Як приготувати картопляне пюре з молоком і без нього
Картопляне пюре з молоком – страва не тільки просте в приготуванні, але дуже смачне. Його можна їсти як самостійне блюдо, і можна використовувати як гарнір. Добавки в пюре можуть бути самими різними, ось кілька самих традиційних варіантів: гаряче молоко, куряче яйце і вершкове масло.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
молоко (чим жирніше, тим краще) - | 1 склянка |
розм'якшене масло вершкове - | 2 ст. ложки |
картопля - | 1 кг |
спеції, сіль - | за смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 280 Ккал |
Щоб пюре вийшло смачним і апетитним, в нього краще додавати гаряче молоко. Чим жирніше молоко, тим смачніше воно вийде.
Як готувати:
- Підготувати картопляні бульби: очистити, нарізати великими шматочками. Покласти картоплю в підходящу каструлю з холодною водою. Готувати традиційним способом на мінімальному вогні 20 хвилин, солити після закипання;
- Молоко підігріти, причому це можна зробити на плиті або в мікрохвильовій печі. У приготовлений картоплю додати вершкове олію, розім'яти. Потім поступово вливати кипляче молоко, помішуючи картопляну масу постійно, щоб не з'явилися грудочки.
Печиво у формі на газу — рецепти смачною, домашньої випічки.
Шоколадний торт в мультиварці — приготуйте цей десерт без особливих зусиль.
Читайте як приготувати смачну цвітну капусту в клярі — рецепти тут.
Картопляне пюре з молоком і яйцем
Картопляне пюре вийде більш смачним, насиченим кольором, якщо в нього додати яєчні жовтки. Пюре буде дуже пишним, якщо відокремити білок, збити в пишну піну і змішати з картопляною масою перед тим, як поставити на стіл.
Знадобиться:
- яйце;
- 50 грам розм'якшеного масла;
- вершки (жирне молоко) – 150 мл;
- картопля — 1 кг;
- сіль – за смаком.
Час приготування – півгодини, енергетична цінність – 310 ккал.
Як готувати:
- Картопляні бульби ретельно промити, зняти з них шкірку, розрізати на дві половинки. Відварити картоплю на плиті до повної готовності. Середній час варіння становить 20 хвилин. Сіль додається після закипання;
- Встановити на конфорці мінімальний вогонь, поставити на нього сковороду з шматочком вершкового масла, розтопити його;
- Коли картопля повністю приготується, треба злити з каструлі воду.
- У гарячу картоплю влити розтоплене масло, гарячі вершки або молоко, яйце, ретельно розім'яти картофелемялкой.
Смачне пюре з картоплі без молока
Треба підготувати:
- 1 кг картоплі жовтого;
- 50 р селянського масла;
- 1 велику цибулину;
- картопляний відвар — 100 мл;
- олія оливкова — 2 чайні ложки;
- за смаком сіль, чорний перець.
Час, який займе приготування, складе 40 хвилин, кожна порція містить 299 ккал.
Спосіб готування:
- Нашаткувати ріпчасту цибулину на дрібні шматочки, покласти на сковороду з оливковою олією. Поставити на плиту, встановити слабкий вогонь. Тушкувати цибулю до готовності і красивого золотистого відтінку;
- Зварити картоплю в підсоленій воді. Причому солити тільки після закипання. У готову картоплю влити відвар, розім'яти, додати томлений цибулю, чорний перець, посолити (якщо потрібно), повторно розім'яти.
Корисні поради
- Готують ідеальне картопляне пюре переважно з жовтою розсипчастою картоплі. Знадобиться літній картоплю, але без паростків і невялый;
- Найголовніша помилка, яку роблять недосвідчені кулінари – це використання холодного молока. Вершки, молоко або сметану, спочатку підігріти, а потім додати в гарячий картопля. І, зрозуміло, в кожному випадку треба використовувати вершкове масло;
- Смак пюре з картоплі можна змінити, якщо додати жовток, сир або гірчицю;
- Якщо протерти зварену картоплю через звичайне сито, а далі довести її до ідеалу, попрацювавши картофелемялкой з дірочками. У такому вигляді ця страва завжди виглядає апетитно, тому цілком може бути гарніром до святкових закусок;
- Інший спосіб: для приготування використовувати міксер або блендер. У цьому випадку маса виходить дуже гладкою, однорідною, неприродною. Якщо вже хочеться приготувати пюре за допомогою міксера, то швидкість потрібно вибирати низьку;
- Щоб картопляна маса вийшла ніжною, вершковою, в неї додають сметану і курячий жовток;
- Варіант для тих, хто не любить молоко: замість, нього пюре розбавити відваром. Виходить інший смак, але такий варіант приготування відмінно підходить, якщо гарнір збираєтеся вживати на наступний день;
- Для варіння картоплю нарізати великими шматками, так як дрібні шматочки розвалюються, втрачають крохмаль і заздалегідь перетворюються в пюре;
- Щоб картопля швидше зварилася, її треба покласти в окріп. Сіль додавати за п'ять хвилин до кінця варіння.
З усього цього випливає, що використовуючи доступні продукти, можна приготувати повітряне, ніжне, надзвичайно смачне гаряче блюдо – картопляне пюре з молоком. У ньому є вітаміни, мінерали, його просто готувати, воно прекрасно поєднується з м'ясом, рибою, овочами.