Як швидко і смачно посмажити печериці з цибулею
Назва печериці прийшло з французької мови, що означає «гриб». Такий продукт дуже багатий білком (20-ма видами), який необхідний для побудови клітин організму людини.
Тому страви, виготовлені на основі цих грибів, не тільки апетитні, але і дуже корисні і поживні. На основі таких грибів можна створювати безліч смачних салатів. У смаженому вигляді вони дивно приємні на смак, особливо з цибулькою. А на приготування йде мінімум часу.
Якщо вже слинки потекли, то пора братися за справу і зовсім скоро у вас в тарілці будуть красуватися смачні печериці смажені з цибулею.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
печериці - | 650 г |
соняшникова олія - | 125 мл |
кріп, петрушка - | половина пучка |
цибуля ріпчаста - | 2 штуки |
сіль - | за смаком |
перець мелений чорний - | на смак |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 130 Ккал |
Етапи виготовлення смажених печериць з цибулею:
- Вибирають виключно найсвіжіші і не пошкоджені гриби, крім зіпсовані (сушені так само не підійдуть), їх спочатку перебирають, потім промивають у холодній воді, щоб не залишалося жодної порошинки;
- Печериці викладають на сухе полотно для повного просихання;
- Розрізають гриби на тонкі скибочки;
- Очищають ріпчасту цибулю, миють, ріжуть або тоненькими кільцями, або дрібними кубиками;
- Сковорідку ставлять на вогонь, грунтовно нагрівають до високої температури, наливають олію;
- Висипають в неї цибулю, солять, перчать, обсмажують при помішуванні протягом декількох хвилин;
- Потім додають порізані печериці і прожарюють до отримання рум'яних скоринок (приблизно близько п'ятнадцяти хвилин);
- Після цього його складають з плити і подають на стіл з кропом і петрушкою.
Смажені шампіньйони з цибулею та сметаною
Завдяки сметані можна домогтися особливо оригінального смаку смажених грибів. Вона пом'якшує їх, додає кислуватий присмак.
Продукти для приготування смажених печериць зі сметаною:
- сметана – 40 г;
- соняшникова олія – 130 г;
- петрушка, кріп – 15 г;
- перець чорний мелений – за смаком;
- печериці – 700 г;
- ріпчаста цибуля – 2-3 штуки;
- сіль – на смак.
Час створення: 25 хвилин. Калорійність: 150 кілокалорій в 100 г готового продукту.
Приготування смажених грибів зі сметаною і цибулею:
- Слід перебрати свіжі гриби, викинути зіпсовані та пошкоджені;
- Їх промивають грунтовно і дають просохнути на тканини;
- Печериці ріжуть на шматочки;
- Цибуля ріпчаста чистять, миють і нарізають кружечками;
- Розігрівають сковороду, наливають в неї соняшникова олія, висипають спочатку цибулю, просмажують пару хвилин, потім подрібнені гриби, солять, посипають перцем;
- Смажать печериці і цибулю протягом 22 хвилин;
- Коли гриби придбають апетитні скоринки, слід вилити сметану і протушкувати ще протягом 9 хвилин;
- Готову страву знімають з вогню, викладають на блюдо, посипають зеленню і подають на стіл (підійде як для святкових подій, так і для сніданку або вечері).
Як посмажити гриби з цибулею і курячою грудкою
Інгредієнти для виготовлення грибів з куркою і цибулею:
- вершки нормальної жирності – 300 мл;
- часник свіжий – 5 зубчиків;
- печериці – 300 г;
- грудка куряча (без кісток і шкірки) – 400 г;
- соняшникова олія – 40 мл;
- соус із сої – 50 мл
- сіль – за смаком.
Час приготування: 20 хвилин. Калорійність: 250 кілокалорій в 100 г готового продукту.
Процес створення страви з курячої грудинки, цибулі та печериць:
- Курку промивають, просушують, розрізають на невеликі шматочки;
- М'ясо прожарюють в киплячому маслі, поки вона не придбає красивий золотистий відтінок;
- Печериці промивають і ріжуть на скибки;
- Часник очищають, теж миють, нарізають на тонкі пластинки;
- Спочатку в сковороду з грибами висипають часник, дають просмажиться, потім додають власне печериці, посилюють вогонь і готують 6 хвилин, при постійному помішуванні (страву потрібно посолити);
- Коли процес смаження буде підходити до завершення, наливають соус (соєвий) і вершки;
- Після того, як соус прийме густу консистенцію, вогонь потрібно прибрати;
- Готову страву подають до столу разом з кашами, рисом, овочами.
Гомілка індички в духовці — дієтичне блюдо, яке має бути в арсеналі кожної господині.
М'ясні зрази з яйцем — це неймовірно смачно і ефектно — здивуйте своїх гостей! Рецепт тут.
А ви знаєте, як правильно приготувати плов з баранини? Наш покроковий рецепт вам точно знадобиться.
Гриби печериці, смажені з цибулею та морквою
Морква, смажена в олії, дуже корисна для здоров'я, так як при цьому вона дозволяє особливо повноцінно засвоюватися вмісту в ній вітамінів, особливо А, який відповідає за зір і молодість шкіри. Гриби, смажені з морквою – досить корисне і дуже смачне блюдо, яке можна подавати з різними гарнірами.
Інгредієнти для приготування печериць з морквою та цибулею:
- гриби свіжі – 650 г;
- цибуля ріпчаста – 1,5 штуки;
- зелень кропу і петрушки – 1 пучок;
- морква – 200 г;
- соняшникова олія – 140 мл;
- сіль – за смаком;
- перець – 5 р.
Час приготування: до 25 хвилин. Калорійність: 120 кілокалорій.
Спосіб приготування смажених грибів з цибулею і морквою:
- Гриби чистять, промивають і ріжуть на маленькі шматочки;
- Цибулю обчищають, нарізають на кільця;
- Моркву теж чистять, промивають, нарізають на тонкі кружечки;
- У кипляче масло занурюють моркву і цибулю, смажать приблизно 7 хвилин;
- Висипають в сковороду печериці, все перемішують, солять, перчать, просмажують;
- Готову страву прикрашають петрушкою і кропом.
Поради господиням
Гриби виходять смачними і живильними, якщо їх правильно приготувати, витримавши необхідний час і додаючи найбільш відповідні інгредієнти. Спеціалісти дають такі поради:
- Печериці перед застосуванням потрібно промити і просушити;
- Щоб страва з цибулі і грибів вийшло вдалим, спочатку просмажують нарізану цибулю, потім додають гриби;
- Соєвий, вершковий і сметанний соус допоможуть страви придбати особливий пікантний смак;
- Не рекомендується занадто довго смажити гриби, так як вони при цьому можуть увібрати багато жиру;
- Якщо рецепт передбачає наявність курки, спочатку смажать саме м'ясо, потім додають цибулю і вже потім гриби;
- Висипати гриби в сковороду з цибулею, яке смажиться на олії, можна тільки після його розм'якшення. Для збільшення ступеня поджара рекомендується додавати невелику кількість борошна.
Приємного апетиту!