Домашня випічка — готуємо швидко, просто і смачно
Навіть на звичайній кухні можна за півгодини приготувати домашню випічку. У статті ви знайдете рецепти на будь-який смак і на всі випадки життя. Вони викладені в доступній формі, так, що спекти печиво, пиріг рулет і зможе будь-який початківець кулінар.
Рецепти випічки — просто і смачно
Якщо вже їсти солодощі, то не куплені в магазині, а випечені самостійно. І не тільки бабусею чи мамою. З цими простими рецептами чудово впораються і чоловіки.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
молоко згущене - | 1 банку |
джем (або варення) - | 100 грам |
борошно пшеничне - | 160 грам (або 1 склянка) |
сода - | на кінчику ножа |
сіль - | щіпка |
яйця - | 2 штуки |
масло для змащування - | 35 г |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 г: 250 Ккал |
Як спекти:
- Рулет можна приготувати дуже швидко, робити його – простіше простого, а при цьому він виходить дуже смачним. Усі інгредієнти: борошно, яйця, згущене молоко, сода, сіль з'єднати і ретельно їх перемішати;
- Змастити деко вершковим маслом, вилити на нього рівний шар з приготованого тесту;
- Випікати близько 12 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовій шафі;
- Вийняти заготовку для рулету з духовки, змастити всю поверхню будь-яким джемом або варенням. Відразу скачати в рулет.
Кекс з горіхами і какао
Знадобиться:
- цукор – 300 г;
- масло вершкове – 1 пачка;
- ром або коньяк – 15 г;
- 250 мл – молоко;
- 4 штуки – яйце;
- ¼ Склянки – волоський горіх товчений;
- 2 ст. л. какао (порошок);
- борошно – 480 м;
- 1 пакетик – розпушувач для тіста.
Щоб зробити кекс знадобиться 45 хвилин, один порційний шматочок — всього 280 ккал.
Як приготувати:
- Збити жовтки з ¼ цукру. Розтопити пачку вершкового масла. Поступово додавати розбещену масло в суміші жовтків і цукру, безперервно збивати міксером;
- Розвести молоком отриману суміш, всипати в неї половину всієї борошна пакетик розпушувача;
- З'єднати білки з цукром, збити їх в густу піну. Злегка помішуючи додати цю пінку і решту борошна до жовтків;
- Для випічки знадобиться форма для кексу. Перш, ніж викласти в неї половину тіста, її змащують маслом. У решту борошна всипають какао, змішують і відправляють на тісто в самий центр форми;
- За допомогою столової ложки оформити тісто з какао у вигляді равлика. Зверху посипати товченими горіхами, випікати на середній температурі (175-180 градусів);
- Випечений кекс можна посипати пудрою з цукрового піску.
Пиріг на швидку руку
Знадобляться продукти:
- 1 склянка кефір;
- 250 грам майонез (або сметана);
- 3 штуки – яйце;
- 1 пакетик – розпушувач для тіста;
- 1 склянку – борошно пшеничне;
- по своєму смаку – сіль.
Загальне витрачений час — 40-50 хвилин, один порційний шматок — від 250-300 ккал (в залежності від обраної начинки).
З'єднати борошно із сметаною (або майонезом), яйцями, розпушувачем і сіллю. Все гарненько перемішати. По структурі, тісто має нагадувати сметану, тільки густу. Половину отриманого тіста вилити в змащену форму, зверху викласти начинку і залити рештою тіста. В розігрітій духовці випікати пиріг не більше 25 хвилин.
Варіанти начинок:
- два нашаткованих яблука, змішаних із цукром;
- ягоди з варення (досить 1 склянки);
- абрикоси або сливи, очищені від кісточки;
- несолодке начинка, з будь-якого вареного м'яса або риби;
- можна використовувати шинку.
Пиріг «студентський»
Знадобляться продукти:
- борошно – 320 грам;
- цукровий пісок – ¾ склянки;
- молоко – 250 мл;
- яйце;
- 1 пакет – розпушувач для тіста
- кориця мелена – 1 щіпка.
Приготувати пиріг можна за 30-40 хвилин, його калорійність — 300 ккал.
Як спекти:
- В мисці розтерти яйце з цукровим піском, влити молоко і добре змішати;
- Додати просіяне борошно, пакетик розпушувача, посипати корицею і вимісити тісто ложкою;
- Підійде будь-який посуд для випікання, але краще взяти круглу форму і обробити її маслом. Тепер можна вилити на неї тісто, розрівняти;
- Пекти пиріг близько 25 хвилин в розігрітій духовій шафі при 180 градусах.
- У цьому варіанті пиріг випікається без начинки. За бажанням можна додати в тісто цукати, подрібнені горіхи, родзинки, нарізані яблука.
Як приготувати заварний крем для прикраси тортів читайте в нашій статті.
Яблучний пектин, що це таке, як його використовувати в кулінарії читайте в нашій статті.
Навчіться незвично фарбувати яйця в цибулинні — ми зібрали кілька варіантів фарбування від самих простих до вишуканих і екстраординарних.
Рецепти простий і смачної випічки з листкового тіста
Випікати з листкового тіста – суцільне задоволення. Можна використовувати в якості начинки все, що підказує фантазія – горіхи, сухофрукти, мак, яблука і варення.
Пиріжки з листкового тіста з яблуками
Необхідні інгредієнти:
- ¾ Склянки – кефір;
- 250 грам – маргарин (вершкове масло);
- борошно – 400 грам;
- яйце;
- для начинки 1 кг – яблука;
- на кінчику ножа – кориця;
- за смаком – цукор.
Пиріжки можна спекти за 35 хвилин, 100 грамова порція містить близько 180 ккал.
Спосіб випічки:
- Покласти пачку маргарину (або олії) в морозилку. Просіяти борошно в широку миску. Заморожене масло натерти на тертці прямо у підготовлену борошно. Щоб не було грудочок треба руками ретельно розтерти борошно та олію;
- Збити яйце і перемішати його з кефіром. У цю рідину всипати борошно, змішати. Сформувати з приготовленого тіста кулю, прибрати на годину в холодильник;
- Якщо яблука з товстою шкіркою, то її краще зняти. Підготовлені яблука натерти на тертці великими шматочками, посипати корицею, по своєму смаку цукром;
- Дістати тісто з холодильника, розкачати качалкою так, щоб воно стало тонким. З нього вирізати кружечки, покласти в центр кожного начинку, защипнути краю як вареники;
- Сприснути водою деко, присипати тонким шаром борошна. Готувати листкові пиріжки в гарячій духовці при 200 градусах протягом 20 хвилин.
На замітку
Можна вибирати і комбінувати начинки для пиріжків по своєму смаку. В якості начинки підійде:
- куряча печінка, пропущена через м'ясорубку і обсмажений на маслі з цибулею;
- картопляне пюре з маслом, додати до нього готові гриби (дрібно нарізані солоні або сушені, які попередньо відварюють до м'якості);
- капуста тушкована з морквою;
- сир, приправлений цукром, сметаною або вершками, ще в нього можна покласти родзинки.
Листкові трубочки з родзинками і горіхами
Основні інгредієнти:
- 1 пачка – листкове тісто готове;
Для начинки:
- ½ Склянки – горіхи очищені;
- ½ Склянки – ізюм.
Також можна використовувати курагу, будь густий джем, мак або просто посипати цукром.
Приготування листкових трубочок займе 35 хвилин, у 100 грамах міститься 230 ккал.
Як приготувати:
- Інгредієнти для начинки (горіхи, родзинки) подрібнюються або прокручуються на м'ясорубці;
- Розкачати листкове тісто в тонку пластину, розділити її на сегменти у вигляді трикутників;
- Викласти на них начинку з широкої сторони по 1 чайній ложці, згорнути у вигляді рулетів;
- Покласти у змащену форму для випічки, готувати при 175 градусах. Трубочки зарум'янилися, значить, пора діставати з духовки.
Використовуючи нескладні рецепти, можна спекти смачну випічку та недорогу, а для урізноманітнення смаку додавати в неї начинки – горіхи, родзинки, какао, варення, мак і свіжі яблука.