07 апрель 2019 1 047

Як приготувати корисний і смачний кабачковий торт

Літо – пора року, коли є можливість готувати страви зі свіжих овочів хоч кожен день. У цей час можна насолодитися вишуканими, корисними та дуже простими стравами.

Та й, крім того, в наш час можна легко знайти в магазинах будь-які овочі незалежно від пори року, щоб порадувати себе і рідних. Кабачок – універсальний овоч, з якого можна приготувати величезну різноманітність страв, у тому числі і торти.

Традиційний рецепт покроково
Інгредієнти Кількість
сир - 250 грам
маленькі кабачки - 4 шт.
сметана - 250 грам
яйця - 4 шт.
борошно - 250 грам
часник - 3 зубчики
олія соняшникова - 40 мл
перець і сіль - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 120 Ккал
Овочевий кабачковий торт дуже корисний і поживний. Це блюдо приємно здивує всіх членів сім'ї, і вони обов'язково оцінять його по достоїнству. Його можна готувати кожен день або ж на свята, щоб прикрасити їм святковий стіл.

Приготування цієї страви займає мінімум часу і сил.

  1. Кабачки добре миються, шкірка зрізається, насіння видаляються, а овочі натираються на маленькій тертці;
  2. В отриману суміш акуратно ввести яйця, спеції за смаком, а також просіяне борошно і все перемішати, щоб консистенція стала однорідною;
  3. Поставити на середній вогонь сковорідку, налити масло і спекти млинці;
  4. Поки млинці остигають, приготувати соус: натерти твердий сир на тертці, почистити і розчавити часник і з'єднати все із сметаною, перемішати;
  5. Млинці по черзі викладати на блюдо і перемазывать соусом, а верхній шар можна прикрасити дрібно нарізаною зеленню кропу.

Тортик виходить дуже смачним і корисним. При бажанні, сметану можна замінити майонезом, тоді у закуски буде інший смак.

Кабачковий торт з помідорами і сиром

Свята – час, коли потрібно приготувати багато смачних страв при мінімальному бюджеті. Ідеальним рішенням для святкового столу стане кабачковий торт, приготований з сиром і помідорами, які роблять його більш ніжним і соковитим.

Інгредієнти:

  • 4 маленьких кабачка;
  • 130 грам сметани;
  • 4 яйця;
  • 1,5 склянки борошна;
  • 240 грам твердого сиру;
  • 5 помідорів;
  • 3 зубчики часнику;
  • спеції.

Час приготування страви: 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 130 ккал.

Це блюдо дуже просте в приготуванні, тому навіть початківці кулінари зможуть порадувати своїх гостей його вишуканим смаком.

  1. Кабачки миються у воді, зрізається шкірка, якщо овочі молоді та насіння е встигли сформуватися, можна їх залишити, якщо ж немає — потрібно їх видалити.
  2. Підготовлені кабачки натерти на тертці з малими отворами, а отриману масу трохи віджати від зайвої соку;
  3. У суміш додати яйця, спеції, борошно і ретельно перемішати, щоб консистенція стала однорідною;
  4. На сковорідці обсмажити млинці на олії на невеликому вогні;
  5. У глибоку тарілку викласти сметану, очищений, подрібнений часник, натертий на дрібній тертці сир, перемішати;
  6. Помідори помити, порізати їх тонкими кільцями;
  7. Холодні млинці викласти на тарілку, змащуючи кожен шар сирно-сметанною масою і викладаючи зверху гуртки помідорів.

Такий кабачковий торт виходить смачним і оригінальним, а зверху його можна прикрасити дрібно порізаною зеленню – кропом, петрушкою, цибулею.

Овочевий торт з фаршем

Вразить всіх своїм чудовим смаком кабачковий торт з фаршем. Готувати його можна не тільки на свята, але і на вечерю, щоб порадувати себе і своїх рідних чимось смачненьким і незвичайним.

Інгредієнти:

  • 3 кабачка;
  • олія соняшникова – 50 грам;
  • 3 яйця;
  • сіль і перець за смаком;
  • борошно – 4 столові ложки;
  • 0,4 кг свинячого фаршу;
  • 1 цибулина;
  • майонез – 6 столових ложок;
  • 2 зубчики часнику.

Час приготування страви: 60 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 140 ккал.

Смачний і незвичайний торт припаде до смаку любителям кулінарних експериментів. Рецепт досить простий у виконанні, а інгредієнти є в холодильнику практично у кожної господині.

  1. Цибулю почистити, помити, нарізати невеликими кубиками, а потім обсмажити їх на рослинній олії;
  2. До цибулі додати фарш, все поперчити і посолити, готувати 20 хвилин постійно помішуючи на середньому вогні;
  3. Готову начинку остудити, додати почищену, подрібнений часник, добре перемішати все;
  4. Кабачки помити, видалити шкіру, натерти їх на тертці, злити зайвий сік;
  5. До отриманої маси додати спеції, борошно, яйця, все перемішати;
  6. З отриманої кількості тіста приготувати три млинця;
  7. Остиглі млинці перемазати майонезом, на який викладається начинка з фаршу.
  8. Готовий торт помістити в холодильник на годину, щоб він просочився.

Така закуска стане справжньою прикрасою святкового столу. Її можна швидко приготувати з простих продуктів, а поєднання овочів і фаршу дуже вишукане і ніжне.

Кабачки тушковані в сметані з цибулею або помідорами — це смачно і корисно.

Візьміть на замітку рецепт юшки з червоної риби. Це дуже смачно і ситно.

Грузинський суп харчо — приготуйте його за нашими рецептами.

Торт з кабачків з грибною начинкою

Ніжний, соковитий кабачок ідеально поєднується з грибами. Торт, приготований за цим рецептом, радує своїм вишуканим смаком і готується просто і швидко.

Інгредієнти:

  • 1 кг кабачків;
  • 2 цибулини;
  • майонез – 300 грам;
  • 0,3 кг печериць;
  • 2 столові ложки рослинного масла;
  • 4 яйця;
  • 1 склянка борошна;
  • спеції;
  • 2 грами соди;
  • зелень;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 стакан води.

Час приготування страви: 60 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 148 ккал.

Приготувати торт з кабачків з грибною начинкою дуже легко і просто.

  1. Кабачки миють, очищаються від шкірки і натираються на тертці, а зайвий сік віджимається;
  2. В отриману суміш додаються яйця, спеції, борошно, сода і все добре і ретельно перемішується ложкою;
  3. На гарячій сковороді готуються чотири товсті млинці, які готуються на повільному вогні тривалий час, поки не пропечуться з двох сторін;
  4. Цибулю почистити і порізати дрібними шматочками, обсмажити на сковорідці до золотистого кольору, додати гриби, які ріжуться невеликими пластинками і все тушкується, поки вся зайва рідина не випарується;
  5. Майонез перекласти в глибоку тарілку, додати видавлений часник, додати порізану зелень, перемішати;
  6. Помідори миють, ріжуться гуртками і трохи обсмажують на сковороді без додавання масла;
  7. З усіх інгредієнтів зібрати торт. Перший шар – коржик, соус, половина грибів. Другий шар – коржик, соус, помідори. Третій — коржик, соус, печериці і в кінці останній млинець і соус.

Такий тортик виходить дуже смачним і красивим. При бажанні, його можна прикрасити зеленню, шматочками помідорів.

Висновок

Кабачковий торт – корисне і смачне блюдо, яке можна готувати кожен день по-різному. Використовуючи різні начинки і соуси, кулінари будуть отримувати різні смакові поєднання. Для приготування цієї страви найчастіше використовується майонезний соус, але його з успіхом замінить густа сметана або несолодкий йогурт з додаванням зелені, часнику.

Всі коржі обов'язково повинні бути холодними в той момент, коли з них буде збиратися торт, щоб страва довше простояло. Млинці вийдуть більш ніжними, якщо для їх приготування використовувати молоденькі кабачки невеликого розміру.

Що ще почитати: