28 июнь 2019 1 574

7 варіантів приготування вінегрету з оселедцем

Щоб зробити улюблений зимовий вінегрет ще поживніше і смачніше, в нього можна додати оселедець. Виходить щось схоже на відому «Оселедець під шубою», але набагато цікавіше. Доповнити такий салат можна самими різними інгредієнтами. Це дуже смачно і соковито!

Як готувати вінегрет з оселедцем
Інгредієнти Кількість
філе солоної оселедця - 0,2 кг
моркви - 1 шт.
картоплі - 180 г
капусти квашеної - 160 р
буряків - 130 г
спецій - за смаком
оцту 3% - 50 мл
лука - 1 шт.
огірків солоних - 1 шт.
горошку зеленого - 40 г
петрушки - 10 г
олії соняшникової - 50 мл
цукру - за смаком
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 97 Ккал

Як приготувати:

  1. Помити всі овочі. Поставити варитися моркву, буряк і картоплю в різних каструлях до повної готовності. Потім воду злити, плоди остудити. Очистити від шкірки.
  2. Порізати всі ці інгредієнти маленькими кубиками. Так само нарізати цибулину і без лушпиння, і солоні огірки.
  3. Покласти буряк в окрему миску. Всі інші інгредієнти перемішати між собою й додати сюди горошок.
  4. Віджати капусту руками від розсолу. Порізати її дрібніше. Додати до овочів.
  5. Нарізати філе риби і відправити до решти інгредієнтів.
  6. У невеликій піалі змішати масло з оцтом, додати приправи і цукор за смаком.
  7. До буряка окремо додати трохи олії і перешкодити.
  8. Додати заправку до загальної маси, перемішати, потім викласти сюди буряк.
  9. Петрушку дрібно порубати і присипати зверху на готовий салат.

Рецепт популярного салату з маринованою цибулею

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
оселедця 1 шт.
капусти квашеної 0,1 кг
картоплин 2 шт.
олії оливи 75 мл
моркви 1 шт.
зеленого горошку 240 г
буряків 2 шт.
цукру 5 г
спецій за смаком
лимонного соку 30 мл
зернистої гірчиці 30 г
кропу 1 пучок
бальзамічного оцту 30 мл
червоної цибулі 1 шт.
огірків маринованих 2 шт.

Часу: 1 год 10 хв.

Калорій: 96.

Як приготувати:

  1. Дрібно порізати цибулину без лушпиння і залити її оцтом. Додати цукор. Залишити маринуватися на півгодини.
  2. До напівготовності відварити моркву, картоплю і буряк у окремих сотейниках. Дати охолонути і потім очистити від шкірки всі плоди.
  3. Порізати ці овочі дрібно, так само подрібнити і огірки.
  4. Капусту квашену дрібно порубати.
  5. У риби вирізати філе, прибрати всі кісточки, порізати м'ясо.
  6. Лимонний сік змішати з олією, додати сюди гірчицю. Якщо хочеться, можна трохи поцукрянити.
  7. Овочі змішати з оселедцем.
  8. З лука злити оцет і додати до решти маси.
  9. Кріп дрібно порубати і викласти його до інгредієнтів разом з горошком.
  10. Полити все заправкою, перешкодити і відразу подавати до столу.

Як робити вінегрет з консервованою квасолею

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
моркви 2 шт.
філе оселедця солоної 2 шт.
картоплин 3 шт.
капусти квашеної 100 г
буряків 1 шт.
олії соняшникової 60 мл
огірків маринованих 2 шт.
білої консервованої квасолі 0,2 кг
лука 0,5 шт.

Часу: 40 хв.

Калорій: 103.

Як приготувати:

  1. Відварити буряк з картоплею та морквою в різних ємностях до готовності. Остудити і очистити.
  2. Капусту порізати дрібною соломкою.
  3. Подрібнити відварні овочі кубиками і додати до капусти.
  4. Такими ж кубиками потрібно порізати і огірки, викласти їх до решти інгредієнтів.
  5. Квасоля витягти з банки і промити під проточною водою. Дати повністю стекти, потім перекласти до овочів.
  6. Цибулину без лушпиння порубати як можна дрібніше і додати в салат.
  7. Філе риби нарізати кубиками побільше. Важливо, щоб не було кісток. Висипати до овочів.
  8. Полити олією і приправити спеціями, перешкодити і відразу подавати до столу.

Рецепт зимового салату з кукурудзою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
картоплин 2 шт.
моркви 1 шт.
петрушки 15 г
лука 1 шт.
буряків 0,3 кг
оцту 7 мл
кукурудзи консервованої 140 г
олії соняшникової нерафінованої 60 мл
цукру 5 г
філе оселедця 170 г
огірків солоних 3 шт.
солі 5 г

Часу: 1 год 40 хв.

Калорій: 89.

Як приготувати:

  1. Відварити буряк з картоплею та морквою до готовності. Обдати плоди холодною водою і зняти шкірку. Порізати на кубики, буряк потрібно покласти в окрему ємність і перемішати з невеликою кількістю масла.
  2. Огірки спочатку розрізати уздовж на чотири частини, а потім упоперек. Вийдуть тонкі четвертинки.
  3. Зняти лушпиння з цибулі і подрібнити його тонкими півкільцями.
  4. Витягнути кукурудзу з банки і дати їй стекти.
  5. Рибне філе порізати на кубики, як і овочі.
  6. Дрібно порубати петрушку.
  7. В олію, додати сіль і цукор, дати крупинках розтанути. Потім влити оцет і перешкодити.
  8. Всі компоненти з'єднати в одному салатник і полити олійною заправкою. Подавати відразу ж, присипавши зверху петрушку.

Ароматна закуска на чорному хлібі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
огірків солоних 3 шт.
яблук кисло-солодких 1 шт.
філе оселедця 0,2 кг
картоплин 3 шт.
моркви 2 шт.
олії соняшникової 45 мл
буряків 2 шт.
цукру 3 р
лука 1 шт.
твердого сиру 120 г
оцту 3% 45 мл
журавлини 30 г
хліба чорного 2 шт.

Часу: 1 год 20 хв.

Калорій: 158.

Як приготувати:

  1. Відварити картоплю, а також буряк і моркву. Остудити їх, звільнити від шкірки і потім порізати на кубики. Можна і натерти.
  2. Солоні огірки і цибулю нашаткувати дрібними кубиками.
  3. Змішати цукор з оцтом і покласти в цю суміш цибулю, нехай маринується.
  4. Очистити яблуко від шкірки, видалити серцевину, потім подрібнити так само, як і варені коренеплоди.
  5. Крупно натерти сир.
  6. Дрібно порубати зелень.
  7. Всі компоненти з'єднати між собою. Злити оцет з-під лука, самі кубики додати до загальної маси. Посолити і додати соняшникову олію, перешкодити.
  8. Оселедець нарізати на смужки.
  9. Хліб порізати на скибочки.
  10. Покласти трохи салату на кожну скибочку, а зверху викласти смужку оселедця.
  11. Присипати журавлиною в якості прикраси. Подавати відразу.
  12. Можна також приготувати і канапе. Для цього хліб потрібно порізати на кубики, як і всі овочі. Потім їх по черзі нанизати на бамбукову паличку. Подавати теж відразу.

Дізнайтеся, як приготувати смачний і легкий вінегрет з квасолею і квашеною капустою.

Страви з молодих кабачків в аерогрилі — дуже легкий і смачний вечерю!

Дізнайтеся чи корисна каша кукурудзяна при схудненні.

Як приготувати вінегрет з оселедцем і яблуками

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
олії соняшникової 30 мл
яблук 1 шт.
філе оселедця 0,1 кг
цибулин 1 шт.
картоплин 2 шт.
огірків солоних 1 шт.
буряків 1 шт.
моркви 1 шт.

Часу: 50 хв.

Калорій: 85.

Як приготувати:

  1. Овочі відварити: картоплю, буряк і моркву. Після того як вони охолонуть, очистити від шкірки, а потім порізати кубиками невеликого розміру.
  2. Точно так само потрібно подрібнити і яблуко, але спершу слід зняти шкірку і вичистити насіння.
  3. Філе риби нарізати великими скибочками.
  4. Огірки порізати або соломкою або невеликими кубиками.
  5. Цибулину необхідно нашаткувати так само, як і огірок. Якщо вона гірчить, можна обдати її окропом, а потім воду злити.
  6. Всі компоненти змішати і заправити олією. Подавати до столу, прикрасивши зеленню або зернами граната.

Приготувати вінегрет з оселедцем і яблуками допоможе відео-рецепт:

Варіант з грибами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
філе оселедця 0,2 кг
грибів маринованих 0,1 кг
капусти квашеної 0,2 кг
солоних огірків 2 шт.
лука 1 шт.
картоплин 2 шт.
буряків 1 шт.
зеленого горошку 0,1 кг
олії соняшникової 70 мл
кропу 1 пучок
петрушки 5 г
спецій за смаком
моркви 1 шт.

Часу: 1 год 15 хв.

Калорій: 94.

Як приготувати:

  1. Філе риби необхідно нарізати на кубики.
  2. Гриби вийняти з маринаду, дати стекти, потім розрізати на кілька частин. Якщо гриби великі, то порізати їх кубиками. Змішати з оселедцем.
  3. Капусту порізати соломкою поменше, якщо необхідно.
  4. Моркву і картоплю відварити разом, а буряк – окремо до повної готовності. Облити холодною водою і потім зняти шкірку. Нашаткувати кубиками, як і оселедець.
  5. Таким же способом порізати і огірки. Якщо шкірка у них тверда, її можна не використовувати.
  6. Горошок витягти з банки і почекати, поки сік стече.
  7. Кріп і петрушку дуже дрібно порубати.
  8. Цибулину звільнити від лушпиння і нашаткувати як можна дрібніше.
  9. З'єднати всі компоненти в одному салатник, додати улюблені спеції і соняшникову олію, перемішати. Подавати охолодженим.

Особливості приготування

Рибу потрібно дуже ретельно очистити від кісточок. Їх зручно виглядати при денному світлі, а витягувати – пінцетом.

Можна купити вже готову оселедець в банці, але тоді кількість масла в вінегреті необхідно скоротити.

Буряк бажано завжди перемішувати з маслом окремо, а тільки потім додавати її до решти інгредієнтів. Це допомагає сповільнити процес фарбування інших продуктів з-за бурякового соку.

Як приготувати вінегрет з оселедцем, дивіться на відео нижче:

В міру солоний і такий різноманітний вінегрет з рибою можна подавати і до святкового столу, і в будь-який будній день. Прекрасна альтернатива легкому вечері, особливо з шматочком чорного хліба.

Що ще почитати: