Як приготувати зрази картопляні з грибами
Якщо вам вже порядком набридли звичайні частування, наприклад, картопля відварна або картопляне пюре, то варто задуматися про різноманітність свого щоденного меню. Адже з картоплі можна приготувати безліч смачних і смачних страв.
Одні тільки зрази чого варті, так це просто смакота! Особливо, коли в них начинка. Пропонуємо сьогодні приготувати картопляні зрази з грибами. Це смачне блюдо можна готувати в різних варіантах.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
картоплі - | кілограм |
грибів - | 300 грам |
цибулин - | 1 середня головка |
яєць - | 1 штука |
борошна - | 2 великі ложки |
сухарів для панірування - | 250 г |
приправ і чорного перцю - | по своєму смаку |
солі - | по своєму смаку |
олії соняшникової - | для смаження |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 95 Ккал |
Як робити:
З бульб картоплі чистимо шкірку, промиваємо. Якщо бульби занадто великі, то їх необхідно порізати на кілька частин;
Ставимо На плиту каструлю з водою і розігріваємо до кипіння;
У киплячу воду засипаємо картоплю і додаємо сіль. Відварюємо до м'якості;
Із готової картоплі виливаємо воду і мнемо його до пюреобразного стану. Розминати потрібно товкачем або картофелемялкой;
Потім готуємо начинку. Гриби можна використовувати будь-які відмінно поєднуються з картоплею опеньки. Їх потрібно попередньо відварити;
Відварені гриби нарізаємо на середні шматочки;
З лука зчищаємо лушпиння, ріжемо на кубики;
Ставимо сковороду На плиту, заливаємо олію, прогріваємо до кипіння;
На кипляче масло засипаємо гриби і цибульні шматочки. Приправляємо сіллю і спеціями. Смажимо все 10-15 хвилин;
Готову начинку засипаємо в блендер і подрібнюємо до однорідності;
У картопляне пюре додаємо борошно, куряче яйце і все змішуємо. При необхідності можна підсолити, приправити спеціями;
Приступаємо до формування зраз. Руки змочуємо водою, беремо невелику кількість пюре, робимо невелику коржик;
На тарілку насипаємо невелику кількість панірувальних сухарів, кладемо туди картопляну коржик і викладаємо в неї начинку з грибів, приблизно ¾ великої ложки;
Загортаємо краю і формуємо овальну котлету. Таким же чином робимо інші зрази;
Ставимо на плиту сковорідку, підливаємо соняшникова олія, розжарюємо;
Кожну зразу обвалюємо в паніровці і кладемо в гарячу олію. Смажимо з усіх боків до хрусткої скоринки;
Готові зрази можна полити сметаною або будь-яким соусом.
Пісні картопляні зрази з грибами
Нам буде потрібно:
- Півтора кілограма картоплі;
- 200 грам свіжих грибів;
- 70 грам панірувальних сухарів;
- Цибуля ріпчаста – 2 головки;
- 1 маленька ложечка солі;
- Рослинне масло.
Скільки буде готуватися – 1 годину.
Рівень вмісту калорій — 70.
Процедура приготування:
- Очищену і розрізану картоплю потрібно помістити в ємність, залити холодною водою, підсолити і помістити на плиту. Відварюємо до м'якості, 25-30 хвилин;
- Як тільки бульби будуть готові, з каструлі потрібно акуратно злити воду. Розминаємо картоплю до стану пюре. Розминати найкраще товкачем;
- Свіжі гриби (будь — гливи, печериці, опеньки) потрібно помити, розрізати на маленькі скибочки;
- На плиту поміщаємо жаровню з маслом і прогріваємо. На розпечене масло засипаємо гриби. Готуємо їх до готовності близько 15-20 хвилин;
- Тепер починаємо робити зрази. Руки змочуємо водою і пюре ділимо на 7-8 частин. З кожної частини робимо коржик. В центр викладаємо невелику кількість грибної начинки і слепляем всі краї. У результаті повинна вийти овальна котлета;
- Їх можна обсмажити, але найкраще запекти в духовці. Для цього деко промазуємо рослинним маслом або застеляємо промасленим пергаментом і викладаємо зрази;
- Ставимо в духовку і готуємо 115-20 хвилин при температурному режимі 200 градусів;
- З цибулин прибираємо лушпиння і ріжемо дрібними кубиками. Смажимо на соняшниковій олії до рум'яного кольору;
- Готові зрази поливаємо цибулевої засмажкою.
Пісне тісто для пиріжків приготувати дуже легко. Основа може бути як дріжджовий так і безджрожжевой. А начинки — це вже ваша фантазія.
Візьміть на замітку чудовий рецепт сирної запіканки з манкою. Сюди можна додати заморожені вишні, ягоди, горіхи, сухофрукти та інші добавки, які зроблять запіканку ще цікавіше.
Як зробити смачний омлет з молока і яєць мультиварці? Наш рецепт з фото і покроковими рекомендаціями допоможе вам у цьому.
Як приготувати картопляні зрази з грибами в духовці
Компоненти, які будуть потрібні:
- 7 середніх картоплин;
- 170 грам свіжих або консервованих грибів;
- Дві невеликі цибулини;
- Одна морквина;
- Цибуля зелена, петрушка – 5-6 стебел;
- Рослинна олія;
- Сіль – за своїм смаком;
- Приправи і перець чорний мелений.
Скільки готувати – 1 годину.
Калорійність – 85.
Приступаємо до готування:
- Для початку робимо начинку. Якщо використовуються свіжі грибочки, то їх потрібно добре промити і відварити до готовності. Якщо ж консервовані, то їх досить покришити на дрібні шматочки;
- З лука знімаємо шкірку і рубаємо дрібними квадратиками;
- З моркви чистимо шкірку трьом у велику стружку;
- Овочеву нарізку відкидаємо на кипляче рослинне масло, смажимо 5 хвилин, постійно помішуючи;
- Потім засипаємо грибні шматочки, перемішуємо, підсолюємо, приправляємо спеціями і залишаємо тушкуватися на 10-15 хвилин;
- Готову начинку знімаємо і залишаємо остуджуватися;
- Тим часом картоплю необхідно очистити і нарізати середніми шматочками. Викладаємо картоплю в каструлю, наливаємо воду і готуємо до м'якості;
- З готового картоплі зливаємо воду і розминаємо його товкачем;
- Стебла цибулі і петрушки промиваємо та нарізаємо дрібними шматочками. Засипаємо в картопляне пюре, перемішуємо;
- Змочуємо Руки і робимо з картопляного пюре коржі;
- У центральну частину викладаємо грибну начинку, беремо ще картопляну основу і кладемо зверху начинки. Робимо овальну зразу. У результаті повинно вийти 4 зрази;
- Деко промазуємо рослинним маслом, викладаємо туди зрази, поміщаємо в духовку і запікаємо 10-15 хвилин при 200 градусах;
- Готові зрази можна полити сметаною.
Корисні поради
- Картоплю слід відварювати до готовності. Погано зварену картоплю не разомнется до кінця, і основа вийде з крупинками і шматочками;
- Зрази можна обвалювати в панірувальних сухарях, манки або борошні;
- Готову страву можна полити вершками, томатним або соєвим соусом;
- Грибну начинку можна доповнити м'ясним фаршем, капустою або морквою.
Картопляні зрази з грибами будуть відмінним пригощанням для обіду, вони гідно доповнять будь супчики, каші та інші овочеві страви. Крім цього, їх можна готувати на свята і пригощати ними гостей. Будьте впевнені, гості оцінять їх по достоїнству!