Як приготувати соковиту яловичину в соєвому соусі
Готуючись до святкового застілля, кожна господиня намагається подати на стіл щось незвичайне, смачне та вишукане. І деколи для цього не потрібно купувати якісь екзотичні і дорогі продукти, адже відмінну страву можна приготувати навіть із звичних інгредієнтів. До них відносяться такі, як яловичина і звичайний соєвий соус.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Яловичина свіжа - | 0,5 кг |
Соус соєвий - | 100 мл |
Часник - | 4 часточки |
Перець чилі мелений - | 0,5 ч. л. |
Імбир сушений - | 1 ч. л. |
Масло рослинне - | 2 ст. л. |
Цибулина - | 2 головки |
Сіль - | за смаком |
Час приготування: 330 хвилин | Калорійність на 100 грам: 147 Ккал |
Покроковий рецепт приготування:
- Свіже м'ясо необхідно порізати тонкою соломкою, видалити з нього всі жилки і плівочки, укласти його в підходящу посуд;
- Часник дуже дрібно порубати, додати до м'яса;
- Туди ж всипати перець чилі і влити соус;
- Отриманий маринад необхідно відправити в холодильник на 5-6 год, не менше;
- Коли яловичина буде майже готова до подальшої обжарке, необхідно дві цибулини почистити і порізати їх півкільцями;
- Сковороду нагріти на середньому вогні, влити рослинне масло, обсмажити в ньому цибулю до золотистого кольору;
- Завершальним етапом необхідно вкласти до цибулі мариновану яловичину (разом з соусом), тушкувати все на невеликому вогні близько 30 хв.
Порада: ще смачніше вийде м'ясо, якщо маринувати його не кілька годин, а всю ніч.
Смажене м'ясо на сковороді
Отже, що знадобиться для приготування яловичини в соєвому соусі на сковороді:
Що потрібно | В яких пропорціях брати |
---|---|
Яловичина (антрекот) | 400 гр |
Соєвий соус | 100 гр |
Крохмаль | 50 гр |
Перець болгарський червоний | 1 шт |
Цибуля ріпчаста | 2 шт |
Перець чилі (можна сухий, можна свіжий) | 0,5 ч. л. |
Часник | 3 зубчики |
Свіжий імбир | За смаком |
Мелений чорний перець | За смаком |
Цукор-пісок | 1 ч. л. |
Вода | 200 гр |
Час приготування страви – близько 1 год Калорійність на 100 гр – 102 ккал.
Як приготувати м'ясо:
- Для початку необхідно яловичину порізати тонкою соломкою, укласти її в глибоку миску;
- Одну часточку часнику порізати тонкими пластинками, кожну з яких злегка придавити ножем, щоб вони пустили трохи соку;
- Імбир поділити на дві частини, одну з яких дрібно порізати і всипати до м'яса;
- Туди ж всипати крохмаль, цукор, часник, чорний мелений перець;
- Соєвий соус змішати з водою і залити ним м'ясо;
- Отриманий маринад добре перемішати і залишити на 30 хв;
- Тим часом болгарський перець необхідно порізати на невеликі брусочки, цибулю – на півкільця, перець чилі дрібно порубати, попередньо видаливши з нього насіння;
- Половину імбиру також порізати невеликими брусочками;
- Три часточки часнику знову порізати на пластинки;
- Поставити сковороду на вогонь, влити рослинне масло, почекати, доки вона розігріється;
- Спочатку трохи обсмажити цибулю, потім всипати до нього перець чилі і часник, обсмажувати все разом 1 хв;
- Всипати в сковороду болгарський перець, все перемішати, знову злегка обсмажити;
- Помістити обсмажені овочі на тарілку, накрити харчовою плівкою, щоб вони зберігали свою температуру;
- У ту ж сковороду викладається мариноване м'ясо, сам маринад залишається в мисці;
- М'ясо необхідно обсмажувати до тих пір, поки з нього не випарується волога і не з'явиться золотава скоринка. Обжарка повинна відбуватися на швидкому вогні близько 3 хв;
- Всипати до м'яса наявні овочі, влити маринад, довести його до кипіння і зменшити вогонь;
- Готове м'ясо можна подавати як самостійне блюдо.
Порада: соус обов'язково потрібно розмішувати з водою, інакше м'ясо вийде дуже солоним. Крохмаль також необхідний у даному рецепті, адже завдяки йому страва буде мати густу консистенцію.
Тушкована яловичина в соусі з овочами
Яловичина, приготовлена з соєвим соусом і різними овочами, справді може стати окрасою святкового вечора, і тут потрібно наступне:
Необхідні інгредієнти | Їх кількість |
---|---|
Яловичина | 500 гр |
Вода | 100 мл |
Печериці | 150 гр |
Олія оливкова | 3 ст. л. |
Морква середнього розміру | 1 шт |
Цибулина | 1 шт |
Стручкова квасоля | 100 гр |
Соєвий соус | 100 гр |
Мелений перець | 1 ч. л. |
Сіль | 1 ч. л. |
Таке блюдо готується досить швидко – не більше 30 хв. В 100 гр буде міститися близько 161 ккал.
Як приготувати страву:
- Глибоку сковороду поставити на вогонь, на даному етапі олію вливати не потрібно, розігріти до необхідної температури;
- Яловичину порізати невеликими шматочками, відправити на сковорідку;
- Залити м'ясо водою, залишити тушкуватися;
- Тим часом нарізати тонкими пластинками печериці, всипати їх до м'яса;
- Влити рослинне масло;
- М'ясо і гриби гасити 5 хв;
- Тим часом почистити моркву, порізати півкільцями, також відправити в сковороду;
- Цибулю також порізати півкільцями і всипати до м'яса, перемішати всі інгредієнти, залишити гаситися ще кілька хвилин;
- Стручкову квасолю порізати невеликими шматочками, відправити до м'яса та інших овочів;
- На завершальному етапі всі інгредієнти необхідно посолити, поперчити і залити соєвим соусом. Тепер страва має готуватися ще 7 хв, після чого його можна подавати до столу.
Порада: щоб м'ясо стало дійсно м'яким, на початковому етапі гасіння до нього можна влити 100 мл води, 200 мл
Запіканка з моркви — смачний і корисний сніданок для дітей і дорослих.
Як приготувати смачні коктейлі в блендері — читайте нашу добірку рецептів.
Печінка тушкована в сметані з цибулею — один з найбільш простих рецептів, яке потрібно також вміти приготувати.
Рецепт яловичини з медом і соєвим соусом в духовці
Цей рецепт є дуже простим у приготуванні, також тут не знадобиться велика кількість інгредієнтів:
Продукти | Кількість |
---|---|
Яловиче м'ясо | 600 гр |
Соєвий соус | 50гр |
Мед натуральний | 2 ст. л. |
Олія рослинна | Для смаження |
Максимальний час приготування такої страви – 3 ч. На 100 гр доведеться 152 ккал.
Як приготувати це блюдо:
- Яловичину необхідно порізати соломкою;
- У спеціальній посудині змішати три інгредієнта – м'ясо, мед і соєвий соус;
- Поставити яловичину маринуватися на 2 години в холодильник;
- Розігріти сковороду до максимуму, влити олію, викласти м'ясо разом з маринадом;
- Безперервно помішуючи, обсмажувати яловичину до того моменту, поки воно не почне бліднути;
- Зменшити вогонь (практично до мінімального рівня), накрити сковорідку кришкою, тушкувати страву ще 40 хв, не забуваючи періодично помішувати.
Порада: якщо рідина почне швидко випаровуватися, потрібно влити в сковороду трохи води. Якщо в будинку немає рідкого меду, а є твердий, то його необхідно буде розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані.
Як готувати м'ясо в мультиварці
Відмінне блюдо вийде, якщо приготувати його в мультиварці. Що тут потрібно:
Продукти для страви | Пропорції |
Яловичина (шия або вирізка) | 800 гр |
---|---|
Соус соєвий | 50 гр |
Сік лимона | 50 гр |
Мелений чорний перець | 0,5 ч. л. |
Олія рослинна | 3 ст. л. |
Цибулина велика | 1 шт |
Часник | 3 зубчики |
Сіль | За смаком |
Вода | 3 ст. л. |
Час приготування – рівно 1 год 50 хв. Калорійність – 116 ккал на 100 гр.
Приготування яловичини в соєвому соусі:
- М'ясо порізати пластинками вздовж волокон, помістити в глибоку тарілку;
- Часник дрібно нашаткувати, додати до м'яса;
- В окремій ємності змішати соус, лимонний сік і мелений перець, отриману суміш влити в миску з м'ясом, залишити маринуватися на 1 год;
- Мультиварку розігріти в режимі «Смаження», влити в чашу масло;
- Порізати цибулю півкільцями, обсмажити в чашу мультиварки до напівготовності, безперервно помішуючи його;
- Вкласти в каструлю (до цибулі) м'ясо разом з маринадом, влити трохи води, все перемішати і готувати в режимі «Гасіння» 50 хв;
- Подавати готове м'ясо, прикрасивши його обсмаженою цибулею.
Порада: дане блюдо виступить ідеальним гарніром для відвареного рису, хоча його також можна вживати і в самостійному вигляді.