Як приготувати картоплю з грибами в сметані
Картопля, гриби, сметана – продукти, з яких можна приготувати багато смачних, різноманітних і корисних страв. Їх можна готувати з різними рецептами і результат завжди чудовий.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
картопля - | 1 кілограм |
білі гриби - | 300 грам |
лавровий листок - | 1 шт. |
цибулю - | 2 штуки |
сіль - | за смаком |
масло рослинне - | для смаження |
сметана - | 0,5 склянки |
борошно - | 30 грам |
мелений перець - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 100 Ккал |
Для приготування цієї страви краще всього використовувати каструлю з товстим дном, щоб всі продукти добре і рівномірно приготувалися.
- Картопля чиститься, миється, нарізається скибочками невеликого розміру і заливається водою, щоб вона не потемніла;
- Цибулю ріжуть як можна дрібніше, обсмажується на повільному вогні, поки не стане прозорим – 10 хвилин;
- Гриби нарізати пластинками і відправляються на сковорідку до цибулі, готуються 10 хвилин, додається борошно, потім сметану і все добре перемішується;
- Смажені овочі перекладаються разом з картоплею в каструлю, заливаються водою, так щоб вона трохи покривала овочі, все солиться, перчится, лягає лавровий листок і відправляється на вогонь;
- Тушкувати гриби з картоплею 25-30 хвилин.
Коли страва буде готовим, йому потрібно дати 10 хвилин настоятися і подавати на стіл. При бажанні, зверху можна посипати дрібно посіченою зеленню.
Рецепт смаженої картоплі з опеньками, цибулею та сметаною на сковороді
Смажена картопля з грибами – надзвичайно смачне, ароматне і ситне блюдо. Готується воно швидко і легко, без особливих складнощів.
Інгредієнти:
- 0,7 кілограма картоплі;
- 300 грам маринованих опеньків;
- 1 цибулина;
- 150 мл сметани;
- олія оливкова – 3 столові ложки;
- сіль;
- кріп;
- мелений перець.
Час приготування: 55 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 104 ккал.
Картопля краще всього вибирати не жовтого кольору. Він готується швидко, на відміну від інших сортів і дуже смачний.
- Картоплю почистити, помити, нарізати кубиками розміром 1,5 сантиметра,
- Розігріти сковорідку, налити в неї масло, викласти картоплю і готувати 5 хвилин без кришки, потім додати дрібно порізану цибулю і смажити ще 15 хвилин, іноді помішуючи;
- Поперчити вміст сковорідки, додати сіль, опеньки і на повільному вогні смажити 5 хвилин під кришкою;
- Покласти сметану, все перемішати і довести до готовності, потім додати порізаний кріп, накрити кришкою і залишити на кілька хвилин настоюватися.
Страву можна подавати зі свіжими овочами і різними соліннями.
Сирна запіканка для малюків — спробуйте приготувати страву за нашими рецептами.
Рецепт з фото і покроковими рекомендаціями традиційного супу місо.
Приготуйте теплий салат зі свинини — це дійсно смачно і незвично.
Запечена картопля з шампіньйонами в сметані в духовці
Приготувати вечерю в духовці може дозволити собі кожна жінка. Запечені страви виходять дуже ароматними і зберігають більшість корисних речовин і вітамінів.
Інгредієнти:
- картопля – 5 штук;
- шампіньйони – 300 грам;
- 150 мл сметани;
- сіль;
- перець мелений.
Час приготування: 55 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 103 ккал.
Для приготування цієї страви можна брати не тільки печериці, але і білі гриби, лисички, які зроблять його ще смачніше й пахучіше.
- Печериці нарізати невеликими кубиками і обсмажують 10 хвилин на сковорідці;
- Картопля ретельно миється, чиститься і нарізане тонкими кружками;
- У глибоку миску перекласти картопля, печериці, все посолити, додати мелений перець за смаком, сметану і добре перемішати;
- Викласти все в змащену маслом форму і поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин;
- Кріп порізати і посипати їм страву, запікати ще 10 хвилин.
Від такої вечері не зможе відмовитися жодна людина. Гриби надають страві незвичайний аромат і смак. Під час приготування, можна використовувати різну зелень і спеції, які є в будинку.
Гриби в сметані з картоплею і сиром в горщиках
Картопля, запечена в горщиках – ідеальне блюдо для святкового столу. Воно виходить дуже ароматним і смачним, якщо використовувати не тільки печериці, а доповнити іншими різновидами грибів.
Інгредієнти:
- печериці – 0,3 кілограма;
- 300 грам картоплі;
- сіль;
- 20 грам сухих білих грибів;
- олія рослинна;
- сіль;
- цибуля – 1 штука;
- перець;
- 50 грам сиру.
Час приготування: 70 хвилин.
Калорійність на 100 г: 110 ккал.
- Білі гриби добре миються, заливаються водою на 20 хвилин;
- Картоплю почистити, нарізати кубиками і обсмажити на сковорідці до золотистого кольору;
- Цибулю нарізати кубиками і обсмажити на олії 3 хвилини, додати до нього порізані пластинками печериці, білі гриби, сіль, перець і готувати ще 5 хвилин;
- Викласти в горщик шарами гриби, картоплю, сметану, білі і печериці, сметану і присипати тертим сиром, додати трохи води;
- Запікати 45 хвилин при температурі 160-180 градусів.
Готовий картопля виходить дуже м'яким, ніжним і апетитним.
Картопля в сметанно-грибному соусі в мультиварці
Мультиварка – справжня помічниця на кухні, яка може виручити в будь-яку хвилину. З її допомогою можна приготувати смачний і ситний вечеря дуже швидко і без зайвих клопотів.
- цибуля – 1 штука;
- 1 морква;
- 0,5 кілограма картоплі;
- 200 грам шампіньйонів;
- масло рослинне – 2 столові ложки;
- 0,5 склянки води;
- сіль;
- сметана – 100 мілілітрів;
- 2 зубчики часнику;
- 5 горошин чорного перцю;
- 2 лаврових аркуша.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин.
Калорійність на 100 г: 82 ккал.
- Овочі почистити, помити, цибулю і картоплю порізати кубиками, гриби – пластинами, моркву натерти на тертці;
- У чашу викласти цибулю, моркву, картоплю, потім печериці, додати рослинне масло, воду і поставити її в мультиварку;
- Готувати в режимі «гасіння» 40 хвилин, вимкнути;
- Додати сіль, лаврове листя, перець горошком і півсклянки сметани, перемішати і готувати ще 10 хвилин;
- Часник і зелень подрібнити, посипати картоплю.
Подавати таку страву найкраще гарячим, разом зі свіжоспеченим і духмяним хлібом. Смачна вечеря по достоїнству оцінять всі члени сім'ї, але потрібно тільки пам'ятати про те, що маленьким дітям гриби протипоказані, вони занадто важкі для їх шлунка.
Картопля з грибами під сметанно-сирною скоринкою
Запечена картопля під сиром – блюдо, яке можна подавати на святковий стіл. Воно виходить надзвичайно смачною, ароматною, ситним і при цьому красивим.
Інгредієнти:
- картопля великий – 6 штук;
- масло вершкове;
- цибуля – 2 штуки;
- маслюки – 0,5 кілограма;
- сметана – 200 мілілітрів;
- сир – 150 грам;
- сіль;
- перець.
Час приготування: 65 хвилин.
Калорійність на 100 г: 112 ккал.
- Картоплю почистити, помити, порізати кружальцями і викласти на змащену вершковим маслом форму, посолити і поперчити;
- Викласти зверху порізаний півкільцями цибулю;
- Маслюки порізати невеликими кубиками, обсмажити і відправити в форму;
- Залити все сметаною, а зверху посипати тертим сиром, накрити форму фольгою;
- Запікати в духовці 35 хвилин при температурі 180 градусів, потім зняти фольгу і готувати ще 10 хвилин.
Блюдо виходить надзвичайно смачною, гриби, сир, овочі разом зі сметаною поєднуються ідеально, тому вона сподобається всім, особливо чоловікам.
Кулінарні підказки
З простих продуктів, які є в холодильнику у кожної людини, завжди можна приготувати щось смачне і незвичайне. Картопля з грибами – одне з таких страв.
Гриби бувають різні, найкраще купувати їх у магазині, так безпечніше і надійніше. Для смаженої картоплі можна використовувати печериці, маслюки, опеньки, підосичники, підберезовики, сироїжки, білі. Ці різновиди грибів не потребують відварювання і швидко готуються.
Якщо гриби попалися трохи старі, потрібно використовувати тільки капелюшок, а ніжку краще викинути, щоб вона не зіпсувала смак страви. Після чищення вони відразу ж нарізаються і готуються, щоб їх зовнішній вигляд не зіпсувався, а також вони не ввібрали непотрібних ароматів.
Під час приготування печериці швидко змінюють запах і смак, якщо додати до них багато гострих прянощів, тому краще не зловживати спеціями. Мариновані гриби перед смаженням обов'язково мити в холодній воді, так видаляється зайва кислота і сіль.
Для заправки смаженої картоплі найчастіше використовується часник, зелень, цибулю, але в мінімальній кількості можна додати духмяний перець, мускат і гвоздику.