16 май 2019 2 432

Як зробити безалкогольний мохіто в домашніх умовах

Мохіто — напій на основі алкоголю з додаванням листочків м'яти, лимонного соку і цукру. Безалкогольний варіант напою не містить алкоголь і відноситься до категорії так званих моктейлей.

Моктейль не є алкогольним напоєм і складається з суміші фруктових соків, сиропів або безалкогольних газованих напоїв.

У приготуванні безалкогольного мохіто невід'ємними інгредієнтами вважаються сік лайма, цукровий сироп і свіжа м'ята. З допомогою барного маточки або ложки суміш інгредієнтів розтирають, розчавлюють м'яту, вивільняючи пахучі ефірні масла.

Охолоджену мінеральну воду, бажано з газом, поступово вливають в ароматну суміш, а потім ретельно перемішують напій. Такий моктейль можна подати у великому красивому склянці, прикрасити часточкою лимона з невеликою гілочкою свіжої ароматною м'яти.

Завершить приготування освіжаючого безалкогольного мохіто кілька кубиків льоду.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
мінеральна вода - 300 мл
сік лимона - 4-5 ст. л.
листя м'яти - 1/4 чашки
цукровий сироп - 3 ст. л.
лід - 10 кубиків
Час приготування: 8 хвилин Калорійність на 100 грам: 15 Ккал

Спосіб приготування безалкогольного мохіто в домашніх умовах:

  1. Приготуйте цукровий сироп, нагріваючи 1,5 ст. л. цукру 1/4 чашки води на повільному вогні. Цукор повинен повністю розчинитися. Як тільки вода закипить, вимкніть вогонь і зніміть сироп з плити, він повинен охолонути до кімнатної температури.
  2. Візьміть склянку або іншу вподобану ємність, можливо це буде великий келих, додайте 7-8 свіжих листя м'яти. Влийте 1 ст. л. вже охололого цукрового сиропу і трохи більше 1 ст. л. лимонного соку. Ви можете використовувати барний маточка, ступку, толкушку або ж обійтися ложкою, щоб розчавити м'яту. Робити це треба акуратно: м'яту треба розкрити, а не перетерти в потерть.
  3. Повільно влийте мінеральну воду в склянку, наповнюючи його майже доверху, добре перемішайте напій.
  4. Рецепт розрахований на 3 порції, тому повторіть попередні кроки ще 2 склянками.
  5. Прикрасьте моктейль часточкою лимона, гілочкою м'яти і не забудьте додати 3-4 кубики льоду. Можна подавати!

Корисні поради:

  1. Замість цукрового сиропу можна додати по столовій ложці цукру в кожен стакан.
  2. Урізноманітнити напій можна використовуючи імбирне ситро або газовану воду, а не мінеральну воду.
  3. Краще всього приготувати відразу великий глек безалкогольного мохіто, поклавши кілька кружалець огірка, так напій стане ще більш освіжаючим.

Як зробити безалкогольний мохіто з м'ятою і спрайтів в домашніх умовах

Найпростішим варіантом безалкогольного мохіто є рецепт зі спрайтом, не потрібно думати про те, скільки цукру класти, витрачати час на приготування сиропу, вираховувати ложки і грами. Все що знадобиться — пляшка прохладительной газованої води, лайм для посилення цитрусових нот, пучок холодить м'яти і трохи льоду.

Інгредієнти (на 1 порцію):

  • 10 великих листя м'яти (15 середніх);
  • 1 невеликий лайм;
  • 1,5 склянки спрайту;
  • 1 чашка дробленого льоду.

Час приготування — 3 хвилини.

Калорійність 100 мл — 25 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Розріжте на часточки лайм, покладіть в стакан 3/4 плода разом з м'ятою, відразу ж залийте спрайтом.
  2. Використовуючи мадлер, перемішайте інгредієнти протягом хвилини.
  3. Всипте в склянку лід.
  4. Декоруйте напій решти 1/4 часточкою лайма і гілочкою м'яти. Подавати напій можна відразу ж!

Корисні поради:

  1. Мадлер — найчастіше дерев'яне пристосування, що використовується для тисняви соку інгредієнтів і змішування при приготуванні алкогольних і безалкогольних коктейлів. Мадлер — незамінний інструмент для бармена, однак, у повсякденному житті легко замінюється гострим кінцем дерев'яної качалки, товкачиком, дерев'яної або звичайною ложкою.
  2. Технологія стверджує, що роздавлені фрукти і м'яту краще залишити в ємності з коктейлем, однак, якщо ви готуєте напій для дітей, не зайвим буде його процідити.

Риба, запечена з картоплею в духовці — просте і ситне блюдо на кожен день.

Залишився розсіл з огірків або помідорів? Не біда, адже можна спекти смачне печиво.

Візьміть на замітку наші способи завертання млинців з сиром.

Освіжаючий напій з лимоном без алкоголю

Інгредієнти (на 2 порції):

  • 20 — 30 свіжих листя м'яти;
  • 2 лимона;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 400 мл спрайту/мінеральної води (якщо ви вирішили використовувати мінеральну воду, подвійте кількість цукру).

Час приготування — 5 хвилин.

Калорійність 100 мл — 35 ккал.

Як приготувати безалкогольний мохіто з лимоном в домашніх умовах:

  1. Відокремте від гілочки м'яти листя. Недбало покришіть листочки і відкладіть в сторону.
  2. Поріжте лимони на тонкі часточки (клини), видаліть кісточки.
  3. Нарізані листя м'яти перекладіть в глечик, додайте часточки лимона.
  4. Насипте цукор.
  5. Використовуючи велику ложку (або мадлер, якщо у вас є така примха), зітреш м'яту, роздушіть лимони — так всі соки і аромати вивільняться, купуючи солодкуватий смак за рахунок цукру.
  6. Налийте Спрайт/мінеральну воду.
  7. Розлийте напій по келихах або високим країнам і насолоджуйтеся!

Домашній безалкогольний мохіто з родзинкою

Мохіто, не містить в складі алкоголь, не такий вже і новий спосіб освіжитися: напій користується величезною популярністю з-за свого смаку і простоту приготування.

Урізноманітнити смак, додати моктейлю індивідуальності, домогтися того, щоб гості розпитували вас, що ви такого поклали, допоможе наступний рецепт, секретними інгредієнтами якого виступлять випарений сік цукрового очерету і базилік.

Інгредієнти (на 2 порції):

  • 1/2 чашки листя свіжого базиліка;
  • 1/2 чашки листя свіжої м'яти;
  • великий лайм, порізаний на часточки;
  • 1 ст. л. органічного випареного соку цукрової тростини;
  • 2 чашки мінеральної води;
  • лід (за смаком);
  • гілочки м'яти для прикраси (опціонально).

Час приготування — 7 хвилин.

Калорійність 100 мл — 18 ккал.

Спосіб приготування напою в домашніх умовах:

  1. Помістіть базилік, м'яту, лайм і сік цукрового очерету на дно шейкера. З допомогою дерев'яної ложки розминайте інгредієнти до тих пір, поки лайми не почнуть виділяти сік, а трави — ефіри, на це буде потрібно близько 2 хвилин.
  2. Залийте суміш газованою водою, збовтайте так, щоб всі аромати і соки об'єдналися.
  3. Наповніть 2 склянки льодом і розлийте мохіто порівну. За бажанням прикрасити м'ятою напій перед подачею.

Корисні поради: розминка цитрусових і трав

Акт подрібнення м'яти, базиліка та лайма разом (як і інших інгредієнтів для приготування коктейлів) серед барменів на професійному сленгу називається мадлинг. Ідея полягає в тому, щоб поєднати 2 і більше ароматичних інгредієнта і вивільнити найцінніші аромати, смаки, ефіри, забезпечуючи напою посилений неповторний смак.

Коктейль з нульовою калорійністю

Мохіто повинно давати відчуття свіжості, а не почуття провини.

Коли починаєш рахувати калорії, дивуєшся, скільки цукру містить газована вода або навіть домашній лимонад, який так всіма любимо. 300 калорій набагато приємніше є в твердому вигляді або як десерт, ніж усвідомлювати, що харчова цінність, равносильная обіду, міститься в напої.

Безалкогольний мохіто, не містить калорій, це гідна альтернатива для тих, хто стежить за живленням.

Істинний мохіто робиться з м'яти, лайма, сиропу, содової і рома, а наш рецепт не містить алкоголь, калорійною навантаження, але все ж має в складі лайм. Або лимон. І дуже багато м'яти.

Секретним інгредієнтом напою є всього-навсього дієтичний 7UP.

Приготувати моктейль не складе труднощів, головне ставитися до приготування з радістю. Від вас буде потрібно трохи більше хвилини.

Інгредієнти (на 1 порцію):

  • 1 лимон або лайм;
  • 1 чашка листя свіжої м'яти;
  • 355 мл дієтичної содової води (7UP);
  • лід;
  • часточки лимона або лайма для прикраси.

Час приготування — 1 хвилина.

Калорійність 100 мл – 0 ккал.

Спосіб приготування:

  1. У великій чашці вичавіть сік з лимона (лайма);
  2. Порвіть Руками м'ятні листочки, поміщаючи їх в ту ж чашку. Використовуючи трубочку, столовий ніж або просто ложку, змішайте м'яту з цитрусовими, злегка натискаючи на неї, це допоможе вивільнити свіжий м'ятний смак і аромат.
  3. Додайте стільки льоду, скільки хочете.
  4. Налийте газовану воду в вашу ємність.
  5. Помішуючи, продовжуйте тиснути трубочкою м'яту для посилення смаку.
  6. Дозвольте напою настоятися кілька хвилин, сервіруйте часточкою лимона/лайма і обов'язково користуйтеся трубочкою, щоб дрібні шматочки м'яти не потрапляли в рот.

Яблучний безалкогольний напій

Цей варіант мохіто не містить алкоголю і цукру, будучи неперевершеним святковим напоєм, максимально наближеним до натурального і корисного десерту.

Інгредієнти (на 1 порцію):

  • 4 зелених яблука;
  • 2 великих лайма;
  • велика жменя м'яти;
  • мінеральна вода (опціонально).

Час приготування — 15 хвилин.

Калорійність 100 мл – 22 ккал.

Спосіб приготування в домашніх умовах:

  1. Ретельно вимийте продукти.
  2. Очистіть лайм (за бажанням), поріжте на часточки.
  3. Вичавіть сік з яблук, додайте до яблучного соку лайма, м'яту і за бажанням мінеральну воду (наявність пухирців подарує напою цілющу радість). Перемішайте, дайте настоятися.

Варіанти заміни:

  1. Зелені яблука можна замінити будь-якими іншими сортами яблук, груш, огірками.
  2. Якщо під рукою не виявилося лайма, можете взяти грейпфрут, лимон, апельсин, мандарин — всі цитрусові заряджають оптимізмом, бадьорять і дарують заряд енергії.

Апетитний полуничний мохіто

У спекотні літні дні, в сезон, коли стигла полуниця истончает свій привабливий аромат, нові ягоди набирають колір кожну ніч, напій з додаванням свіжих ягід подарує відчуття легкості і безтурботності, чудово тамуючи спрагу.

Щоб приготувати цей спокусливий моктейль, вам знадобиться:

  • 1,5 лайма, порізаний на часточки;
  • 20 м'ятні листя;
  • 5 стиглих великих ягід полуниці;
  • 2 ст. л. цукрового сиропу;
  • мінеральна вода;
  • подрібнений лід.

Із зазначених інгредієнтів вийде 1 порція напою, його створення займе 10 хвилин.

Калорійність 100 мл – 32 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Розітріть ягоди в пюре.
  2. Покладіть часточки лайма і м'ятні листя в шейкер для коктейлю або міцний склянку, щоб розчавити фрукти з м'ятою.
  3. Отриманий сік перелийте через сито у високий стакан або красивий келих, наповнений колотим льодом.
  4. Додайте цукровий сироп і полуничне пюре.
  5. Долийте до країв мінеральну воду, розмішайте.
  6. Прикрасьте по вашому розсуду і насолоджуйтеся!

Тепер ви знаєте, як готувати безалкогольний мохіто в домашніх умовах. Тому в будь-який момент зможете порадувати себе чудовим освіжаючим напоєм!

Що ще почитати: