30 май 2019 1 353

Як приготувати простий пиріг з сосисками

Можна пекти Пироги з будь-якими складовими, не винятком є і сосиски, при цьому сама випічка вийде дуже ароматною, ситної і, безумовно, смачною. Тісто для такого пирога може бути будь-яким. Різні його варіанти будуть представлені в рецептах, описаних нижче.

Рецепт пирога з сосисками на дріжджовому тесті
Інгредієнти Кількість
Вода проста - 125 мл
Рафінована соняшникова олія - 30 г
Молоко середньої жирності - 125 мл
Цукор-пісок - 1 ст. л.
Сосиски «молочні» - 5 шт.
Свіжі дріжджі - 25 г
Вершкове масло - 50 г
Борошно пшеничне - 450 г
Сіль - 1 ч. л
Яйце - 1 шт. (для змащування)
Кунжут - 10 г (для присипки)
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 272 Ккал

Цей пиріг буде складатися з безлічі маленьких пиріжків, в кожному з яких буде знаходитися половинка сосиски.

Покроковий рецепт:

  1. У загальній мисці змішати воду і молоко, трохи розігріти їх (приблизно до 40°);
  2. Всипати в молочну суміш цукор і дріжджі, залишить на 15 хв (дріжджі повинні почати пінитися);
  3. Масло вершкове розтопити на водяній бані, влити до молока з дріжджами;
  4. Туди ж влити рослинне масло, всипати сіль;
  5. Пшеничне борошно необхідно просіяти, потім всипати до молока, води і дріжджів;
  6. З отриманих інгредієнтів необхідно замісити м'яке тісто (воно також повинно бути еластичним);
  7. Готове тісто знову помістити в миску, накрити його рушником (або харчовою плівкою, поставте в тепле місце. Тісто має підходити близько 50 хв;
  8. Поки тісто піднімається, сосиски можна порізати на три частини кожну;
  9. З готового тіста сформувати невеликі кульки (приблизно по 40 гр кожна), розкачати кожен в невелику коржик, вкласти в кожну по шматочку сосиски, скріпити краю;
  10. Форму для запікання змастити маслом, викласти в неї наявні кульки швами вниз (кожен кулька повинен щільно прилягати до сусіднього);
  11. Вибити яйце в окрему чашу, гарненько збити за допомогою віночка, потім змастити поверхню пирога;
  12. Присипати пиріг кунжутом і поставити в попередньо розігріту до 180° духовку;
  13. Випікати близько 40 хв.
Порада: для присипки необов'язково використовувати кунжут, його можна замінити на мак або насіння льону. Також пирога перед безпосереднім випіканням бажано постояти при кімнатній температурі мінімум 20 хв.

Випічка на кефірі з сосисками і сиром

Даний рецепт буквально складається з підручних продуктів, до того ж, його досить швидко і легко готувати. Що тут необхідно:

Необхідні інгредієнти Необхідна кількість
Сир твердих сортів 200 гр
Кефір 250 мл
Розпушувач тіста 1 ч. л.
Яйце куряче 2 шт
Борошно 150 гр
Сосиски 5 шт
Сіль За смаком

Готується такий пиріг близько 1 год, а до 100 гр буде міститися 172 ккал.

Покроковий рецепт приготування:

  1. Сосиски необхідно нарізати кружечками середньої товщини;
  2. Сир перетерти на крупній тертці;
  3. В окрему чашу влити кефір, вибити в нього яйця, всипати трохи солі, всі три компоненти гарненько розмішати віночком;
  4. У борошно додати розпушувач і поступово всипати в кефір;
  5. Розмішати майбутнє тісто, його консистенція повинна бути густою, але при цьому вона повинна вільно стікати з віночка;
  6. В отримане тісто всипати сосиски і сир, все ще раз перемішати;
  7. Форму для випікання злегка змастити маслом, влити в неї отриману суміш;
  8. Розігріти духовку до 180°;
  9. Випікати пиріг протягом 40 хв до утворення рум'яної скоринки.

Порада: ємність для випікання не повинна бути маленькою, інакше пиріг ляже занадто товстим шаром і не пропечеться в середині.

Пиріг з листкового тіста з сосисками в духовці

Даний спосіб приготування пирога буде вельми оригінальним, тому його можна приготувати спеціально для дітей або навіть на невелике гуляння. Що тут потрібно:

Інгредієнти Пропорції
Тісто листкове дріжджове (готове) 1 аркуш
Сосиски (бажано довгі) 20 шт
Жовток яєчний 1 шт
Сіль, перець мелений За смаком

Готується такий пиріг швидко – 1 ч. Калорійність на 100 гр – 215 ккал.

Як приготувати:

  1. Пласт дріжджового листкового тіста необхідно злегка розкачати і порізати вздовж на смужки (ширина близько 4 см);
  2. Кожну парну смужку необхідно загнути в середині, а краї з'єднати разом;
  3. Вздовж згину необхідно викласти дві сосиски, накрити їх загнутими смужками;
  4. Поруч необхідно викласти ще дві сосиски і знову накрити їх парними смугами;
  5. Вплітати сосиски в тісто необхідно до тих пір, поки не буде сформований цілий пиріг;
  6. Яєчний жовток необхідно збити, змастити поверхню пирога, зверху присипати сіллю і перцем, поставити в гарячу духовку (180°) приблизно на 20 хв. З появою рум'яної скоринки на тесті пиріг можна діставати і подавати на стіл.

Пиріг з чорносливом — смак цієї випічки відрізняється соковитістю і насиченим смаком.

Читайте як приготувати смачну шарлотку з яблуками, вишнями або грушами.

Візьміть на замітку рецепт ніжною і смачною сирної запіканки з манкою в домашніх умовах.

Заливний пиріг з молочної сарделькою в мультиварці

Даний рецепт дуже схожий з приготуванням піци, при цьому часу і сил на його приготування піде набагато менше, тим більше, що під рукою є така корисна річ, як мультиварка. Що потрібно мати для такої випічки:

Необхідні інгредієнти Необхідна кількість
Сир твердих сортів 100 гр
Куряче яйце 3 шт
Борошно пшенична 250 гр
Розпушувач 1 ч. л.
Масло вершкове 10 гр
Сосиски «молочні» 300 гр
Сметана 20% 250 гр

Як і в попередніх рецептах, час приготування заливного пирога з сосисками складе близько 1 год 20 хв, а в 100 гр страви буде міститися 265 ккал.

Як готується заливний пиріг:

  1. Сир необхідно натерти на крупній тертці;
  2. Сосиски необхідно відокремити від плівки і порізати на маленькі кубики (можна на півкільця);
  3. В окремій чаші змішується сметана і яйця (збовтати їх за допомогою віночка до однорідного стану);
  4. В отриману суміш необхідно всипати розпушувач, а потім поступово ввести муку і знову все перемішати (в тесті не повинно бути грудок);
  5. Потім в тісто необхідно вмішати сир, після чого – сосиски;
  6. Чашу мультиварки необхідно змастити вершковим маслом, після чого ввести в неї отримане тісто, закрити кришкою і поставити в режим «Випічка» приблизно на 40-45 хв;
  7. Як тільки мультиварка подасть сигнал, кришку необхідно буде відкинути і дати пирогу настоятися ще близько 20 хв, після чого його можна виймати і подавати на стіл.

Порада: замість сосисок в цьому рецепті можна використовувати будь-яку варену ковбасу. Необхідно також мати на увазі, що пиріг краще всього вживати саме в гарячому вигляді.

Що ще почитати: