22 апрель 2019 1 991

Як приготувати торт «Медовик» з заварним кремом

Магазинні солодкі ласощі, представлені у вигляді ніжних тістечок, великих, м'яких і повітряних тортів часто містять шкідливі транс-ізомери жирних кислот — спреди. Вони викликають онкологічні захворювання, проблеми з серцем, а в складі солодощів представлені у вигляді заварних кремів.

Найбільш смачною, корисною завжди вважалася домашня випічка. Чудовий торт «Медовик» не тільки можна приготувати вдома, але і проконтролювати при цьому товщину коржів, кількість крему для просочування, додання м'якості шаруватого ласощів.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
масло вершкове - 360 г
яйця - 5 шт.
горілка - 10 мл
цукор - 250 г
борошно - 0,5 кг (+100 г)
картопляний крохмаль - 30 г
мед - 60 г
молоко - 0,5 л
сода - 10 г
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 324 Ккал
Дорослі, як і діти, люблять ніжні, повітряні і м'які солодощі. При створенні торта будинку витрачається багато часу, але результат здатний порадувати і здивувати близьких, що також важливо.

Чудовий «Медовик» з тонкими, просоченими заварним кремом коржами, прекрасно підходить для частування рідних, гостей в будь-який день.

Від всіх підготовлених продуктів потрібно відокремити необхідну кількість складових для приготування основи торта – коржів. Заміс, створення заготовки для «Медовика» проходить на початку на водяній бані, на якій потрібно розтопити масло (2 ст. л. = 60 м) і мед.

Поки медова маса трохи охолоне, слід збити повільно три яйця, з'єднавши їх з цукром (1/2 частина від зазначеної кількості) і горілкою.

Після з'єднати олійно-медову і яєчну масу в зручній для замісу посуді, додати до них соду, перемішати.

Приступаючи до приготування коржів, потрібно відміряти 0,4 кг раніше кілька разів просіяного борошна.

Потім вимісити тісто до необхідної пластичності, додаючи порціями борошно. Скатав тісто, розділити його на частини (8 шт).

Кожну частину треба розкачати, проколоти вилкою в різних місцях, викласти на деко (трохи присипаний борошном), а потім випікати за шість хвилин в розігрітій до 180° духовці.

Готові коржі слід по черзі накрити перевернутої догори дном круглої тарілкою і обрізати по колу. При цьому обрізки не викидати, а подрібнити будь-яким способом в крихту.

Коли коржі готові, можна приступити до створення крему, який буде заварним і готується на водяній бані. В одній ємності слід з'єднати залишилися цукор, яйця, 150 грам борошна, крохмаль.

Спочатку збити всю масу віночком до придбання масою однорідної структури. Відправивши суміш на водяну баню, слід влити тонкою цівкою молоко і варити крем до загустіння.

Триста грам масла розтоплюються зручним способом окремо. В охолоджений крем вводиться масло, густуватий маса збивається ще раз віночком.

Торт формується швидко – кремом змащуються всі шари з коржів, які по черзі складаються в стопку.
Утворений торт обмазується залишками крему з усіх боків, обсипається раніше подрібненої крихтою залишилася від коржів.

«Медовик» потрібно дати просочитися хоча б ніч.

Шоколадний «Медовик» з заварним кремом

Любителям шоколадних десертів доведеться по душі медовий торт з чудовим заварним кремом. Найніжніший «Медовик» можна додатково покрити шоколадною глазур'ю, тоді ласощі стане ще й прекрасним частуванням на будь-яке торжество.

Для створення дуже м'якого, повітряного торта з медово-шоколадними коржами будуть потрібні:

  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 150 г;
  • квітковий мед і вершкове масло – 70 г;
  • какао-порошок – 75 г;
  • сода – 5 м;
  • молоко – 60 мл;
  • борошно – 260 р.

Щоб зробити ніжний торт з чудовим шоколадним смаком і ароматом потрібно дві години, а кілокалорій в його ста грамах буде міститися 394 од.

Масло повинне знаходитися поза холодильної камери, бути м'яким. Спочатку краще почати приготування «Медовика» з створення тесту і коржів з нього. Для цього яйця збити в каструльці, призначеної для водяній лазні.

Помістивши «на баню» ємність, потрібно додати до яєць какао, молоко, цукор з содою і масло з медом. Всю масу перемішуємо до повного розчинення цукрових крупиць, придбання масою достатньої однорідної густоти.

Після рідку шоколадного кольору суміш слід трохи остудити, а борошно в цей час просіяти. У глибокій ємності з'єднати рідку масу і борошно, приступивши до замісу тіста.

Отриману заготовку для коржів розділити на рівні частини – кількість шарів торта (6-8 шт.). Кожну частину розкачати, обрізати по колу і випікати в попередньо розігрітій до температури 180° духовці за три хвилини.

Коржики залишити окремо і приступити до створення заварного крему і глазурі. Для світлого крему і темній глазурі з шоколаду необхідні:

  • масло вершкове і шоколад (плитка) – по 100 г (для глазурі);
  • яйце – 1 шт.;
  • цукор (пісок) і борошно (вищий сорт) – ½ ст.
  • молоко (масне, свіже) – 0,3 л;
  • масло вершкове (або шоколадне) – 0,3 кг

Яйця потрібно розтерти з цукром. Потім всипати до масі борошно і, перемішавши суміш, влити молоко. На водяній бані варять крем до загустіння і отримання однорідної консистенції маси. Потім трохи остудити крем на «холодній бані», ввести розтоплене масло і збити кремову масу до легкості.

Кожен корж по черзі густо змастити кремом, трохи придавлюючи шари торта між собою. Для глазурі, яка стане верхнім шаром торта, потрібно розтопити також на водяній бані плитку шоколаду і масло, постійно помішуючи масу. Потім остудити її, змастити «Медовик» зверху, з боків. Просякати торту слід в холодному місці кілька годин.

Паста «Болоньєзе» рецепт з фото і покроковими рекомендаціями — навчитеся готувати це незвичайне блюдо.

Пиріжки з лівером — візьміть на замітку рецепт цієї випічки.

Піца з морепродуктами, як приготувати страву в домашніх умовах.

Рецепт торта з ягодами

Секретом приготування великої медового торта з ягодами є потреба надання коржам в основі десерту ноток свіжості та аромату полуниці, смородини, малини, журавлини. Щоб зробити чудове ласощі з заварним кремом, будуть необхідні:

  • полуниця (+50 г цукру) – 100 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • цукор і борошно – по 0,4 кг;
  • масло (вершкове) – 0,4 кг (50 г на коржі);
  • мед (липовий, травневий) — 60 г;
  • молоко (домашнє) – 0,5 л;
  • сода (харчова) – 20 г;
  • малина і смородина – 100 г для прикраси.

На створення великого, солодкого, смачного ласощі буде витрачено два з половиною години. Калорійність 100 г чудового торта з ягодами дорівнює 323 ккал.

Принцип приготування медових коржів досить простий. Рідку частину тіста слід підготувати на водяній бані. Треба взяти два яйця, вбити їх у каструлю меншого розміру. У них всипати стакан цукру і розтерти.

Після додати масло і масу відправити на водяну баню, часто розмішуючи до абсолютного розчинення всіх крупиць. Потім ввести харчову соду і зняти з лазні густу масу, коли з'явиться піна.

Далі додається борошно (близько 3-х склянок), тісто вимішується. Його потрібно розділити на кілька частин, з яких розкачати пласти, обрізані по колу діаметром 20-23 див. Кожен корж і обрізки від нього випікати в духовці при температурі 180° по п'ять хвилин.

Полуницю слід подрібнити в блендері, всипати до нього цукор. Проварити до отримання сиропу і остудити. Змастити всі коржі полуничним сиропом для просочення. Для створення заварного крему змішується залишився цукор, яйця і сто грамів борошна.

Після ретельного розмішування борошняна густа маса відправляється на водяну баню, в неї потихеньку вливається молоко, додається масло. Крем вариться до сметанною густої консистенції і остуджується.

Формування «Медовика» проходить наступним чином – всі просочені полуницею коржі змазують кремом і ставляться один на одного, утворюючи шари десерту. По всьому периметру торта обсипається подрібнена крихта з випечених залишків коржів. Верх медового ласощі прикрашається смородиною і малиною за смаком.

Корисні поради

Для більшої частини десертів, які створюються будинку, слід вибирати виключно свіжі продукти. Щоб торт був смачним, молочні продукти, що входять до його складу, повинні бути жирними. А ще досвідчені кондитери радять:

  1. Соду, додану в масу, готову на водяній бані не гасити. При іншому варіанті підготовки тесту гасіння здійснювати виключно соком лимона;
  2. Коржі завантажувати тільки в добре розігрітий до температури 180° і вище (до 210°) духова шафа, а випікати до появи першої рум'яності, при цьому обов'язково проколювати їх виделкою в декількох місцях;
  3. В кремі не повинно бути не смачних грудок, тому під час його створення потрібно постійно помішувати кремову масу, а після збивати віночком при додаванні олії;
  4. «Медовик» з заварним кремом просочується в теплі швидше. А також зменшити час цієї процедури можна, змащуючи шари ще теплим, гарячим кремом.

Замість молока в кремі можна використовувати згущене молоко, зменшивши кількість цукру, або сметану. Щоб зробити просочення більш легкої, молоко часто замінюють фільтрованою водою. Прикрасити медовий торт можна, зробивши шоколадні бджолині стільники на поверхні десерту, вибравши соковиті свіжі ягоди.

Що ще почитати: