Як зробити безалкогольний мохіто в домашніх умовах
Мохіто — напій на основі алкоголю з додаванням листочків м'яти, лимонного соку і цукру. Безалкогольний варіант напою не містить алкоголь і відноситься до категорії так званих моктейлей.
Моктейль не є алкогольним напоєм і складається з суміші фруктових соків, сиропів або безалкогольних газованих напоїв.
У приготуванні безалкогольного мохіто невід'ємними інгредієнтами вважаються сік лайма, цукровий сироп і свіжа м'ята. З допомогою барного маточки або ложки суміш інгредієнтів розтирають, розчавлюють м'яту, вивільняючи пахучі ефірні масла.
Завершить приготування освіжаючого безалкогольного мохіто кілька кубиків льоду.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
мінеральна вода - | 300 мл |
сік лимона - | 4-5 ст. л. |
листя м'яти - | 1/4 чашки |
цукровий сироп - | 3 ст. л. |
лід - | 10 кубиків |
Час приготування: 8 хвилин | Калорійність на 100 грам: 15 Ккал |
Спосіб приготування безалкогольного мохіто в домашніх умовах:
- Приготуйте цукровий сироп, нагріваючи 1,5 ст. л. цукру 1/4 чашки води на повільному вогні. Цукор повинен повністю розчинитися. Як тільки вода закипить, вимкніть вогонь і зніміть сироп з плити, він повинен охолонути до кімнатної температури.
- Візьміть склянку або іншу вподобану ємність, можливо це буде великий келих, додайте 7-8 свіжих листя м'яти. Влийте 1 ст. л. вже охололого цукрового сиропу і трохи більше 1 ст. л. лимонного соку. Ви можете використовувати барний маточка, ступку, толкушку або ж обійтися ложкою, щоб розчавити м'яту. Робити це треба акуратно: м'яту треба розкрити, а не перетерти в потерть.
- Повільно влийте мінеральну воду в склянку, наповнюючи його майже доверху, добре перемішайте напій.
- Рецепт розрахований на 3 порції, тому повторіть попередні кроки ще 2 склянками.
- Прикрасьте моктейль часточкою лимона, гілочкою м'яти і не забудьте додати 3-4 кубики льоду. Можна подавати!
Корисні поради:
- Замість цукрового сиропу можна додати по столовій ложці цукру в кожен стакан.
- Урізноманітнити напій можна використовуючи імбирне ситро або газовану воду, а не мінеральну воду.
- Краще всього приготувати відразу великий глек безалкогольного мохіто, поклавши кілька кружалець огірка, так напій стане ще більш освіжаючим.
Як зробити безалкогольний мохіто з м'ятою і спрайтів в домашніх умовах
Інгредієнти (на 1 порцію):
- 10 великих листя м'яти (15 середніх);
- 1 невеликий лайм;
- 1,5 склянки спрайту;
- 1 чашка дробленого льоду.
Час приготування — 3 хвилини.
Калорійність 100 мл — 25 ккал.
Спосіб приготування:
- Розріжте на часточки лайм, покладіть в стакан 3/4 плода разом з м'ятою, відразу ж залийте спрайтом.
- Використовуючи мадлер, перемішайте інгредієнти протягом хвилини.
- Всипте в склянку лід.
- Декоруйте напій решти 1/4 часточкою лайма і гілочкою м'яти. Подавати напій можна відразу ж!
Корисні поради:
- Мадлер — найчастіше дерев'яне пристосування, що використовується для тисняви соку інгредієнтів і змішування при приготуванні алкогольних і безалкогольних коктейлів. Мадлер — незамінний інструмент для бармена, однак, у повсякденному житті легко замінюється гострим кінцем дерев'яної качалки, товкачиком, дерев'яної або звичайною ложкою.
- Технологія стверджує, що роздавлені фрукти і м'яту краще залишити в ємності з коктейлем, однак, якщо ви готуєте напій для дітей, не зайвим буде його процідити.
Риба, запечена з картоплею в духовці — просте і ситне блюдо на кожен день.
Залишився розсіл з огірків або помідорів? Не біда, адже можна спекти смачне печиво.
Візьміть на замітку наші способи завертання млинців з сиром.
Освіжаючий напій з лимоном без алкоголю
Інгредієнти (на 2 порції):
- 20 — 30 свіжих листя м'яти;
- 2 лимона;
- 2 ст. л. цукру;
- 400 мл спрайту/мінеральної води (якщо ви вирішили використовувати мінеральну воду, подвійте кількість цукру).
Час приготування — 5 хвилин.
Калорійність 100 мл — 35 ккал.
Як приготувати безалкогольний мохіто з лимоном в домашніх умовах:
- Відокремте від гілочки м'яти листя. Недбало покришіть листочки і відкладіть в сторону.
- Поріжте лимони на тонкі часточки (клини), видаліть кісточки.
- Нарізані листя м'яти перекладіть в глечик, додайте часточки лимона.
- Насипте цукор.
- Використовуючи велику ложку (або мадлер, якщо у вас є така примха), зітреш м'яту, роздушіть лимони — так всі соки і аромати вивільняться, купуючи солодкуватий смак за рахунок цукру.
- Налийте Спрайт/мінеральну воду.
- Розлийте напій по келихах або високим країнам і насолоджуйтеся!
Домашній безалкогольний мохіто з родзинкою
Мохіто, не містить в складі алкоголь, не такий вже і новий спосіб освіжитися: напій користується величезною популярністю з-за свого смаку і простоту приготування.
Урізноманітнити смак, додати моктейлю індивідуальності, домогтися того, щоб гості розпитували вас, що ви такого поклали, допоможе наступний рецепт, секретними інгредієнтами якого виступлять випарений сік цукрового очерету і базилік.
Інгредієнти (на 2 порції):
- 1/2 чашки листя свіжого базиліка;
- 1/2 чашки листя свіжої м'яти;
- великий лайм, порізаний на часточки;
- 1 ст. л. органічного випареного соку цукрової тростини;
- 2 чашки мінеральної води;
- лід (за смаком);
- гілочки м'яти для прикраси (опціонально).
Час приготування — 7 хвилин.
Калорійність 100 мл — 18 ккал.
Спосіб приготування напою в домашніх умовах:
- Помістіть базилік, м'яту, лайм і сік цукрового очерету на дно шейкера. З допомогою дерев'яної ложки розминайте інгредієнти до тих пір, поки лайми не почнуть виділяти сік, а трави — ефіри, на це буде потрібно близько 2 хвилин.
- Залийте суміш газованою водою, збовтайте так, щоб всі аромати і соки об'єдналися.
- Наповніть 2 склянки льодом і розлийте мохіто порівну. За бажанням прикрасити м'ятою напій перед подачею.
Корисні поради: розминка цитрусових і трав
Акт подрібнення м'яти, базиліка та лайма разом (як і інших інгредієнтів для приготування коктейлів) серед барменів на професійному сленгу називається мадлинг. Ідея полягає в тому, щоб поєднати 2 і більше ароматичних інгредієнта і вивільнити найцінніші аромати, смаки, ефіри, забезпечуючи напою посилений неповторний смак.
Коктейль з нульовою калорійністю
Мохіто повинно давати відчуття свіжості, а не почуття провини.
Коли починаєш рахувати калорії, дивуєшся, скільки цукру містить газована вода або навіть домашній лимонад, який так всіма любимо. 300 калорій набагато приємніше є в твердому вигляді або як десерт, ніж усвідомлювати, що харчова цінність, равносильная обіду, міститься в напої.
Безалкогольний мохіто, не містить калорій, це гідна альтернатива для тих, хто стежить за живленням.
Істинний мохіто робиться з м'яти, лайма, сиропу, содової і рома, а наш рецепт не містить алкоголь, калорійною навантаження, але все ж має в складі лайм. Або лимон. І дуже багато м'яти.
Секретним інгредієнтом напою є всього-навсього дієтичний 7UP.
Приготувати моктейль не складе труднощів, головне ставитися до приготування з радістю. Від вас буде потрібно трохи більше хвилини.
Інгредієнти (на 1 порцію):
- 1 лимон або лайм;
- 1 чашка листя свіжої м'яти;
- 355 мл дієтичної содової води (7UP);
- лід;
- часточки лимона або лайма для прикраси.
Час приготування — 1 хвилина.
Калорійність 100 мл – 0 ккал.
Спосіб приготування:
- У великій чашці вичавіть сік з лимона (лайма);
- Порвіть Руками м'ятні листочки, поміщаючи їх в ту ж чашку. Використовуючи трубочку, столовий ніж або просто ложку, змішайте м'яту з цитрусовими, злегка натискаючи на неї, це допоможе вивільнити свіжий м'ятний смак і аромат.
- Додайте стільки льоду, скільки хочете.
- Налийте газовану воду в вашу ємність.
- Помішуючи, продовжуйте тиснути трубочкою м'яту для посилення смаку.
- Дозвольте напою настоятися кілька хвилин, сервіруйте часточкою лимона/лайма і обов'язково користуйтеся трубочкою, щоб дрібні шматочки м'яти не потрапляли в рот.
Яблучний безалкогольний напій
Цей варіант мохіто не містить алкоголю і цукру, будучи неперевершеним святковим напоєм, максимально наближеним до натурального і корисного десерту.
Інгредієнти (на 1 порцію):
- 4 зелених яблука;
- 2 великих лайма;
- велика жменя м'яти;
- мінеральна вода (опціонально).
Час приготування — 15 хвилин.
Калорійність 100 мл – 22 ккал.
Спосіб приготування в домашніх умовах:
- Ретельно вимийте продукти.
- Очистіть лайм (за бажанням), поріжте на часточки.
- Вичавіть сік з яблук, додайте до яблучного соку лайма, м'яту і за бажанням мінеральну воду (наявність пухирців подарує напою цілющу радість). Перемішайте, дайте настоятися.
Варіанти заміни:
- Зелені яблука можна замінити будь-якими іншими сортами яблук, груш, огірками.
- Якщо під рукою не виявилося лайма, можете взяти грейпфрут, лимон, апельсин, мандарин — всі цитрусові заряджають оптимізмом, бадьорять і дарують заряд енергії.
Апетитний полуничний мохіто
У спекотні літні дні, в сезон, коли стигла полуниця истончает свій привабливий аромат, нові ягоди набирають колір кожну ніч, напій з додаванням свіжих ягід подарує відчуття легкості і безтурботності, чудово тамуючи спрагу.
Щоб приготувати цей спокусливий моктейль, вам знадобиться:
- 1,5 лайма, порізаний на часточки;
- 20 м'ятні листя;
- 5 стиглих великих ягід полуниці;
- 2 ст. л. цукрового сиропу;
- мінеральна вода;
- подрібнений лід.
Із зазначених інгредієнтів вийде 1 порція напою, його створення займе 10 хвилин.
Калорійність 100 мл – 32 ккал.
Спосіб приготування:
- Розітріть ягоди в пюре.
- Покладіть часточки лайма і м'ятні листя в шейкер для коктейлю або міцний склянку, щоб розчавити фрукти з м'ятою.
- Отриманий сік перелийте через сито у високий стакан або красивий келих, наповнений колотим льодом.
- Додайте цукровий сироп і полуничне пюре.
- Долийте до країв мінеральну воду, розмішайте.
- Прикрасьте по вашому розсуду і насолоджуйтеся!
Тепер ви знаєте, як готувати безалкогольний мохіто в домашніх умовах. Тому в будь-який момент зможете порадувати себе чудовим освіжаючим напоєм!