12 март 2019 2 455

Як готувати листкові та вафельні трубочки з кремом

Справжні кулінарні шедеври радянського часу зараз навряд чи повторить хоча б одна кондитерська, оскільки замість простих і смачних рецептів повсюдно поширені іноземні десерти.

Але завжди можна поностальгувати в домашніх умовах і легко «відтворити» своїми руками шедеври того часу. Тим більше, що для цього знадобиться зовсім небагато часу і сил.

Приготувати вдома смачні листкові трубочки з білковим кремом усередині під силу кожній господині, крім того, можна не відмовляти собі в експериментах і пробувати інші начинки.

Рецепт приготування листкових трубочок з білковим кремом
Інгредієнти Кількість
Для тіста: -
борошно - 500 г
масло вершкове або маргарин - 200 г
сметана - 300 г
яєчні жовтки - 2 шт.
лимонна кислота - щіпка
сіль - щіпка
Для крему: -
цукор-пісок - 350 г
білки яєчні - з 6-7 яєць
вода - 100 мл
ванільна пудра - щіпка
лимонна кислота - щіпка
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 455 Ккал

В домашніх умовах приготування трубочок може зайняти досить багато часу, якщо слідувати всієї технології, але якщо знати декілька хитрощів, то дуже смачні трубочки вийдуть за 1 годину.

З цієї кількості продуктів вийде приблизно кілограм тіста і 500 грам крему для наповнення трубочок. Тісто можна приготувати самостійно за 20 хвилин ось таким способом:

Масло вершкове (обов'язково холодне) нарізати невеликими кубиками, змішати з невеликою кількістю борошна з дрібкою солі і лимонної кислотою. Додати сметану, яєчні жовтки, додати решту борошна, замісити круте тісто.

У тесті повинні залишитися невеликі острівці масла – це нормально, головне, щоб тісто можна було рівномірно розкачати.

Готове тісто слід готувати при температурі не вище 20°С, після приготування загорнути в плівку і залишити в холодильнику для охолодження. Це дозволить надалі краще розкачати тісто і трубочки не буде «рватися».

В принципі, тісто можна брати і покупне, якщо немає часу і сил робити його самостійно, але це не гарантує гарних готових трубочок. Домашнє тісто пухкішим і м'якше магазинного, що ідеально підходить для штучних виробів.

У приготуванні крему важливі 2 етапи — це варіння сиропу і збивання білків. Для сиропу треба взяти каструлю з товстим дном, підготувати поруч ложку і невелику ємність з холодною кип'яченою водою для визначення готовності сиропу.

Цукор змішати з водою і поставити на вогонь. Уважно стежити за тим, щоб на стінках посуду не було частинок цукру, інакше сироп не вийде. Уварюють сироп на великому вогні не більше 3-5 хвилин.

Щоб перевірити готовність сиропу, потрібно взяти трохи сиропу на ложку і помістити в підготовлену холодну воду. Якщо у воді утворюється м'який кульку — сироп готовий.

Одночасно з тим, як сироп починає кипіти на вогні, потрібно збивати білки.

Не можна збивати білки в жирній і металевої посуді. Ідеально для цієї мети підійде пластикова миска.

Білки до потрібної, стійкої консистенції збиваються близько 10 хвилин. Коли білки добре збільшаться і придбають білий колір – можна додати трохи лимонної кислоти, а потім вливати гарячий сироп тонкою цівкою, не перестаючи збивати білки до однорідної консистенції. В кінці збивання додати ванільну пудру для ароматизації.

Для того, щоб надати крему «родзинку» і своєрідну кислинку, в нього можна додати трохи коханої джему або варення з улюблених фруктів і ягід. Найкраще підійде яблучний джем – він не зіпсує колір крему і додасть аромату.

Завершальний етап

Готове листкове тісто розкачати в пласт товщиною 4-5 мм і нарізати на невеликі смужки шириною 4 див

Ріжки для трубочок попередньо злегка збризнути водою або жиром, а потім, починаючи з вузької частини, намотати смужки тіста так, щоб кожен новий «моток» тесту злегка заходив на попередній, приблизно на півсантиметра.

Якщо немає металевих трубочок, конуси можна самостійно зробити з цупкого паперу або картону. Некрасиві і нерівні залишки тесту не варто викидати: з них вийде крихта для оформлення відкритої частини майбутнього тістечка.

Трубочки з листкового тіста перед відправкою в піч за бажанням можна змастити яєчним жовтком для надання їм золотистого кольору.

Випікати при температурі 180°С приблизно 20 хвилин. Готові трубочки повинні легко зніматися з «каркаса». Випечені обрізки подрібнити в крихту.

Готові трубочки охолодити до температури 20°С. Білковий крем набрати в кондитерський мішок і відсадити всередину готових трубочок. Відкриту частину трубочок прикрасити вийшла листкової крихтою.

Вафельні трубочки будинку

Для цього рецепта знадобиться вафельниця, оскільки готові вафельні трубочки рідко де можна знайти, та й домашні вафлі часто набагато м'якше і смачніше.

Для тіста:

  • маргарин – 150 гр;
  • цукор-пісок – 150 гр;
  • яйця – 4 шт.;
  • борошно – 150 гр;
  • крохмаль – 50 гр (необов'язково);
  • молоко – 100 мл (можна замінити водою).

Для заварного крему:

  • молоко – 400 мл;
  • борошно – 50 гр;
  • цукор-пісок – 200 гр;
  • яйця – 2 шт;
  • масло вершкове – за смаком (приблизно 20-30 гр).

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність: 400 ккал на 100 гр продукту.

Тісто для вафель повинне вийти рідким, як кефір по консистенції. Для цього розтоплений маргарин слід збивати разом з цукром до повного його розчинення. Поступово у взбиваемую масу додати попередньо відокремлені від білків, жовтки яєць, борошно і крохмаль.

Білки збити окремо, додати в готову масу з масла і цукру і перемішати (не збивати!).

Готове тісто рівним шаром нанести на нижню сторону розігрітій вафельниці лист і випікати протягом 3-4 хвилин до рум'яного кольору. Готові гарячі листи загорнути в трубочки і дати охолонути.

Заварний крем готувати поки остигають трубочки. Для кращого аромату можна попередньо прогріти борошно. З'єднати її зі злегка збитими яйцями, перемішати до однорідної маси. Молоко, кип'ятиться з цукром, влити в яєчно-борошняну масу. Уварити на водяній бані до густоти (близько 10 хвилин). У готовий крем додати вершкове масло, перемішати і швидко охолодити.

Важливо! Заварний крем швидко псується і слабо тримає форму, тому його не можна використовувати в теплому вигляді.

Готові вафельні трубочки начинити заварним кремом і подавати на стіл.

Стейк з мармурової яловичини — вишукане блюдо, яке відрізняється ніжністю й чудовим смаком.

Як приготувати смачне тісто для піци, доповніть його різною начинкою — і страва для дружньої вечірки готово.

Як смачно відварити свинячий мову, щоб він залишався ніжним.

Інші види крему для трубочок

Нарівні з білковим кремом, листкові трубочки нерідко начиняють та іншими видами крему, а для вафельних трубочок чудово підійде варена згущене молоко, яку легко можна знайти в будь-якому гіпермаркеті. Так, ще крем можна приготувати для домашніх вафельних трубочок? Пропонуємо розглянути варіанти.

Вершковий

Відмінно для трубочок підійде універсальний вершковий крем, який використовується для бісквітних тортів. Він також є одним з найбільш простих у приготуванні кремів.

  • масло вершкове – 250 гр;
  • цукрова пудра – 150 гр;
  • молоко згущене – 100 гр;
  • ванільна пудра і коньяк або вино – за смаком.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність: 220 ккал на 100 гр продукту.

Масло вершкове розрізати на шматки і збивати 5-7 хвилин. У цей час окремо з'єднати згущене молоко і цукрову пудру, потім поступово додати розм'якшене масло. Міксер не вимикати до тих пір, поки в кремі не розчиниться вся цукрова пудра – її кристали не повинні відчуватися мовою.

В кінці збивання додати ванільну пудру, коньяк або вино для ароматизації. При бажанні в крем можна додати трохи підсмажених подрібнених горіхів (будь-яких), варення, какао-порошку для кольору і шоколадного смаку.

Готовим кремом начинити холодні трубочки і посипати цукровою пудрою. Можна зробити і іншим способом: спочатку відсадити всередину трубочок трохи варення, а потім крем.

Ось з такого простого набору продуктів можуть вийти прекрасні трубочки з кремом в домашніх умовах.

Начинка з вареного згущеного молока

Крем з вареного згущеного молока чудово підійде для вафельних трубочок, і ось що потрібно для його приготування:

  • згущене молоко варене – 380 гр;
  • вершкове масло – 150 гр.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність: 528 ккал на 100 гр продукту.

У взбиваемое розм'якшене вершкове олію слід додавати невеликими порціями варене згущене молоко і збивати до тих пір, поки крем не придбає однорідну, м'яку консистенцію.

Щоб зробити крем трохи смачніше, можна додати горіхів, ваніліну або інших добавок.

Шоколадна начинка

Як варіант, для домашніх вафельних і листкових трубочок можна приготувати шоколадний крем. Для цієї начинки можна взяти будь-який вид шоколаду, будь то молочний або гіркий шоколад.

  • вершки 30% жирності – 150 мл;
  • шоколад (плитка) – 250 гр.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність: 505 ккал на 100 гр продукту.

У розігріті вершки (бажано в мікрохвильовій печі), додати шматочки шоколаду і розмішувати гарячі вершки до повного розчинення в них шоколаду. Отриману масу швидко остудити в холодильнику, а потім збити міксером до освітлення крему. Готовим кремом наповнити вафельні трубочки, з боків трубочки прикрасити горіхами, цукровою пудрою, кокосовою стружкою і т. д.

Ну і, звичайно, ніхто не заважає експериментувати з начинками для трубочок в домашніх умовах. Та вафельні, і листкові трубочки смачні навіть з простим джемом всередині, або з будь-сирною масою в якості начинки.

Що ще почитати: