Як приготувати простий пиріг з сосисками
Можна пекти Пироги з будь-якими складовими, не винятком є і сосиски, при цьому сама випічка вийде дуже ароматною, ситної і, безумовно, смачною. Тісто для такого пирога може бути будь-яким. Різні його варіанти будуть представлені в рецептах, описаних нижче.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Вода проста - | 125 мл |
Рафінована соняшникова олія - | 30 г |
Молоко середньої жирності - | 125 мл |
Цукор-пісок - | 1 ст. л. |
Сосиски «молочні» - | 5 шт. |
Свіжі дріжджі - | 25 г |
Вершкове масло - | 50 г |
Борошно пшеничне - | 450 г |
Сіль - | 1 ч. л |
Яйце - | 1 шт. (для змащування) |
Кунжут - | 10 г (для присипки) |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 272 Ккал |
Цей пиріг буде складатися з безлічі маленьких пиріжків, в кожному з яких буде знаходитися половинка сосиски.
Покроковий рецепт:
- У загальній мисці змішати воду і молоко, трохи розігріти їх (приблизно до 40°);
- Всипати в молочну суміш цукор і дріжджі, залишить на 15 хв (дріжджі повинні почати пінитися);
- Масло вершкове розтопити на водяній бані, влити до молока з дріжджами;
- Туди ж влити рослинне масло, всипати сіль;
- Пшеничне борошно необхідно просіяти, потім всипати до молока, води і дріжджів;
- З отриманих інгредієнтів необхідно замісити м'яке тісто (воно також повинно бути еластичним);
- Готове тісто знову помістити в миску, накрити його рушником (або харчовою плівкою, поставте в тепле місце. Тісто має підходити близько 50 хв;
- Поки тісто піднімається, сосиски можна порізати на три частини кожну;
- З готового тіста сформувати невеликі кульки (приблизно по 40 гр кожна), розкачати кожен в невелику коржик, вкласти в кожну по шматочку сосиски, скріпити краю;
- Форму для запікання змастити маслом, викласти в неї наявні кульки швами вниз (кожен кулька повинен щільно прилягати до сусіднього);
- Вибити яйце в окрему чашу, гарненько збити за допомогою віночка, потім змастити поверхню пирога;
- Присипати пиріг кунжутом і поставити в попередньо розігріту до 180° духовку;
- Випікати близько 40 хв.
Випічка на кефірі з сосисками і сиром
Даний рецепт буквально складається з підручних продуктів, до того ж, його досить швидко і легко готувати. Що тут необхідно:
Необхідні інгредієнти | Необхідна кількість |
---|---|
Сир твердих сортів | 200 гр |
Кефір | 250 мл |
Розпушувач тіста | 1 ч. л. |
Яйце куряче | 2 шт |
Борошно | 150 гр |
Сосиски | 5 шт |
Сіль | За смаком |
Готується такий пиріг близько 1 год, а до 100 гр буде міститися 172 ккал.
Покроковий рецепт приготування:
- Сосиски необхідно нарізати кружечками середньої товщини;
- Сир перетерти на крупній тертці;
- В окрему чашу влити кефір, вибити в нього яйця, всипати трохи солі, всі три компоненти гарненько розмішати віночком;
- У борошно додати розпушувач і поступово всипати в кефір;
- Розмішати майбутнє тісто, його консистенція повинна бути густою, але при цьому вона повинна вільно стікати з віночка;
- В отримане тісто всипати сосиски і сир, все ще раз перемішати;
- Форму для випікання злегка змастити маслом, влити в неї отриману суміш;
- Розігріти духовку до 180°;
- Випікати пиріг протягом 40 хв до утворення рум'яної скоринки.
Порада: ємність для випікання не повинна бути маленькою, інакше пиріг ляже занадто товстим шаром і не пропечеться в середині.
Пиріг з листкового тіста з сосисками в духовці
Даний спосіб приготування пирога буде вельми оригінальним, тому його можна приготувати спеціально для дітей або навіть на невелике гуляння. Що тут потрібно:
Інгредієнти | Пропорції |
---|---|
Тісто листкове дріжджове (готове) | 1 аркуш |
Сосиски (бажано довгі) | 20 шт |
Жовток яєчний | 1 шт |
Сіль, перець мелений | За смаком |
Готується такий пиріг швидко – 1 ч. Калорійність на 100 гр – 215 ккал.
Як приготувати:
- Пласт дріжджового листкового тіста необхідно злегка розкачати і порізати вздовж на смужки (ширина близько 4 см);
- Кожну парну смужку необхідно загнути в середині, а краї з'єднати разом;
- Вздовж згину необхідно викласти дві сосиски, накрити їх загнутими смужками;
- Поруч необхідно викласти ще дві сосиски і знову накрити їх парними смугами;
- Вплітати сосиски в тісто необхідно до тих пір, поки не буде сформований цілий пиріг;
- Яєчний жовток необхідно збити, змастити поверхню пирога, зверху присипати сіллю і перцем, поставити в гарячу духовку (180°) приблизно на 20 хв. З появою рум'яної скоринки на тесті пиріг можна діставати і подавати на стіл.
Пиріг з чорносливом — смак цієї випічки відрізняється соковитістю і насиченим смаком.
Читайте як приготувати смачну шарлотку з яблуками, вишнями або грушами.
Візьміть на замітку рецепт ніжною і смачною сирної запіканки з манкою в домашніх умовах.
Заливний пиріг з молочної сарделькою в мультиварці
Даний рецепт дуже схожий з приготуванням піци, при цьому часу і сил на його приготування піде набагато менше, тим більше, що під рукою є така корисна річ, як мультиварка. Що потрібно мати для такої випічки:
Необхідні інгредієнти | Необхідна кількість |
---|---|
Сир твердих сортів | 100 гр |
Куряче яйце | 3 шт |
Борошно пшенична | 250 гр |
Розпушувач | 1 ч. л. |
Масло вершкове | 10 гр |
Сосиски «молочні» | 300 гр |
Сметана 20% | 250 гр |
Як і в попередніх рецептах, час приготування заливного пирога з сосисками складе близько 1 год 20 хв, а в 100 гр страви буде міститися 265 ккал.
Як готується заливний пиріг:
- Сир необхідно натерти на крупній тертці;
- Сосиски необхідно відокремити від плівки і порізати на маленькі кубики (можна на півкільця);
- В окремій чаші змішується сметана і яйця (збовтати їх за допомогою віночка до однорідного стану);
- В отриману суміш необхідно всипати розпушувач, а потім поступово ввести муку і знову все перемішати (в тесті не повинно бути грудок);
- Потім в тісто необхідно вмішати сир, після чого – сосиски;
- Чашу мультиварки необхідно змастити вершковим маслом, після чого ввести в неї отримане тісто, закрити кришкою і поставити в режим «Випічка» приблизно на 40-45 хв;
- Як тільки мультиварка подасть сигнал, кришку необхідно буде відкинути і дати пирогу настоятися ще близько 20 хв, після чого його можна виймати і подавати на стіл.
Порада: замість сосисок в цьому рецепті можна використовувати будь-яку варену ковбасу. Необхідно також мати на увазі, що пиріг краще всього вживати саме в гарячому вигляді.