Як смачно приготувати салат з бринзою та помідорами
Наближається літо — пора свіжих овочів і фруктів. Саме в цей час можна експериментувати з салатами — овочевими, фруктовими, теплими, холодними. Сьогодні мова піде про салати з додаванням бринзи. Такий легкий літній обід або вечерю чудово підійдуть тим, хто береже фігуру, а також тим, хто любить смачно перекусити.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
помідори - | 3 штуки |
бринза - | 150 грамів |
червоний салатний цибулю - | 1 цибулина |
оливкова олія - | 2 ст. ложки |
чорний перець мелений - | за смаком |
сіль морська - | за смаком |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 120 Ккал |
Отже, найпростіший варіант — салат з томатами і бринзою.
Нічого складного в цьому рецепті немає. Беремо помідори ріжемо великими шматочками.
Важливо вибирати стиглі та соковиті плоди. На жаль, в зимовий час таку закуску буде зробити важко, оскільки в овочах часто не вистачає смаку.
Помідори викладаємо на тарілку. Бринзу злегка розминаємо виделкою і укладаємо зверху.
Вона може бути вже досить солоної, так що орієнтуйтеся на свій смак при використанні солі. Поливаємо салат олією і додаємо перець.
Салат з сиру з помідорами і оливками
Поєднання соковитого смаку помідора, пікантності оливок і ніжності бринзи не залишить байдужими нікого!
- бринза — 200 грамів (у даному разі беремо ту, яку можна порізати кубиком);
- помідори — 2 штуки;
- червоний цибуля — 1 штука;
- оливки — половина банки;
- сік лимона — 1 ч. ложка;
- оливкова олія — 1 столова ложка;
- крупномолотый чорний перець;
- сіль за смаком.
Витрачається час — 10 хвилин. Енергетична цінність — 135 кілокалорій на 100 грам.
Для початку змішуємо заправку — оливкова олія, перець, сіль і лимонний сік. Даємо їй настоятися. Овочі ріжемо досить крупно, цибулю — півкільцями. Даємо оливкам стекти і подрібнюємо їх кільцями. Змішуємо всі складові і додаємо бринзу, також порізану кубиком. Поливаємо заправкою і подаємо до столу.
Варіант з огірками
Як тільки настає сезон огірків, рекомендуємо спробувати цю варіацію салату з бринзою. Рецепт аналогічний попередньому, тільки додаємо до наших продуктів 2 середніх огірка, які нарізаємо так, як зручно.
Покрокові рецепти шоколадного брауні з вишнею — дуже смачний і незвичайний десерт для тих, хто любимо насичений шоколадний смак.
Читайте як зварити сирний суп в мультиварці.
Яскравий і оригінальний торт «Червоний оксамит» стане справжньою прикрасою столу. Спробуйте цей десерт.
Салат з баклажанів з помідорами і овечим сиром
Ця закуска чудово підійде для обіду. За бажанням можна подавати салат теплим. Отже, починаємо:
- бринза — 150 грамів;
- баклажан — 1 плід;
- томати — 2 шт;
- цибуля червоний — 1 шт;
- часник — 1 зубчик;
- мелений перець — за смаком;
- олія для смаження — 2 ст. ложки;
- сіль — за смаком.
Витрачається час — 20 хвилин. Енергетична цінність — 140 кілокалорій на 100 грамів.
Першим ділом підготуємо баклажан. Моєму його, нарізаємо кільцями товщиною в один сантиметр. Рясно засипаємо сіллю і даємо постояти хвилин 20. Промиваємо холодною водою шматочки. На сковороді розігріваємо олію, а потім обсмажуємо кружечки до готовності.
Помідори ріжемо невеликими шматочками. Бринзу також нарізаємо і змішати з подрібненим часником. Тепер приступаємо до складання салату — викладаємо кружечки баклажанів (теплі або холодні на ваш розсуд), помідори і бринзу. Додаємо трохи солі, перець. Кільця цибулі посипаємо зверху. Поливаємо салат оливковою олією.
Закуска з куркою, баклажаном і бринзою
Варіація попереднього страви, яке відмінно підійде навіть на ситний обід. Нам необхідно взяти такі продукти:
- баклажан — половина плоду;
- куряче філе — 200 грамів;
- цибуля салатний солодкий — 1 шт;
- помідор — 1 великий;
- оливки — чверть банки;
- чорний перець, сіль та інші спеції — за смаком;
- бринза — 120 грамів.
Витрачений час — 30 хвилин. Енергетична цінність — 190 ккал на 100 грам.
Отже, баклажани ми готуємо також, як у попередньому рецепті. Потім нарізаємо невеликим кубиком і обсмажуємо до готовності. Солимо і перчимо.
Куряче філе відбиваємо, натираємо спеціями і сіллю. Обсмажуємо на розпеченій сковороді приблизно по 2 хвилини з обох сторін. Даємо йому трохи охолонути і ріжемо кубиком.
Помідори подрібнюємо невеликими шматками. Оливки і цибулю — кільцями. Бринзу можна подрібнити, або просто порізати. Змішуємо всі продукти і додаємо трохи солі і спецій за смаком. Масла не потрібно, оскільки його вистачить від курки і баклажанів.
Корисні поради
Щоб отримати смачний салат, потрібно знати декілька правил:
- Якщо бринза виявилася надто солоною, то її можна вимочити в молоці. Робиться це протягом приблизно двох годин. Далі молоко можна застосовувати при випічці млинців або пирогів.
- Томати для такого салат краще всього вибирати спеціальних салатних сортів. Крім того, чудово підійдуть черрі.
- Баклажан слід обов'язково витримувати в солі і промивати. Це не тільки позбавить його від гіркоти, але і дозволяє йому не вбирати занадто багато масла при смаженні.
- Куряче філе можна попередньо замаринувати для отримання більш яскравого смаку — наприклад, в кефірі або соєвому соусі.
Сподіваємося, що вам сподобаються наші рецепти. Особливо вони будуть актуальні в період дачних посиденьок — адже на городі можна власноруч виростити і баклажани і помідори. Приємного апетиту!