06 июнь 2019 30 442

Як швидко і смачно посмажити печериці з цибулею

Назва печериці прийшло з французької мови, що означає «гриб». Такий продукт дуже багатий білком (20-ма видами), який необхідний для побудови клітин організму людини.

Тому страви, виготовлені на основі цих грибів, не тільки апетитні, але і дуже корисні і поживні. На основі таких грибів можна створювати безліч смачних салатів. У смаженому вигляді вони дивно приємні на смак, особливо з цибулькою. А на приготування йде мінімум часу.

Якщо вже слинки потекли, то пора братися за справу і зовсім скоро у вас в тарілці будуть красуватися смачні печериці смажені з цибулею.

Простий рецепт приготування
Інгредієнти Кількість
печериці - 650 г
соняшникова олія - 125 мл
кріп, петрушка - половина пучка
цибуля ріпчаста - 2 штуки
сіль - за смаком
перець мелений чорний - на смак
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 130 Ккал
Простота приготування страви полягає у відсутності необхідності попередньо проварювати гриби. Їх необхідно перебрати і підготувати для приготування страви.

Етапи виготовлення смажених печериць з цибулею:

  1. Вибирають виключно найсвіжіші і не пошкоджені гриби, крім зіпсовані (сушені так само не підійдуть), їх спочатку перебирають, потім промивають у холодній воді, щоб не залишалося жодної порошинки;
  2. Печериці викладають на сухе полотно для повного просихання;
  3. Розрізають гриби на тонкі скибочки;
  4. Очищають ріпчасту цибулю, миють, ріжуть або тоненькими кільцями, або дрібними кубиками;
  5. Сковорідку ставлять на вогонь, грунтовно нагрівають до високої температури, наливають олію;
  6. Висипають в неї цибулю, солять, перчать, обсмажують при помішуванні протягом декількох хвилин;
  7. Потім додають порізані печериці і прожарюють до отримання рум'яних скоринок (приблизно близько п'ятнадцяти хвилин);
  8. Після цього його складають з плити і подають на стіл з кропом і петрушкою.

Смажені шампіньйони з цибулею та сметаною

Завдяки сметані можна домогтися особливо оригінального смаку смажених грибів. Вона пом'якшує їх, додає кислуватий присмак.

Продукти для приготування смажених печериць зі сметаною:

  • сметана – 40 г;
  • соняшникова олія – 130 г;
  • петрушка, кріп – 15 г;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • печериці – 700 г;
  • ріпчаста цибуля – 2-3 штуки;
  • сіль – на смак.

Час створення: 25 хвилин. Калорійність: 150 кілокалорій в 100 г готового продукту.

Приготування смажених грибів зі сметаною і цибулею:

  1. Слід перебрати свіжі гриби, викинути зіпсовані та пошкоджені;
  2. Їх промивають грунтовно і дають просохнути на тканини;
  3. Печериці ріжуть на шматочки;
  4. Цибуля ріпчаста чистять, миють і нарізають кружечками;
  5. Розігрівають сковороду, наливають в неї соняшникова олія, висипають спочатку цибулю, просмажують пару хвилин, потім подрібнені гриби, солять, посипають перцем;
  6. Смажать печериці і цибулю протягом 22 хвилин;
  7. Коли гриби придбають апетитні скоринки, слід вилити сметану і протушкувати ще протягом 9 хвилин;
  8. Готову страву знімають з вогню, викладають на блюдо, посипають зеленню і подають на стіл (підійде як для святкових подій, так і для сніданку або вечері).

Як посмажити гриби з цибулею і курячою грудкою

Якщо до грибів додати куряче м'ясо, можна отримати особливо ситну і смачну їжу. Поєднання таких продуктів дозволить приготувати оригінальне страву, яке зможе прикрасити будь-яке застілля. Якщо використовувати вершковий соус, їжа виявиться особливо вишуканою і оригінальною.

Інгредієнти для виготовлення грибів з куркою і цибулею:

  • вершки нормальної жирності – 300 мл;
  • часник свіжий – 5 зубчиків;
  • печериці – 300 г;
  • грудка куряча (без кісток і шкірки) – 400 г;
  • соняшникова олія – 40 мл;
  • соус із сої – 50 мл
  • сіль – за смаком.

Час приготування: 20 хвилин. Калорійність: 250 кілокалорій в 100 г готового продукту.

Процес створення страви з курячої грудинки, цибулі та печериць:

  1. Курку промивають, просушують, розрізають на невеликі шматочки;
  2. М'ясо прожарюють в киплячому маслі, поки вона не придбає красивий золотистий відтінок;
  3. Печериці промивають і ріжуть на скибки;
  4. Часник очищають, теж миють, нарізають на тонкі пластинки;
  5. Спочатку в сковороду з грибами висипають часник, дають просмажиться, потім додають власне печериці, посилюють вогонь і готують 6 хвилин, при постійному помішуванні (страву потрібно посолити);
  6. Коли процес смаження буде підходити до завершення, наливають соус (соєвий) і вершки;
  7. Після того, як соус прийме густу консистенцію, вогонь потрібно прибрати;
  8. Готову страву подають до столу разом з кашами, рисом, овочами.

Гомілка індички в духовці — дієтичне блюдо, яке має бути в арсеналі кожної господині.

М'ясні зрази з яйцем — це неймовірно смачно і ефектно — здивуйте своїх гостей! Рецепт тут.

А ви знаєте, як правильно приготувати плов з баранини? Наш покроковий рецепт вам точно знадобиться.

Гриби печериці, смажені з цибулею та морквою

Морква, смажена в олії, дуже корисна для здоров'я, так як при цьому вона дозволяє особливо повноцінно засвоюватися вмісту в ній вітамінів, особливо А, який відповідає за зір і молодість шкіри. Гриби, смажені з морквою – досить корисне і дуже смачне блюдо, яке можна подавати з різними гарнірами.

Інгредієнти для приготування печериць з морквою та цибулею:

  • гриби свіжі – 650 г;
  • цибуля ріпчаста – 1,5 штуки;
  • зелень кропу і петрушки – 1 пучок;
  • морква – 200 г;
  • соняшникова олія – 140 мл;
  • сіль – за смаком;
  • перець – 5 р.

Час приготування: до 25 хвилин. Калорійність: 120 кілокалорій.

Спосіб приготування смажених грибів з цибулею і морквою:

  1. Гриби чистять, промивають і ріжуть на маленькі шматочки;
  2. Цибулю обчищають, нарізають на кільця;
  3. Моркву теж чистять, промивають, нарізають на тонкі кружечки;
  4. У кипляче масло занурюють моркву і цибулю, смажать приблизно 7 хвилин;
  5. Висипають в сковороду печериці, все перемішують, солять, перчать, просмажують;
  6. Готову страву прикрашають петрушкою і кропом.

Поради господиням

Гриби виходять смачними і живильними, якщо їх правильно приготувати, витримавши необхідний час і додаючи найбільш відповідні інгредієнти. Спеціалісти дають такі поради:

  1. Печериці перед застосуванням потрібно промити і просушити;
  2. Щоб страва з цибулі і грибів вийшло вдалим, спочатку просмажують нарізану цибулю, потім додають гриби;
  3. Соєвий, вершковий і сметанний соус допоможуть страви придбати особливий пікантний смак;
  4. Не рекомендується занадто довго смажити гриби, так як вони при цьому можуть увібрати багато жиру;
  5. Якщо рецепт передбачає наявність курки, спочатку смажать саме м'ясо, потім додають цибулю і вже потім гриби;
  6. Висипати гриби в сковороду з цибулею, яке смажиться на олії, можна тільки після його розм'якшення. Для збільшення ступеня поджара рекомендується додавати невелику кількість борошна.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: