Як смачно приготувати млинці з яблуками
Ажурні, тонкі млинці з яблучною начинкою – ідеальне рішення для сніданку. Приготувати їх смачними і красивими не так легко, як це здається на перший погляд. У кожної господині є свої секрети приготування цього солодкого страви.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
молоко - | 1000 мілілітрів |
оцет - | 3 мл |
яблука - | 5 штук |
борошно - | 0,6 кілограма |
яйця - | 3 штуки |
сіль - | щіпка |
сода - | ½ Чайної ложки |
масло вершкове - | 150 грам масла |
масло пісне - | 2 столові ложки |
кориця - | за смаком |
цедра лимона - | за смаком |
цукор - | 4 столові ложки |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 г: 180 Ккал |
Приготування млинців – непростий процес, потрібно запастися терпінням, щоб всі їх пересмажити.
- Яйця добре збити, додати до них сіль, 70 грам цукру, тепле молоко і соду, гашену оцтом, все добре вимісити до однорідності;
- Додати до яєць борошно, просіяне через сито, добре перемішати, щоб маса стала густою і без маленьких грудок;
- Сковорідку розігріти, змастити маслом і налити трохи тіста, рівномірно розподілити по дну і смажити по 30 секунд з кожної сторони;
- Перевертати найкраще дерев'яною лопаткою;
- Поки млинці смажаться, потрібно приготувати начинку: яблука помити, зрізати у них шкірку і порізати невеликими кубиками, посипати корицею, цедрою лимона, перемішати;
- У сотейник покласти вершкове масло, розтопити його і всипати в нього 60 грам цукру, готувати на повільному вогні до золотистого кольору, постійно помішуючи;
- Додати в сотейник з маслом яблука і тушкувати 5 хвилин на невеликому вогні;
- На кожен млинець покласти начинку з яблук і загорнути його у вигляді трубочки.
Подавати страву найкраще гарячим, щоб рідні та друзі відчули його ніжний смак, чудовий аромат.
Пісні млинці з яблуками та корицею
Інгредієнти:
- 0,4 літра води;
- 50 мілілітрів води;
- 60 грам цукру;
- 1 склянка борошна;
- 5 грам кориці;
- 1,7 грама соди;
- 0,5 склянки меду;
- 4 яблука;
- сіль.
Час приготування: 65 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 143 ккал.
Таке ніжне блюдо можна їсти кожен день на сніданок, навіть у піст.
- Тепла вода наливається в глибоку миску, в ній розчиняється сіль, цукор, висипається ретельно просеянная борошно і все добре збивається віночком до однорідності, щоб не було грудочок;
- В тісто додається сода і масло, ще раз добре перемішується;
- Сковорідка розігрівається, змивається невеликою кількістю масла і на ній смажать млинці;
- Яблука миють, з них зрізається шкірка, потім вони труться на тертці, перекладають у сотейник, присипаються цукром і тушкують 5 хвилин на маленькому вогні;
- Коли начинка трохи охолоне, в неї додається кориця і все перемішується;
- Всі млинці викладаються шарами в зручну жароміцну форму, змазують медом і начинкою і відправляються в духовку на 1 годину.
При бажанні, млинці з яблуками можна складати не чаркою, а закрутити конвертиками і потім відправити запікатися.
Млинці на кефірі, фаршировані яблуками
Приготувати з простих і доступних продуктів смачний сніданок, досить легко і просто. Яблучна начинка робить страву ще смачніше й пахучіше.
Інгредієнти:
- кефір – 0,3 літра;
- борошно – 0,3 кілограма;
- сіль;
- 30 грам цукру;
- щіпка соди;
- 3 яйця;
- 1 столова ложка ванільного цукру;
- 40 мілілітрів масла рослинного;
- 1 склянку гарячої води;
- 50 грам масла вершкового;
- 70 грам коричневого цукру;
- 4 невеликих яблука.
Час приготування страви: 30 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 175 ккал.
Таке блюдо можна готувати з простою яблучною начинкою або додавати в неї улюблені сухофрукти – чорнослив, курагу.
- Солодкі яблука миються, з них зрізається шкірка, потім вони ріжуться соломкою;
- Вершкове масло покласти в розігрітий сотейник, розтопити його і викласти до нього яблука, коричневий цукор і злегка все обсмажити, щоб фрукти стали м'якими, але при цьому не втратили свого привабливого зовнішнього вигляду;
- Борошно посіяти в глибоку миску, додати до нього цукор, сіль, соду і влити кефір, збитий з яйцями;
- Збити тісто за допомогою міксера, а коли воно стане однорідним, влити склянку окропу, не припиняючи перемішувати масу і рослинне масло;
- З отриманого тесту приготувати на розігрітій і змащеній олією сковороді млинці і начинити їх яблучною начинкою.
Таке блюдо краще всього подавати разом зі сметаною, карамельним соусом або медом. Воно ідеально підходить для чаювання з рідними та друзями.
Салат з виноградом і куркою — смачна закуска з несподіваним поєднанням інгредієнтів.
Рецепт баклажанів по-грузинськи, читайте як приготувати цю смачну закуску.
Що потрібно для корисного вітамінного смузі, з яких продуктів його приготувати.
Млинці з яблучною начинкою по-французьки
«Креп» або по-іншому млинці з ніжною, яблучною начинкою, користуються величезною популярністю у французів. Таке блюдо подається не тільки на сніданок, але і на полудень, а також в якості десерту. Розглянемо рецепт покроково.
Інгредієнти:
- 80 грам борошна;
- вершкове масло – 60 грам;
- 3 яйця;
- 0,35 літра молока;
- 100 грам цукру;
- 6 яблук;
- 60 мл коньяку.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 183 ккал.
«Креп» — ніжне блюдо, в якому поєднуються ніжність, соковитість, чудовий яблучний аромат.
- Борошно добре просіюється в миску, перемішується з 10 грамами цукру, сіллю;
- Яйця збити з молоком і акуратно ввести цю суміш в тісто, постійно помішуючи і розбиваючи грудочки, коли воно стане однорідною, додати до нього 20 грам розтопленого вершкового масла, ще раз вимісити;
- Спекти млинці на гарячій сковорідці, начинити їх начинкою, скрутити у вигляді рулету;
- Начинка готується швидко: яблука очищаються від шкірки, ріжуться кубиками і смажать з цукром на розтопленому в сковорідці вершковому маслі 10 хвилин, в самому кінці додається коньяк, все перемішується і знімається з вогню.
Млинці з яблуками виходять смачними, поживними, соковитими. До них можна подавати різні напої: чай, кава, молоко, кисіль, какао.
Корисні поради
Під час приготування млинців багато господинь стикаються з різними проблемами. Якщо млинці прилипають до сковороди, необхідно додати в тісто трохи борошна.
Для приготування ажурних млинців, необхідно яйця збивати в густу піну, щоб у тесті було якомога більше повітря.
Для смаження, потрібно використовувати тільки товстостінні сковорідки, які попередньо добре розігріваються.
Правильно приготовані млинці з яблуками порадують своїм ніжним і м'яким смаком, а начинка додасть їм соковитість і вишуканий аромат.