Як приготувати торт «Маша і Ведмідь»
Діти – це квіти життя і саме з цієї причини ми намагаємося робити для них все найкраще, включаючи свята.
Якщо ви хочете здивувати свою дитину на день народження, то обов'язково зробіть тортик «Маша і Ведмідь», ваше чадо оцінить це ласощі по достоїнству.
Звичайно, його приготування зажадає докласти зусиль і кмітливість, але зате при хорошому старанні можна отримати красивий торт з героями мультфільму «Маша і Ведмідь».
Отже, трохи інформації про даному торті і приступимо до дуже захоплюючого процесу!
Небагато відомостей про ласощах
Торт «Маша і Ведмідь» з'явився зовсім недавно і вже добре зарекомендував себе.
Це ласощі користується великим попитом серед дітей, починаючи від 1 року, а як же, адже героїв мультика «Маша і Ведмідь» люблять всі діти (будь-якого віку), і навіть дорослі.
В основному ці випічки роблять на замовлення в спеціалізованих кондитерських, тому що ліплення або зображення героїв на поверхні — дуже трудомісткий процес і не всім під силу. Але все ж спробувати варто.
Але перед тим як почати підготовку, потрібно запастися роздруківками кадрів будь-якої вподобаної серії, харчовими барвниками і харчової мастикою.
Дізнатися, як спекти пухкий бісквіт на сметані. Тим, хто любить готувати торти, ця інформація обов'язково стане у нагоді.
А тут ви знайдете рецепт холодцю пирога на кефірі.
Насичений, ситний і дуже смачний суп з щавлю у вас вийде, якщо ви будете слідувати рецептами з цієї статті. Приємного апетиту!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна - | 270 грам |
цукру - | 1 склянка |
курячих яєць - | 8 штук |
вершкового (селянського) олії - | 300 грам |
цукрової пудри - | 400 грам |
молока - | стакан |
ягід - | 250 грам |
какао-порошку - | 2 маленькі ложечки |
соку або сиропу від варення - | 100 мл |
лимона - | половина |
солі - | 1 ч. ложка ( ½ ч. ложки на тісто і ½ ч. ложки крем) |
розпушувача - | 1 маленька ложка |
ваніліну - | щіпка |
барвники харчові - | 3 кольори (рожевий, блакитний і яскравий жовтий) |
Час приготування: 480 хвилин | Калорійність на 100 грам: 980 Ккал |
Приступаємо до приготування:
- Розбиваємо курячі яйця і поділяємо білки і жовтки. Розкладаємо по різних чашках;
- До білків засипаємо сіль, і збиваємо міксером до пишного стану;
- Далі засипаємо 1 велику ложку цукру і знову розмішуємо;
- Промиваємо лимон, розрізаємо на дві частини і зчищаємо цедру з однієї половини, перетираємо її в дрібну стружку. Засипаємо в білкову суміш;
- Викладаємо жовтки і розмішуємо;
- Потім насипаємо борошно з розпушувачем по частинах і при цьому не перестаємо розмішувати;
- Змащуємо круглу форму для запікання вершковим маслом і заливаємо тісто;
- Прогріваємо духовку до необхідних 180 градусів і ставимо туди спец. форму з тістом. Залишаємо запікатися на 25 хвилин;
- Потім виймаємо готовий корж, акуратно виймаємо з форми і далі залишаємо остигати;
- Тим часом готуємо крем. Викладаємо в чашку розм'якшене вершкове масло, засипаємо до нього цукрову пудру, сіль і ванілін. Все добре збиваємо міксером;
- Заливаємо по 1 ст. ложці молока і не припиняємо збивати;
- Остиглий корж розрізаємо на 3 коржа. Кожен корж слід просочити соком або сиропом;
- Поділяємо крем на 2 частини, одна частина для змащування коржів, інша частина-для прикраси;
- Змащуємо перший корж і посипаємо ягодами, кладемо другий коржик і рясно змащуємо кремом з ягодами, накриваємо останній корж і промазуємо залишками крему;
- Другу частину крему поділяємо на стільки частин, скільки коржиків;
- Додаємо барвники в крем і розмішуємо до повного розчинення;
- Для того, щоб намалювати малюнок на поверхні торта, слід спочатку його намалювати на чистому листку паперу;
- Потім за допомогою зубочистки малюємо контури майбутнього малюнка;
- Набираємо в кондитерський шприц крем потрібного кольору і наносимо його на майбутній малюнок;
- Прибираємо випічку в холодильник на 5-6 годин, щоб вона просочилася.
Рецепт тортика з мастики
Для коржів цього торта «Маша і Ведмідь» потрібні:
- Борошно – 750 грам;
- Цукровий білий пісок – 400 грам;
- 500 грам вершкового (в ідеалі – домашнього масла;
- Яйця курячі – 4 штуки;
- Склянка сметани;
- Щіпка харчової соди;
- Згущене молоко – 600 грам;
- 100 грам волоських горіхів;
- Півсклянки родзинок;
- Какао-порошок – 2 великі ложки.
Для прикраси:
- Зефірні цукерки «Зефір» — 3-4 пачки (близько 400 грам);
- Кілограм цукрової пудри;
- Вершкове (домашня) олія – 100 грам;
- Харчові барвники потрібного кольору.
Тривалість приготування – 8-9 годин.
Калорійність – 1080.
Як зробити:
- Першим ділом найкраще зробити фігури з мастики. Викладаємо 2,5 пачки маршмеллоу в чашку і додаємо туди вершкове масло. На 100 грам зефіру потрібно 1 ст. ложка вершкового масла;
- Поміщаємо чашку з компонентами в мікрохвильову піч і розігріваємо протягом 1 хвилини. Зефір повинен збільшитися в розмірі;
- Потім розділити компоненти на кілька частин, додати в кожну частину цукрову пудру і потрібний колір барвника. Перемішуємо кожну частину, поки консистенція не буде схожа на пластилін;
- Далі з мастики ліпимо потрібні фігурки. Приміром, Мішу і Машу, а також пень і м'ячик;
- Після цього можна приступати до приготування торта. У чашу блендера викладаємо половину масла і засипаємо цукровий пісок, розмішуємо до однорідного стану;
- Не перестаючи збивати, розбиваємо і викладаємо яйця по одному;
- Заливаємо сметану і соду погашену оцтом;
- Далі акуратно частинами засипаємо борошно і розмішуємо до однорідності, повинна вийти крута суміш без грудочок;
- Потім суміш поділяємо на три частини. В одну частину додаємо волоські горіхи, в іншу родзинки, а в третю какао-порошок;
- Кожен корж випікаємо при температурі 180 градусів протягом 25 хвилин;
- Далі робимо крем. Для цього викладаємо вершкове масло в чашу блендера і заливаємо до нього згущене молоко. Все розмішуємо до однорідності;
- Прибираємо крем в холодильник на годину, щоб він став густим;
- Готові коржики виймаємо з форми і охолодити. Приступаємо до формування торта;
- Перший шоколадний корж змащуємо його кремом, накриваємо коржем з горіхами і змащуємо кремом, третій корж з родзинками, його також промазуємо кремом;
- Добре змащуємо боки випічки і прибираємо в холодильник на 6 годин, щоб торт просочився;
- Тепер доробляємо прикраси, зелену галявину. Викладаємо в чашку залишки маршмеллоу і додаємо вершкове масло. Ставимо в мікрохвильову піч на 1 хвилину;
- Далі засипаємо туди цукрову пудру і зелений харчовий барвник, все перемішуємо;
- Розкачуємо з мастики тонкий пласт товщиною 3-4 мм і викладаємо наверх торта. Пласт має повністю закривати боки випічки;
- Ставимо наверх заздалегідь підготовлені фігурки і подаємо на стіл.
Як зробити фігурки з мастики і майстерно прикрасити ними ласощі
Для фігурок Маша і Ведмідь знадобиться наступне:
- Необхідну кількість готової мастики;
- Кілька зубочисток;
- Необхідні кольори харчових барвників;
- Пензлик;
- Качалка;
- Пристосування для ліплення;
- Какао-порошок;
- Вода.
Як робити:
- Першим ділом потрібно зліпити Машу. Висота фігури повинна бути не більше 7 див. Ліпимо ніжки і просовуємо в них зубочистки;
- Далі фарбуємо взуття барвником за допомогою спеціального пензлика;
- Робимо сукню. З невеликого шматочка мастики прокатуємо прямокутний пласт і знизу приліплюваний смужку білої мастики;
- Змочуємо мастику водою і приліплюваний її у вигляді сукні до ніжок;
- Потім формуємо тулуб і ручки і приєднуємо до сукні;
- В кінці формуємо голову з косинкою, з жовтою мастики робимо чубчик. За допомогою спеціальних інструментів надаємо риси особи;
- Таким же чином робимо фігуру ведмедя. Шматок мастики фарбуємо какао і робимо тулуб, ніжки з лапами;
- З мастики світло-коричневого кольору ліпимо овал живота і голову з вушками. Всі частини з'єднуємо. Робимо мордочку, ніс, вушка і кігті;
- Також можна зліпити різні дерева, квіти, пеньки або будинок. Це вже на ваш розсуд і фантазію.
Торт за запропонованими рецептами виходить красивим зовні і смачним всередині!