Торт на день народження хлопчика — фантазуємо та творимо своїми руками
На день народження хлопчика найголовніше блюдо і прикраса столу — торт. Тому при приготуванні страви потрібно проявити не тільки кулінарні таланти, але і уяву.
Оригінальні і стильні ідеї на День Народження хлопчика
Спекти вафельні, медові або бісквітні коржі і промаслить їх кремом, а зверху прикрасити трояндочками і написом — це рецепт звичайного торта минулого століття. Сьогодні кухаря і люблячі своїх дітей мами знають, як приготувати оригінальний торт для хлопчика:
- Найпростіший і виграшний варіант — оформити частування в стилі улюбленого супер-героя. Красиво виглядає тортик з емблемою Бетмена, зробленої з шоколадною та білої мастики. А за допомогою червоної, жовтої і синьої мастики можна оформити торт у стилі Супермена;
- Десерту можна надати форму улюбленого героя з мультфільму. Наприклад, спекти його у вигляді забавного міньйона, гоночної машинки або міжгалактичного крейсера;
- Можна зробити тортик з сюрпризом у вигляді цукерок. Для цього при зборі торта (з двох і більше бісквітних коржів) потрібно в нижніх коржах по центру зробити ямку і помістити туди жменю цукерок (без обгорток), солодкі фігурки з шоколаду або, навіть, подарунок. Після чого верхнім коржем потрібно закрити нішу з сюрпризом, як кришкою. Головне тільки, попередити дитину, щоб він різав торт обережно;
- Десерт з різнобарвним бісквітом і однотонною глазур'ю у розрізі виглядає дуже стильно. Але щоб такий торт вразив уяву дитини відразу ж, а не тільки після нарізки, крім глазурі на ньому можна зробити напис айсингом або намалювати за допомогою трафарету фігурки каратистів.
Існують і інші варіанти оформлення святкових тортів. Але найголовніше — виявити якомога більше фантазії. І жодна дитина не відмовиться з'їсти солодку гоночну машинку!
Які торти для хлопчиків пропонують майстри-кондитери
Також професійні майстри-кондитери пропонують багатоярусні бісквітно-кремові торти, на яких відбувається ціле бій, між цукровими арміями — це складне, але дуже ефективне рішення оформлення частування.
Покрокові рецепти
Незважаючи на величезну кількість видів дитячих тортів на дні народження для хлопчиків, два варіанти користуються особливою популярністю, розглянемо їх далі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вершки жирністю 30% (і більше) - | 500 мл |
цукрова пудра - | 500 г |
ванільний цукор - | 5 г |
желатин - | 5 ч. л |
вода - | 3 ст. л |
кукурудзяний сироп або рідкий мед - | 100 мл |
Час приготування: 180 хвилин | Калорійність на 100 грам: 642 Ккал |
Для десерту потрібно взяти кілька готових бісквітних коржів. Кількість коржів залежить від висоти і запланованої форми страви.
Послідовність приготування:
- Желатин потрібно розвести у воді і дати набрякнути. В цей же час 400-450 г цукрової пудри потрібно просіяти дрібним ситом;
- В желатин влити сироп і поставити на водяну баню. Томити на бані 10-15 хвилин, постійно помішуючи до повного розчинення желатину і сиропу;
- Готову суміш обережно влити в пудру і відразу ж почати перемішувати: спершу за допомогою ложки, потім — руками. Готова мастика повинна мати однорідну консистенцію, трохи тягнутися і злегка прилипати до рук;
- Мастику потрібно прибрати в поліетиленовий пакет і в холодильник мінімум на 30 хвилин;
- 50-100 г цукрової пудри потрібно змішати з ваніліном, потім додати туди невелику кількість охолоджених вершків і злегка збити за допомогою віночка;
- Коли суміш стане такою, що її можна буде збивати міксером, не боячись розсипати по приміщенню пудру, потрібно продовжувати збивання вершків з цукром, поступово збільшуючи швидкість міксера. При цьому вершки треба вливати в суміш тоненькою цівкою;
- Як тільки вершки стануть тримати форму і дійдуть до м'яких піків, потрібно припинити збивання. Крем готовий до вживання;
- Готові коржі промаслить кремом між ними. На верхній шар, де буде мастика, нічого наносити не потрібно;
- Мастику потрібно дістати з холодильника, додати в неї трохи будь-якого харчового барвника і розкачати качалкою в тонкий шар;
- Перед обтяжкою торта його можна з усіх боків злегка збризнути солодкою водою. Тоді мастика ляже краще;
- Обтяжку починають зверху, обережно викладаючи млинець з мастики так, щоб її краї звисали як можна нижче. Обтяжку роблять акуратно, допомагаючи руками і праскою, щоб вигнати повітря як можна рівніше укласти мастику.
Готовий торт розписують айсингом або кондитерськими фломастерами на честь іменинника відповідними побажаннями.
