Як приготувати корисний і смачний кабачковий торт
Літо – пора року, коли є можливість готувати страви зі свіжих овочів хоч кожен день. У цей час можна насолодитися вишуканими, корисними та дуже простими стравами.
Та й, крім того, в наш час можна легко знайти в магазинах будь-які овочі незалежно від пори року, щоб порадувати себе і рідних. Кабачок – універсальний овоч, з якого можна приготувати величезну різноманітність страв, у тому числі і торти.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сир - | 250 грам |
маленькі кабачки - | 4 шт. |
сметана - | 250 грам |
яйця - | 4 шт. |
борошно - | 250 грам |
часник - | 3 зубчики |
олія соняшникова - | 40 мл |
перець і сіль - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 120 Ккал |
Приготування цієї страви займає мінімум часу і сил.
- Кабачки добре миються, шкірка зрізається, насіння видаляються, а овочі натираються на маленькій тертці;
- В отриману суміш акуратно ввести яйця, спеції за смаком, а також просіяне борошно і все перемішати, щоб консистенція стала однорідною;
- Поставити на середній вогонь сковорідку, налити масло і спекти млинці;
- Поки млинці остигають, приготувати соус: натерти твердий сир на тертці, почистити і розчавити часник і з'єднати все із сметаною, перемішати;
- Млинці по черзі викладати на блюдо і перемазывать соусом, а верхній шар можна прикрасити дрібно нарізаною зеленню кропу.
Тортик виходить дуже смачним і корисним. При бажанні, сметану можна замінити майонезом, тоді у закуски буде інший смак.
Кабачковий торт з помідорами і сиром
Інгредієнти:
- 4 маленьких кабачка;
- 130 грам сметани;
- 4 яйця;
- 1,5 склянки борошна;
- 240 грам твердого сиру;
- 5 помідорів;
- 3 зубчики часнику;
- спеції.
Час приготування страви: 40 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 130 ккал.
Це блюдо дуже просте в приготуванні, тому навіть початківці кулінари зможуть порадувати своїх гостей його вишуканим смаком.
- Кабачки миються у воді, зрізається шкірка, якщо овочі молоді та насіння е встигли сформуватися, можна їх залишити, якщо ж немає — потрібно їх видалити.
- Підготовлені кабачки натерти на тертці з малими отворами, а отриману масу трохи віджати від зайвої соку;
- У суміш додати яйця, спеції, борошно і ретельно перемішати, щоб консистенція стала однорідною;
- На сковорідці обсмажити млинці на олії на невеликому вогні;
- У глибоку тарілку викласти сметану, очищений, подрібнений часник, натертий на дрібній тертці сир, перемішати;
- Помідори помити, порізати їх тонкими кільцями;
- Холодні млинці викласти на тарілку, змащуючи кожен шар сирно-сметанною масою і викладаючи зверху гуртки помідорів.
Такий кабачковий торт виходить смачним і оригінальним, а зверху його можна прикрасити дрібно порізаною зеленню – кропом, петрушкою, цибулею.
Овочевий торт з фаршем
Вразить всіх своїм чудовим смаком кабачковий торт з фаршем. Готувати його можна не тільки на свята, але і на вечерю, щоб порадувати себе і своїх рідних чимось смачненьким і незвичайним.
Інгредієнти:
- 3 кабачка;
- олія соняшникова – 50 грам;
- 3 яйця;
- сіль і перець за смаком;
- борошно – 4 столові ложки;
- 0,4 кг свинячого фаршу;
- 1 цибулина;
- майонез – 6 столових ложок;
- 2 зубчики часнику.
Час приготування страви: 60 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 140 ккал.
Смачний і незвичайний торт припаде до смаку любителям кулінарних експериментів. Рецепт досить простий у виконанні, а інгредієнти є в холодильнику практично у кожної господині.
- Цибулю почистити, помити, нарізати невеликими кубиками, а потім обсмажити їх на рослинній олії;
- До цибулі додати фарш, все поперчити і посолити, готувати 20 хвилин постійно помішуючи на середньому вогні;
- Готову начинку остудити, додати почищену, подрібнений часник, добре перемішати все;
- Кабачки помити, видалити шкіру, натерти їх на тертці, злити зайвий сік;
- До отриманої маси додати спеції, борошно, яйця, все перемішати;
- З отриманої кількості тіста приготувати три млинця;
- Остиглі млинці перемазати майонезом, на який викладається начинка з фаршу.
- Готовий торт помістити в холодильник на годину, щоб він просочився.
Така закуска стане справжньою прикрасою святкового столу. Її можна швидко приготувати з простих продуктів, а поєднання овочів і фаршу дуже вишукане і ніжне.
Кабачки тушковані в сметані з цибулею або помідорами — це смачно і корисно.
Візьміть на замітку рецепт юшки з червоної риби. Це дуже смачно і ситно.
Грузинський суп харчо — приготуйте його за нашими рецептами.
Торт з кабачків з грибною начинкою
Ніжний, соковитий кабачок ідеально поєднується з грибами. Торт, приготований за цим рецептом, радує своїм вишуканим смаком і готується просто і швидко.
Інгредієнти:
- 1 кг кабачків;
- 2 цибулини;
- майонез – 300 грам;
- 0,3 кг печериць;
- 2 столові ложки рослинного масла;
- 4 яйця;
- 1 склянка борошна;
- спеції;
- 2 грами соди;
- зелень;
- 3 зубчики часнику;
- 1 стакан води.
Час приготування страви: 60 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 148 ккал.
Приготувати торт з кабачків з грибною начинкою дуже легко і просто.
- Кабачки миють, очищаються від шкірки і натираються на тертці, а зайвий сік віджимається;
- В отриману суміш додаються яйця, спеції, борошно, сода і все добре і ретельно перемішується ложкою;
- На гарячій сковороді готуються чотири товсті млинці, які готуються на повільному вогні тривалий час, поки не пропечуться з двох сторін;
- Цибулю почистити і порізати дрібними шматочками, обсмажити на сковорідці до золотистого кольору, додати гриби, які ріжуться невеликими пластинками і все тушкується, поки вся зайва рідина не випарується;
- Майонез перекласти в глибоку тарілку, додати видавлений часник, додати порізану зелень, перемішати;
- Помідори миють, ріжуться гуртками і трохи обсмажують на сковороді без додавання масла;
- З усіх інгредієнтів зібрати торт. Перший шар – коржик, соус, половина грибів. Другий шар – коржик, соус, помідори. Третій — коржик, соус, печериці і в кінці останній млинець і соус.
Такий тортик виходить дуже смачним і красивим. При бажанні, його можна прикрасити зеленню, шматочками помідорів.
Висновок
Кабачковий торт – корисне і смачне блюдо, яке можна готувати кожен день по-різному. Використовуючи різні начинки і соуси, кулінари будуть отримувати різні смакові поєднання. Для приготування цієї страви найчастіше використовується майонезний соус, але його з успіхом замінить густа сметана або несолодкий йогурт з додаванням зелені, часнику.
Всі коржі обов'язково повинні бути холодними в той момент, коли з них буде збиратися торт, щоб страва довше простояло. Млинці вийдуть більш ніжними, якщо для їх приготування використовувати молоденькі кабачки невеликого розміру.