубиками довільного розміру. Точно також вчинити з огірками;
- Овочі викласти в салатник, до них додати горошок і дрібно нарізаний зелений лук;
- За смаком приправити салат олією і сіллю;
- За допомогою кулінарного кільця викласти вінегрет на тарілку, поруч розкласти кільку. Рибу скропити олією і припорошити подрібненою зеленою цибулею.
Класичний рецепт
Вважається, що квашена капуста обов'язково повинна бути додана у вінегрет, насправді суворих норм щодо використання інгредієнтів не існує. У кожному будинку є сімейний рецепт цього салату. Десь додають квашену капусту, а де-то немає.
Необхідні інгредієнти:
- картопля – 2 штуки середньої величини;
- буряк – 4 дрібних плода;
- морква – 2 шт;
- огірки (солоні і свіжі) – по 1 штуці кожного;
- горошок консервований – 5 столових ложок;
- олія – за смаком;
- подавати до столу з зеленою цибулею і бородінським хлібом.
Зробити вінегрет можна за 25 хвилин. В салаті в розрахунку на 100 г всього 135 ккал.
Рекомендації по готуванні:
- Для салату потрібні 4 буряка. Кожну треба ретельно помити, використовуючи губку або щітку, обсушити рушником і змастити рослинним маслом. Потім загорнути у фольгу і запекти в протягом 60 хвилин в духовій шафі, температура готування від 180 до 200 градусів;
- Коли буряк приготується, її слід остудити, почистити і нашаткувати кубиками, приправити олією і прибрати на півгодини в холодне місце;
- Відварити в шкірці картоплю і моркву. Остудити, зняти шкірку і нарізати дрібними шматочками;
- Огірки нарізати кубиком, але шкірку з них краще прибрати;
- Скласти овочі в салатник, заправити олією. Подавати з бородінським хлібом. Зелену цибулю можна порубати і посипати салат зверху або подати цілі стрілки окремо.
Корисні поради
- Картопля для вінегрету варити тільки "у мундирі";
- Щоб буряк і моркву вийшли соковитими і смачними, їх краще відварювати, не очищаючи від шкірки і не зрізуючи корінців;
- Щоб картоплю в процесі варіння не убрався, його слід варити окремо від буряка і навіть моркви;
- Якщо хочеться зберегти яскравий колір буряка, то при готуванні цього овоча в воду додати ложечку столового оцту і трохи більше кухонної солі;
- Щоб вінегрет був різнобарвним, а не однорідне пофарбованим у бордовий колір, треба буряк окремо приправити олією, а інші овочі заправити разом і після цього акуратно змішати всі продукти в одному салатнику.
Отже, обов'язкові продукти для вінегрету – відварна картопля, морква, буряк, солоні огірки. Інші інгредієнти додавати в салат на свій розсуд. Це може бути консервована квасоля, зелений горошок, свіжа або квашена капуста, цибуля зелена і ріпчаста, різноманітна зелень.
Єдиний незамінний продукт в вінегреті – буряк. Якщо хочете спробувати незвичайний рецепт, додайте кільку або шматочки оселедця в салат. Їжте з бородінським хлібом і зеленим цибулею.