Збірний торт з цукерками (повністю їстівний)
Роблячи торт з цукерок можна піти по простому шляху — взяти упаковані цукерки і маленькі плитки шоколаду на фользі і акуратно зібрати їх у формі торта, використовуючи в якості каркаса картонну форму. Але такий торт можна нарізати, а потім їсти ложкою. Тому замість нього краще зробити цілком їстівний збірний тортик.
Для цього потрібно взяти:
- готові бісквітні коржі — 1-2 шт;
- шоколадні цукерки KitKat (або схожі) — 36-40 шт (залежить від розміру страви);
- цукерки M&m's (або схожі) — 130-420 р (чим більше їх буде, тим щільніше вийде верхній шар);
- вершкове масло — 100 г;
- вершковий сир — 100 г;
- цукрова пудра — 4-6 ст. л;
- молоко — 25 мл;
- ванілін — 1 ч. л;
- чорний чи молочний шоколад — 200 р.
Час приготування без урахування випікання коржів — 30-40 хвилин.
Калорійність в 100 грам — 512 ккал.
Етапи приготування:
- Якщо коржі готові, то почати потрібно з приготування крему. Якщо ні — то потрібно заздалегідь спекти кілька коржів класичного бісквіта. Торт готується, коли коржі вже охололи, щоб цукерки не почали танути раніше часу. Крем-глазур робиться тільки з теплих інгредієнтів, а масло повинно бути талим;
- У підходить за розміром мисці слід збити міксером на середній швидкості вершкове масло і сир. При цьому в масу поступово додають цукрову пудру, молоко і ванілін;
- Ближче до кінця збивання швидкість міксера потрібно збільшити, а в самому кінці — влити розтоплений шоколад. Шоколад можна розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Після чого суміш перемішують до тих пір, поки вона не стане однорідною;
- Готовий корж добре промащують кремом. Причому змащувати потрібно не тільки зверху, але і з бічних сторін. При необхідності зверху укладають другий корж, який також промаслівают;
- Палички KitKat звільняють від упаковки і обережно «клеять» до боків торта, залишаючи між паличками невелику відстань. Так роблять у всьому периметру торта;
- Щоб палички надійно трималися, поверх них пов'язують стрічку, яку перед розрізанням десерту знімають;
- Верх торта прикрашають розсипом глазурованих цукерок.
Після чого торт прибирають в холодильник на кілька годин або на всю ніч.
Як красиво прикрасити дитячий торт на день народження для хлопчика
Прикраси у вигляді простих кремових квіточок давно в минулому. Сьогодні майстри-кондитери пропонують кілька різних способів прикраси торта для хлопчика:
- Фруктове желе, з якого роблять пластину за формою і викладають її на верхній корж;
- Безе. З нього роблять багато маленьких «куполів», якими прикрашають весь верх торта або роблять облямівку. Іноді весь торт обмащують сирим безе, а потім відправляють на пару хвилин у духовку для закріплення результату;
- Густий шар збитих вершків — це класичне прикраса подарункового торта. Якщо випічка за формою нагадує іграшкову машинку або забавне тварина, то за допомогою вершків, пофарбованих у потрібні кольори, і кондитерського шприца можна прикрасити такий тортик по всій площі у відповідності з дизайном іграшки;
- Вафельні картинки з фотодруком, на які можна перенести будь-яке зображення, дозволять прикрасити торт портретом або графічної сценою з мультфільму, де головні герої вітають хлопчика з днем народження;
- Фігурки з мастики і марципана — прекрасний варіант для прикраси торта. Краще, якщо фігурки зроблені у вигляді традиційних іграшок для хлопчиків: робота, автомобіля або літака;
- Розпис айсингом (цукровою глазур'ю) з допомогою цукрового шприца — це не тільки елегантне рішення, але і дуже оригінальна. Адже такий розписом можна прикрасити весь тортик хитромудрої павутиною або написами в честь іменинника.
Для прикраси торта можна використовувати будь-який з цих варіантів або відразу декілька.
Поради батькам
- У бісквітного торта буде особливо цікавий смак і зовнішній вигляд, якщо кожен корж робити різного смаку і кольору. Дуже цінується поєднання шоколадного бісквіта, макової та класичного;
- Вибираючи крем для торта, краще віддати перевагу йогуртовому. Він пухкий, легкий і набагато більш корисний, ніж традиційні збиті вершки;
- Вершки краще взобьются, якщо тільки вони будуть охолодженими, але також та посуд, в якій їх будуть збивати;
- Мастика для обтягування готується без крохмалю на основі кукурудзяного сиропу. Мастика з медом і крохмалем краще підійде для виготовлення фігурок.
Приготувати торт на день народження хлопчика нескладно. Куди складніше зробити це частування таким, щоб і винуватець торжества, і його гості залишилися задоволеними зовнішнім виглядом страви. І тут кондитерам доводиться проявляти чудеса винахідливості, щоб торт для хлопчика був не тільки смачним і корисним, але і відповідав всім запитам маленького чоловіка.