Як правильно приготувати смузі в блендері
В сучасний час смузі є популярним напоєм, приготованим з ягід, фруктів або овочів. Крім цього, в нього можна додавати горіхи, мед, яйця і багато чого іншого за смаком. Таким чином, вибір смузі величезний, з приготуванням якого можна експериментувати.
Можна підібрати підходящий для себе коктейль за смаковими інтересам або в залежності від поставлених завдань – для зниження ваги або ведення здорового способу життя. Дуже важливо, що в свежеприготовленном коктейлі зберігаються всі вітаміни та мікроелементи, необхідні для організму.
Важливою особливістю смузі-коктейлів є і те, що ви можете самостійно приготувати їх в домашніх умовах. Так ви точно будете впевнені в свіжості продукції, що не містить консервантів, ароматизаторів або іншої шкідливої хімії.
Як вибрати блендер
Результат приготованого коктейлю може виявитися не зовсім очікуваним. Важливу роль відіграє прилад для подрібнення продуктів – блендер. Неправильний вибір даного приладу може стати причиною невдалої спроби приготування коктейлю.
Слід враховувати, що подібний кухонний прилад – міксер – не підійде для приготування смузі, оскільки він має насадку тільки у вигляді віночка, призначеного тільки для збивання і перемішування. У разі приготування смузі потрібні насадки для подрібнення інгредієнтів.
При виборі блендера для приготування смузі бажано віддавати перевагу стаціонарним моделям. Досить просто в колбу покласти інгредієнти, закрити кришку і натиснути на кнопку. Занурювальні блендери не завжди справляються з подрібненням інгредієнтів. Крім того, після застосування заглибного блендера для приготування смузі про чистоту кухні можна забути.
При виборі блендера рекомендується звернути увагу на наступні моменти:
- потужність приладу;
- обсяг колби;
- додаткові насадки і функції приладу.
Слід зазначити, що стаціонарні моделі блендерів є недорогим варіантом серед інших видів.
Рецепти овочевих смузі для блендера
Для приготування смузі підійдуть всі овочі.
Кілька порад при приготуванні смузі з овочів:
- якщо овочі мають волокнистої структурою, бажано їх попередньо відварити;
- деякі види овочів необхідно попередньо запікати, а потім терти на тертці;
- якщо рецепт входить зелень, її рекомендується додавати в кінці приготування.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Молода капуста - | 150 г |
Свіжий огірок - | 1 шт. |
Кінза - | пучок |
Тертий корінь імбиру - | 1 ст. ложка |
Зелений чай - | стакан |
Сік лимона - | 20 мл |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 г: 91 Ккал |
Подібні коктейлі вважаються найбільш корисними вітамінними коктейлями.
Попередньо необхідно подрібнити овочі ножем, потім помістити в блендер і залити охолодженим зеленим чаєм, вичавити сік лимона і додати тертий імбир. Всі інгредієнти добре збити.
З гарбуза
Дуже корисні смузі виходять з гарбуза, які допоможуть чудово очистити організм, відновити рівень гемоглобіну. Попередньо гарбуз треба підготувати, бажано, запекти в духовій шафі або пропарити в мікрохвильовій печі. Так вона стане досить м'якою, щоб було простіше збити до однорідного стану.
Інгредієнти:
- М'якоть гарбуза – 400 г;
- Грейпфрут – ½ шт;
- 2 чайні ложки рідкого меду.
Час приготування — 20 хвилин. Підсумок: 97 ккал / 100 мл
Підготовлену м'якоть гарбуза нарізати кубиками, грейпфрут очистити від шкірки, розділити на часточки. Всі завантажити в блендер, додати мед і перемішати.
Рецепт ягідного смузі
Рекомендації по приготуванню коктейлю з ягід:
- використовувати тільки стиглі ягоди.
- при використанні заморожених ягід, попередньо їх необхідно розморозити до стадії, коли при натисканні буде виділятися сік.
- щоб заморожені ягоди добре піддавалися ножам блендера, необхідно додати трохи води.
Стандартний спосіб приготування
Для приготування ягідних коктейлів можна використовувати будь-які ягоди, які є вдома.
Інгредієнти:
- Стакан будь-яких ягід – свіжих або заморожених;
- ½ Склянки будь-якого соку за смаком/ або молочної продукції/або води
Час приготування – 10 хвилин. Калорійність – 101 ккал / 100 мл
Ягоди перемолоти блендером в соковите пюре, додати за смакової бажанням сік, молоко або воду. Все остаточно збити.
Фруктові напої
Рекомендується дотримувати наступні правила приготування коктейлю з фруктів:
- брати тільки стиглі фрукти;
- перед тим, як покласти фрукти в блендер, необхідно розрізати їх на маленькі шматочки;
- бажано використовувати фрукти з щільною структурою, щоб коктейль вийшов більш густим.
У приготуванні фруктового коктейлю добре підійде додавання морозива. Це і смачно, і корисно. Наприклад, обов'язково западе в наступний фруктовий смузі з морозивом.
Фрукти з морозивом
Інгредієнти:
- Вершкове морозиво – 100 г;
- Банан – 2 шт.;
- Яблуко;
- Апельсин.
Час приготування – 10 хвилин. Калорійність – 106 ккал / 100 мл
Для підсилення смаку можна додати кокосову стружку, поєднання буде дуже гармонійне.
Попередньо з яблука і апельсини необхідно вичавити сік, у який додається банан і все збивається. Масу потрібно вилити в склянку, зверху додати морозиво. І десерт готовий!
Фруктовий мікс
Для такого легкого і смачного смузі знадобиться:
- Грейпфрут;
- Ківі;
- Яблуко;
- Банан;
- Корінь імбиру;
- Мед — 20 р.
Витрачений час — всього 15 хвилин. Підсумок: 103 ккал / 100 мл
Збити в блендері всі інгредієнти, додати води або зеленого чаю. Якщо в даний склад фруктів не додавати банан, вийде відмінний низькокалорійний коктейль для охочих позбавитися від зайвих кілограмів.
Молочний з вівсяними пластівцями
Швидкий, смачний, а головне корисний смузі на сніданок можна приготувати наступним способом. Вам знадобляться:
- Стакан молока;
- Банан – 1 шт.;
- 2 столові ложки вівсяних пластівців;
- Столова ложка рідкого меду.
Приготувати напій можна за 15 хвилин. Підсумок: 96 ккал / 100 мл
Попередньо необхідно пластівці залити молоком і дати їм настоятися протягом 5-10 хвилин. У цей час підготувати банан очистити і нарізати кружечками.
Додати до молока з пластівцями нарізаний банан і мед за смаком.
Всі добре збити в блендері.
Зелений смузі з виноградом і ківі
Смачний насичено-зелений смузі виходить з наступних інгредієнтів:
- Зелений виноград (без кісточок) – приблизно 100 г;
- Груша – 1 шт.;
- Ківі – 2 шт.
Час приготування — всього 8 хвилин. Підсумок: 98 ккал / 100 мл
Оброблені і фрукти почищені змішати в блендері, дивлячись по консистенції додати води і лід.
Фруктові смузі виходять дуже корисні і смачні, навіть без додавання цукру.
Як робити змішані коктейлі
Фрукти і овочі в смузі-коктейлях добре поєднуються. У більшості випадків у змішані коктейлі не додається цукор, замість нього входить у склад банан, який на тривалий час втамовує відчуття голоду.
Фруктово-гарбузовий
Інгредієнти:
- Банан – 1 шт.;
- Апельсин – 1 шт.;
- Яблуко – 1 шт.;
- Гарбузовий сік – 50 мл
Час – 12 хвилин. Калорійність – 97 ккал / 100 мл
Фрукти очистити від шкірки і насіння, додати гарбузовий сік і все подрібнити в блендері.
Як приготувати дієтичні напої для схуднення
Однак треба бути уважними до вибору інгредієнтів, оскільки багато вила фруктів можуть надавати зворотний ефект, наприклад, калорійний банан.
Йогурт з яблуком
Інгредієнти:
- Зелене яблуко – 2 шт.;
- Знежирений йогурт – 150 м;
- Кориця.
Знадобиться 25 хвилин. Калорійність – 90 ккал / 100 мл
Яблука попередньо необхідно запекти в духовці. М'якоть запечених яблук залити йогуртом, додати кориці і збити все в блендері.
Дуже корисний коктейль
Для наступного низькокалорійного смузі вам знадобиться:
- Червона смородина – 2 ст. ложки;
- Рідкий мед — 2 чайні ложки;
- Знежирений сир – 50 г;
- Ананасовий сік – 1 склянку.
Коктейль буде готовий за 7 хвилин, калорійність – 91 ккал / 100 мл
Всі інгредієнти змішати і збити в блендері.
Освіжаючий дієтичний коктейль з селерою
Ще один корисний і дієтичний зелений смузі, для якого знадобиться:
- Стебла селери – 3-4 штуки;
- Листовий салат – пучок;
- Листочки м'яти – 1-3 шт.
Час приготування – 7 хвилин. Калорійність – 85 ккал / 100 мл
Всі інгредієнти залити склянкою води і подрібнити у блендері.
Смузі з брокколі
Низькокалорійний коктейль з приголомшливим смаком виходить з брокколі.
Інгредієнти:
- Брокколі – 3-4 шт.;
- Морква – 1 шт.;
- Зелене яблуко – 1 шт.
Всього 15 хвилин і коктейль готовий. Калорійність – 92 ккал /100 мл
Попередньо нарізати на скибочки морква і яблуко, завантажити в блендер, додати брокколі, залити склянкою води і все збити до консистенції пюре. За бажанням замість води можна додати апельсиновий сік.
І як висновок — кілька корисних порад, щоб приготований смузі був ідеальним!
- Щоб консистенція коктейлю була досить густою, не слід додавати багато води.
- При бажанні холодного коктейлю, воду рекомендується додавати не кімнатної температури, а з холодильника. Можна використовувати в якості охолоджуючого ефекту заморожені ягоди та фрукти.
- У разі додавання льоду в коктейль, його попередньо необхідно окремо подрібнити.
- В якості льоду можна використовувати попередньо заморожений спеціальних формочках сік фруктів.
- Щоб смузі не виходив приторно солодким, можна додати сік лимона або лайма.
- Вчасно зупинитися з експериментами, в коктейлі має бути не більше п'яти інгредієнтів.
- Для більш яскравого і насиченого смаку бажано поєднувати протилежні за смаком інгредієнти.
Дотримання цих кількох порад допоможе приготувати в блендері відмінний смузі. Однак не варто боятися експериментувати!