24 май 2019 5 730

Як приготувати ніжне м'ясо кролика в пиві

Прийнято вважати, що кролятину готувати дуже складно, оскільки непросто домогтися соковитості, приємного смаку та аромату. Іноді це дійсно так. Це говорить про неправильному виборі технології приготування та неправильно підібраних інгредієнтів не тільки для самого блюда, але і для маринаду.

Пиво дозволяє отримати м'яке і соковите м'ясо, для приготування якого використовується найпростіша технологія. А якщо задіяти ще й відому кухонну помічницю – мультиварку, то завдання ще більше спрощується.

М'ясо кролика по своїй структурі декілька сухувато, його не всім вдається приготувати. Але якщо підібрати правильний рецепт і виконати все у відповідності з усіма рекомендаціями, то страва вийде приголомшливе, що підходить для справжніх гурманів.

Кролик, тушкований в пиві
Інгредієнти Кількість
кролик - ціла тушка
пиво (світле) - ½ Л
ріпчасті цибулини - 3 шт.
морква - 3 шт.
сіль і інші приправи - за смаком
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 173 Ккал

Технологія приготування кролика:

  1. Тушку кролика необхідно розділити на відповідні за розміром шматки.
  2. Ретельно промити всі частини. Потім відокремити жир, який відразу ж потрібно розтопити, використовуючи сковороду.
  3. Після того як жир повністю розтопиться, відправити до нього шматки м'яса. Приправити спеціями і сіллю і обсмажити з усіх сторін.
  4. Викласти половину обсмаженого м'яса в спеціальну термостійку посуд для гасіння.
  5. Цибуля очистити від лушпиння і нарізати у формі великих кілець.
  6. Моркву необхідно очистити від шкірки і подрібнити за допомогою великої терки.
  7. Поверх м'яса викласти підготовлені овочі, а на них — половину кролика.
  8. Залити все світлим пивом і накрити ємність кришкою. Відправити в заздалегідь нагріту до 200 С духовку і тушкувати страву до повної готовності.

Рецепт приготування у фользі

М'ясо кролика, приготована за цим рецептом, виходить дуже ароматним. Для його приготування знадобиться:

  • кролик – ціла тушка;
  • 2 репчатых цибулини;
  • 3 часникового зубчики;
  • 300 мл світлого пива;
  • борошно пшеничне – 1 ст. л.;
  • базилік – 2 листочка для аромату;
  • 50 мл рафінованої рослинної олії;
  • 1 ч. л. сухих спецій;
  • сіль – на особистий розсуд.

Час приготування – 3 години.

Калорійність – 165 ккал.

Етапи приготування ароматного кролика:

  1. Тушку розділити на шматки потрібного розміру, які відразу ж ретельно промити і висушити.
  2. Сковороду з рослинним маслом, нагріти і обсмажити кролика до утворення золотої скоринки з усіх боків. При цьому не варто намагатися відразу вмістити всі шматки. Краще обсмажувати м'ясо в кілька підходів і викладати на тарілку.
  3. Цибулю очистити і нарізати на кільця середньої товщини.
  4. Викласти підготовлений овоч в сковороду з рослинним маслом і обсмажити протягом декількох хвилин, а потім додати попередньо подрібнений часник. Смажити ще пару хвилин.
  5. Потім додати до овочів борошно і ретельно перемішати.
  6. Шматки обсмаженого кролика викласти в глибоке деко. Зверху покрити м'ясо обсмаженими овочами.
  7. Всі присипати спеціями, викласти листя базиліка і залити пивом. При необхідності можна додати очищену воду, щоб м'ясо повністю покривалося рідиною.
  8. Накрити деко фольгою і відправити в духову шафу на 2 години.

Як приготувати м'ясо кролика в мультиварці

Для того щоб значно спростити приготування кролятини, можна скористатися мультиварка. Для приготування знадобиться:

  • кролик – невелика тушка;
  • 3 репчатых цибулини;
  • 1 велика морква;
  • 3 часникових зубки;
  • 1 ст. л. пшеничного борошна;
  • світле пиво – 400 мл;
  • овочевий або курячий бульйон – 1 склянка;
  • олія рафінована рослинна;
  • кількість солі і спецій залежить від особистих переваг.

Час приготування – 2,5 години.

Калорійність – 146 ккал.

Як приготувати кролятину в пиві в мультиварці:

  1. В першу чергу необхідно зайнятися підготовкою м'яса. Для цього кролика необхідно розділити на відповідні шматки, добре промити в холодній воді і відразу ж викласти на паперові рушники для сушіння.
  2. Сковороду змастити невеликою кількістю рафінованого масла, нагріти і викласти підготовлене м'ясо. Обсмажувати на максимальному вогні до появи скоринки золотого відтінку з усіх боків.
  3. Овочі почистити, вимити, а потім подрібнити. Цибулю і моркву – на четвертинки, часник – на великі шматочки.
  4. Налити в мультиварочную чашу трохи рафінованої олії, викласти підготовлені овочі і в режимі «Смаження» обсмажувати протягом декількох хвилин.
  5. Додати борошно, добре перемішати і обсмажити її протягом 1 хвилини.
  6. Відправити до овочів м'ясо, додати туди спеції, сіль.
  7. Залити все пивом і бульйоном так, щоб м'ясо повністю покривалося рідиною.
  8. У режимі «Гасіння» під закритою кришкою готувати страву протягом 1,5 годин. Готове м'ясо має бути м'яким.

За посиланням ви знайдете ще один рецепт приготування кролика в мультиварці.

З кролика також можна зробити суп, тут можна подивитися рецепт.

Якщо вам подобається шашлик з кролика, тут описаний рецепт маринаду.

Корисні поради

У наш час придбати корисне м'ясо досить непросто, оскільки, щоб виростити тварина, використовуються різні антибіотики та інші хімічні речовини. М'ясо в цьому разі стає джерелом шкідливих і токсичних елементів. Для того щоб придбати корисний продукт, варто дотримуватися наступних рекомендацій:

  1. Купуючи кролятину, варто поцікавитися про наявність сертифікату, що підтверджує безпеку продукту.
  2. Молодий кролик віком до 4 місяців, не має шкідливих старих жирів і на смак приємний. Така тушка не буде важити більше 1,5 кг.
  3. М'якоть повинна володіти рожевого кольору, без будь-яких синців і інших видимих ушкоджень.
  4. Після того як м'ясо придбано, його необхідно відразу ж ретельно вимити в холодній воді і в такій самій чистій воді замочити не менше ніж на 2 години. Іноді навіть використання маринаду не потрібно, оскільки після води м'ясо стає м'яким і ароматним.

На відео — швидкий рецепт приготування кролика в пиві:

Що ще почитати: