7 варіантів приготування вінегрету з оселедцем
Щоб зробити улюблений зимовий вінегрет ще поживніше і смачніше, в нього можна додати оселедець. Виходить щось схоже на відому «Оселедець під шубою», але набагато цікавіше. Доповнити такий салат можна самими різними інгредієнтами. Це дуже смачно і соковито!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
філе солоної оселедця - | 0,2 кг |
моркви - | 1 шт. |
картоплі - | 180 г |
капусти квашеної - | 160 р |
буряків - | 130 г |
спецій - | за смаком |
оцту 3% - | 50 мл |
лука - | 1 шт. |
огірків солоних - | 1 шт. |
горошку зеленого - | 40 г |
петрушки - | 10 г |
олії соняшникової - | 50 мл |
цукру - | за смаком |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 97 Ккал |
Як приготувати:
- Помити всі овочі. Поставити варитися моркву, буряк і картоплю в різних каструлях до повної готовності. Потім воду злити, плоди остудити. Очистити від шкірки.
- Порізати всі ці інгредієнти маленькими кубиками. Так само нарізати цибулину і без лушпиння, і солоні огірки.
- Покласти буряк в окрему миску. Всі інші інгредієнти перемішати між собою й додати сюди горошок.
- Віджати капусту руками від розсолу. Порізати її дрібніше. Додати до овочів.
- Нарізати філе риби і відправити до решти інгредієнтів.
- У невеликій піалі змішати масло з оцтом, додати приправи і цукор за смаком.
- До буряка окремо додати трохи олії і перешкодити.
- Додати заправку до загальної маси, перемішати, потім викласти сюди буряк.
- Петрушку дрібно порубати і присипати зверху на готовий салат.
Рецепт популярного салату з маринованою цибулею
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
оселедця | 1 шт. |
капусти квашеної | 0,1 кг |
картоплин | 2 шт. |
олії оливи | 75 мл |
моркви | 1 шт. |
зеленого горошку | 240 г |
буряків | 2 шт. |
цукру | 5 г |
спецій | за смаком |
лимонного соку | 30 мл |
зернистої гірчиці | 30 г |
кропу | 1 пучок |
бальзамічного оцту | 30 мл |
червоної цибулі | 1 шт. |
огірків маринованих | 2 шт. |
Часу: 1 год 10 хв.
Калорій: 96.
Як приготувати:
- Дрібно порізати цибулину без лушпиння і залити її оцтом. Додати цукор. Залишити маринуватися на півгодини.
- До напівготовності відварити моркву, картоплю і буряк у окремих сотейниках. Дати охолонути і потім очистити від шкірки всі плоди.
- Порізати ці овочі дрібно, так само подрібнити і огірки.
- Капусту квашену дрібно порубати.
- У риби вирізати філе, прибрати всі кісточки, порізати м'ясо.
- Лимонний сік змішати з олією, додати сюди гірчицю. Якщо хочеться, можна трохи поцукрянити.
- Овочі змішати з оселедцем.
- З лука злити оцет і додати до решти маси.
- Кріп дрібно порубати і викласти його до інгредієнтів разом з горошком.
- Полити все заправкою, перешкодити і відразу подавати до столу.
Як робити вінегрет з консервованою квасолею
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
моркви | 2 шт. |
філе оселедця солоної | 2 шт. |
картоплин | 3 шт. |
капусти квашеної | 100 г |
буряків | 1 шт. |
олії соняшникової | 60 мл |
огірків маринованих | 2 шт. |
білої консервованої квасолі | 0,2 кг |
лука | 0,5 шт. |
Часу: 40 хв.
Калорій: 103.
Як приготувати:
- Відварити буряк з картоплею та морквою в різних ємностях до готовності. Остудити і очистити.
- Капусту порізати дрібною соломкою.
- Подрібнити відварні овочі кубиками і додати до капусти.
- Такими ж кубиками потрібно порізати і огірки, викласти їх до решти інгредієнтів.
- Квасоля витягти з банки і промити під проточною водою. Дати повністю стекти, потім перекласти до овочів.
- Цибулину без лушпиння порубати як можна дрібніше і додати в салат.
- Філе риби нарізати кубиками побільше. Важливо, щоб не було кісток. Висипати до овочів.
- Полити олією і приправити спеціями, перешкодити і відразу подавати до столу.
Рецепт зимового салату з кукурудзою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
картоплин | 2 шт. |
моркви | 1 шт. |
петрушки | 15 г |
лука | 1 шт. |
буряків | 0,3 кг |
оцту | 7 мл |
кукурудзи консервованої | 140 г |
олії соняшникової нерафінованої | 60 мл |
цукру | 5 г |
філе оселедця | 170 г |
огірків солоних | 3 шт. |
солі | 5 г |
Часу: 1 год 40 хв.
Калорій: 89.
Як приготувати:
- Відварити буряк з картоплею та морквою до готовності. Обдати плоди холодною водою і зняти шкірку. Порізати на кубики, буряк потрібно покласти в окрему ємність і перемішати з невеликою кількістю масла.
- Огірки спочатку розрізати уздовж на чотири частини, а потім упоперек. Вийдуть тонкі четвертинки.
- Зняти лушпиння з цибулі і подрібнити його тонкими півкільцями.
- Витягнути кукурудзу з банки і дати їй стекти.
- Рибне філе порізати на кубики, як і овочі.
- Дрібно порубати петрушку.
- В олію, додати сіль і цукор, дати крупинках розтанути. Потім влити оцет і перешкодити.
- Всі компоненти з'єднати в одному салатник і полити олійною заправкою. Подавати відразу ж, присипавши зверху петрушку.
Ароматна закуска на чорному хлібі
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
огірків солоних | 3 шт. |
яблук кисло-солодких | 1 шт. |
філе оселедця | 0,2 кг |
картоплин | 3 шт. |
моркви | 2 шт. |
олії соняшникової | 45 мл |
буряків | 2 шт. |
цукру | 3 р |
лука | 1 шт. |
твердого сиру | 120 г |
оцту 3% | 45 мл |
журавлини | 30 г |
хліба чорного | 2 шт. |
Часу: 1 год 20 хв.
Калорій: 158.
Як приготувати:
- Відварити картоплю, а також буряк і моркву. Остудити їх, звільнити від шкірки і потім порізати на кубики. Можна і натерти.
- Солоні огірки і цибулю нашаткувати дрібними кубиками.
- Змішати цукор з оцтом і покласти в цю суміш цибулю, нехай маринується.
- Очистити яблуко від шкірки, видалити серцевину, потім подрібнити так само, як і варені коренеплоди.
- Крупно натерти сир.
- Дрібно порубати зелень.
- Всі компоненти з'єднати між собою. Злити оцет з-під лука, самі кубики додати до загальної маси. Посолити і додати соняшникову олію, перешкодити.
- Оселедець нарізати на смужки.
- Хліб порізати на скибочки.
- Покласти трохи салату на кожну скибочку, а зверху викласти смужку оселедця.
- Присипати журавлиною в якості прикраси. Подавати відразу.
- Можна також приготувати і канапе. Для цього хліб потрібно порізати на кубики, як і всі овочі. Потім їх по черзі нанизати на бамбукову паличку. Подавати теж відразу.
Дізнайтеся, як приготувати смачний і легкий вінегрет з квасолею і квашеною капустою.
Страви з молодих кабачків в аерогрилі — дуже легкий і смачний вечерю!
Дізнайтеся чи корисна каша кукурудзяна при схудненні.
Як приготувати вінегрет з оселедцем і яблуками
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
олії соняшникової | 30 мл |
яблук | 1 шт. |
філе оселедця | 0,1 кг |
цибулин | 1 шт. |
картоплин | 2 шт. |
огірків солоних | 1 шт. |
буряків | 1 шт. |
моркви | 1 шт. |
Часу: 50 хв.
Калорій: 85.
Як приготувати:
- Овочі відварити: картоплю, буряк і моркву. Після того як вони охолонуть, очистити від шкірки, а потім порізати кубиками невеликого розміру.
- Точно так само потрібно подрібнити і яблуко, але спершу слід зняти шкірку і вичистити насіння.
- Філе риби нарізати великими скибочками.
- Огірки порізати або соломкою або невеликими кубиками.
- Цибулину необхідно нашаткувати так само, як і огірок. Якщо вона гірчить, можна обдати її окропом, а потім воду злити.
- Всі компоненти змішати і заправити олією. Подавати до столу, прикрасивши зеленню або зернами граната.
Приготувати вінегрет з оселедцем і яблуками допоможе відео-рецепт:
Варіант з грибами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
філе оселедця | 0,2 кг |
грибів маринованих | 0,1 кг |
капусти квашеної | 0,2 кг |
солоних огірків | 2 шт. |
лука | 1 шт. |
картоплин | 2 шт. |
буряків | 1 шт. |
зеленого горошку | 0,1 кг |
олії соняшникової | 70 мл |
кропу | 1 пучок |
петрушки | 5 г |
спецій | за смаком |
моркви | 1 шт. |
Часу: 1 год 15 хв.
Калорій: 94.
Як приготувати:
- Філе риби необхідно нарізати на кубики.
- Гриби вийняти з маринаду, дати стекти, потім розрізати на кілька частин. Якщо гриби великі, то порізати їх кубиками. Змішати з оселедцем.
- Капусту порізати соломкою поменше, якщо необхідно.
- Моркву і картоплю відварити разом, а буряк – окремо до повної готовності. Облити холодною водою і потім зняти шкірку. Нашаткувати кубиками, як і оселедець.
- Таким же способом порізати і огірки. Якщо шкірка у них тверда, її можна не використовувати.
- Горошок витягти з банки і почекати, поки сік стече.
- Кріп і петрушку дуже дрібно порубати.
- Цибулину звільнити від лушпиння і нашаткувати як можна дрібніше.
- З'єднати всі компоненти в одному салатник, додати улюблені спеції і соняшникову олію, перемішати. Подавати охолодженим.
Особливості приготування
Можна купити вже готову оселедець в банці, але тоді кількість масла в вінегреті необхідно скоротити.
Буряк бажано завжди перемішувати з маслом окремо, а тільки потім додавати її до решти інгредієнтів. Це допомагає сповільнити процес фарбування інших продуктів з-за бурякового соку.
Як приготувати вінегрет з оселедцем, дивіться на відео нижче:
В міру солоний і такий різноманітний вінегрет з рибою можна подавати і до святкового столу, і в будь-який будній день. Прекрасна альтернатива легкому вечері, особливо з шматочком чорного хліба.