02 май 2019 3 416

Як смачно приготувати шашлик з кролика

При виникненні бажання отримати неординарний шашлик, м'ясо кролика стане найбільш вдалим варіантом. М'ясо цього невеликого звірка відрізняється поживністю і відмінним смаком. Тому варто спробувати приготувати такий шашлик – результат приємно порадує і неодмінно здивує.

Існує безліч варіантів маринадів, але найпоширенішими і смачними вважаються склади на основі винного оцту, сметани або кефіру. Також часто використовується просте маринування м'яса з додаванням води, оцту столового і улюблених приправ.

Як правильно замаринувати м'ясо: секрети та поради

Дуже рідко люди сприймають кролятину, як варіант для приготування шашлику. Більш часто дане м'ясо використовується в якості дієтичного продукту. При приготуванні такого шашлику необхідно знати деякі тонкощі, які не можна упускати.

У приготуванні кролика існують деякі секрети і тонкощі, на які варто звернути увагу:

  1. Для різних частин маленького кролика необхідно різне приготування. Для шашлику бажано використовувати тільки задню частину;
  2. Тепер про обробленні звірка. В першу чергу необхідно ретельно промити під холодною водою тушку. Потім розділити на дві частини: передню і задню. Для позначки варто використовувати останній поперековий хребець. Обидві частини необхідно нарізати на шматки невеликого розміру, задні лапки розділити на дві частини, а передні залишити в первісному вигляді;
  3. Обов'язково перед безпосереднім приготуванням м'ясо необхідно замочити. Для цього використовується звичайна вода або сироватка. При наявності неприємного запаху, можна додати у воду трохи винного оцту, який усуне цю неприємність. Для вимочування також можна використовувати молоко. У середньому, час замочування має становити від 6 до 10 годин;
  4. В процесі маринування обов'язково застосування спецій. Додавання їх можливо під час маринування, або при безпосередній готуванні. Найбільш використовувані і відповідні спеції для кролятини: кріп, базилік, лавровий лист, чорний перець (мелений або горошком), часник, кориця, розмарин, лимон.

Рецепти приготування маринадів

Для приготування шашлику з кролика існує чимала кількість варантів маринаду. Але для отримання соковитого і хорошого м'яса можна говорити лише про декілька найбільш вдалих видах. Отже:

  1. Винний маринад вимагає наступного переліку складових:

  • біле сухе вино обсягом у 600 мл;
  • чверть чайної ложки меленого червоного перцю;
  • чайна ложка гірчиці;
  • чайна ложка солі.

У процесі приготування м'ясо змащується гірчицею, присипається сіллю і гірчицею, все ретельно перемішується. Додати вино, перемішати. Мінімальний час приготування – 1 годину.

  1. Маринад зі сметаною:
  • сметана середньої жирності обсягом 200 мл;
  • три часникових зубки;
  • сіль на розсуд кухаря;
  • приправи: коріандр, перець мелений чорний і червоний, кмин;
  • три цибулини великого розміру;
  • один великий помідор.

Всі складові змішуються в загальній ємності. Часник дуже дрібно подрібнюється, цибулю і помідор нарізати у формі кілець. Час маринування складе від двох до трьох годин.

  1. Маринад з кефіром зажадає наступних інгредієнтів:
  • кефір об'ємом в 500 мл;
  • масло оливи – одна столова ложка;
  • два зубки часнику;
  • сіль і спеції на розсуд кухаря;
  • три цибулини великих розмірів.

У кефір додати масло оливи, подрібнити часник, цибулю нарізати у формі кілець. М'ясо маринувати протягом трьох годин.

Як приготувати смачну шарлотку без яєць — кілька секретів досвідчених кулінарів.

Як приготувати пряні, гостренькі помідори по корейськи читайте в нашій статті.

Приготуйте кавказьку хашламу з яловичини — візьміть на замітку рецепти з нашої кулінарної книги.

Як приготувати шашлик з кролика
Інгредієнти Кількість
вода очищена - 300-400 мл
лавровий лист - 3-4 шт.
цибулини - 2 шт.
кролик - одна тушка
спеції для шашлику - за смаком
сіль - 3 стіл. ложки
оцет столовий - 5 стіл. ложок
Час приготування: 300 хвилин Калорійність на 100 грам: 150 Ккал

У процесі приготування найбільш важливим вважається процес вимочування, оскільки дане м'ясо володіє специфічним смаком і запахом.

Процес підготовки майбутнього шашлику:

  1. Ретельно вимити кролятину під холодною водою, належним чином розділити на шматочки;
  2. Для маринування краще всього використовувати посуд із скла або покриту емаллю;
  3. Цибулю нарізати великими кільцями, додати до м'яса і рясно поперчити. Добре перемішати;
  4. Додати приправу, сіль і лавровий лист розділити на дрібні шматочки;
  5. Підготовлений оцет змішати з двома склянками води. Залити цією сумішшю м'ясо. Оцет можна замінити соком лимона;
  6. Дуже добре перемішати всю суміш і залишити для маринування на час від двох до чотирьох годин;
  7. Підготовлене м'ясо викласти на решітку і помістити на підготовлений мангал з розжареним вугіллям. Приблизний час приготування складе півгодини.
  8. Шашлик готовий!

При необхідності кролятину можна посмажити і на шампурах.

Насправді в приготуванні шашлику з кролика немає нічого складного. Головне, дотримуватися всіх правил і все обов'язково вийде.

Шашлик з кролятини – це не тільки смачне і оригінальне блюдо, але ще й корисне, дієтичне, що містить у своєму складі безліч корисних речовин і мікроелементів. Тому обов'язково варто спробувати цей неординарний шашлик.

Що ще почитати: