12 июнь 2019 2 292

Як приготувати соковиту яловичину в соєвому соусі

Готуючись до святкового застілля, кожна господиня намагається подати на стіл щось незвичайне, смачне та вишукане. І деколи для цього не потрібно купувати якісь екзотичні і дорогі продукти, адже відмінну страву можна приготувати навіть із звичних інгредієнтів. До них відносяться такі, як яловичина і звичайний соєвий соус.

Маринована яловичина
Інгредієнти Кількість
Яловичина свіжа - 0,5 кг
Соус соєвий - 100 мл
Часник - 4 часточки
Перець чилі мелений - 0,5 ч. л.
Імбир сушений - 1 ч. л.
Масло рослинне - 2 ст. л.
Цибулина - 2 головки
Сіль - за смаком
Час приготування: 330 хвилин Калорійність на 100 грам: 147 Ккал

Покроковий рецепт приготування:

  1. Свіже м'ясо необхідно порізати тонкою соломкою, видалити з нього всі жилки і плівочки, укласти його в підходящу посуд;
  2. Часник дуже дрібно порубати, додати до м'яса;
  3. Туди ж всипати перець чилі і влити соус;
  4. Отриманий маринад необхідно відправити в холодильник на 5-6 год, не менше;
  5. Коли яловичина буде майже готова до подальшої обжарке, необхідно дві цибулини почистити і порізати їх півкільцями;
  6. Сковороду нагріти на середньому вогні, влити рослинне масло, обсмажити в ньому цибулю до золотистого кольору;
  7. Завершальним етапом необхідно вкласти до цибулі мариновану яловичину (разом з соусом), тушкувати все на невеликому вогні близько 30 хв.

Порада: ще смачніше вийде м'ясо, якщо маринувати його не кілька годин, а всю ніч.

Смажене м'ясо на сковороді

Соєвий соус – це відмінне рішення для страв з м'яса, в тому числі і для яловичини. Вважається, що такий спосіб маринування прийшов до нас з китайської кухні, однак, він відмінно прижився і в нашій країні, адже це смачно, швидко і безпечно для фігури і організму в цілому.

Отже, що знадобиться для приготування яловичини в соєвому соусі на сковороді:

Що потрібно В яких пропорціях брати
Яловичина (антрекот) 400 гр
Соєвий соус 100 гр
Крохмаль 50 гр
Перець болгарський червоний 1 шт
Цибуля ріпчаста 2 шт
Перець чилі (можна сухий, можна свіжий) 0,5 ч. л.
Часник 3 зубчики
Свіжий імбир За смаком
Мелений чорний перець За смаком
Цукор-пісок 1 ч. л.
Вода 200 гр

Час приготування страви – близько 1 год Калорійність на 100 гр – 102 ккал.

Як приготувати м'ясо:

  1. Для початку необхідно яловичину порізати тонкою соломкою, укласти її в глибоку миску;
  2. Одну часточку часнику порізати тонкими пластинками, кожну з яких злегка придавити ножем, щоб вони пустили трохи соку;
  3. Імбир поділити на дві частини, одну з яких дрібно порізати і всипати до м'яса;
  4. Туди ж всипати крохмаль, цукор, часник, чорний мелений перець;
  5. Соєвий соус змішати з водою і залити ним м'ясо;
  6. Отриманий маринад добре перемішати і залишити на 30 хв;
  7. Тим часом болгарський перець необхідно порізати на невеликі брусочки, цибулю – на півкільця, перець чилі дрібно порубати, попередньо видаливши з нього насіння;
  8. Половину імбиру також порізати невеликими брусочками;
  9. Три часточки часнику знову порізати на пластинки;
  10. Поставити сковороду на вогонь, влити рослинне масло, почекати, доки вона розігріється;
  11. Спочатку трохи обсмажити цибулю, потім всипати до нього перець чилі і часник, обсмажувати все разом 1 хв;
  12. Всипати в сковороду болгарський перець, все перемішати, знову злегка обсмажити;
  13. Помістити обсмажені овочі на тарілку, накрити харчовою плівкою, щоб вони зберігали свою температуру;
  14. У ту ж сковороду викладається мариноване м'ясо, сам маринад залишається в мисці;
  15. М'ясо необхідно обсмажувати до тих пір, поки з нього не випарується волога і не з'явиться золотава скоринка. Обжарка повинна відбуватися на швидкому вогні близько 3 хв;
  16. Всипати до м'яса наявні овочі, влити маринад, довести його до кипіння і зменшити вогонь;
  17. Готове м'ясо можна подавати як самостійне блюдо.

Порада: соус обов'язково потрібно розмішувати з водою, інакше м'ясо вийде дуже солоним. Крохмаль також необхідний у даному рецепті, адже завдяки йому страва буде мати густу консистенцію.

Тушкована яловичина в соусі з овочами

Яловичина, приготовлена з соєвим соусом і різними овочами, справді може стати окрасою святкового вечора, і тут потрібно наступне:

Необхідні інгредієнти Їх кількість
Яловичина 500 гр
Вода 100 мл
Печериці 150 гр
Олія оливкова 3 ст. л.
Морква середнього розміру 1 шт
Цибулина 1 шт
Стручкова квасоля 100 гр
Соєвий соус 100 гр
Мелений перець 1 ч. л.
Сіль 1 ч. л.

Таке блюдо готується досить швидко – не більше 30 хв. В 100 гр буде міститися близько 161 ккал.

Як приготувати страву:

  1. Глибоку сковороду поставити на вогонь, на даному етапі олію вливати не потрібно, розігріти до необхідної температури;
  2. Яловичину порізати невеликими шматочками, відправити на сковорідку;
  3. Залити м'ясо водою, залишити тушкуватися;
  4. Тим часом нарізати тонкими пластинками печериці, всипати їх до м'яса;
  5. Влити рослинне масло;
  6. М'ясо і гриби гасити 5 хв;
  7. Тим часом почистити моркву, порізати півкільцями, також відправити в сковороду;
  8. Цибулю також порізати півкільцями і всипати до м'яса, перемішати всі інгредієнти, залишити гаситися ще кілька хвилин;
  9. Стручкову квасолю порізати невеликими шматочками, відправити до м'яса та інших овочів;
  10. На завершальному етапі всі інгредієнти необхідно посолити, поперчити і залити соєвим соусом. Тепер страва має готуватися ще 7 хв, після чого його можна подавати до столу.

Порада: щоб м'ясо стало дійсно м'яким, на початковому етапі гасіння до нього можна влити 100 мл води, 200 мл

Запіканка з моркви — смачний і корисний сніданок для дітей і дорослих.

Як приготувати смачні коктейлі в блендері — читайте нашу добірку рецептів.

Печінка тушкована в сметані з цибулею — один з найбільш простих рецептів, яке потрібно також вміти приготувати.

Рецепт яловичини з медом і соєвим соусом в духовці

Цей рецепт є дуже простим у приготуванні, також тут не знадобиться велика кількість інгредієнтів:

Продукти Кількість
Яловиче м'ясо 600 гр
Соєвий соус 50гр
Мед натуральний 2 ст. л.
Олія рослинна Для смаження

Максимальний час приготування такої страви – 3 ч. На 100 гр доведеться 152 ккал.

Як приготувати це блюдо:

  1. Яловичину необхідно порізати соломкою;
  2. У спеціальній посудині змішати три інгредієнта – м'ясо, мед і соєвий соус;
  3. Поставити яловичину маринуватися на 2 години в холодильник;
  4. Розігріти сковороду до максимуму, влити олію, викласти м'ясо разом з маринадом;
  5. Безперервно помішуючи, обсмажувати яловичину до того моменту, поки воно не почне бліднути;
  6. Зменшити вогонь (практично до мінімального рівня), накрити сковорідку кришкою, тушкувати страву ще 40 хв, не забуваючи періодично помішувати.

Порада: якщо рідина почне швидко випаровуватися, потрібно влити в сковороду трохи води. Якщо в будинку немає рідкого меду, а є твердий, то його необхідно буде розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані.

Як готувати м'ясо в мультиварці

Відмінне блюдо вийде, якщо приготувати його в мультиварці. Що тут потрібно:

Продукти для страви Пропорції
Яловичина (шия або вирізка) 800 гр
Соус соєвий 50 гр
Сік лимона 50 гр
Мелений чорний перець 0,5 ч. л.
Олія рослинна 3 ст. л.
Цибулина велика 1 шт
Часник 3 зубчики
Сіль За смаком
Вода 3 ст. л.

Час приготування – рівно 1 год 50 хв. Калорійність – 116 ккал на 100 гр.

Приготування яловичини в соєвому соусі:

  1. М'ясо порізати пластинками вздовж волокон, помістити в глибоку тарілку;
  2. Часник дрібно нашаткувати, додати до м'яса;
  3. В окремій ємності змішати соус, лимонний сік і мелений перець, отриману суміш влити в миску з м'ясом, залишити маринуватися на 1 год;
  4. Мультиварку розігріти в режимі «Смаження», влити в чашу масло;
  5. Порізати цибулю півкільцями, обсмажити в чашу мультиварки до напівготовності, безперервно помішуючи його;
  6. Вкласти в каструлю (до цибулі) м'ясо разом з маринадом, влити трохи води, все перемішати і готувати в режимі «Гасіння» 50 хв;
  7. Подавати готове м'ясо, прикрасивши його обсмаженою цибулею.

Порада: дане блюдо виступить ідеальним гарніром для відвареного рису, хоча його також можна вживати і в самостійному вигляді.

Що ще почитати: