13 апрель 2019 1 028

Як приготувати сирні сирники з бананом

Сирники з бананом — дуже смачний і простий у приготуванні десерт, головним інгредієнтом якого є сир. Чим жирніше він буде, тим смачніше і корисніше вийде блюдо.

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
сир - 480 г
борошно - 5 ст. л (96 м)
цукор - 4 ст. л. (96 м)
яйце - 1 шт.
банани - 2 шт.
сіль - 1/4 ч. л.
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 220 Ккал
В класичний рецепт можна додавати будь-які інгредієнти за смаком: фрукти, ягоди, спеції. Дуже доступні в будь-який сезон банани. З ними страва набуває приємний екзотичний смак.

Збити в окремій мисці яйце, цукор і сіль 5-7 хвилин. Об'єднати суміш з сирною.

Додавати борошно і місити масу виделкою. У разі, якщо тісто занадто рідке, необхідно додати трохи борошна, довівши тісто до консистенції сирної маси. Якщо тісто сухе, то можна додати ще одне яйце.

Очистити банани, нарізати їх на шматочки. Покласти у велику миску, розім'яти виделкою до стану, близького до пюре. Додати сир і продовжувати розминати всю масу виделкою (якщо є блендер, то він прискорить процес і краще перемішати інгредієнти).

Тісто для сирників готове.

На невеликий вогонь поставити сковорідку. Додати рослинне масло, прогріти сковороду кілька хвилин.

З тіста зробити невеликі оладки і викладати їх на гарячу сковороду. На кожній стороні смажити до рум'яного кольору (4-5 хвилин).

До традиційних сирників з бананом піднести сметану або джем.

Сирники із сиру з бананом і манкою

Сирники, приготовані на манці, виходять пишними за рахунок того, що вони не «склеюються», як це відбувається у випадку з борошном.

Для цього рецепта бажано взяти підсушений сир, щоб тісто не вийшло дуже рідким.

Інгредієнти:

  • сир — 480 м;
  • манна крупа — 5 ст. л. (172 г);
  • яйце — 3 шт.;
  • цукор — 2-3 ст. л. (57 р);
  • банани — 2 шт.;
  • сіль — 1/4 ч. л.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність: 2000 ккал (всі страву, 1000 г), 200 ккал (3 шт., 100 р).

Заздалегідь необхідно підготувати всі інгредієнти.

Очистити банани, нарізати невеликими шматочками. Покласти їх в миску і розтерти виделкою майже до однорідного пюре. Додати в миску сир і також розтирати всю масу до об'єднання.

Додати до одержаної маси яйця і збити всі або блендером, або вилкою. Додати цукор, сіль. Перемішувати все кілька хвилин.

Додати манну крупу по частинах і продовжувати збивати.

Залишити тісто настоюватися на 15 хвилин. Так манка стане трохи м'якше, інакше сирники можуть вийти дуже сухими.

Після цього, сформувати з усього тесту оладки, обвалюючи їх в манній крупі або панірувальних сухарях для хрусткої скоринки.

Сковорідку поставити на невеликий вогонь. Додати рослинне масло. Прогрівати сковороду кілька хвилин.

Викладати сирники з бананом в гаряче масло. Довести їх до коричневості з двох сторін (приблизно 3-5 хвилин).

Подавати до сирників сметану, джем або мед.

Як приготувати ароматні слойки з шинки і сиру читайте в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепт м'яса вп купецькому. Спробуйте цей рецепт вам обов'язково сподобається його соковитість і ніжність.

Смажена картопля з вешенками на сковороді — простий обід на швидку руку.

Бананові сирник в духовці (дієтичне, без борошна)

Сирники вважаються калорійним стравою, але для тих, хто стежить за фігурою і здоров'ям, існують рецепти дієтичних сирників без борошна. Зазвичай, в їх складі борошно замінюється вівсяними пластівцями або манкою, масло і цукор виключаються, а готується страва на пару або в духовці.

Інгредієнти:

  • сир знежирений — 300 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • банан — 1 шт.;
  • висівки вівсяні — 3 ст. л. (19 м).

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність: 400 ккал (всі страву, 450 г), 88 ккал (3 шт., 100г).

Підготувати всі інгредієнти.

Очистити банан. Нарізати його скибочками. Покласти в миску і розім'яти виделкою або блендером до стану пюре. Додати сир і продовжувати змішувати масу.

Збивати яйця в окремій посудині п'ять хвилин міксером або виделкою.

З'єднати сирну і яєчну маси. Додати вівсяні пластівці, ретельно все перемішати.

Включити духовку і прогріти його до 180-200 градусів.

Зліпити з тіста оладки і викласти їх на папір для випічки або в посуд для запікання. Прибрати їх у духовку на 43-50 хвилини.

Подавати такі дієтичні сирники з бананом рекомендується без сметани або варення. Краще посипати їх кокосовою стружкою або меленими горіхами.

Корисні поради

  1. При додаванні в солодку випічку щіпки солі, вона набуває нові «нотки» в смаку.
  2. У сирники по смаку також допустимо додати мелену ваніль (або ванілін), кокосову стружку, мелену корицю, какао, кава, інші ароматизатори і смакові добавки.
  3. Чим частіше підливати масло в сковороду, тим смачніше і м'якше буде страву. Але його калорійність помітно зросте.
  4. Замість сиру зручно брати сирну масу з добавками. Таке тісто буде більш еластичним, отже, можна не додавати яйця.
  5. Рослинна олія при смаженні допустимо замінити вершковим або топленим.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: