Як смачно приготувати шашлик з кролика
При виникненні бажання отримати неординарний шашлик, м'ясо кролика стане найбільш вдалим варіантом. М'ясо цього невеликого звірка відрізняється поживністю і відмінним смаком. Тому варто спробувати приготувати такий шашлик – результат приємно порадує і неодмінно здивує.
Існує безліч варіантів маринадів, але найпоширенішими і смачними вважаються склади на основі винного оцту, сметани або кефіру. Також часто використовується просте маринування м'яса з додаванням води, оцту столового і улюблених приправ.
Як правильно замаринувати м'ясо: секрети та поради
У приготуванні кролика існують деякі секрети і тонкощі, на які варто звернути увагу:
- Для різних частин маленького кролика необхідно різне приготування. Для шашлику бажано використовувати тільки задню частину;
- Тепер про обробленні звірка. В першу чергу необхідно ретельно промити під холодною водою тушку. Потім розділити на дві частини: передню і задню. Для позначки варто використовувати останній поперековий хребець. Обидві частини необхідно нарізати на шматки невеликого розміру, задні лапки розділити на дві частини, а передні залишити в первісному вигляді;
- Обов'язково перед безпосереднім приготуванням м'ясо необхідно замочити. Для цього використовується звичайна вода або сироватка. При наявності неприємного запаху, можна додати у воду трохи винного оцту, який усуне цю неприємність. Для вимочування також можна використовувати молоко. У середньому, час замочування має становити від 6 до 10 годин;
- В процесі маринування обов'язково застосування спецій. Додавання їх можливо під час маринування, або при безпосередній готуванні. Найбільш використовувані і відповідні спеції для кролятини: кріп, базилік, лавровий лист, чорний перець (мелений або горошком), часник, кориця, розмарин, лимон.
Рецепти приготування маринадів
Для приготування шашлику з кролика існує чимала кількість варантів маринаду. Але для отримання соковитого і хорошого м'яса можна говорити лише про декілька найбільш вдалих видах. Отже:
- Винний маринад вимагає наступного переліку складових:
- біле сухе вино обсягом у 600 мл;
- чверть чайної ложки меленого червоного перцю;
- чайна ложка гірчиці;
- чайна ложка солі.
У процесі приготування м'ясо змащується гірчицею, присипається сіллю і гірчицею, все ретельно перемішується. Додати вино, перемішати. Мінімальний час приготування – 1 годину.
- Маринад зі сметаною:
- сметана середньої жирності обсягом 200 мл;
- три часникових зубки;
- сіль на розсуд кухаря;
- приправи: коріандр, перець мелений чорний і червоний, кмин;
- три цибулини великого розміру;
- один великий помідор.
Всі складові змішуються в загальній ємності. Часник дуже дрібно подрібнюється, цибулю і помідор нарізати у формі кілець. Час маринування складе від двох до трьох годин.
- Маринад з кефіром зажадає наступних інгредієнтів:
- кефір об'ємом в 500 мл;
- масло оливи – одна столова ложка;
- два зубки часнику;
- сіль і спеції на розсуд кухаря;
- три цибулини великих розмірів.
У кефір додати масло оливи, подрібнити часник, цибулю нарізати у формі кілець. М'ясо маринувати протягом трьох годин.
Як приготувати смачну шарлотку без яєць — кілька секретів досвідчених кулінарів.
Як приготувати пряні, гостренькі помідори по корейськи читайте в нашій статті.
Приготуйте кавказьку хашламу з яловичини — візьміть на замітку рецепти з нашої кулінарної книги.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вода очищена - | 300-400 мл |
лавровий лист - | 3-4 шт. |
цибулини - | 2 шт. |
кролик - | одна тушка |
спеції для шашлику - | за смаком |
сіль - | 3 стіл. ложки |
оцет столовий - | 5 стіл. ложок |
Час приготування: 300 хвилин | Калорійність на 100 грам: 150 Ккал |
У процесі приготування найбільш важливим вважається процес вимочування, оскільки дане м'ясо володіє специфічним смаком і запахом.
Процес підготовки майбутнього шашлику:
- Ретельно вимити кролятину під холодною водою, належним чином розділити на шматочки;
- Для маринування краще всього використовувати посуд із скла або покриту емаллю;
- Цибулю нарізати великими кільцями, додати до м'яса і рясно поперчити. Добре перемішати;
- Додати приправу, сіль і лавровий лист розділити на дрібні шматочки;
- Підготовлений оцет змішати з двома склянками води. Залити цією сумішшю м'ясо. Оцет можна замінити соком лимона;
- Дуже добре перемішати всю суміш і залишити для маринування на час від двох до чотирьох годин;
- Підготовлене м'ясо викласти на решітку і помістити на підготовлений мангал з розжареним вугіллям. Приблизний час приготування складе півгодини.
- Шашлик готовий!
При необхідності кролятину можна посмажити і на шампурах.
Насправді в приготуванні шашлику з кролика немає нічого складного. Головне, дотримуватися всіх правил і все обов'язково вийде.
Шашлик з кролятини – це не тільки смачне і оригінальне блюдо, але ще й корисне, дієтичне, що містить у своєму складі безліч корисних речовин і мікроелементів. Тому обов'язково варто спробувати цей неординарний шашлик.