25 апрель 2019 1 844

Як приготувати курячі стегенця в духовці

Головною відмінністю приготованого м'яса птиці від інших м'ясних продуктів є наявність чудовою, рум'яної і хрусткої скориночки. Найбільш апетитними, ласими, поживними шматочками курки по праву можна назвати стегенця, а їх краще всього готувати, скориставшись духовою шафою.

Курячі стегенця в духовці
Інгредієнти Кількість
стегенця курячі (охолоджені) - 0,8 кг
сіль, чорний перець (мелений) - по 5 г
часник - 15 г
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 183 Ккал
Розглянемо простий рецепт страви. Для любителів натурального, яскраво вираженого смаку курячого м'яса найбільш правильним способом приготування буде використання найбільш простих і доступних кожному спецій.

При цьому їх кількість повинна бути максимально обмеженим як при підготовці до запіканню, так і під час самого термічного процесу.

Зменшуючи час маринування та підготовки м'ясних частин, потрібно промити стегна, стерши надлишки вологи вафельним рушником. Після обтерти їх сіллю, перцем, а часник нарізати тонкими пластинами і вкласти під шкірку.

Маринувати таким способом курячі частини слід протягом півгодини в кімнаті, де не занадто жарко, або на нижній полиці холодильника.

Форму для випічки застелити відрізу фольги, викласти стегенця на попередньо змащену смальцем і олією поверхню. Температура в розігрітій духовій шафі має бути 180°, а страва запікати протягом сорока хвилин.

Щоб скоринка стегон стала красивою і апетитною за десять хвилин до закінчення температуру в духовці можна збільшити. Подавати страву можна зі свіжими овочами, будь-яким гарніром, салат з свіжої чи кислої капусти.

Курячі стегенця з картоплею

Зовсім не багато видів м'яса поєднуються практично з усіма існуючими рецептами маринадів. Курячі стегенця можуть бути замаринованы у майонезному, сметанному, гірчичному, кисло-солодкому, пряному і гострому соусі, але при цьому збережуть всю користь запекаясь в духовці, ділячись з картоплею своєю соковитістю і ароматом.

Для створення дуже ситного, смачного страви потрібні:

  • стегенця курячі, м'ясисті – 1 кг;
  • картопля – 0,8 кг;
  • сметана – 150 мл;
  • спеції (приправа для курки, каррі або куркума) і сіль – по 10 г;
  • пісне масло – 20 мл

Зробити насичену ароматну картоплю з апетитними м'ясними стегнами без урахування маринування можна за півтори години, а кілокалорій в 100 грамах запеченої страви буде міститися 149 одиниць.

Для маринаду, яким буде просочуватися, насичуватися страву, потрібно в сметану додати спеції, сіль. При цьому саме каррі і куркума додадуть яскравий апетитний колір стегенець і картоплі.

Частина маринаду влити до курячим частинами, попередньо промитим, позбавленим зайвої вологи. Форму для випікання потрібно змастити маслом, викласти поверх якого очищену картоплю нарізану кільцями або четвертинками.

Наступним шаром повинні стати залишки маринаду, розмазані по картоплі. Поверх викладаються стегенця шкіркою вгору, форма накривається відрізу фольги щоб уникнути сильного випаровування соків.

У гарячу духовку з температурою 180° поміщається страву на одну годину. В самому кінці можна прибрати фольгу і дати страві можливість придбати яскравий золотий колір.

Курячі стегенця в фользі

У фользі можна приготувати курячі стегенця і при цьому зберегти всю їх соковитість, ніжність, додаючи улюблену пікантність блюду. Вибір варто зупинити на охолоджених м'ясних частинах, але якщо стегна були замороженими, то краще додатково використовувати соковиті овочі. Для запікання апетитних стегенець будуть необхідні:

  • курячі стегенця – 0,6 кг;
  • цибуля – 150 г;
  • сир (твердий сорт) – 100 г;
  • помідор – 200 г;
  • майонез – 50 мл;
  • часник – 10 г;
  • італійські трави, розмарин і сіль – по 5 р.

Активний процес приготування займає лише десять хвилин, а випікаються у фользі стегна ще сорок. Калорійність їх 100 грам дорівнює 155 ккал.

Швидко очистити цибулю, нарізати його тонкими півкільцями, а помідори кільцями. Потім потрібно зробити соус, змішавши майонез з ароматними травами, розмарином і дрібно порізаним часником.

Стегенця слід промити, прибравши з них зайву вологу за допомогою паперового рушника, обтерти сіллю і майонезним соусом. Розстеливши щільну фольгу (або взявши два таких тонких відрізу), слід викласти на неї цибулю, поверх викласти курячі стегна.

Наступним шаром будуть помідорні кільця. Інший шматок фольги застеляється поверх, а краї обох шарів щільно загортаються, щоб м'ясо готувалося у власному і овочевому соку.

В духовці при температурі 190° блюдо запікається 30 хвилин. Потім видаляється верхній шматок фольги, поверхню апетитно пахне страви посипається дрібно натертим заздалегідь сиром і вже через десять хвилин соковиті стегенця готові.

Стегна курки з грибами під сирною шубою

Творчий підхід при створенні будь-якої страви буде не зайвим. Ароматні курячі стегенця можна начинити грибами, а, зробивши апетитну сирну шубу, вийде соковита і ніжна середина з гарною, рум'яною і хрусткою скоринкою.

Для запікання в духовці оригінального блюда будуть потрібні:

  • стегна курячі – 1,2 кг;
  • морква, сир і цибулю – по 100 г;
  • печериці – 200 г;
  • кетчуп – 100 мл;
  • майонез – 70 мл;
  • пісне масло – 50 мл;
  • сіль, сухий базилік і мелений перець (чорний) – по 5 г;
  • часник – 10 р.

Приклавши невеликі зусилля, страва буде готова вже через дві години з урахуванням запікання становить 60 хвилин. Вихід страви розрахований на шість порцій, а кілокалорій в 100 грамах – 172.

Зазначене у рецепті кількість масла слід розділити на три порції і обсмажити окремо: гриби, нарізані на тонкі пластини; морква, подрібнену соломкою; цибулю до прозорості, порізаний на дрібні кубики.

Після з'єднати овочі, додавши сіль, перець, перемішавши масу і прогрів додатково три хвилини на сковороді. Половину крупно натертого на тертці сиру додати до овочів для начинки стегон і перемішати.

Не розрізаючи курячі стегна потрібно акуратно вийняти кістки, а потім на кожному шматочку зробити надріз для начинки. Відрізу фольги з імпровізованими високими бортиками застелити форму для запікання, викласти почергово начинені сиром з овочами стегенця. Зробити соус, з'єднавши кетчуп, краду частина сиру, майонез з подрібненим будь-яким способом часником.

Даними полити маринадом стегенця, випікати в духовці страву протягом години. Температура повинна при цьому бути 190°.

Швидке приготування тіста для піци — найцікавіші рецепти.

Рецепт неймовірно смачних домашніх пряників на кефірі — спробуйте цю чудову випічку.

Пісна картопля з грибами — відмінний варіант для тих, хто не їсть м'яса.

Як смачно приготувати курячі стегенця в соусі в духовці

Фантазія і винахідливість дозволять створити кулінарний шедевр у духовці. Поєднуючи, здавалося б, зовсім не сумісні продукти можна зробити чудовий вершково-горіховий соус для курячих стегенець. Щоб зробити блюдо в такому соусі будуть потрібні:

  • курячі стегна (без кістки) – 5 шт.;
  • цибуля – 6 шт;
  • волоські горіхи – 0,5 склянки;
  • вершки – 0,5 л;
  • борошно – 50 р;
  • спеції (паприка, сіль, базилік, мелений перець) по ½ ч. л.;
  • рослинне масло – 20 мл

Готуватися стегна в соусі будуть одну годину, а 100 грам їх буде містити 175 ккал.

Для приготування соусу потрібно обсмажити подрібнену цибулю до красивого золотого кольору. У блендер викласти горіхи, цибулю, борошно, спеції і влити вершки. Після перетворити всі продукти в однорідну масу, отримуючи вершково-горіховий соус.

З стегон можна видалити шкірку, що трохи знизить калорійність, а м'яса дасть більш повно відчути аромат соусу. На промазанное маслом дно форми слід викласти стегенця. Потім залити їх соусом, помістити в розігріту до температури 200° духовку на сорок хвилин.

Подати страву краще з овочевим пюре або салатом з овочів, смажених на грилі.

Кулінарні поради

Багато хто вважає, що шкірці на бедрышках допомагає придбати гарний колір приправа каррі, куркума, але зробити її такою рум'яною і хрусткою можна змастивши поверхню курячих частин майонезом або сметаною. Простих і нескладних порад з приготування ситного страви з даних м'ясних шматочків багато. Ось головні з них:

  1. Для запікання потрібно вибирати охолоджений м'ясний продукт – у ньому зберігається більша кількість соків губляться при розморожуванні;
  2. Овочевий гарнір дозволяє знизити калорійність і чудово просочується м'ясним соком;
  3. Можна запекти не тільки за допомогою фольги, але і поліетиленового рукава – смак буде таким же ніжним і соковитим;
  4. Вишуканий аромат стегенця набувають завдяки різним сортам твердого сиру;
  5. Зробити стегна ніжними можна вийнявши кісточки і відбивши їх небагато молотком.

Кращим соусом для курячих стегенець в духовці є сирний або часниковий. Це два кращих соусу, допомагають підкреслити смак м'яса, не руйнуючи його, а тільки надаючи страві свій чудовий аромат.

Що ще почитати: