Як приготувати тісто на млинці на молоці, кефірі, воді: найкращі рецепти
Прості млинці на молоці – це те ласощі, яким кожна бабуся з дитинства балує своїх онуків. Ажурні і тоненькі з медом і згущеним молоком або більш щільні, начинені сиром і сметаною – все це класика жанру.
Існує дуже багато варіантів цієї страви, про деякі з них ви можете дізнатися з цієї статті.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошно - | 600 грамів |
Яйце куряче - | 6 штук |
Цукор коричневий - | 1 їдальня ложка |
Сіль - | щіпка |
Рослинна олія - | 5 столових ложок |
Молоко домашнє - | 1 літр |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 186 Ккал |
Спочатку готуємо тісто для млинців на молоці. У глибокій емальованій каструлі збиваємо яйця і пів літра нехолодного молока.
Додаємо цукор, сіль і невеликими порціями протрушенную борошно вищого сорту.
Коли вся мука вже всипати, і тісто набуло сметано подібну консистенцію, вливаємо олію. Залишаємо відпочити 30 хвилин.
Ставимо на конфорку млинцеву сковороду, прогріваємо на середньому вогні. Наливаємо тісто ополоником і печемо млинці з обох сторін до бажаного кольору.
Укладаємо стопкою на підготовлене блюдо, за бажанням змащуючи вершковим маслом і присипати цукром.
Тісто на млинці на кефірі
Повітряні і м'які млинці в дірочку робляться на кефірі, вони не такі тоненькі, як на молоці, але при цьому не менш смачні.
Компоненти:
- Кефір нежирний – 500 мілілітрів;
- Борошно – 350 грамів;
- Яйця перепелині – 10 штуки;
- Сода харчова – 1 чайна ложка;
- Цукор – 2 столові ложки;
- Оливкова олія – 3 столові ложки;
- Сіль – щіпка.
У глибоку пластмасову миску виливаємо кефір кімнатної температури, додаємо в нього соду, перемішуємо і даємо постояти 40 хвилин.
Коли маса почне злегка пінитися, вбиваємо яйця, додаємо цукор, сіль і збиваємо блендером на середній швидкості.
Всипаємо частинами протрушенную борошно і в кінці вливаємо олію. Смажимо на добре прогрітій млинцевої сковороді.
Тісто для млинців на воді з начинкою
Млинчики з начинкою – повноцінне самостійне блюдо. яке може займати гідне місце на урочистому столі.
Компоненти:
- Борошно – 650 грамів;
- Яйце куряче – 5 штук;
- Вода очищена – 750 мілілітрів;
- Оливкова олія – 6 столових ложок;
- Копчене куряче м'ясо – 300 грамів;
- Сир – 200 грамів;
- Гриби – 300 грам;
- Сіль – за смаком.
У глибоку пластмасову миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, 300 мл теплої води і збиваємо. Поступово підсипаємо протрушенную борошно, доливаємо воду, що залишилася і половину масла.
На прогрітій сковороді смажимо млинці. Промиваємо, чистимо гриби (печериці або гливи). Нарізаємо на тонкі слайсы і обсмажуємо на олії.
Копчене куряче м'ясо (грудинка, або окіст) нарізаємо середньої соломкою. Натираємо сир.
З'єднуємо всі інгредієнти разом, перемішуємо. На край млинця кладемо начинку і загортаємо його конвертом. Готові вироби перекладаємо в пластмасовий харчової контейнер і відправляємо в холодильник.
Перед їжею розігріваємо з вершковим маслом. Сир плавиться, і виходить неймовірно смачно.
Тісто для тонких млинців на молоці
Компоненти:
- Борошно – 700 грамів;
- Яйця – 4 штуки;
- Молоко нежирне – 1.5 літра;
- Рослинне масло – 5 столових ложок;
- Цукор тростинний – 1 столова ложка;
- Сіль – щіпка.
В емальованій каструлі з високими бортами з'єднуємо яйця, прогріте домашнє молоко, цукор і сіль.
Всипаємо в рідку масу суху, чисту борошно і продовжуємо заважати не зупиняючись.
Підливаємо масло. Залишаємо тісто постояти 30 хвилин, потім смажимо ажурні рум'яні млинці з обох сторін.
Млинці на заварне тісто
Заварні млинці відрізняються від звичайних на молоці неймовірною ніжністю і ароматом, вони відмінно підходять для начинки м'ясом, рисом і яйцем, оскільки виходять досить щільними по структурі і не рвуться при заматывании.
Компоненти:
- Борошно – 600 грамів;
- Яйця курячі – 3 штуки;
- Цукор – 2 столові ложки;
- Сіль – щіпка;
- Лляне масло – 50 мілілітрів;
- Молоко домашнє – 500 мілілітрів;
- Очищена Вода – 1 стакан.
В скляну глибоку миску розбиваємо яйця, збиваємо виделкою, додаємо цукор, сіль і вливаємо половину теплого молока.
Продовжуємо заважати. Всипаємо просіяне борошно, доливаємо молоко і масло. Тісто як густа домашня сметана.
Вливаємо крутий окріп і швидко перемішуємо масу, щоб вона заварилася. Смажимо млинці на млинцевої сковороду на помірному вогні.
А ви знаєте як приготувати млинці на кислому молоці?
Як правильно завести тісто на млинці, читайте і готуйте.
Як зробити млинці без яєць і молока, читайте рецепти, покрокові рекомендації та поради господинь.
Тісто в пляшці на млинці
Якщо у вас є обмежений час і немає бажання і сил перемивати гору посуду, на допомогу вам прийде рецепт тіста на млинці в пляшці.
Компоненти:
- Борошно – 450 грамів;
- Яйце куряче – 2 штуки;
- Цукор – 1 столова ложка;
- Сіль – 1 щіпка;
- Молоко – 500 мл;
- Рослинне масло – 3 столові ложки;
- Вода очищена – 200 мілілітрів.
Беремо пластикову пляшку з широким горлом, добре вимиваємо і залишаємо на ніч просохнути, щоб вивітрилися сторонні запахи.
Вставляємо в пляшку лійку і всипаємо по черзі всі інгредієнти, після чого закручуємо кришку і збовтуємо.
Можуть виникнути труднощі з засипанням борошна. Щоб спростити процедуру, можна застосувати стандартний білий аркуш і зробити з нього воронку, по папері сипучі компоненти без праці увійдуть в пляшку.
Млинцевий коктейль готовий, можна починати смажити.
Тісто на млинці на сироватці
Якщо ви любите пишні млинці з кислинкою, то рецепт тіста на сироватці прекрасно підійде.
Компоненти:
- Борошно – 350 грамів;
- Яйце перепелине – 8 штук;
- Цукор – 1 столова ложка;
- Сіль йодована – щіпка;
- Сироватка – 750 мілілітрів;
- Рослинна олія – 2 столові ложки;
- Сода – 0,5 чайної ложки.
З'єднуємо яйця і сироватку у високій каструлі. Додаємо потроху просіяне борошно, сіль і цукор.
Вливаємо нехолодну сироватку, додаємо соду і все добре промешиваем. Даємо відпочити 10 хвилин. Як на тесті з'являться бульбашки, підливаємо масло.
Корисні поради
- Один з показників якості млинцевого тесту – відсутність грудочок. Важливу роль у цьому відіграє порядок змішування компонентів. Щоб маса була однорідною, починайте з яєць, а закінчуйте рослинним маслом;
- Для того щоб млинці мали красивий золотистий колір, не забудьте додати цукор;
- Млинці необхідно смажити на чавунній важкій сковороді з товстим дном або спеціальної млинцевої, тоді вони будуть добре і швидко відставати і перевертатися;
- Не потрібно наливати олію на пательню, досить того, що воно є вже в тесті. Замість нього можна підлити розтоплене вершкове масло – так смак млинців буде більш ніжний;
- Смажити млинці потрібно на добре прогрітій сковороді, так вони не будуть приставати і цей процес пройде досить швидко;
- Обов'язково використовуйте прихватку, так як ручка сильно нагрівається і можна отримати опік.
Млинці можна згортати конвертом, рулетом або просто залишити складеними стопкою на блюді. Подавати зі згущеним молоком, сметаною, медом, джемом або просто вмочати в цукор і є.
Якщо тісто в пляшці ще залишилося, а бажання смажити вже немає, або ви бачите, що млинчиків достатньо, просто закрутіть ємність кришкою і відправте в холодильник. Цю масу можна використовувати ще пару днів.