28 март 2019 8 078

Як приготувати крем для вафельних трубочок в домашніх умовах

Мало хто не любить вафельні трубочки, особливо якщо вони наповнені улюбленим кремом. Такий солодощі будуть раді і дорослі, і малі діти. Крем – це завершальний штрих цього десерту. Адже без нього їсти вафлі не так смачно і приємно.

До того ж, серед великої різноманітності рецептів та смаків крему, кожен обов'язково знайде саме той, який буде йому до душі.

Простий крем для вафельних трубочок в домашніх умовах
Інгредієнти Кількість
яєчних білків - 2-3 шт.
цукру - 1,5 склянки
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 340 Ккал
Найбільш простим варіантом начинки для такого ласощі є білковий крем. Це обумовлено тим, що для нього потрібно мінімум інгредієнтів, і при цьому ці компоненти зазвичай є на кожній кухні.

Це рецепт не тільки неймовірно простий, якщо розглядати його з боку необхідних інгредієнтів. Він також абсолютно простий в плані приготування.

Приготовлені продукти кладемо в миску і збиваємо вінчиком або міксером близько хвилинки. Далі влаштовуємо водяну баню, ставимо туди миску з майбутнім кремом, продовжуємо збивати, але вже більш інтенсивніше.

У підсумку ви повинні відчути, що цукор повністю розчинився. Після цього миску можна прибирати з водяної бані. Збивати масу ще пару хвилин.

Класика жанру: готуємо заварний крем для вафельних трубочок

Серед величезного розмаїття солодких начинок, заварний крем також має багато шанувальників. Він досить легко зварганити без особливих клопотів. Базисними компонентами є:

  • Жовток – 2 шт.;
  • Цукор (або цукровий пісок) – ¼ кг;
  • Борошно – столова ложка з гіркою;
  • Молоко – 240-250 мл;
  • Пакетик ванільного цукру.

Беремо невелику миску кладемо туди жовтки і цукор. Ці дві складові потрібно гарненько розтерти. Далі, не перестаючи розтирати масу, туди додається просеянная борошно, молоко. На виході повинна вийти рідка маса без грудочок.

Беремо каструльку, виливаємо отриману масу і ставимо її на мінімальний вогонь. Акуратно помішуємо крем, поки він не загусне. Після цього етапу його можна зняти з вогню, дати трохи охолонути, а потім збити блендером або міксером.

Отриманий густий крем викладаємо в трубочки за допомогою маленької ложки або спеціального шприца.

Вафельні трубочки з сирним кремом

Сир – неймовірно корисний продукт для організму людини. Тому, роблячи сирний крем, ви поєднуєте два в одному – користь і смакота. Для приготування начинки для трубочок, в якій головним компонентом виступає сир, необхідні такі інгредієнти:

  • Половина пачки вершкового масла;
  • 0,1 кг сиру з невеликим відсотком жирності;
  • 50 г цукрового піску;
  • Згущене молоко – не більше чайної ложки;
  • 5 мл коньяку.

Поки готуються вафлі, рекомендується дістати масло, щоб воно трохи розм'якло. Після цього краще його порізати на невеликі шматочки і за допомогою міксера (або блендера) приступити до взбиванню.

Процес масляного збивання продовжуємо до тих пір, поки маса не стане білого кольору. Коли ви помітите, що пора, можна додавати ложку згущеного молока. Але вимикати при цьому міксер не варто: продовжуємо збивати, поки маса не стане пишною. На останніх хвилинах потрібно додати коньяк.

Сир потрібно протерти, використовуючи сито. Коли він буде практично без грудочок і зерен, починаємо поступово додавати його до масляної маси і знову збиваємо.

У підсумку вийде неймовірно ніжна пишна маса, яку можна використовувати не тільки в якості начинки для трубочок, але і для інших кулінарних шедеврів.

Крем для вафельних трубочок зі згущеним молоком

Одним з найулюбленіших і найбільш простих варіантів, ніж начинити трубочки, є масляний крем на основі згущеного молока.

Для того, щоб зробити таку начинку, необхідно приготувати наступні компоненти:

  • Приблизно ¾ 200-грамової пачки вершкового масла;
  • Банку згущеного молока.

Перший етап найбільш простий: потрібно відварити згущене молоко. За годину до його готовності дістаємо масло з холодильника і складаємо його на столі, щоб воно стало трішки м'якше.

Далі беремо відповідну ємність (глибоку миску). Розм'якшене масло ріжемо шматочками і кладемо в ємність, після чого збиваємо його блендером або міксером.

Збивати доведеться досить довго, адже в результаті повинна вийти досить пишна маса білого кольору.

Після цього туди можна додавати невеликими порціями молоко. Однак не можна припиняти роботу блендера. Збивати масу потрібно ще як мінімум 8-10 хвилин.

Готовий пишний крем укладається в кондитерський шприц, з допомогою якого і начинюються скручені в трубочку вафлі.

Інші рецепти крему для вафельних трубочок

Не менш популярними є такі начинки, як ганаш, шоколадна і фруктова.

Ганаш

Ця ласощі для трубочок готується з наступних компонентів:

  • Плитка шоколаду – приблизно 220-240 г;
  • Вершки 33% жирності – 180-200 мл

Беремо невелику каструльку, виливаємо туди вершки і ставимо на невеликий вогонь. Їх треба лише підігріти, вони ні в якому разі не повинні дійти до стану кипіння. Після цього додаємо туди подрібнений (поламаний на шматочки) шоколад.

Вершки з шоколадом постійно помішуємо. Кінцевим результатом повинна бути повністю однорідна маса, без шматочків шоколаду. Ставимо її охолоджуватися на 45-55 хвилин.

Через відведений час дістаємо крем і збиваємо його трохи міксером. Буде достатньо 4-5 хвилин. Після цього вже можна сміливо починати трубочки.

Бісквітний торт рецепт з фото покроково і з рекомендаціями досвідчених кулінарів.

Читайте, як зробити просте домашнє морозиво. До речі, його можна використовувати як для начинки вафельних трубочок так і як крем для торта. Це дуже смачно!

Як приготувати тісто для вафель вафельниці — рецепт з покроковими фото, пробуйте!

Шоколадний крем

Необхідні:

  • Жовток – 3 шт.;
  • Шоколад – 100 г;
  • 50-65 г вершкового масла;
  • 2-грамовий пакетик ванільного цукру;
  • 100 г цукрового піску.

Беремо невелику каструльку або сотейник. Кладемо туди жовтки, цукровий пісок і ванілін. За допомогою ложки гарненько перемішуємо і розтираємо інгредієнти.

Підготуємо водяну баню. Ставимо туди каструльку. Спостерігаємо: коли суміш стане густіше, можна приступати до наступного кроку.

Наступним кроком є подрібнення шоколаду. Його потрібно гарненько порізати або поламати, після чого розтопити. Для цього можна скористатися вже приготовленої водяний лазнею або ж мікрохвильовою піччю. Також слід вчинити і з вершковим маслом.

Розтоплена шоколадна маса вливається до жовтків, після чого вони повинні бути перемішані. Далі туди додається попередньо розтоплене вершкове масло. У підсумку, в каструльці повинен бути досить густий шоколадний крем.

Фруктова начинка

У сезон дозрівання фруктів і ягід актуальним буде рецепт корисної вітамінної начинки.

За великим рахунком, для того, щоб зробити таку начинку, можна використовувати ті фрукти або ягоди, які є у вас під рукою. В даному варіанті були використані наступні компоненти:

  • Банан – 450-500 г;
  • Малина – 120-140 г;
  • Ківі – 140 г;
  • Половина склянки цукру.

Попередня підготовка: всі фрукти та ягоди ретельно миємо в проточній воді і чистимо. Ягоди обсушуємо, після чого посипаємо їх цукром, акуратно перемішуємо (щоб не пошкодити ягоди) і відставляємо приблизно на 20-25 хвилин.

В цей час приступаємо до підготовки інших компонентів. За допомогою кухонної техніки збиваємо банан і ківі. Отримана маса додається до малині, після чого знову збивається.

Отриманою масою начинюються трубочки і подаються до столу.

Рецепт вафельних трубочок з кремом в электровафельнице

У багатьох вдома стоїть такий агрегат, як электровафельница. Але чомусь більшість господинь думає, що такий десерт займе дуже багато часу і принесе багато клопоту. Однак це омана. Для приготування вафель необхідні:

  • Пачка масла;
  • Яйце – 3 шт.;
  • Борошно – пару стаканів;
  • Цукор (пісок) – склянка;
  • Щіпка ваніліну.

Першочерговим операцією буде розм'якшення масла. Його потрібно дістати їх холодильника в тепло. Також можна скористатися мікрохвильовою піччю і одразу довести його до рідкої консистенції.

В пряжене масло висипаємо цукор. Заважаємо, поки він повністю не розчиниться. Після цього кладемо туди яйця і щіпку ваніліну. Добре збиваємо.

Останнім компонентом, який ми додаємо – це мука. Її засипаємо невеликими порціями і при цьому продовжуємо збивати. На виході повинна вийти маса, схожа на густу сметану.

Электровафельницу потрібно попередньо змастити олією. Це досить зробити всього один раз перед випіканням першої вафельки. У центр кладемо ложку тесту, накриваємо, чекаємо кілька хвилин.

Акуратно, оскільки легко можна обпектися, скручуємо їх в конус або трубочки.

Готуємо крем. Для цього беремо:

  • Масло вершкове – 160 г;
  • Какао-порошок – ложка з гіркою;
  • Згущене молоко – 130-160 г (приблизно половина банки, визначати по консистенції).

Розтоплюємо 30 г масла, після чого додаємо до нього какао. Перемішуємо поки олійна маса гаряча. Далі беремо згущене молоко, кладемо до неї масло, розтоплене масло з какао. Гарненько збиваємо все за допомогою міксера.

Якщо в результаті маса вийшла трохи рідка, необхідно поставити її в холод на годинку.

Корисні поради

Для господарок, які вирішили порадувати домочадців таким десертом, знадобляться наступні рекомендації:

  1. У першу чергу, зверніть увагу на продукти, які збираєтеся використовувати в готуванні. Вибирайте ті (особливо це стосується згущеного молока), в яких міститься мінімум шкідливих добавок;
  2. Щоб заварний крем став більш густої консистенції, деякі майстри кулінарії рекомендують за етапами збивання ставити його на чверть години на холод. Однак варто пам'ятати про час: перетримати його там не можна;
  3. При приготуванні шоколадного крему можна додавати трохи желатину. Тоді він буде менш розтікатися;
  4. Ще один варіант приготування густого шоколадного крему: желатин використовується не в якості допоміжного інгредієнта, а в якості заміни яєчних жовтків;
  5. Якщо використовуєте мікрохвильовку для топления масла або шоколаду, слідкуйте, щоб вони не закипіли.

Фруктові і ягідні начинки допоможуть урізноманітнити солодощі. Можна експериментувати і робити кожен раз нові фруктово-ягідні креми. До того ж, у них справжнє джерело вітамінів. Єдиний недолік такої начинки полягає в тому, що вафлі досить швидко насичуються фруктовими соками і перестають бути хрусткими.

Тому, якщо ви все-таки вирішили порадувати себе і оточуючих саме такою насолодою, наповнювати їх потрібно перед самою подачею страви до столу.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: