Як спекти кабачковий пиріг в духовці на сковороді і в мультиварці
Багато хто сприймають кабачок як звичайний овоч. Хтось ніколи не готував його, сприймаючи його лише як інгредієнт для ікри. Але з цього овоча можна зробити багато цікавих і оригінальних страв. Застосовуючи фантазію, можна спекти з кабачків солодкий пиріг або приготувати ситну запіканку на вечерю.
Страви з кабачка поживні і корисні. Пироги і торти з цього овоча можна їсти тим, хто дотримується дієти, не боячись набрати зайві кілограми. Які страви можна приготувати з кабачків?
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кабачків - | 350 г |
сиру - | 100 г |
зеленої цибулі - | за смаком |
сухого часнику - | 1 чайна ложка |
яєць - | 3 шт. |
молока - | 180 мл |
пшеничного борошна - | 170 г |
солі - | чверть чайної ложки |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 128 Ккал |
Пиріг з кабачків з сиром виходить ніжним, повітряним, з легким вершково-сирним смаком. Він відмінно підійде на сніданок, як легке і корисне блюдо.
Щоб приготувати пиріг з кабачків з сиром в духовці, потрібно:
- У глибокому посуді збити яйця з сіллю до утворення піни.
- До яйцям вливається молоко, додається борошно, все ретельно перемішується. Має вийти однорідне тісто.
- В тісто додається сухий часник, дрібно порізану зелену цибулю, натертий на дрібній тертці сир.
- З кабачків зрізати шкірка, вони нарізати тоненькими кружальцями. Їх потрібно обережно покласти в тісто. Кабачки повинні бути повністю занурені в нього.
- Пиріг випікається протягом 25 хвилин при температурі 185 градусів.
Готовий пиріг можна подати як на сніданок, так і на вечерю.
Кабачковий пиріг з помідорами і зеленню шарами
Рецепт пирога шарами завжди виручить господиню, коли хочеться приготувати щось смачне і незвичайне. Такий пиріг потрібно готувати на сковорідці. Рецепт можна урізноманітнити, додаючи різні інгредієнти на свій смак. В якості інгредієнтів потрібно:
- 2 кабачки середнього розміру;
- яйця – 2 штуки;
- три столові ложки борошна;
- два помідора;
- зелень;
- сир – 100 г;
- сіль, перець;
- майонез;
- часник.
Час приготування – 50 хвилин.
Калорійність страви – 147 ккал.
Кабачки натираються на дрібній тертці.
У них додається сіль, яйця і борошно. Тісто має вийти такий же густоти, як на оладки.
Отримане тісто розділяють на п'ять частин і смажать у вигляді коржів на сковорідці.
Далі необхідно приготувати соус. Для цього часник видавлюють і змішують з майонезом. Прожарені шари з кабачків промащують соусом, укладають коржі, а між ними поміщають помідори, порізані тонкими кружечками і натертий сир.
Зверху такий пиріг можна прикрасити зеленню і тертим сиром.
Пиріг-запіканка з курячим фаршем і кабачками
Ситне і смачне блюдо відмінно підійде в якості другого на обід або як легкий вечерю. Такий пиріг можна їсти навіть тим, хто дотримується дієти, оскільки він складається тільки з дієтичних продуктів. Не кожен чоловік любить овочі, а от якщо вони приготовані з м'ясом, від такої страви ніхто не відмовиться.
Для приготування запіканки з кабачків з курячим фаршем в духовці потрібно:
- великий кабачок;
- п'ять помідорів;
- дві великі цибулини;
- два зубчики часнику;
- 350 г сиру;
- півкілограма курячого фаршу;
- 300 г сметани, найкраще взяти саму жирну, але для тих, хто дотримується дієти, підійде і продукт з низьким вмістом жирності;
- сіль, перець;
- олія рослинна.
Час приготування – 60 хвилин.
Калорійність страви – 159 ккал.
Процес приготування:
- Кабачок ретельно промивається. Якщо він молодий, то можна не знімати шкірку, якщо вже добре зрілий, краще всього її очистити. Овоч нарізається тонкими кружечками.
- Ріпчасту цибулю нарізати кільцями. Щоб прибрати з нього гіркоту, можна його злегка обсмажити на рослинному маслі.
- Помідори нарізати кільцями не більше п'яти сантиметрів завтовшки.
- Часник дрібно нарізається і перемішується зі сметаною. У сметанний соус додається перець.
- Сир натирається на крупній тертці.
- Кільця кабачка обсмажуються на олії. Деякий час їм потрібно дати охолонути. Після цього можна збирати запіканку.
- Форму для запіканки змащують рослинним маслом. На низ викладається шар кабачків, їх можна посолити і поперчити за смаком.
- Другим шаром викладається курячий фарш.
- На шар фаршу кладуть обсмажену цибулю. Зверху все заливають сметанним соусом.
- Наступний шар складається і кружечків помідорів. Попередньо найкраще злити рідину, щоб запіканка не попливла.
- Запіканку прибирають в духовку на 15-20 хвилин, коли помідори злегка подвялятся, зверху сир натирається, і знову деко ставиться в духовку. Через п'ять-сім хвилин запіканка буде готова.
Блюдо виходить дуже гарне на вигляд. Його можна приготувати навіть до святкового столу.
Заливний пиріг з кабачків на швидку руку
Дуже швидко і легко можна приготувати заливний пиріг з кабачків в мультиварці.
В якості інгредієнтів потрібно:
- 300 г пшеничного борошна;
- яйця – 2 штуки;
- 100 г кефіру;
- кабачки – 2 штуки;
- 100 г моркви;
- помідори – 2 штуки;
- 100 г твердого сиру;
- 3 ст. л. соняшникової олії;
- половину чайної ложки солі;
- 1 ст. л. тростинного цукру;
- пів чайної ложки соди.
Час приготування – 2 години.
Калорійність страви – 117 ккал.
Кроки приготування:
- З кабачків зчищається шкірка і вони натираються на крупній тертці. Якщо вони дуже соковиті, найкраще руками віджати з них зайвий сік.
- В окремому посуді збиваються яйця до утворення піни.
- У протерті кабачки додається сіль, тростинний цукор і харчову соду. У масу виливається кефір.
- У тісто вливаються яйця і все ретельно перемішується.
- В тісто додається рослинне масло. Пироги з овочів виходять смачніші, якщо соняшникова олія нерафінована.
- Борошно просівають і акуратно всипають в рідке тісто. Якщо потрібно, щоб пиріг вийшов дієтичним, можна замінити пшеничне борошно житнє.
- Морква натирається на тертці і додається в тісто.
- На дно мультиварки викладаються кільцями помідори, зверху посипаються тертим сиром. Рідке кабачкове тісто виливається в чашу. Випікати потрібно в режимі «Випічка» 1 годину 20 хвилин.
Як тільки пиріг буде готовий, потрібно накрити чашу мультиварки кришкою і різко перевернути. Щоб всі помідори з сиром були зверху пирога, потрібно постукати по дну чаші.
Як правильно приготувати фаршировану рибу читайте в нашій статті.
Як оформити бутерброди з червоною ікрою читайте в нашій статті.
Смажений рис по-китайськи — це незвично, смачно і ситно. Наш покроковий рецепт тут.
Солодкий кабачковий пиріг
Кабачок може служити не тільки основною стравою. Додаючи його в якості інгредієнта, можна приготувати смачний десерт. Кабачок в тесті для пирогів не буде відчуватися, але додасть особливу соковитість.
Пироги з кабачків виходять пишними і ніжними. Щоб приготувати солодкий шоколадний пиріг в мультиварці, знадобляться наступні інгредієнти:
- 300 г кабачка;
- 150 г какао;
- 300 р масла;
- вершкове масло – 100 г;
- 2 чайні ложки розпушувача;
- 100 г сметани;
- 200 г цукру;
- два яйця;
- 100 г соняшникової олії;
- одна столова ложка ванільного цукру.
Час приготування – 70 хвилин.
Калорійність – 276 ккал.
Рецепт покроково:
- В одній посуді перемішується рослинне масло з м'яким вершковим маслом, додається ванільний і звичайний цукор.
- Потім додаються сметана і яйця, все ретельно збивається.
- Какао окремо перемішується з борошном і розпушувачем.
- Суха суміш висипається в рідке тісто.
- Додається кабачок, який натирають на крупній тертці. Попередньо з нього потрібно віджати вологу.
- Дно мультиварки змащується маслом, і в нього виливається тісто.
- Час приготування в режимі «випічка» становить 60 хвилин. Після того, як пиріг буде готовий, його посипають цукровою пудрою.
За таким же рецептом можна готувати пиріг в духовці.
Поради початківцям кулінарам
Приготування пирогів з кабачка не вимагає особливих навичок. Але є невеликі секрети, які знають досвідчені господині:
- Так як кабачок соковитий овоч, при приготуванні з нього виходить багато вологи. Щоб пиріг не вийшов мокрим, на низ дека можна насипати трохи борошна. Це вбере зайву вологу. Зверху на пиріг краще всього потерти сир, він буде вбирати в себе вологу зверху.
- Додаючи кабачок в тісто для тортів і пирогів, можна домогтися їх соковитості, сам овоч відчуватися не буде. Але, щоб запобігти надлишкову вологу, натертий овоч потрібно злегка віджати.
- Щоб уникнути зайвої вологи, можна дно дека або чаші мультиварки посипати панірувальними сухарями.
Пироги з кабачків – це корисна і незвичайна їжа. Цей овоч може стати ситним сніданком, а може перетворитися на чудовий десерт. Фантазія допоможе господині здивувати близьких і порадувати смачним і корисним стравою.