Як приготувати сирні сирники з бананом
Сирники з бананом — дуже смачний і простий у приготуванні десерт, головним інгредієнтом якого є сир. Чим жирніше він буде, тим смачніше і корисніше вийде блюдо.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сир - | 480 г |
борошно - | 5 ст. л (96 м) |
цукор - | 4 ст. л. (96 м) |
яйце - | 1 шт. |
банани - | 2 шт. |
сіль - | 1/4 ч. л. |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 220 Ккал |
Збити в окремій мисці яйце, цукор і сіль 5-7 хвилин. Об'єднати суміш з сирною.
Додавати борошно і місити масу виделкою. У разі, якщо тісто занадто рідке, необхідно додати трохи борошна, довівши тісто до консистенції сирної маси. Якщо тісто сухе, то можна додати ще одне яйце.
Очистити банани, нарізати їх на шматочки. Покласти у велику миску, розім'яти виделкою до стану, близького до пюре. Додати сир і продовжувати розминати всю масу виделкою (якщо є блендер, то він прискорить процес і краще перемішати інгредієнти).
Тісто для сирників готове.
На невеликий вогонь поставити сковорідку. Додати рослинне масло, прогріти сковороду кілька хвилин.
З тіста зробити невеликі оладки і викладати їх на гарячу сковороду. На кожній стороні смажити до рум'яного кольору (4-5 хвилин).
До традиційних сирників з бананом піднести сметану або джем.
Сирники із сиру з бананом і манкою
Для цього рецепта бажано взяти підсушений сир, щоб тісто не вийшло дуже рідким.
Інгредієнти:
- сир — 480 м;
- манна крупа — 5 ст. л. (172 г);
- яйце — 3 шт.;
- цукор — 2-3 ст. л. (57 р);
- банани — 2 шт.;
- сіль — 1/4 ч. л.
Час приготування: 45 хвилин.
Калорійність: 2000 ккал (всі страву, 1000 г), 200 ккал (3 шт., 100 р).
Заздалегідь необхідно підготувати всі інгредієнти.
Очистити банани, нарізати невеликими шматочками. Покласти їх в миску і розтерти виделкою майже до однорідного пюре. Додати в миску сир і також розтирати всю масу до об'єднання.
Додати до одержаної маси яйця і збити всі або блендером, або вилкою. Додати цукор, сіль. Перемішувати все кілька хвилин.
Додати манну крупу по частинах і продовжувати збивати.
Залишити тісто настоюватися на 15 хвилин. Так манка стане трохи м'якше, інакше сирники можуть вийти дуже сухими.
Після цього, сформувати з усього тесту оладки, обвалюючи їх в манній крупі або панірувальних сухарях для хрусткої скоринки.
Сковорідку поставити на невеликий вогонь. Додати рослинне масло. Прогрівати сковороду кілька хвилин.
Викладати сирники з бананом в гаряче масло. Довести їх до коричневості з двох сторін (приблизно 3-5 хвилин).
Подавати до сирників сметану, джем або мед.
Як приготувати ароматні слойки з шинки і сиру читайте в нашій статті.
Візьміть на замітку рецепт м'яса вп купецькому. Спробуйте цей рецепт вам обов'язково сподобається його соковитість і ніжність.
Смажена картопля з вешенками на сковороді — простий обід на швидку руку.
Бананові сирник в духовці (дієтичне, без борошна)
Сирники вважаються калорійним стравою, але для тих, хто стежить за фігурою і здоров'ям, існують рецепти дієтичних сирників без борошна. Зазвичай, в їх складі борошно замінюється вівсяними пластівцями або манкою, масло і цукор виключаються, а готується страва на пару або в духовці.
Інгредієнти:
- сир знежирений — 300 г;
- яйце — 1 шт.;
- банан — 1 шт.;
- висівки вівсяні — 3 ст. л. (19 м).
Час приготування: 45 хвилин.
Калорійність: 400 ккал (всі страву, 450 г), 88 ккал (3 шт., 100г).
Підготувати всі інгредієнти.
Очистити банан. Нарізати його скибочками. Покласти в миску і розім'яти виделкою або блендером до стану пюре. Додати сир і продовжувати змішувати масу.
Збивати яйця в окремій посудині п'ять хвилин міксером або виделкою.
З'єднати сирну і яєчну маси. Додати вівсяні пластівці, ретельно все перемішати.
Включити духовку і прогріти його до 180-200 градусів.
Зліпити з тіста оладки і викласти їх на папір для випічки або в посуд для запікання. Прибрати їх у духовку на 43-50 хвилини.
Подавати такі дієтичні сирники з бананом рекомендується без сметани або варення. Краще посипати їх кокосовою стружкою або меленими горіхами.
Корисні поради
- При додаванні в солодку випічку щіпки солі, вона набуває нові «нотки» в смаку.
- У сирники по смаку також допустимо додати мелену ваніль (або ванілін), кокосову стружку, мелену корицю, какао, кава, інші ароматизатори і смакові добавки.
- Чим частіше підливати масло в сковороду, тим смачніше і м'якше буде страву. Але його калорійність помітно зросте.
- Замість сиру зручно брати сирну масу з добавками. Таке тісто буде більш еластичним, отже, можна не додавати яйця.
- Рослинна олія при смаженні допустимо замінити вершковим або топленим.
Приємного апетиту!