30 июнь 2019 6 141

Як спекти кабачковий пиріг в духовці на сковороді і в мультиварці

Багато хто сприймають кабачок як звичайний овоч. Хтось ніколи не готував його, сприймаючи його лише як інгредієнт для ікри. Але з цього овоча можна зробити багато цікавих і оригінальних страв. Застосовуючи фантазію, можна спекти з кабачків солодкий пиріг або приготувати ситну запіканку на вечерю.

Страви з кабачка поживні і корисні. Пироги і торти з цього овоча можна їсти тим, хто дотримується дієти, не боячись набрати зайві кілограми. Які страви можна приготувати з кабачків?

Найлегший рецепт
Інгредієнти Кількість
кабачків - 350 г
сиру - 100 г
зеленої цибулі - за смаком
сухого часнику - 1 чайна ложка
яєць - 3 шт.
молока - 180 мл
пшеничного борошна - 170 г
солі - чверть чайної ложки
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 128 Ккал

Пиріг з кабачків з сиром виходить ніжним, повітряним, з легким вершково-сирним смаком. Він відмінно підійде на сніданок, як легке і корисне блюдо.

Щоб приготувати пиріг з кабачків з сиром в духовці, потрібно:

  1. У глибокому посуді збити яйця з сіллю до утворення піни.
  2. До яйцям вливається молоко, додається борошно, все ретельно перемішується. Має вийти однорідне тісто.
  3. В тісто додається сухий часник, дрібно порізану зелену цибулю, натертий на дрібній тертці сир.
  4. З кабачків зрізати шкірка, вони нарізати тоненькими кружальцями. Їх потрібно обережно покласти в тісто. Кабачки повинні бути повністю занурені в нього.
  5. Пиріг випікається протягом 25 хвилин при температурі 185 градусів.

Готовий пиріг можна подати як на сніданок, так і на вечерю.

Кабачковий пиріг з помідорами і зеленню шарами

Рецепт пирога шарами завжди виручить господиню, коли хочеться приготувати щось смачне і незвичайне. Такий пиріг потрібно готувати на сковорідці. Рецепт можна урізноманітнити, додаючи різні інгредієнти на свій смак. В якості інгредієнтів потрібно:

  • 2 кабачки середнього розміру;
  • яйця – 2 штуки;
  • три столові ложки борошна;
  • два помідора;
  • зелень;
  • сир – 100 г;
  • сіль, перець;
  • майонез;
  • часник.

Час приготування – 50 хвилин.

Калорійність страви – 147 ккал.

Кабачки натираються на дрібній тертці.

У них додається сіль, яйця і борошно. Тісто має вийти такий же густоти, як на оладки.

Отримане тісто розділяють на п'ять частин і смажать у вигляді коржів на сковорідці.

Далі необхідно приготувати соус. Для цього часник видавлюють і змішують з майонезом. Прожарені шари з кабачків промащують соусом, укладають коржі, а між ними поміщають помідори, порізані тонкими кружечками і натертий сир.

Зверху такий пиріг можна прикрасити зеленню і тертим сиром.

Пиріг-запіканка з курячим фаршем і кабачками

Ситне і смачне блюдо відмінно підійде в якості другого на обід або як легкий вечерю. Такий пиріг можна їсти навіть тим, хто дотримується дієти, оскільки він складається тільки з дієтичних продуктів. Не кожен чоловік любить овочі, а от якщо вони приготовані з м'ясом, від такої страви ніхто не відмовиться.

Для приготування запіканки з кабачків з курячим фаршем в духовці потрібно:

  • великий кабачок;
  • п'ять помідорів;
  • дві великі цибулини;
  • два зубчики часнику;
  • 350 г сиру;
  • півкілограма курячого фаршу;
  • 300 г сметани, найкраще взяти саму жирну, але для тих, хто дотримується дієти, підійде і продукт з низьким вмістом жирності;
  • сіль, перець;
  • олія рослинна.

Час приготування – 60 хвилин.

Калорійність страви – 159 ккал.

Процес приготування:

  1. Кабачок ретельно промивається. Якщо він молодий, то можна не знімати шкірку, якщо вже добре зрілий, краще всього її очистити. Овоч нарізається тонкими кружечками.
  2. Ріпчасту цибулю нарізати кільцями. Щоб прибрати з нього гіркоту, можна його злегка обсмажити на рослинному маслі.
  3. Помідори нарізати кільцями не більше п'яти сантиметрів завтовшки.
  4. Часник дрібно нарізається і перемішується зі сметаною. У сметанний соус додається перець.
  5. Сир натирається на крупній тертці.
  6. Кільця кабачка обсмажуються на олії. Деякий час їм потрібно дати охолонути. Після цього можна збирати запіканку.
  7. Форму для запіканки змащують рослинним маслом. На низ викладається шар кабачків, їх можна посолити і поперчити за смаком.
  8. Другим шаром викладається курячий фарш.
  9. На шар фаршу кладуть обсмажену цибулю. Зверху все заливають сметанним соусом.
  10. Наступний шар складається і кружечків помідорів. Попередньо найкраще злити рідину, щоб запіканка не попливла.
  11. Запіканку прибирають в духовку на 15-20 хвилин, коли помідори злегка подвялятся, зверху сир натирається, і знову деко ставиться в духовку. Через п'ять-сім хвилин запіканка буде готова.

Блюдо виходить дуже гарне на вигляд. Його можна приготувати навіть до святкового столу.

Заливний пиріг з кабачків на швидку руку

Дуже швидко і легко можна приготувати заливний пиріг з кабачків в мультиварці.

В якості інгредієнтів потрібно:

  • 300 г пшеничного борошна;
  • яйця – 2 штуки;
  • 100 г кефіру;
  • кабачки – 2 штуки;
  • 100 г моркви;
  • помідори – 2 штуки;
  • 100 г твердого сиру;
  • 3 ст. л. соняшникової олії;
  • половину чайної ложки солі;
  • 1 ст. л. тростинного цукру;
  • пів чайної ложки соди.

Час приготування – 2 години.

Калорійність страви – 117 ккал.

Кроки приготування:

  1. З кабачків зчищається шкірка і вони натираються на крупній тертці. Якщо вони дуже соковиті, найкраще руками віджати з них зайвий сік.
  2. В окремому посуді збиваються яйця до утворення піни.
  3. У протерті кабачки додається сіль, тростинний цукор і харчову соду. У масу виливається кефір.
  4. У тісто вливаються яйця і все ретельно перемішується.
  5. В тісто додається рослинне масло. Пироги з овочів виходять смачніші, якщо соняшникова олія нерафінована.
  6. Борошно просівають і акуратно всипають в рідке тісто. Якщо потрібно, щоб пиріг вийшов дієтичним, можна замінити пшеничне борошно житнє.
  7. Морква натирається на тертці і додається в тісто.
  8. На дно мультиварки викладаються кільцями помідори, зверху посипаються тертим сиром. Рідке кабачкове тісто виливається в чашу. Випікати потрібно в режимі «Випічка» 1 годину 20 хвилин.

Як тільки пиріг буде готовий, потрібно накрити чашу мультиварки кришкою і різко перевернути. Щоб всі помідори з сиром були зверху пирога, потрібно постукати по дну чаші.

Як правильно приготувати фаршировану рибу читайте в нашій статті.

Як оформити бутерброди з червоною ікрою читайте в нашій статті.

Смажений рис по-китайськи — це незвично, смачно і ситно. Наш покроковий рецепт тут.

Солодкий кабачковий пиріг

Кабачок може служити не тільки основною стравою. Додаючи його в якості інгредієнта, можна приготувати смачний десерт. Кабачок в тесті для пирогів не буде відчуватися, але додасть особливу соковитість.

Пироги з кабачків виходять пишними і ніжними. Щоб приготувати солодкий шоколадний пиріг в мультиварці, знадобляться наступні інгредієнти:

  • 300 г кабачка;
  • 150 г какао;
  • 300 р масла;
  • вершкове масло – 100 г;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • 100 г сметани;
  • 200 г цукру;
  • два яйця;
  • 100 г соняшникової олії;
  • одна столова ложка ванільного цукру.

Час приготування – 70 хвилин.

Калорійність – 276 ккал.

Рецепт покроково:

  1. В одній посуді перемішується рослинне масло з м'яким вершковим маслом, додається ванільний і звичайний цукор.
  2. Потім додаються сметана і яйця, все ретельно збивається.
  3. Какао окремо перемішується з борошном і розпушувачем.
  4. Суха суміш висипається в рідке тісто.
  5. Додається кабачок, який натирають на крупній тертці. Попередньо з нього потрібно віджати вологу.
  6. Дно мультиварки змащується маслом, і в нього виливається тісто.
  7. Час приготування в режимі «випічка» становить 60 хвилин. Після того, як пиріг буде готовий, його посипають цукровою пудрою.

За таким же рецептом можна готувати пиріг в духовці.

Поради початківцям кулінарам

Приготування пирогів з кабачка не вимагає особливих навичок. Але є невеликі секрети, які знають досвідчені господині:

  1. Так як кабачок соковитий овоч, при приготуванні з нього виходить багато вологи. Щоб пиріг не вийшов мокрим, на низ дека можна насипати трохи борошна. Це вбере зайву вологу. Зверху на пиріг краще всього потерти сир, він буде вбирати в себе вологу зверху.
  2. Додаючи кабачок в тісто для тортів і пирогів, можна домогтися їх соковитості, сам овоч відчуватися не буде. Але, щоб запобігти надлишкову вологу, натертий овоч потрібно злегка віджати.
  3. Щоб уникнути зайвої вологи, можна дно дека або чаші мультиварки посипати панірувальними сухарями.

Пироги з кабачків – це корисна і незвичайна їжа. Цей овоч може стати ситним сніданком, а може перетворитися на чудовий десерт. Фантазія допоможе господині здивувати близьких і порадувати смачним і корисним стравою.

Що ще почитати: