22 июнь 2019 1 566

Як приготувати тісто на млинці на молоці, кефірі, воді: найкращі рецепти

Прості млинці на молоці – це те ласощі, яким кожна бабуся з дитинства балує своїх онуків. Ажурні і тоненькі з медом і згущеним молоком або більш щільні, начинені сиром і сметаною – все це класика жанру.

Існує дуже багато варіантів цієї страви, про деякі з них ви можете дізнатися з цієї статті.

Рецепт млинців на молоці
Інгредієнти Кількість
Борошно - 600 грамів
Яйце куряче - 6 штук
Цукор коричневий - 1 їдальня ложка
Сіль - щіпка
Рослинна олія - 5 столових ложок
Молоко домашнє - 1 літр
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 186 Ккал
Якщо в холодильнику є яйця і молоко, швидкий і ситний сніданок вам забезпечений.

Спочатку готуємо тісто для млинців на молоці. У глибокій емальованій каструлі збиваємо яйця і пів літра нехолодного молока.

Додаємо цукор, сіль і невеликими порціями протрушенную борошно вищого сорту.

Коли вся мука вже всипати, і тісто набуло сметано подібну консистенцію, вливаємо олію. Залишаємо відпочити 30 хвилин.

Ставимо на конфорку млинцеву сковороду, прогріваємо на середньому вогні. Наливаємо тісто ополоником і печемо млинці з обох сторін до бажаного кольору.

Укладаємо стопкою на підготовлене блюдо, за бажанням змащуючи вершковим маслом і присипати цукром.

Тісто на млинці на кефірі

Повітряні і м'які млинці в дірочку робляться на кефірі, вони не такі тоненькі, як на молоці, але при цьому не менш смачні.

Компоненти:

  • Кефір нежирний – 500 мілілітрів;
  • Борошно – 350 грамів;
  • Яйця перепелині – 10 штуки;
  • Сода харчова – 1 чайна ложка;
  • Цукор – 2 столові ложки;
  • Оливкова олія – 3 столові ложки;
  • Сіль – щіпка.

У глибоку пластмасову миску виливаємо кефір кімнатної температури, додаємо в нього соду, перемішуємо і даємо постояти 40 хвилин.

Коли маса почне злегка пінитися, вбиваємо яйця, додаємо цукор, сіль і збиваємо блендером на середній швидкості.

Всипаємо частинами протрушенную борошно і в кінці вливаємо олію. Смажимо на добре прогрітій млинцевої сковороді.

Тісто для млинців на воді з начинкою

Млинчики з начинкою – повноцінне самостійне блюдо. яке може займати гідне місце на урочистому столі.

Компоненти:

  • Борошно – 650 грамів;
  • Яйце куряче – 5 штук;
  • Вода очищена – 750 мілілітрів;
  • Оливкова олія – 6 столових ложок;
  • Копчене куряче м'ясо – 300 грамів;
  • Сир – 200 грамів;
  • Гриби – 300 грам;
  • Сіль – за смаком.

У глибоку пластмасову миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, 300 мл теплої води і збиваємо. Поступово підсипаємо протрушенную борошно, доливаємо воду, що залишилася і половину масла.

На прогрітій сковороді смажимо млинці. Промиваємо, чистимо гриби (печериці або гливи). Нарізаємо на тонкі слайсы і обсмажуємо на олії.

Копчене куряче м'ясо (грудинка, або окіст) нарізаємо середньої соломкою. Натираємо сир.

З'єднуємо всі інгредієнти разом, перемішуємо. На край млинця кладемо начинку і загортаємо його конвертом. Готові вироби перекладаємо в пластмасовий харчової контейнер і відправляємо в холодильник.

Перед їжею розігріваємо з вершковим маслом. Сир плавиться, і виходить неймовірно смачно.

Тісто для тонких млинців на молоці

Тоненькі млинці на молоці прекрасна основа для будь-якого млинцевого торта.

Компоненти:

  • Борошно – 700 грамів;
  • Яйця – 4 штуки;
  • Молоко нежирне – 1.5 літра;
  • Рослинне масло – 5 столових ложок;
  • Цукор тростинний – 1 столова ложка;
  • Сіль – щіпка.

В емальованій каструлі з високими бортами з'єднуємо яйця, прогріте домашнє молоко, цукор і сіль.

Всипаємо в рідку масу суху, чисту борошно і продовжуємо заважати не зупиняючись.

Підливаємо масло. Залишаємо тісто постояти 30 хвилин, потім смажимо ажурні рум'яні млинці з обох сторін.

Млинці на заварне тісто

Заварні млинці відрізняються від звичайних на молоці неймовірною ніжністю і ароматом, вони відмінно підходять для начинки м'ясом, рисом і яйцем, оскільки виходять досить щільними по структурі і не рвуться при заматывании.

Компоненти:

  • Борошно – 600 грамів;
  • Яйця курячі – 3 штуки;
  • Цукор – 2 столові ложки;
  • Сіль – щіпка;
  • Лляне масло – 50 мілілітрів;
  • Молоко домашнє – 500 мілілітрів;
  • Очищена Вода – 1 стакан.

В скляну глибоку миску розбиваємо яйця, збиваємо виделкою, додаємо цукор, сіль і вливаємо половину теплого молока.

Продовжуємо заважати. Всипаємо просіяне борошно, доливаємо молоко і масло. Тісто як густа домашня сметана.

Вливаємо крутий окріп і швидко перемішуємо масу, щоб вона заварилася. Смажимо млинці на млинцевої сковороду на помірному вогні.

А ви знаєте як приготувати млинці на кислому молоці?

Як правильно завести тісто на млинці, читайте і готуйте.

Як зробити млинці без яєць і молока, читайте рецепти, покрокові рекомендації та поради господинь.

Тісто в пляшці на млинці

Якщо у вас є обмежений час і немає бажання і сил перемивати гору посуду, на допомогу вам прийде рецепт тіста на млинці в пляшці.

Компоненти:

  • Борошно – 450 грамів;
  • Яйце куряче – 2 штуки;
  • Цукор – 1 столова ложка;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Молоко – 500 мл;
  • Рослинне масло – 3 столові ложки;
  • Вода очищена – 200 мілілітрів.

Беремо пластикову пляшку з широким горлом, добре вимиваємо і залишаємо на ніч просохнути, щоб вивітрилися сторонні запахи.

Вставляємо в пляшку лійку і всипаємо по черзі всі інгредієнти, після чого закручуємо кришку і збовтуємо.

Можуть виникнути труднощі з засипанням борошна. Щоб спростити процедуру, можна застосувати стандартний білий аркуш і зробити з нього воронку, по папері сипучі компоненти без праці увійдуть в пляшку.

Млинцевий коктейль готовий, можна починати смажити.

Тісто на млинці на сироватці

Якщо ви любите пишні млинці з кислинкою, то рецепт тіста на сироватці прекрасно підійде.

Компоненти:

  • Борошно – 350 грамів;
  • Яйце перепелине – 8 штук;
  • Цукор – 1 столова ложка;
  • Сіль йодована – щіпка;
  • Сироватка – 750 мілілітрів;
  • Рослинна олія – 2 столові ложки;
  • Сода – 0,5 чайної ложки.

З'єднуємо яйця і сироватку у високій каструлі. Додаємо потроху просіяне борошно, сіль і цукор.

Вливаємо нехолодну сироватку, додаємо соду і все добре промешиваем. Даємо відпочити 10 хвилин. Як на тесті з'являться бульбашки, підливаємо масло.

Корисні поради

  1. Один з показників якості млинцевого тесту – відсутність грудочок. Важливу роль у цьому відіграє порядок змішування компонентів. Щоб маса була однорідною, починайте з яєць, а закінчуйте рослинним маслом;
  2. Для того щоб млинці мали красивий золотистий колір, не забудьте додати цукор;
  3. Млинці необхідно смажити на чавунній важкій сковороді з товстим дном або спеціальної млинцевої, тоді вони будуть добре і швидко відставати і перевертатися;
  4. Не потрібно наливати олію на пательню, досить того, що воно є вже в тесті. Замість нього можна підлити розтоплене вершкове масло – так смак млинців буде більш ніжний;
  5. Смажити млинці потрібно на добре прогрітій сковороді, так вони не будуть приставати і цей процес пройде досить швидко;
  6. Обов'язково використовуйте прихватку, так як ручка сильно нагрівається і можна отримати опік.

Млинці можна згортати конвертом, рулетом або просто залишити складеними стопкою на блюді. Подавати зі згущеним молоком, сметаною, медом, джемом або просто вмочати в цукор і є.

Якщо тісто в пляшці ще залишилося, а бажання смажити вже немає, або ви бачите, що млинчиків достатньо, просто закрутіть ємність кришкою і відправте в холодильник. Цю масу можна використовувати ще пару днів.

Що ще почитати: