21 июнь 2019 1 440

Як швидко і просто спекти шарлотку з капустою

Здавалося, що нового може бути у шарлотці? Це звичайний солодкий пиріг, який добре подавати до чаю і кави. Легкий, простий у виконанні і дуже смачний десерт! Але можна перетворити шарлотку в повноцінне ситне блюдо? Звичайно, так!

Для цього варто приготувати шарлотку з капустою! Варіантів приготування такої випічки з капустяної начинкою дуже багато! Нижче наведено найпростіші і найбільш популярні рецепти. Але можна проявити фантазію і внести свої поправки.

Наприклад, обсмажена копчена ковбаска додасть пирога пікантний і незвичайний смак, зробивши її ще більш ситної.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
капуста свіжа білокачанна - 500-600 г
цукор - 1 ст. ложка
борошно - півсклянки (100-125 г)
розпушувач - 1/2 маленької пачки
яйце - 2-3 шт.
сіль і подрібнений чорний перчик - за смаком
панірувальні сухарі - пару ложок для посипання
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 92 Ккал

Намагаємося дрібніші нашаткувати капусту. Розігріваємо сковороду, розтоплюємо вершкове масло (підійде і рослинна). Висипаємо нашатковану капусту і тушкуємо кілька хвилин. Додаємо перець і сіль. Для пікантності можна додати дрібно нашатковану цибулю.

Змішуємо борошно і пекарський порошок. Яйця збиваємо з сіллю і цукром, поступово всипаючи борошно.

В підготовлену форму для запікання виливаємо частина тесту (побільше), зверху рівномірно розподіляємо начинку і заливаємо тістом.

Зверху посипаємо панірувальними сухарями.

Поміщаємо в розігріту духовку (190-210 градусів) на півгодини.

Перевіряємо готовність шпажкою. Якщо пиріг не готовий, повертаємо його в духовку ще на кілька хвилин.

 

Рада! Щоб збагатити смак страви, до капусти можна додати свіжої зелені (зелена цибуля, петрушка), дуже цікаво виходить з базиліком.

Шарлотка з капустою на кефірі

Випічка на кефірі виходить більш пишною і повітряної. Рецепт шарлотки з капустою на кефірі в духовці дуже простий і не займе багато часу. Це блюдо відмінно підходить для неочікуваних гостей. Аромат і смак пирога нікого не залишать байдужим.

Для приготування знадобиться:

  • кефір — 250 мл (повний стакан);
  • олія соняшникова або оливкова — 1-2 ст. ложка;
  • капуста — 350-550 г;
  • борошно — 1 склянка (150-200 г), головне не переборщити;
  • яйце — 2-3 шт. (2 великих або три середніх);
  • майонез — 2 ст. ложки;
  • панірувальні сухарі — пару столових ложок;
  • сода — 1/2 ч. ложки;
  • перець і сіль за смаком.

Час приготування — 40-50 хвилин.

Калорійність — 98 ккал/100 р.

Нашатковану капусту обсмажуємо на олії до готовності.

У кефір висипаємо негашене соду, ретельно перемішуємо і додаємо яйця.

Трохи присаливаем і додаємо майонез. Все добре змішуємо.

Невеликими порціями вводимо борошно пшеничне. Розмішуємо тісто ложкою. Виходить рідке тісто, як на оладки. Тепер додаємо рослинне масло (можна замінити розтопленим вершковим) і ще раз добре розмішуємо.

Готову форму змащуємо олією, присипаємо сухариками. Виливаємо половину маси, засипаємо її начинкою і заливаємо залишками тіста. Присипаємо зверху сухарями.

Як і в першому випадку, ставимо в нагріту духовку на 35-45 хвилин. Температура 190-200 градусів.

Рада! Пшеничне борошно можна замінити на гречану! Смак страви зміниться.

Як зробити домашнє вино з варення — прості рецепти приготування смачного напою.

Читайте як приготувати ароматний суп харчо з курки.

Читайте як приготувати корисне філе тріски на пару в мультиварці.

Пиріг з квашеною капустою в мультиварці

Ця страва сподобається тим, хто любить смачно поїсти, але немає часу на готування. Рецепт дуже швидкий, не складний. Вимагає мінімум часу на приготування. Отримане блюдо, можна сміливо віднести до правильного харчування. Про корисні властивості квашеної капусти давно відомо, шарлотка з нею має незвичайний смак!

Для приготування знадобиться:

  • капуста квашена — 0,5 кг (з розсолом, не віджимаємо!);
  • борошно — 1,5 склянки (150-250 г);
  • яйця — 2 - 3 шт. (орієнтуємося на розмір);
  • вершкове масло — 100 г (маленька пачка);
  • цукор — 1-2 ст. ложки;
  • пекарський порошок або розпушувач — 10 г (одна маленька пачка);
  • чорний перець, сіль за смаком (можна виключити, якщо капуста дуже солона).

Час приготування — 55-65 хвилин.

Калорійність — 95 ккал/100 р.

У розтоплене масло додаємо яйця, цукор, сіль (якщо потрібно), дрібно порубану квашену капусту. Добре перчимо.

Рада! Для гарного кольору і збагачення смаку в шарлотку можна додати нарізану невеликими кубиками кольоровий болгарський перець, петрушку або молодий зелений лук.

Тепер поступово додаємо борошно. Якщо суміш виходить сухуватою, додайте капустяний розсіл.

Чашу мультиварки потрібно промазати будь-яким маслом, щоб тісто не прилипло, і було легше отримати готовий пиріг. Можна просто застелити пекарської папером.

Викладаємо масу в чашу. На режимі випічка, готуємо 60 хвилин. Якщо у вас скороварка, достатньо буде 20 хвилин.

В результаті у вас вийде дуже красиве і апетитне блюдо. Воно смачне як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Шарлотка з капустою на кефірі і майонезі

Це варіація на тему шарлотки. Завдяки кефіру, вона виходить більш пишною і повітряної. Має приємний ніжний і насичений смак. На подив виходить легкої і ситної одночасно!

Для приготування знадобиться:

  • борошно — неповний стакан (150 г);
  • кефір — ¾ склянки (приблизно 0,15 л);
  • яйце — 2 шт.;
  • майонез — 1-2 ст. ложки;
  • капуста — 0,25-0,35 кг;
  • олія соняшникова — 1-2 ст. ложки;
  • сода — неповна чайна ложка;
  • сіль за смаком.

Час приготування — 55-60 хвилин.

Калорійність — 109 ккал/100 р.

Капусту шаткуємо як можна дрібніше або натираємо на спеціальній тертці (шатківниці). Тушкуємо на сковорідці.

Рада! Доданий в капусту вершкове масло і дрібно натертий сир додадуть дуже приємний вершковий смак.

У миску наливаємо кефір і насипаємо в нього соду. Побачимо як кефір почне пінитися. Тепер можна додати яйце і майонез, солимо, можна і поперчити і ретельно вимішуємо.

Поступово, невеликими порціями додаємо борошно, перемішуємо. Додаємо в тісто олію.

Чашку мультиварки потрібно змастити маслом або вистилаємо пергаментом.

Виливаємо половину заходи тесту. Зверху рівномірно розподіляємо капусту заливаємо тістом.

Виставляємо режим «випічка» на 60 хвилин.

Шарлотка в будь-якому її вигляді просто чудове блюдо! Її неможливо зіпсувати або приготувати неправильно. Молоді господині повинні взяти рецепти, описані вище, на озброєння. Тим більше всі інгредієнти доступні за ціною і завжди є під рукою. Це блюдо відноситься до бюджетної категорії.

А якщо у вас є маленький помічник або помічниця, то під вашим керівництвом він легко освоїть будь-який рецепт шарлотки з капустою. Один із запропонованих пирогів обов'язково стане вашим фірмовим блюдом!

Що ще почитати: