Як спекти домашній медовик в мультиварці
Медівник (медовий торт) – один з найбільш смачних і всім відомих десертів. Його готують на свята й у вихідні, вдосконалюють і додають секретні інгредієнти. Але головне те, що суть традиційного медовика залишається незмінною вже кілька поколінь. Це класика серед випічки і завжди безпрограшний варіант з будь-якого приводу.
Це зручно, швидко і надійно – коржі в диво-пічці завжди пропікаються, не підгорають і виходять рівними, без грудок.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яєць - | 3 шт. |
цукру - | три яйця; півсклянки |
меду - | три столові ложки |
просіяного пшеничного борошна - | півтора склянки |
розпушувача - | 10 грам |
сметани жирністю 20% - | сметани жирністю |
цукрової пудри - | цукрової пудри; |
ванільного цукру - | щіпка |
загущувач для вершків - | трохи |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 478 Ккал |
Далі ми докладно розповімо всі етапи приготування бісквіта медовика для будь мультиварки.
- Візьміть миску і змішайте в ній цукор і яйця. Щоб отримати більш пишний і ніжний бісквіт, яйця на торт найкраще дістати заздалегідь і вводити їх в цукор тільки тоді, коли вони стануть кімнатної температури;
- Отриману суміш збийте до пишної піни. Краще всього це зробити міксером;
- Розтопіть мед на пару. Дайте розтопленого меду трохи охолонути і потім поступово введіть його в яєчно-цукрову масу. Збийте суміш міксером;
- Окремо просіяти борошно і додайте розпушувач;
- В яєчно-медову суміш засипте борошно, акуратно помішуючи всі разом. Тісто має бути трохи рідким, по консистенції схожий на суміш для оладок;
- Викладіть тісто в чашу мультиварки, виберете режим «Випічка» і встановіть процес приготування на одну годину.
Це, власне, і є основна частина роботи. Готовий бісквіт можна розрізати вздовж на половину або на кілька коржів, і далі готувати медовик на свій розсуд. Найчастіше для торта роблять крем, яким перемазують коржі або навіть весь торт. У нашому рецепті ми будемо використовувати сметанний крем.
Готується сметанний крем так: в окремій глибокій мисці міксером ретельно збийте сметану і загусник. Дочекайтеся, поки сметана потихеньку почне загусати. Потім поступово вмішайте в суміш цукрову пудру, а за нею – ванілін або ванільний цукор. Збийте всю суміш до повного розчинення в ній цукру.
Перемажьте коржі медівника і залиште торт на просочення на кілька годин.
Малиновий медовик
Складові даного медового торта:
- 5 яєць;
- 1 склянка цукру;
- 5 столових ложок меду;
- 2 склянки борошна;
- 2 грама солі;
- півпачки ванільного цукру;
- чайна ложка розпушувача.
Для крему в малиновий медовик знадобиться:
- два яйця;
- стакан цукру;
- 300 грам вершкового масла;
- 500 мл молока;
- три столові ложки борошна;
- півпачки ванільного цукру;
- столова ложка коньяку;
- 300 грам малини.
Час приготування десерту – 2 години. Калорійність малинового медовика в середньому становить 550 ккал на 100 грам десерту.
Процес приготування проходить у кілька етапів:
- У великій мисці просіяти все борошно і додайте розпушувач;
- В окремій тарі збийте яйця і цукор до появи піни;
- Додайте в цю масу ванілін, сіль і мед;
- Отриману суміш потрібно поступово вливати в борошно і перемішувати тісто до однорідної консистенції;
- Викладіть масу в каструлю. Виберете режим «Випічка» і встановіть таймер на одну годину;
- Після звукового сигналу, не відкриваючи кришку мультиварки, дайте бісквіту постояти хвилин десять і тільки тоді діставайте його;
- Для приготування крему відокремте жовтки від білків. Жовтки окремо розітріть з додаванням півсклянки цукру;
- Туди ж влийте молоко, всипте ванілін і борошно. Все це потрібно перемішати і нагріти на водяній бані. Далі необхідно помішувати до повного загустіння тесту;
- Коли крем охолоне, додайте в нього м'яке вершкове масло і збийте все додатково міксером, додайте коньяк;
- Окремо збийте до великої піни білки і півсклянки цукру, додайте все готовий крем;
- На кожен корж намажте крем і розкладіть малину. Медовик прикрасити ягодами можна і зверху.
Читайте як правильно приготувати суп з фрикадельками в мультиварці щоб фрикадельки не розварилися.
Візьміть на замітку рецепт класичного салату цезар.
Як зварити курячий суп з локшиною в нашій статті.
Шоколадний медовий торт
Компоненти:
- п'ять яєць;
- двісті грам борошна;
- стакан цукру;
- дві столові ложки какао;
- три столові ложки меду;
- чайна ложка розпушувача.
Для просочення підійде крем з какао. Для цього необхідно підготувати:
- 200 грам вершкового масла;
- 10 столових ложок згущеного молока;
- 2 столові ложки какао.
Час приготування – 2 години. Калорійність в середньому становить 570 ккал на 100 грам десерту.
Кроки приготування випічки:
- Просійте борошно і розпушувач;
- Окремо збийте міксером яйця і цукор до тих пір, поки маса не стане збільшуватися;
- Додайте в масу ванілін, сіль і мед. Зазначимо, що мед повинен бути рідким. Якщо він густий, розтопіть його;
- Отриману суміш поступово вливайте в борошно і перемішуйте тісто до тих пір, поки воно не стане однорідної консистенції;
- Викладіть масу в чашу мультиварки;
- Виберете режим «Випічка» і встановіть час на одну годину. Якщо ж у вашої мультиварки є функція мультиповара, то в режимі «Випічка» встановіть температуру 150 градусів і час випікання 50 хвилин;
- Після звукового сигналу, не відкриваючи кришку мультиварки, дайте бісквіту постояти хвилин десять і тільки тоді діставайте його;
- Тепер займіться приготуванням крему. Для початку збийте міксером м'яке вершкове масло зі згущеним молоком;
- В пишну масу акуратно додайте какао. Готовим кремом перемажьте коржі і дайте торту просочитися пару годин у холодному місці.
У своєму складі медовик містить мед, який добре впливає на травну й серцеву системи організму. Такий медовий десерт завжди стане запорукою гарного настрою і прикрасою святкового столу.