Як смачно запекти курячі стегенця в духовці
Куряче м'ясо користується величезною популярністю у багатьох людей, оскільки воно дієтичне і дуже ніжне. Стегенця – одна з найсмачніших частин курки. Їх можна запікати в духовці різними способами і з додаванням різних інгредієнтів, спецій, соусів.
Скільки часу і при якій температурі краще запікати
Курячі ніжки дуже смачні і ніжні, щоб вони рівномірно пропеклися в духовці і не стали сухими, потрібно близько півгодини. Готуються вони при 180 градусах в заздалегідь розігрітій духовці.
Запекти стегенця можна ще в аерогрилі при температурі 200 градусів. На це потрібно півгодини часу.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
стегенця курячі - | 750 грам |
сіль - | за смаком |
приправи - | за смаком |
майонез - | 1,5 склянки |
часник - | 5 зубчиків |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 172 Ккал |
Курячі ніжки можна готувати за різними рецептами, але особливо соковитими, рум'яними і ароматними вони виходять, якщо замаринувати їх в майонезі, а також приправах.
- Стегенця помити, просушити рушником;
- Часник почистити і натерти його на дрібній тертці;
- Стегенця натерти меленим перцем, сіллю, майонезом, а зверху посипати часником, залишити маринуватися при кімнатній температурі 15 хвилин;
- Коли ніжки промаринуются, їх потрібно натерти ще спеціями для окостів і поставити просочитися в холодильник на годину;
- Стегенця викласти на деко і поставити в духовку на 25 хвилин.
Готуються ніжки при температурі не більше 180 градусів, оскільки м'ясо дуже ніжне і під впливом більш високих температур воно стане сухим і не смачним.
Рецепт курячих стегенець у фользі
Приготувати ніжні і смачні стегенця в духовці можна за допомогою овочів, а також фольги, яка зберігає весь аромат і сік всередині. М'ясо, приготоване таким способом, порадує всіх членів сім'ї, а часу на це потрібно зовсім небагато.
Інгредієнти:
- 4 стегенця;
- приправи;
- помідори – 400 грам;
- гілочка розмарину;
- 3 цибулини;
- 4 листочка шавлії;
- рослинна олія;
- сіль;
- 1 цукіні.
Час приготування: 55 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 182 ккал.
- Цибулю почистити, порізати півкільцями, кабачки і помідори нарізати 1,5 сантиметровими кубиками;
- Стегенця помити, просушити і перекласти в миску;
- Підготувати фольгу – вирізати 4 великих квадрата, в які будуть переживати овочі з м'ясом і змастити їх маслом;
- Розкласти на фольгу столі, в кожну покласти нарізані овочі, а зверху по одному окорочку, листочка шавлії;
- Зверху посипати ніжки спеціями, сіллю, покласти розмарин за смаком, щільно загорніть їх у фольгу і викласти в деко;
- Готувати страву 40 хвилин при температурі 200 градусів.
Перевірити готовність страви досить просто і легко – потрібно тільки розгорнути фольгу і надрізати шматочок м'яса, яке всередині має бути білим.
Курячі ніжки, запечені в рукаві
Не кожній господині вдається приготувати в духовці стегенця таким чином, щоб вони залишилися соковитими і ніжними, але з допомогою рукава для запікання навіть недосвідчений кулінар зможе приготувати смачну страву без особливих клопотів.
Інгредієнти:
- 8 стегенець;
- сіль;
- часник – 1 головка;
- сметана – 60 мілілітрів;
- кетчуп – 50 мілілітрів;
- хмелі-сунелі – 5 грам;
- приправи.
Час приготування: 70 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 178 ккал.
- Стегенця добре помити, викласти на тарілку, щоб вони підсохли;
- Нарізати кубиками цибулю, часник подрібнити і викласти їх в глибоку миску, додати хмелі-сунелі, сметану, кетчуп, сіль, а також інші приправи за смаком, все ретельно перемішати;
- Змастити соусом стегенця зі всіх сторін і викласти їх в рукав для запікання;
- Кінці рукава зав'язати тасьмами і зробити кілька проколів за допомогою зубочистки, щоб під час приготування м'яса він не лопнув з-за пари;
- Перекласти рукав на деко і поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 60 хвилин.
Готові ніжки можна подавати з різними гарнірами, а також свіжими овочами. Їх рум'яна, золотава скоринка, а також ніжний, соковитий смак сподобається і дорослим і дітям.
Як приготувати обалденние консерви з карася читайте в нашій статті.
Рецепт запіканки з цвітної капусти тут.
Спробуйте приготувати рибу по-грецьки з овочами, наші підказки і фото-рецепти допоможуть вам приготувати це смачне блюдо.
Як смачно запекти стегенця з картоплею
Приготувати такий вечерю, який сподобається всім – завдання не з легких, але при сильному бажанні це може вийти у кожної жінки. Запечені в духовці стегенця з картоплею – саме те блюдо, яке припаде до душі і рідним і гостям. Готується швидко і легко.
Інгредієнти:
- 5 стегенець;
- картопля – 10 штук;
- сіль;
- приправи;
- 5 зубчиків часнику.
Час приготування: 80 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 135 ккал.
- М'ясо куряче добре промивається під водою, потім викладається на друшляк і залишають на 20 хвилин, щоб вода скла;
- Картопля чиститься, миється і ріжеться невеликими часточками;
- Форму змастити маслом, викласти на нього картоплю, посипати приправами і сіллю, перемішати;
- Приготувати з меленого перцю, солі і інших приправ суміш, якої стегенця натерти з усіх боків;
- Зробити ножем надрізи на ніжках і вставити в них порізаний часточками часник;
- Викласти м'ясо на картоплю і відправити на 60 хвилин у духовку, яка розігрівається до 200 градусів.
Щоб блюдо стало більш ароматним і пікантним, під час його приготування можна додати зіру і шавлія, які додадуть йому нові, незвичні нотки.
Стегенця в хрусткій паніровці
Для святкового столу можна приготувати стегенця в красивій, хрусткій паніровці. Цей рецепт досить простий і з цим блюдом зможе впоратися навіть недосвідчений кулінар.
Інгредієнти:
- 5 стегенець;
- 3 яйця;
- сіль;
- 0,5 склянки панірувальних сухарів;
- 10 грам сухого молока;
- спеції;
- 100 грам вершкового масла.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 155 ккал.
- Яйця розбити в миску і збити за допомогою віночка в піну, додати сіль, приправи, сухе молоко, сухі трави, перемішати;
- Стегенця помити, зняти з них шкірку, просушити;
- Масло розтопити, сухарі пересипати в тарілку;
- Кожен стегенце змастити маслом, опустити в яєчну суміш, обваляти в сухарях і викласти на деко;
- Розігріти духовку до 180 градусів і поставити в неї деко на півгодини.
До такої страви ідеально підходить повітряне, легке картопляне пюре, а також свіжі овочі.
Кулінарні поради
Щоб стегенця, запечені в духовці, були смачними і корисними, потрібно обов'язково вибирати тільки якісне, гарне і свіже м'ясо.
Більш апетитний і привабливий колір стегенець додасть кетчуп, який додається в маринад. При бажанні, його можна замінити томатною пастою, соусом або ж не дуже гострою аджикою.
Щоб ніжки залишилися соковитими, найкраще маринувати їх в майонезі або сметані, а для пікантного смаку слід використовувати соєвий соус, часник, зіру, куркуму, а також інші приправи.
Якщо на курячих ніжках дуже багато жиру, то його найкраще зрізати, скласти в пакетик і помістити в морозильну камеру. Якщо його не зрізати, блюдо вийде занадто жирним і не дуже дієтичним.
Якщо на стегенець залишилися волоски і пір'я, то не потрібно намагатися видалити їх відразу ж, оскільки це може призвести до того, що цілісність шкірки буде порушена. Потрібно просто потримати ніжки над увімкненою газовою конфоркою, а потім видалити пір'я. Якщо ж у будинку стоїть не газова, а електрична плита, то в такому випадку потрібно підпалити газету і потримати стегенця над її вогнем, головне, при цьому, не спалити приміщення.