Різноманітні рецепти легких салатів з оливками
Народи середземномор'я запевняють, що олива не вмирає, і люди, що вживають її в їжу, відрізняються особливою життєстійкістю і витривалістю. Дивно, але маленькі ягоди здатні запобігти виникненню виразки шлунка і розвиток захворювань, пов'язаних з судинами, серцем і печінкою.
Рецепт салату з оливками, сиром і помідорами
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
рукола або рокет-салат - | 100 г |
плоди переспелого інжиру - | 3 шт. |
сир твердого сорту - | 100 г |
оливки - | 15 шт. |
сіль - | за смаком |
шинка - | 150 г |
оцет - | 50 мл |
черрі - | 12 шт. |
цибулю - | середня головка |
масло - | 100 мл |
білий перець мелений - | за смаком |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 632 Ккал |
Як готувати:
- Обсмажити на сухій сковорідці, нарізану скибочками шинку;
- Інжир порізати на шматочки, цибулю на тонкі кільця;
- Сир натерти, а оливки з черрі порізати навпіл;
- Все змішати в салатниці з руколою;
- Перець, оцет, сіль і масло з'єднати;
- Отриманої заправкою полити готовий салат.
Варіант 2
Рецептурні компоненти:
- сік будь-якого цитруса – 2 ст. л.;
- квасоля – 200 г (стручкова);
- тунець (консерви) – 200 г;
- томати черрі – 250 г;
- олія – 4 ст. л.;
- петрушка свіжа – 2 стебла;
- моцарелла – 250 г;
- щіпка перцю чилі;
- оливки – 150 р.
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність: 426 ккал.
Як готувати:
- За 7-10 хвилин відварити квасолю. По готовності відразу занурити в холодну воду. Остудити і промокнути сухою серветкою;
- Тунець подрібнити виделкою на невеликі шматочки;
- Розрізані навпіл черрі, об'єднати з відвареною квасолею, оливками, тунцем і кульками моцарели;
- Петрушку подрібнити;
- Поперчити і заправити готовий салат олією і цитрусовим соком.
Салат з оливками і куркою
Пектини в оливках допомагають вивести з організму токсини і шлаки, тому вживання плодів життєво важливо для тих, хто проживає в містах з поганою екологією.
Рецептурні компоненти:
- соус соєвий – 2 ст. л.;
- пучок свіжого салату;
- стиглий плід авокадо;
- оливки – 150 г;
- філе курочки (грудинка) – 1 шт.;
- олія – 50 мл;
- мелений перець.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність: 191 ккал.
Як готувати:
- Грудинку відварити;
- На добре розігріту сковорідку влити ложку олії і обсмажити в кулінарному жирі нарізану тонкими соломками відварену грудинку;
- Салат обов'язково промити, струсити і нарвати на шматки руками або нарізати;
- У очищеного авокадо видалити кісточку, збризнути лимоном і нарізати на тонкі скибочки;
- Оливки можна залишити цілими або порізати навпіл;
- Всі інгредієнти з'єднати і заправити соєвим соусом. Поперчити.
Мафіни з яблуками — спробуйте зробити випічку більш соковитою, завдяки додаванню фруктів.
Пиріг з листкового тіста з фаршем — читайте як приготувати це блюдо.
Читайте як приготувати запашну сало в духовці за нашими рецептами.
Закуска з бринзою і оливками
Під час приготування стежте, щоб рукола не ввібрала сік лимона або масло, інакше вона перестане хрустіти. Разом з салатом до столу можна подати гарячі коржі.
Рецептурні компоненти:
- ядра волоських горіхів – 4 шт.;
- олія – за смаком;
- щіпка спецій для приготування креветок;
- оливки – 100 — 150 г (без кісточок);
- томати черрі – 8 шт.;
- бринза – 150 г;
- рукола або рокет-салат – 150 г;
- креветки – 400 г;
- сік будь-якого цитруса – 1 ст. л.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність: 276 ккал.
Як готувати:
- Відварити в слабосоленої рідини креветки і на кілька хвилин відкинути по готовності на друшляк. Обсмажити до утворення скоринки в оливковій олії з додаванням спецій для креветок. Збризнути лимоном;
- Вимочити В холодній воді рукколу (15 хвилин) і викласти на паперовий рушник;
- Черрі нарізати на половинки, оливки кільцями, а бринзу кубиками;
- Заправка: горіхи подрібнити, змішати з маслом;
- Інгредієнти перемішати з'єднати з заправкою і поперчити.
Салат з оливок і маслин
Баклажани пересипають сіллю не тільки для видалення гіркоти, але і для того, щоб при подальшому обсмажуванні плоди менше ввібрали в себе масло – в результаті салат стає менш жирним.
Рецептурні компоненти:
- дрібнокристалічний цукор – 50 г;
- маслини з оливками – по 100 г;
- сіль;
- каперси – 50 р.;
- пучок петрушки;
- олія – 100 мл;
- червоний перець мелений;
- оцет 9% – 50 мл;
- селера – 2 стебла;
- середня головка червоної цибулі;
- помідори – 4-5 шт.;
- баклажани – 2 шт.
Час приготування: 25 хвилин.
Калорійність на 100 г: 81 ккал.
Як готувати:
- Нарізати на дрібні кубики баклажани, пересипати сіллю. Через 15 хвилин промити і висушити;
- 1/3 олії розігріти в сотейнику і обсмажити протягом 4-х хвилин подрібнені плоди;
- Каперси, маслини і оливки промити в холодній воді і подрібнити;
- У селери обрізати грубі волокна і дрібно порубати. Також вчинити і з червоною цибулиною;
- Всі підготовлені інгредієнти об'єднати;
- Томати бланшувати і дрібно нарізати кубиками. Протягом 5 хвилин згасити в останньому оливковій олії;
- У цю ж сковороду до помідорів влити оцет, всипати цукор, додати сіль і поперчити за смаком. Готувати 5 хвилин і без кришки;
- Вимиту і обсушену петрушку подрібнити;
- Баклажани заправити холодним томатним соусом, посипати петрушкою.
Салат з болгарським перцем і оливками
У плодах присутній олеїнова кислота, яка запобігає розвиток онкозахворювань. Саме тому середземноморські жінки (згідно статистики) набагато рідше піддаються раку грудей.
Рецептурні компоненти:
- сіль;
- оливки – 200 г;
- болгарський перець;
- сир – 150 г;
- бекон – 6 смужок;
- олія – 50 мл
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність: 407 ккал.
Як готувати:
- До утворення хрусткої скоринки обсмажити на сухій сковороді смужки бекону;
- Оливки нарізати кільцями, перець нашаткувати як зручно;
- Натерти сир;
- Інгредієнти змішати в салатниці і заправити олією. Посолити і поперчити.
Закуска з крабів і оливок
Основним постачальником оливок є Іспанія. Для приготування салатів використовуйте сорт Манзалиньяс, для фарширування Охибланко, а для консервації — Касеренья.
Варіант 1
Рецептурні компоненти:
- печериці свіжі – 0.4 кг;
- оцет (можна використовувати бальзамічний) – 10 мл;
- банку консервованого нарізаного ананаса;
- цибуля – ½ головки;
- упаковка крабових паличок;
- оливки – стандартна банку.
Час приготування: 25 хвилин.
Калорійність: 210 ккал.
Як готувати:
- Нарізати пластинами гриби і обсмажити до готовності. Остудити;
- Залишилися інгредієнти нарізати кубиками;
- Оцет розвести у воді 1:1 і замаринувати в ньому півкільця цибулі;
- Через 5 хвилин об'єднати всі інгредієнти. Посолити. При бажанні можна заправити майонезом.
Варіант 2
Рецептурні компоненти:
- м'якуш білого хліба – 200 г;
- сир – 300 г;
- яйця (відварити) – 4 шт.;
- упаковка крабових паличок;
- оливки – 10 — 15 шт.;
- майонез «Класичний» – 200 г;
- зубчики часнику – 2 шт.;
- лимон – ½ шт.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність: 855 ккал.
Як готувати:
- Хліб обсмажити, подрібнити в пресі часник, сир натерти, яйця відварити;
- Крабові палички, яйця, хліб і оливки однаково дрібно нарізати;
- Об'єднати всі компоненти, заправити соком половинки лимона і майонезом. До подачі салат зберігати в холодильнику.
Корисні поради
- відмовтеся від покупки, якщо в консервованих оливках міститься велика кількість добавок Е;
- плоди, що продаються в жерстяних банках, бувають різного розміру, і він завжди вказується у вигляді дробу, яка позначає їх кількість на 1 кг. Наприклад, від 280 до 380 – це дрібні оливки, від 180 до 280 – середні, від 60 до 180 штук – великі;
- для гарячих салатів бажано використовувати ламані або зрізані плоди.
Приємного апетиту!