14 март 2019 6 471

Як спекти домашній медовик в мультиварці

Медівник (медовий торт) – один з найбільш смачних і всім відомих десертів. Його готують на свята й у вихідні, вдосконалюють і додають секретні інгредієнти. Але головне те, що суть традиційного медовика залишається незмінною вже кілька поколінь. Це класика серед випічки і завжди безпрограшний варіант з будь-якого приводу.

Рецепт медовика практично у всіх господинь однаковий, але багато вдосконалюють пиріг з допомогою додаткових інгредієнтів, кремів або способів приготування. Ми пропонуємо вам спекти простий медовик в мультиварці.

Це зручно, швидко і надійно – коржі в диво-пічці завжди пропікаються, не підгорають і виходять рівними, без грудок.

Елементарний покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
яєць - 3 шт.
цукру - три яйця; півсклянки
меду - три столові ложки
просіяного пшеничного борошна - півтора склянки
розпушувача - 10 грам
сметани жирністю 20% - сметани жирністю
цукрової пудри - цукрової пудри;
ванільного цукру - щіпка
загущувач для вершків - трохи
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 478 Ккал

Далі ми докладно розповімо всі етапи приготування бісквіта медовика для будь мультиварки.

  1. Візьміть миску і змішайте в ній цукор і яйця. Щоб отримати більш пишний і ніжний бісквіт, яйця на торт найкраще дістати заздалегідь і вводити їх в цукор тільки тоді, коли вони стануть кімнатної температури;
  2. Отриману суміш збийте до пишної піни. Краще всього це зробити міксером;
  3. Розтопіть мед на пару. Дайте розтопленого меду трохи охолонути і потім поступово введіть його в яєчно-цукрову масу. Збийте суміш міксером;
  4. Окремо просіяти борошно і додайте розпушувач;
  5. В яєчно-медову суміш засипте борошно, акуратно помішуючи всі разом. Тісто має бути трохи рідким, по консистенції схожий на суміш для оладок;
  6. Викладіть тісто в чашу мультиварки, виберете режим «Випічка» і встановіть процес приготування на одну годину.

Це, власне, і є основна частина роботи. Готовий бісквіт можна розрізати вздовж на половину або на кілька коржів, і далі готувати медовик на свій розсуд. Найчастіше для торта роблять крем, яким перемазують коржі або навіть весь торт. У нашому рецепті ми будемо використовувати сметанний крем.

Готується сметанний крем так: в окремій глибокій мисці міксером ретельно збийте сметану і загусник. Дочекайтеся, поки сметана потихеньку почне загусати. Потім поступово вмішайте в суміш цукрову пудру, а за нею – ванілін або ванільний цукор. Збийте всю суміш до повного розчинення в ній цукру.

Перемажьте коржі медівника і залиште торт на просочення на кілька годин.

Малиновий медовик

Складові даного медового торта:

  • 5 яєць;
  • 1 склянка цукру;
  • 5 столових ложок меду;
  • 2 склянки борошна;
  • 2 грама солі;
  • півпачки ванільного цукру;
  • чайна ложка розпушувача.

Для крему в малиновий медовик знадобиться:

  • два яйця;
  • стакан цукру;
  • 300 грам вершкового масла;
  • 500 мл молока;
  • три столові ложки борошна;
  • півпачки ванільного цукру;
  • столова ложка коньяку;
  • 300 грам малини.

Час приготування десерту – 2 години. Калорійність малинового медовика в середньому становить 550 ккал на 100 грам десерту.

Процес приготування проходить у кілька етапів:

  1. У великій мисці просіяти все борошно і додайте розпушувач;
  2. В окремій тарі збийте яйця і цукор до появи піни;
  3. Додайте в цю масу ванілін, сіль і мед;
  4. Отриману суміш потрібно поступово вливати в борошно і перемішувати тісто до однорідної консистенції;
  5. Викладіть масу в каструлю. Виберете режим «Випічка» і встановіть таймер на одну годину;
  6. Після звукового сигналу, не відкриваючи кришку мультиварки, дайте бісквіту постояти хвилин десять і тільки тоді діставайте його;
  7. Для приготування крему відокремте жовтки від білків. Жовтки окремо розітріть з додаванням півсклянки цукру;
  8. Туди ж влийте молоко, всипте ванілін і борошно. Все це потрібно перемішати і нагріти на водяній бані. Далі необхідно помішувати до повного загустіння тесту;
  9. Коли крем охолоне, додайте в нього м'яке вершкове масло і збийте все додатково міксером, додайте коньяк;
  10. Окремо збийте до великої піни білки і півсклянки цукру, додайте все готовий крем;
  11. На кожен корж намажте крем і розкладіть малину. Медовик прикрасити ягодами можна і зверху.

Читайте як правильно приготувати суп з фрикадельками в мультиварці щоб фрикадельки не розварилися.

Візьміть на замітку рецепт класичного салату цезар.

Як зварити курячий суп з локшиною в нашій статті.

Шоколадний медовий торт

Компоненти:

  • п'ять яєць;
  • двісті грам борошна;
  • стакан цукру;
  • дві столові ложки какао;
  • три столові ложки меду;
  • чайна ложка розпушувача.

Для просочення підійде крем з какао. Для цього необхідно підготувати:

  • 200 грам вершкового масла;
  • 10 столових ложок згущеного молока;
  • 2 столові ложки какао.

Час приготування – 2 години. Калорійність в середньому становить 570 ккал на 100 грам десерту.

Кроки приготування випічки:

  1. Просійте борошно і розпушувач;
  2. Окремо збийте міксером яйця і цукор до тих пір, поки маса не стане збільшуватися;
  3. Додайте в масу ванілін, сіль і мед. Зазначимо, що мед повинен бути рідким. Якщо він густий, розтопіть його;
  4. Отриману суміш поступово вливайте в борошно і перемішуйте тісто до тих пір, поки воно не стане однорідної консистенції;
  5. Викладіть масу в чашу мультиварки;
  6. Виберете режим «Випічка» і встановіть час на одну годину. Якщо ж у вашої мультиварки є функція мультиповара, то в режимі «Випічка» встановіть температуру 150 градусів і час випікання 50 хвилин;
  7. Після звукового сигналу, не відкриваючи кришку мультиварки, дайте бісквіту постояти хвилин десять і тільки тоді діставайте його;
  8. Тепер займіться приготуванням крему. Для початку збийте міксером м'яке вершкове масло зі згущеним молоком;
  9. В пишну масу акуратно додайте какао. Готовим кремом перемажьте коржі і дайте торту просочитися пару годин у холодному місці.

У своєму складі медовик містить мед, який добре впливає на травну й серцеву системи організму. Такий медовий десерт завжди стане запорукою гарного настрою і прикрасою святкового столу.

Що ще почитати: