27 март 2019 4 521

Як смачно приготувати салат з бринзою та помідорами

Наближається літо — пора свіжих овочів і фруктів. Саме в цей час можна експериментувати з салатами — овочевими, фруктовими, теплими, холодними. Сьогодні мова піде про салати з додаванням бринзи. Такий легкий літній обід або вечерю чудово підійдуть тим, хто береже фігуру, а також тим, хто любить смачно перекусити.

Салат з бринзою та помідорами
Інгредієнти Кількість
помідори - 3 штуки
бринза - 150 грамів
червоний салатний цибулю - 1 цибулина
оливкова олія - 2 ст. ложки
чорний перець мелений - за смаком
сіль морська - за смаком
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 120 Ккал

Отже, найпростіший варіант — салат з томатами і бринзою.

Нічого складного в цьому рецепті немає. Беремо помідори ріжемо великими шматочками.

Важливо вибирати стиглі та соковиті плоди. На жаль, в зимовий час таку закуску буде зробити важко, оскільки в овочах часто не вистачає смаку.

Помідори викладаємо на тарілку. Бринзу злегка розминаємо виделкою і укладаємо зверху.

Вона може бути вже досить солоної, так що орієнтуйтеся на свій смак при використанні солі. Поливаємо салат олією і додаємо перець.

 

Салат з сиру з помідорами і оливками

Поєднання соковитого смаку помідора, пікантності оливок і ніжності бринзи не залишить байдужими нікого!

  • бринза — 200 грамів (у даному разі беремо ту, яку можна порізати кубиком);
  • помідори — 2 штуки;
  • червоний цибуля — 1 штука;
  • оливки — половина банки;
  • сік лимона — 1 ч. ложка;
  • оливкова олія — 1 столова ложка;
  • крупномолотый чорний перець;
  • сіль за смаком.

Витрачається час — 10 хвилин. Енергетична цінність — 135 кілокалорій на 100 грам.

Для початку змішуємо заправку — оливкова олія, перець, сіль і лимонний сік. Даємо їй настоятися. Овочі ріжемо досить крупно, цибулю — півкільцями. Даємо оливкам стекти і подрібнюємо їх кільцями. Змішуємо всі складові і додаємо бринзу, також порізану кубиком. Поливаємо заправкою і подаємо до столу.

Варіант з огірками

Як тільки настає сезон огірків, рекомендуємо спробувати цю варіацію салату з бринзою. Рецепт аналогічний попередньому, тільки додаємо до наших продуктів 2 середніх огірка, які нарізаємо так, як зручно.

Покрокові рецепти шоколадного брауні з вишнею — дуже смачний і незвичайний десерт для тих, хто любимо насичений шоколадний смак.

Читайте як зварити сирний суп в мультиварці.

Яскравий і оригінальний торт «Червоний оксамит» стане справжньою прикрасою столу. Спробуйте цей десерт.

Салат з баклажанів з помідорами і овечим сиром

Ця закуска чудово підійде для обіду. За бажанням можна подавати салат теплим. Отже, починаємо:

  • бринза — 150 грамів;
  • баклажан — 1 плід;
  • томати — 2 шт;
  • цибуля червоний — 1 шт;
  • часник — 1 зубчик;
  • мелений перець — за смаком;
  • олія для смаження — 2 ст. ложки;
  • сіль — за смаком.

Витрачається час — 20 хвилин. Енергетична цінність — 140 кілокалорій на 100 грамів.

Першим ділом підготуємо баклажан. Моєму його, нарізаємо кільцями товщиною в один сантиметр. Рясно засипаємо сіллю і даємо постояти хвилин 20. Промиваємо холодною водою шматочки. На сковороді розігріваємо олію, а потім обсмажуємо кружечки до готовності.

Помідори ріжемо невеликими шматочками. Бринзу також нарізаємо і змішати з подрібненим часником. Тепер приступаємо до складання салату — викладаємо кружечки баклажанів (теплі або холодні на ваш розсуд), помідори і бринзу. Додаємо трохи солі, перець. Кільця цибулі посипаємо зверху. Поливаємо салат оливковою олією.

Закуска з куркою, баклажаном і бринзою

Варіація попереднього страви, яке відмінно підійде навіть на ситний обід. Нам необхідно взяти такі продукти:

  • баклажан — половина плоду;
  • куряче філе — 200 грамів;
  • цибуля салатний солодкий — 1 шт;
  • помідор — 1 великий;
  • оливки — чверть банки;
  • чорний перець, сіль та інші спеції — за смаком;
  • бринза — 120 грамів.

Витрачений час — 30 хвилин. Енергетична цінність — 190 ккал на 100 грам.

Отже, баклажани ми готуємо також, як у попередньому рецепті. Потім нарізаємо невеликим кубиком і обсмажуємо до готовності. Солимо і перчимо.

Куряче філе відбиваємо, натираємо спеціями і сіллю. Обсмажуємо на розпеченій сковороді приблизно по 2 хвилини з обох сторін. Даємо йому трохи охолонути і ріжемо кубиком.

Помідори подрібнюємо невеликими шматками. Оливки і цибулю — кільцями. Бринзу можна подрібнити, або просто порізати. Змішуємо всі продукти і додаємо трохи солі і спецій за смаком. Масла не потрібно, оскільки його вистачить від курки і баклажанів.

Корисні поради

Щоб отримати смачний салат, потрібно знати декілька правил:

  • Якщо бринза виявилася надто солоною, то її можна вимочити в молоці. Робиться це протягом приблизно двох годин. Далі молоко можна застосовувати при випічці млинців або пирогів.
  • Томати для такого салат краще всього вибирати спеціальних салатних сортів. Крім того, чудово підійдуть черрі.
  • Баклажан слід обов'язково витримувати в солі і промивати. Це не тільки позбавить його від гіркоти, але і дозволяє йому не вбирати занадто багато масла при смаженні.
  • Куряче філе можна попередньо замаринувати для отримання більш яскравого смаку — наприклад, в кефірі або соєвому соусі.

Сподіваємося, що вам сподобаються наші рецепти. Особливо вони будуть актуальні в період дачних посиденьок — адже на городі можна власноруч виростити і баклажани і помідори. Приємного апетиту!

Що ще почитати: