Як швидко і смачно посмажити гриби з цибулею
Коли на обід або вечерю хочеться чогось особливого і простого — смажені з цибулею гриби стануть відмінним рішенням. Їх приготування не вимагає практично ніяких зусиль, досить подрібнити і обсмажити компоненти.
Все інше зробить приголомшливий грибний смак і аромат. Найчастіше господині готують печериці, грузді, підосичники або білі гриби. Завдяки легким рецептами і кулінарних прийомів, готувати смажені грибочки дуже просто!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
печериці - | 900 г |
вершкове для смаження масло - | 2 ст. л. |
цибулини - | 2 шт. |
цукор - | 15 г |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 62 Ккал |
- Гриби ретельно промити, висушити на серветці і нарізати їх шматочками довільної форми. У випадку з лісовими грибами, їх потрібно злегка відварювати і ретельно чистити.
- Цибулю очистити, нарізати ножем кубиками або півкільцями. Лука можна брати більше, ніж передбачено рецептом.
- Масло розігріти в сковорідці. Додати туди цибулю, він повинен стати злегка м'яким.
- Наступним кроком всипаємо грибочки. Все перемішати, дати можливість їм осісти. Приперчити. І смажити до золотистого кольору.
- У процесі смаження за смаком підсолити і додати цукор. Завдяки цукру посилиться грибний смак.
- Під кінець смаження можна гриби накрити, щоб вони обм'якнули. Для того щоб вони були сильно засмажені, накривати овочі не потрібно.
Білі гриби, смажені зі сметаною і цибулею
Необхідні інгредієнти:
- гриби білі — 1 кг;
- цибуля — 200 гр;
- вершкове або топлене масло — 2 ст. л;
- сметана 15-25% жирності — 3 ст. л;
- сіль, перець.
Час приготування: 35-40 хвилин.
Калорійність: 93 ккал .
- Білі гриби промити, очистити, відварити. Нарізати їх тонкими часточками або четвертинками.
- Цибулю нарізаємо кільцями. Помістити його на розігріту сковороду. Припустити цибулю до м'якості.
- Додати білі гриби до цибулі, перемішати і смажити на сильному вогні.
- Коли гриби добре осядуть в сковорідці, їх потрібно підсолити за смаком і приперчити.
- Коли вміст сковороди підрум'яниться, додати норму сметани. Накрити кришкою і довести зі сметаною до готовності.
- Подавати з відвареною картоплею або гречкою в гарячому вигляді.
Курка з грибами в духовці вийде ще смачніше і соковитіше, якщо ви прислухаєтеся до наших порад.
Читайте як смачно посмажити курку на сковороді — наші покрокові рецепти допоможуть зробити страву ще смачніше і соковитіше.
Візьміть на замітку рецепт смачної шарлотки без яєць.
Рецепт смажених груздів з цибулею і м'ясом
Необхідні інгредієнти:
- свинина або телятина — 700 гр;
- цибуля — 150 гр;
- грузді — 450 гр;
- масло вершкове або рослинне — 2 ст. л;
- оцет 9% — 0, 5 ч. л;
- сіль, перець.
Час приготування: 50 хвилин.
Калорійність: в 100 грамах 164,5 ккал.
- Нарізати шматочками свинину, посолити її, посипати перцем і залити оцтом. Дати м'ясу трохи промаринуватися.
- Очистити норму цибулі, нарізати його кубиками або півкільцями.
- Грузді промити, пробланшировать кип'яченою водою, злити її і нарізати.
- На розігріту сковорідку з олією викласти віджату від маринаду м'ясо. Дати можливість м'яса злегка обсмажитися, щоб випарувався в сковороді сік.
- Додати цибулю, смажити до злегка обмякшего стану.
- Наступним етапом додаємо гриби. Все ретельно перемішати. Зверху накрити кришкою. Готувати, періодично помішуючи.
- Посолити за смаком, при необхідності всипати перцю. Довести до готовності.
- Подавати з гарніром із вареної картоплі, гречки або макаронів.
Як посмажити гриби з цибулею і фаршем
Необхідні інгредієнти:
- гриби — 800 гр;
- цибуля — 200 гр;
- фарш — 350 гр;
- олія для смаження — 2 ст. л;
- спеції, сіль.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність: 99.7 ккал.
- Гриби промити, якщо лісові — попередньо відварити. Нарізати тонкими часточками.
- На сковороду налити олію розігріти його, всипати фарш з подрібненою цибулею.
- Обсмажити фарш, посолити, додати перцю.
- Як тільки з фаршу випарується сік, всипати овочі смажити до готовності.
- Щоб блюдо не вийшло сухим, головне його не пересмажити. Можна готувати під кришкою, так вийде соковитіше.
Кулінарні поради
- Смажити можна абсолютно будь-які грибочки. Якщо використовувати печериці, їх попередньо відварювати необов'язково. А ось лісові, щоб позбутися від піску і довести їх до напівготовності потрібно попередньо відварювати.
- Смажені грузді люблять багато цибулі, його ніколи багато не буває.
- Смажити гриби до золотистого кольору. Тим, хто сильно запашні страви не любить, можна протушити їх до готовності під кришкою.
- З грибами дуже добре поєднується сметана, за бажання її легко замінити вершками. У рідкісних випадках кладуть майонез.
- Посилити смак тепличних печериць можна з допомогою грибної приправи.
Поєднуючи різні сорти грибів, можна отримати смачне асорті з приємним ароматом!