22 апрель 2019 5 010

Як смачно запекти курячі стегенця в духовці

Куряче м'ясо користується величезною популярністю у багатьох людей, оскільки воно дієтичне і дуже ніжне. Стегенця – одна з найсмачніших частин курки. Їх можна запікати в духовці різними способами і з додаванням різних інгредієнтів, спецій, соусів.

Скільки часу і при якій температурі краще запікати

Курячі ніжки дуже смачні і ніжні, щоб вони рівномірно пропеклися в духовці і не стали сухими, потрібно близько півгодини. Готуються вони при 180 градусах в заздалегідь розігрітій духовці.

Запікати стегенця можна ще і в мультиварці. Для цього слід встановити режим «випічки» на півгодини, а потім відкрити прилад і перевернути ніжки на іншу сторону і готувати ще стільки ж часу. Якщо така проста процедура не буде зроблена, м'ясо трохи підгорить з одного боку, а з іншого буде сируватим.

Запекти стегенця можна ще в аерогрилі при температурі 200 градусів. На це потрібно півгодини часу.

Стегенця, запечені на деку в духовці
Інгредієнти Кількість
стегенця курячі - 750 грам
сіль - за смаком
приправи - за смаком
майонез - 1,5 склянки
часник - 5 зубчиків
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 172 Ккал

Курячі ніжки можна готувати за різними рецептами, але особливо соковитими, рум'яними і ароматними вони виходять, якщо замаринувати їх в майонезі, а також приправах.

  1. Стегенця помити, просушити рушником;
  2. Часник почистити і натерти його на дрібній тертці;
  3. Стегенця натерти меленим перцем, сіллю, майонезом, а зверху посипати часником, залишити маринуватися при кімнатній температурі 15 хвилин;
  4. Коли ніжки промаринуются, їх потрібно натерти ще спеціями для окостів і поставити просочитися в холодильник на годину;
  5. Стегенця викласти на деко і поставити в духовку на 25 хвилин.

Готуються ніжки при температурі не більше 180 градусів, оскільки м'ясо дуже ніжне і під впливом більш високих температур воно стане сухим і не смачним.

Рецепт курячих стегенець у фользі

Приготувати ніжні і смачні стегенця в духовці можна за допомогою овочів, а також фольги, яка зберігає весь аромат і сік всередині. М'ясо, приготоване таким способом, порадує всіх членів сім'ї, а часу на це потрібно зовсім небагато.

Інгредієнти:

  • 4 стегенця;
  • приправи;
  • помідори – 400 грам;
  • гілочка розмарину;
  • 3 цибулини;
  • 4 листочка шавлії;
  • рослинна олія;
  • сіль;
  • 1 цукіні.

Час приготування: 55 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 182 ккал.

  1. Цибулю почистити, порізати півкільцями, кабачки і помідори нарізати 1,5 сантиметровими кубиками;
  2. Стегенця помити, просушити і перекласти в миску;
  3. Підготувати фольгу – вирізати 4 великих квадрата, в які будуть переживати овочі з м'ясом і змастити їх маслом;
  4. Розкласти на фольгу столі, в кожну покласти нарізані овочі, а зверху по одному окорочку, листочка шавлії;
  5. Зверху посипати ніжки спеціями, сіллю, покласти розмарин за смаком, щільно загорніть їх у фольгу і викласти в деко;
  6. Готувати страву 40 хвилин при температурі 200 градусів.

Перевірити готовність страви досить просто і легко – потрібно тільки розгорнути фольгу і надрізати шматочок м'яса, яке всередині має бути білим.

Курячі ніжки, запечені в рукаві

Не кожній господині вдається приготувати в духовці стегенця таким чином, щоб вони залишилися соковитими і ніжними, але з допомогою рукава для запікання навіть недосвідчений кулінар зможе приготувати смачну страву без особливих клопотів.

Інгредієнти:

  • 8 стегенець;
  • сіль;
  • часник – 1 головка;
  • сметана – 60 мілілітрів;
  • кетчуп – 50 мілілітрів;
  • хмелі-сунелі – 5 грам;
  • приправи.

Час приготування: 70 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 178 ккал.

  1. Стегенця добре помити, викласти на тарілку, щоб вони підсохли;
  2. Нарізати кубиками цибулю, часник подрібнити і викласти їх в глибоку миску, додати хмелі-сунелі, сметану, кетчуп, сіль, а також інші приправи за смаком, все ретельно перемішати;
  3. Змастити соусом стегенця зі всіх сторін і викласти їх в рукав для запікання;
  4. Кінці рукава зав'язати тасьмами і зробити кілька проколів за допомогою зубочистки, щоб під час приготування м'яса він не лопнув з-за пари;
  5. Перекласти рукав на деко і поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 60 хвилин.

Готові ніжки можна подавати з різними гарнірами, а також свіжими овочами. Їх рум'яна, золотава скоринка, а також ніжний, соковитий смак сподобається і дорослим і дітям.

Як приготувати обалденние консерви з карася читайте в нашій статті.

Рецепт запіканки з цвітної капусти тут.

Спробуйте приготувати рибу по-грецьки з овочами, наші підказки і фото-рецепти допоможуть вам приготувати це смачне блюдо.

Як смачно запекти стегенця з картоплею

Приготувати такий вечерю, який сподобається всім – завдання не з легких, але при сильному бажанні це може вийти у кожної жінки. Запечені в духовці стегенця з картоплею – саме те блюдо, яке припаде до душі і рідним і гостям. Готується швидко і легко.

Інгредієнти:

  • 5 стегенець;
  • картопля – 10 штук;
  • сіль;
  • приправи;
  • 5 зубчиків часнику.

Час приготування: 80 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 135 ккал.

  1. М'ясо куряче добре промивається під водою, потім викладається на друшляк і залишають на 20 хвилин, щоб вода скла;
  2. Картопля чиститься, миється і ріжеться невеликими часточками;
  3. Форму змастити маслом, викласти на нього картоплю, посипати приправами і сіллю, перемішати;
  4. Приготувати з меленого перцю, солі і інших приправ суміш, якої стегенця натерти з усіх боків;
  5. Зробити ножем надрізи на ніжках і вставити в них порізаний часточками часник;
  6. Викласти м'ясо на картоплю і відправити на 60 хвилин у духовку, яка розігрівається до 200 градусів.

Щоб блюдо стало більш ароматним і пікантним, під час його приготування можна додати зіру і шавлія, які додадуть йому нові, незвичні нотки.

Стегенця в хрусткій паніровці

Для святкового столу можна приготувати стегенця в красивій, хрусткій паніровці. Цей рецепт досить простий і з цим блюдом зможе впоратися навіть недосвідчений кулінар.

Інгредієнти:

  • 5 стегенець;
  • 3 яйця;
  • сіль;
  • 0,5 склянки панірувальних сухарів;
  • 10 грам сухого молока;
  • спеції;
  • 100 грам вершкового масла.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 155 ккал.

  1. Яйця розбити в миску і збити за допомогою віночка в піну, додати сіль, приправи, сухе молоко, сухі трави, перемішати;
  2. Стегенця помити, зняти з них шкірку, просушити;
  3. Масло розтопити, сухарі пересипати в тарілку;
  4. Кожен стегенце змастити маслом, опустити в яєчну суміш, обваляти в сухарях і викласти на деко;
  5. Розігріти духовку до 180 градусів і поставити в неї деко на півгодини.

До такої страви ідеально підходить повітряне, легке картопляне пюре, а також свіжі овочі.

Кулінарні поради

Щоб стегенця, запечені в духовці, були смачними і корисними, потрібно обов'язково вибирати тільки якісне, гарне і свіже м'ясо.

Більш апетитний і привабливий колір стегенець додасть кетчуп, який додається в маринад. При бажанні, його можна замінити томатною пастою, соусом або ж не дуже гострою аджикою.

Щоб ніжки залишилися соковитими, найкраще маринувати їх в майонезі або сметані, а для пікантного смаку слід використовувати соєвий соус, часник, зіру, куркуму, а також інші приправи.

Якщо на курячих ніжках дуже багато жиру, то його найкраще зрізати, скласти в пакетик і помістити в морозильну камеру. Якщо його не зрізати, блюдо вийде занадто жирним і не дуже дієтичним.

Якщо на стегенець залишилися волоски і пір'я, то не потрібно намагатися видалити їх відразу ж, оскільки це може призвести до того, що цілісність шкірки буде порушена. Потрібно просто потримати ніжки над увімкненою газовою конфоркою, а потім видалити пір'я. Якщо ж у будинку стоїть не газова, а електрична плита, то в такому випадку потрібно підпалити газету і потримати стегенця над її вогнем, головне, при цьому, не спалити приміщення.

Що ще почитати: