02 июнь 2019 7 105

Як приготувати картоплю з грибами в сметані

Картопля, гриби, сметана – продукти, з яких можна приготувати багато смачних, різноманітних і корисних страв. Їх можна готувати з різними рецептами і результат завжди чудовий.

Тушкована картопля з грибами та сметаною
Інгредієнти Кількість
картопля - 1 кілограм
білі гриби - 300 грам
лавровий листок - 1 шт.
цибулю - 2 штуки
сіль - за смаком
масло рослинне - для смаження
сметана - 0,5 склянки
борошно - 30 грам
мелений перець - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 100 Ккал
Для приготування тушкованої картоплі можна використовувати будь-які лісові гриби, які є в будинку. Вони можуть бути свіжими, сушеними або замороженими.

Для приготування цієї страви краще всього використовувати каструлю з товстим дном, щоб всі продукти добре і рівномірно приготувалися.

  1. Картопля чиститься, миється, нарізається скибочками невеликого розміру і заливається водою, щоб вона не потемніла;
  2. Цибулю ріжуть як можна дрібніше, обсмажується на повільному вогні, поки не стане прозорим – 10 хвилин;
  3. Гриби нарізати пластинками і відправляються на сковорідку до цибулі, готуються 10 хвилин, додається борошно, потім сметану і все добре перемішується;
  4. Смажені овочі перекладаються разом з картоплею в каструлю, заливаються водою, так щоб вона трохи покривала овочі, все солиться, перчится, лягає лавровий листок і відправляється на вогонь;
  5. Тушкувати гриби з картоплею 25-30 хвилин.

Коли страва буде готовим, йому потрібно дати 10 хвилин настоятися і подавати на стіл. При бажанні, зверху можна посипати дрібно посіченою зеленню.

Рецепт смаженої картоплі з опеньками, цибулею та сметаною на сковороді

Смажена картопля з грибами – надзвичайно смачне, ароматне і ситне блюдо. Готується воно швидко і легко, без особливих складнощів.

Інгредієнти:

  • 0,7 кілограма картоплі;
  • 300 грам маринованих опеньків;
  • 1 цибулина;
  • 150 мл сметани;
  • олія оливкова – 3 столові ложки;
  • сіль;
  • кріп;
  • мелений перець.

Час приготування: 55 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 104 ккал.

Картопля краще всього вибирати не жовтого кольору. Він готується швидко, на відміну від інших сортів і дуже смачний.

  1. Картоплю почистити, помити, нарізати кубиками розміром 1,5 сантиметра,
  2. Розігріти сковорідку, налити в неї масло, викласти картоплю і готувати 5 хвилин без кришки, потім додати дрібно порізану цибулю і смажити ще 15 хвилин, іноді помішуючи;
  3. Поперчити вміст сковорідки, додати сіль, опеньки і на повільному вогні смажити 5 хвилин під кришкою;
  4. Покласти сметану, все перемішати і довести до готовності, потім додати порізаний кріп, накрити кришкою і залишити на кілька хвилин настоюватися.

Страву можна подавати зі свіжими овочами і різними соліннями.

Сирна запіканка для малюків — спробуйте приготувати страву за нашими рецептами.

Рецепт з фото і покроковими рекомендаціями традиційного супу місо.

Приготуйте теплий салат зі свинини — це дійсно смачно і незвично.

Запечена картопля з шампіньйонами в сметані в духовці

Приготувати вечерю в духовці може дозволити собі кожна жінка. Запечені страви виходять дуже ароматними і зберігають більшість корисних речовин і вітамінів.

Інгредієнти:

  • картопля – 5 штук;
  • шампіньйони – 300 грам;
  • 150 мл сметани;
  • сіль;
  • перець мелений.

Час приготування: 55 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 103 ккал.

Для приготування цієї страви можна брати не тільки печериці, але і білі гриби, лисички, які зроблять його ще смачніше й пахучіше.

  1. Печериці нарізати невеликими кубиками і обсмажують 10 хвилин на сковорідці;
  2. Картопля ретельно миється, чиститься і нарізане тонкими кружками;
  3. У глибоку миску перекласти картопля, печериці, все посолити, додати мелений перець за смаком, сметану і добре перемішати;
  4. Викласти все в змащену маслом форму і поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин;
  5. Кріп порізати і посипати їм страву, запікати ще 10 хвилин.

Від такої вечері не зможе відмовитися жодна людина. Гриби надають страві незвичайний аромат і смак. Під час приготування, можна використовувати різну зелень і спеції, які є в будинку.

Гриби в сметані з картоплею і сиром в горщиках

Картопля, запечена в горщиках – ідеальне блюдо для святкового столу. Воно виходить дуже ароматним і смачним, якщо використовувати не тільки печериці, а доповнити іншими різновидами грибів.

Інгредієнти:

  • печериці – 0,3 кілограма;
  • 300 грам картоплі;
  • сіль;
  • 20 грам сухих білих грибів;
  • олія рослинна;
  • сіль;
  • цибуля – 1 штука;
  • перець;
  • 50 грам сиру.

Час приготування: 70 хвилин.

Калорійність на 100 г: 110 ккал.

  1. Білі гриби добре миються, заливаються водою на 20 хвилин;
  2. Картоплю почистити, нарізати кубиками і обсмажити на сковорідці до золотистого кольору;
  3. Цибулю нарізати кубиками і обсмажити на олії 3 хвилини, додати до нього порізані пластинками печериці, білі гриби, сіль, перець і готувати ще 5 хвилин;
  4. Викласти в горщик шарами гриби, картоплю, сметану, білі і печериці, сметану і присипати тертим сиром, додати трохи води;
  5. Запікати 45 хвилин при температурі 160-180 градусів.

Готовий картопля виходить дуже м'яким, ніжним і апетитним.

Картопля в сметанно-грибному соусі в мультиварці

Мультиварка – справжня помічниця на кухні, яка може виручити в будь-яку хвилину. З її допомогою можна приготувати смачний і ситний вечеря дуже швидко і без зайвих клопотів.

  • цибуля – 1 штука;
  • 1 морква;
  • 0,5 кілограма картоплі;
  • 200 грам шампіньйонів;
  • масло рослинне – 2 столові ложки;
  • 0,5 склянки води;
  • сіль;
  • сметана – 100 мілілітрів;
  • 2 зубчики часнику;
  • 5 горошин чорного перцю;
  • 2 лаврових аркуша.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Калорійність на 100 г: 82 ккал.

  1. Овочі почистити, помити, цибулю і картоплю порізати кубиками, гриби – пластинами, моркву натерти на тертці;
  2. У чашу викласти цибулю, моркву, картоплю, потім печериці, додати рослинне масло, воду і поставити її в мультиварку;
  3. Готувати в режимі «гасіння» 40 хвилин, вимкнути;
  4. Додати сіль, лаврове листя, перець горошком і півсклянки сметани, перемішати і готувати ще 10 хвилин;
  5. Часник і зелень подрібнити, посипати картоплю.

Подавати таку страву найкраще гарячим, разом зі свіжоспеченим і духмяним хлібом. Смачна вечеря по достоїнству оцінять всі члени сім'ї, але потрібно тільки пам'ятати про те, що маленьким дітям гриби протипоказані, вони занадто важкі для їх шлунка.

Картопля з грибами під сметанно-сирною скоринкою

Запечена картопля під сиром – блюдо, яке можна подавати на святковий стіл. Воно виходить надзвичайно смачною, ароматною, ситним і при цьому красивим.

Інгредієнти:

  • картопля великий – 6 штук;
  • масло вершкове;
  • цибуля – 2 штуки;
  • маслюки – 0,5 кілограма;
  • сметана – 200 мілілітрів;
  • сир – 150 грам;
  • сіль;
  • перець.

Час приготування: 65 хвилин.

Калорійність на 100 г: 112 ккал.

  1. Картоплю почистити, помити, порізати кружальцями і викласти на змащену вершковим маслом форму, посолити і поперчити;
  2. Викласти зверху порізаний півкільцями цибулю;
  3. Маслюки порізати невеликими кубиками, обсмажити і відправити в форму;
  4. Залити все сметаною, а зверху посипати тертим сиром, накрити форму фольгою;
  5. Запікати в духовці 35 хвилин при температурі 180 градусів, потім зняти фольгу і готувати ще 10 хвилин.

Блюдо виходить надзвичайно смачною, гриби, сир, овочі разом зі сметаною поєднуються ідеально, тому вона сподобається всім, особливо чоловікам.

Кулінарні підказки

З простих продуктів, які є в холодильнику у кожної людини, завжди можна приготувати щось смачне і незвичайне. Картопля з грибами – одне з таких страв.

Гриби бувають різні, найкраще купувати їх у магазині, так безпечніше і надійніше. Для смаженої картоплі можна використовувати печериці, маслюки, опеньки, підосичники, підберезовики, сироїжки, білі. Ці різновиди грибів не потребують відварювання і швидко готуються.

Якщо гриби попалися трохи старі, потрібно використовувати тільки капелюшок, а ніжку краще викинути, щоб вона не зіпсувала смак страви. Після чищення вони відразу ж нарізаються і готуються, щоб їх зовнішній вигляд не зіпсувався, а також вони не ввібрали непотрібних ароматів.

Під час приготування печериці швидко змінюють запах і смак, якщо додати до них багато гострих прянощів, тому краще не зловживати спеціями. Мариновані гриби перед смаженням обов'язково мити в холодній воді, так видаляється зайва кислота і сіль.

Для заправки смаженої картоплі найчастіше використовується часник, зелень, цибулю, але в мінімальній кількості можна додати духмяний перець, мускат і гвоздику.

Що ще почитати: