20 июнь 2019 6 919

Святковий салат «Соняшник» з чіпсами: покрокові рецепти

«Соняшник» – назва дуже оригінального рецепту салату для святкового столу.

Цей чудовий салат поєднує в собі відмінні смакові якості – він ніжний, і в той же час живильний. А оригінальний вигляд страви не залишить нікого байдужим.

Салат складається з декількох шарів, промазанных майонезом.

А свою назву він отримав завдяки доданню йому виду соняшника, за допомогою прикраси чіпсами у вигляді пелюсток.

А для асоціації з насінням соняшнику використовуються оливки, маслини, чорна ікра або ж самі насіння соняшнику.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
філе курки - 200 грам
сиру - 100 г
маринованих печериць - 100 г
курячих яєць - 3 штуки
оливок - 1/3 банки
чіпси зі смаком сиру - для прикраси
майонез - за смаком
сіль - за смаком
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 199 Ккал

Рецепт нижче прийнято вважати класичним і найпоширенішим варіантом приготування цієї страви.

Послідовність приготування рецепту салат «Соняшник» з фото:

  1. Курячу грудку попередньо промити, відварити і остудити;
  2. Остиглу грудку подрібнити і викласти першої на блюдо;
  3. Курку промазати майонезом;
  4. Мариновані гриби при необхідності нарізати, якщо вони дрібні, то відразу укласти поверх майонезу – це буде другий шар;
  5. Білки натерти і розподілити наступним шаром, злегка притискаючи;
  6. Натерти сир і посипати ним попередній шар з білків;
  7. Зробити майонезну сітку поверх сиру;
  8. Подрібнити На тертці жовтки і добре просипати ними попередній шар, а ще боковини салату;
  9. Злегка притиснути жовтки і поверх них зробити майонезну сітку, розраховуючи так, щоб в віконця з майонезу помістилася часточка оливки. Оливки розрізати уздовж навпіл, а кожну половинку, у свою чергу, ще раз навпіл розрізати уздовж. Вийдуть брусочки, за формою схожі з насінням. Кожен брусочок оливки укласти в віконце майонезній сітки;
  10. Чіпси акуратно розкласти навколо салату, придавлюючи до нього.

Салат для просочення залишити в холодильнику на кілька годин.

Подавати на стіл на блюді закуску, після чого порційно кожному гостю викладати на тарілку першими чіпси, потім на них сам салат.

Вашій увазі пропонується відео-ролик цього смачного салатику:

Оригінальний рецепт салату «Соняшник» з чіпсами, кукурудзою і куркою

Цей рецепт відрізняється своєю оригінальністю. Незвичайне поєднання солодкої кукурудзи, сиру і грибів надають йому неповторний смак. На столі такий салат однозначно буде виграшним.

Для приготування салату потрібні інгредієнти:

  • 400 г філе курки і солодкої консервованої кукурудзи;
  • По 200 г сиру, майонезу, печериць і моркви;
  • 3 курячих яйця;
  • Головка ріпчастої цибулі;
  • 50 г маслин;
  • Чіпси.

Процес приготування салату з чіпсами покроково:

  1. Філе подрібнити і обсмажити на сковороді до появи золотистої скоринки;
  2. Викласти на велике блюдо курку;
  3. Моркву відварити заздалегідь, натерти, викласти другим шаром;
  4. Нарізані і обсмажені на сковороді печериці, викласти поверх;
  5. Крупно тертим сиром просипати попередній шар;
  6. Дрібно нарізані варені яйця укласти зверху;
  7. Всі шари промащувати майонезом;
  8. Акуратно викласти зверху консервовану кукурудзу, розподілити рівномірно;
  9. Чіпси викласти на блюдо навколо салату, притискаючи до нього;
  10. Маслини нарізати кільцями або половинками і укласти поверх кукурудзи.

Порада: для того щоб замаскувати стики між чіпсами і салатом, можна навколо просипати їх дрібно нарізаним свіжим кропом.

«Соняшник» з чіпсами без грибів

Без грибів можна приготувати не один варіант цієї страви. Кожен з рецептів салату «Соняшник» з чіпсами без грибів володіє вишуканим смаком. Є три найбільш популярних з них.

М'ясний зі сметаною

Рецепт М'ясного соняшнику» сподобається всім. Прекрасне поєднання інгредієнтів надає страві насичений смак. Сметана в страві не тільки додасть неповторні смакові якості, але і зробить салат більш дієтичним.

Інгредієнти:

  • Кілька картоплин;
  • 500 г м'ясного мови;
  • По 100 г майонезу і сметани;
  • 4 штуки курячих яєць;
  • 4 штуки маринованих огірків;
  • Зелена цибуля;
  • Сіль за смаком;
  • Чіпси натуральні.
Порада: мову можна замінити яловичиною або нежирної свининою.

Етапи приготування:

  1. Пропустити відварну картоплю через крупній тертці і укласти на блюдо – це буде початковий шар;
  2. Мариновані огірки подрібнені – другий шар;
  3. Соломкою нарізати відварний язик– викласти третім шаром;
  4. Яйця крупно натерти на тертці.

Зібрати шари, промазуючи кожен по черговості майонезом і сметаною. Навколо салату на блюдо викласти чіпси. Прикрасити нарізаними оливками, очищеними насінням та зеленою цибулею.

З насінням і часником

Салат з насінням не тільки оригінальна, але і радує своїми блискучими смаковими якостями. А що входить в його склад часник додасть невелику приємну гостроту страви. Візьміть:

  • 100 г зеленої цибулі;
  • Маленьку головку часнику;
  • Чіпси натуральні або зі смаком сиру;
  • 200 г майонезу;
  • Сіль, перець за бажанням.

Цікаві варіанти святкових, яскравих і апетитних салатів ви завжди можете знайти на нашому сайті. Рецепти вишуканого салату «Цезар»: класичний і простий з куркою. «Цезар» користується високою популярністю з-за свого особливого шарму. Блюдо займе гідне місце на будь-якому святі!

Якщо печінка тріски — шанований гість у вашій продуктового кошика, то рецепти салатів з нею вам дуже знадобляться. Потіште себе і своїх близьких!

А в цій статті ви дізнаєтеся про способи засолювання сьомги. Неодмінно прочитайте, адже ця риба присутня в складі численних салатів і закусок. Тому вона вам дуже знадобиться!

Як готувати:

  1. Підготувати продукти, з них заздалегідь відварити яйця, злегка обсмажити насіння на сухій сковороді;
  2. Яйця пропустити через крупну тертку і половину з них викласти на блюдо;
  3. Потім посипати крупно нарубаним зеленою цибулею;
  4. Натертий сир викласти наступним етапом;
  5. Знову викласти шари у тому ж порядку, починаючи з яєць;
  6. Всі шари рясно промащувати майонезом, з додаванням подрібненого часнику (за бажанням);
  7. По колу прикрасити чіпсами, в центр висипати насіння.

Порада: у цьому рецепті сир твердих сортів можна замінити плавленими сирками. Смак від цього зміниться, але буде не менш цікавим.

«Морський»

Цей надзвичайно смачний салат нікого не залишить байдужим. Особливо він порадує фанатів морепродуктів. А багате прикраса салату зробить його королем столу!

Склад:

  • 300 г креветок;
  • 200 г картоплі;
  • 1 банка ікри щуки;
  • 4 курячих яйця;
  • 100 г зеленої цибулі;
  • 2 середні моркви;
  • 1 банка маслин або оливок;
  • 200 г майонезу;
  • Сіль за смаком;
  • Чіпси.

Технологія приготування:

  1. Відварити креветки, яйця, картоплю і моркву. Нарізану цибулю змішати з майонезом, промащувати їм потрібно буде кожен шар;
  2. Картопля крупно натерти, викласти на широке блюдо, при бажанні — присолити;
  3. Очищені і відварені креветки будуть другим шаром салату;
  4. Далі — часточками або четвертинками нарізані оливки або маслини;
  5. Крупно натерту моркву укласти слідом;
  6. Яйця подрібнити за допомогою терки і викласти наступним шаром;
  7. Зверху зробити шар майонезу без цибулі;
  8. Чіпси викласти по периметру навколо салату;
  9. У центр висипати банку ікри і акуратно розподілити її.

Порада: салат накрити плівкою і настояти в холодильнику кілька годин.

Варіант салату з консервованої печінкою тріски

Цей рецепт підійде для застілля, так і для прекрасного вечері в будній день. «Соняшник» з печінкою тріски трохи нагадує знаменитий салат «Мімоза». Але маслини у складі цього рецепту і оригінальна прикраса роблять страву зовсім іншим.

Продукти:

  • 400 г консерви з печінки тріски;
  • Картоплі — 280 м;
  • 300 р майонезу;
  • Невелика баночка маслин;
  • 5 – 6 штук курячих яєць;
  • 1 – 2 середні цибулини;
  • 60 г вершкового масла;
  • Чіпси;
  • Сіль і перець (за бажанням).

Технологія приготування:

  1. Попередньо на сковороді розігріти вершкове масло і обсмажити на ньому подрібнену ріпчасту цибулю до прозорості. Неочищений картоплю і яйця зварити й остудити, потім все очистити;
  2. Картоплю натерти крупно або середньо. Викласти на дно страви першим шаром. Картоплю можна несильно просолити;
  3. Укласти обсмажений лук, підсолити і поперчити за смаком;
  4. Печінка тріски дістати з консерви, подрібнити за допомогою вилки і злити надлишки масла, викласти поверх і акуратно розрівняти;
  5. Яєчні білки подрібнити, просипати ними попередній шар, потім злегка промазати майонезом і викласти поверх подрібнені жовтки;
  6. Маслини нарізати навпіл і викласти поверх жовтків;
  7. Чіпси, злегка втираючи, розкласти навколо салату.

Всі шари необхідно добре промащувати майонезом.

Залишити блюдо на кілька годин у холодильнику, для того, щоб салат просочився і придбав ніжний насичений смак.

Давайте подивимося, як правильно готувати чудовий салат «Соняшник» у варіанті з печінкою тріски:

Висновок

В приготуванні будь-якої страви дуже важливо відповідально поставитися до вибору продуктів. Салат «Соняшник» не є винятком.

Всі продукти повинні бути свіжими і неодмінно хорошої якості. Сир обов'язково повинен бути твердих сортів.

Добре підійдуть такі сири, як пармезан, чеддер або грюйер. Гриби можна вибирати як мариновані, так і свіжі, які потім потрібно буде обсмажити з сіллю і перцем, з додаванням невеликої кількості олії.

До вибору чіпсів потрібно підійти з особливою ретельністю. Вони повинні бути цілими, округлої або овальної форми.

Краще брати середні або великі чіпси, щоб шматочки були обов'язково однакового розміру. Вибирати їх потрібно хорошої якості, щоб вони були міцними і щільними, тому як інші можуть розмокнути від контакту з майонезом.

При дотриманні нескладних правил страва буде радувати не тільки добрим смаком, але і виглядати дуже красиво і акуратно.

А тепер ми хочемо вам представити варіанти оформлення цього святкового салату:

Що ще почитати: