Як приготувати домашній апельсиновий лимонад
У спекотний літній день звично втамовувати спрагу газованими і натуральними соками. Але набагато корисніше для організму вживати самостійно приготований напій.
У багатьох країнах світу лимонад користується великою популярністю. І це не випадково!
Лимонад відмінно справляється з жагою і, що важливо, є вітамінізованим напоєм за рахунок свіжих фруктових соків.
Спочатку лимонад виготовлявся з лимонів, води і цукру, але в даний час заповзятливі господині фантазують з рецептом цього напою. Різноманітність рецептів лимонаду дозволяє приготувати напій з будь-якими фруктами і навіть з овочами, наприклад з огірком.
Для людей, контролюючих свою вагу і свою форму, існують рецепти лимонаду без вмісту цукру, але за смаком зовсім неотстающие від класичного напою!
Приготувати такий жаждоутоляющий напій зовсім нескладно і в домашніх умовах. Та й часу це займе зовсім небагато.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Апельсин - | 4 шт. |
Цукор - | 100 г |
Вода охолоджена (мінеральна з газом) - | 1 л |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 18 Ккал |
Обробити апельсини милом і окропом. Витягти м'якоть апельсинів і за допомогою блендера змішати її з цукром. Залити водою і остудити одержаний лимонад.
Приємного апетиту!
Апельсиновий лимонад із заморожених фруктів
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Апельсин | 4 шт (заморожених) |
Цукор | 1 кг |
Вода охолоджена (мінеральна з газом) | 9 л |
Кислота лимонна | 50 г |
Час | 30 хв + 8 годин |
Калорійність | 50 ккал |
Обробити апельсини з милом і обшпарити окропом. Потім на всю ніч відправити у морозильну камеру.
Переробити в м'ясорубці заморожені апельсини, попередньо порізані для зручності на шматочки.
Отриману апельсинову масу змішати з водою попередньо охолодженої і залишити на 10 хв.
Отриманий сироп процідити з допомогою сита або марлі. Потім розчинити в сиропі цукор і лимонну кислоту.
Розбавити лимонад 3 л води, розлити по ємностей і остудити в холодильнику.
Приємного апетиту!
Домашній напій з апельсинів і лимонів
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Апельсин | 2 шт (великих) |
Цукор | 100-150 г |
Вода охолоджена (мінеральна з газом) | 2,5 л |
Лимон | 1 шт (середній) |
Час | 20-30 хв |
Калорійність | 20 ккал |
Апельсини і лимон ретельно ополіскують і обливають окропом. Знімається шкірка, видаляють кісточки і перегородки.
Залишається одна м'якоть, з якої за допомогою марлі сік віджимається. Або для віджиму можна скористатися соковижималкою.
Цитрусові кірки не варто викидати. Необхідно порізати їх на шматочки і помістити в киплячу воду з цукром на 10 хвилин.
Отриманий сік процідити. В отриманий сироп додається свіжий цитрусовий сік і ретельно змішується.
Залишилося дати настоятися лимонаду і остудити його.
Приємного апетиту!
Запіканка з картопляного пюре — просте і смачне блюдо, яке можна приготувати з застояного продукту.
Як приготувати лимончелло в домашніх умовах. Пропонуємо на вибір рецепти на спирті, горілці або самогоні.
Як спекти класичний манник без кефіру в духовці, читайте в нашій статті.
Освіжаючий фреш з апельсинів, полуниці і м'яти
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Апельсин | 1 шт |
Полуниця | 300 г |
М'ята | На розсуд |
Лід | 300 г |
Питна вода (мінеральна з газом) | 1,5 л |
Час | Приблизно 120 хв |
Калорійність | 29 ккал |
Перед тим як заповнювати ємність необхідно обробити фрукти. Полуницю промити і очистити від хвостиків, апельсини помити з милом і прополоскати під окропом.
У ємність поміщається лід. Поверх нього м'ятний і полуничний шар (полуницю нарізати великими шматочками), потім шар апельсинових шматочків. Залити заздалегідь охолодженою водою і дати настоятися протягом години.
Приємного апетиту!
Лимонад з овочами
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Цукор | 75 г |
Охолоджена вода мінеральна з газом | 1,5 л |
Огірок | 3 шт |
Великий солодкий перець | 1 шт |
Лайм | 1 шт |
Лимон + апельсин | 3 шт + 1 шт |
Гілочки м'яти | На розсуд |
Час | 90 хв |
Калорійність | 18 ккал |
Для початку ретельно обробляються всі овочі і фрукти з милом і під окропом. Два огірки та перець нарізати тонкими кружечками і окремо один від одного засипають цукром по 50 г на кожен вид овочів.
Овочі настоюють близько години. Перед самим приготуванням нарізається тонкими кружечками огірок і один лимон. З двох лимонів, лайма і апельсина віджати сік. На дно поміщаються гілочки м'яти, чайна ложка цукру, цедра і отриманий сік.
Залити все холодною водою з газом. Додаються кружечки лимона, перцю і все огірки з отриманим цукровим сиропом.
Охолоджується напій в холодильнику протягом півгодини. Подавати лимонад в прикрашених келихах.
Приємного апетиту!
Корисні поради
Як вибрати апельсини і на що звернути увагу:
- При виборі апельсинів велику роль відіграє зовнішній вигляд апельсинів. Бажано вибирати фрукти без видимих слідів механічного впливу та впливу комах. Поверхня апельсина повинна бути чистою і злегка горбистій.
- Великі фрукти, привезені з Іспанії, стануть відмінним десертом, а ось марокканські і єгипетські є менш великими, але не менш солодкими і такі фрукти більше підходять для лимонаду.
- Чим товще шкірка у апельсина, тим легше її видалити.
Про користь і шкоду
- Вживання апельсинового соку протипоказано особам із захворюваннями ШКТ, а ось розбавлений сік в лимонаді не зашкодить.
- Для людей, схильних до розвитку цукрового діабету, не рекомендується додавати багато цукру в лимонад, т. к. в фруктах також є цукор.
- Домашній лимонад (неохлажденный) здатний допомогти при лікуванні захворювань горла, т. к. цедра володіє антибактеріальними властивостями.
Як подати лимонад?
Для святкової атмосфери можна прикрасити келихи, в яких буде поданий лимонад.
- Додати в келих оригінальну соломинку;
- Додати декоративний коктейльний парасольку;
- Помістити в келих пучок тархуну або м'яти;
- Прикрасити обідок келиха цукровий інеєм. Для цього: змастити краю келиха або склянки часточкою лимона або апельсина і занурити в цукор;
- На край келиха насадити гурток/полкружка лимона, полуниці або вишні;
- Прикрасити шматочками льоду різної форми і кольору.
Готуючи напої для гостей або для самих себе, варто віддати перевагу домашнього лимонаду в силу його складу вітамінізованого і варіативності рецептів.
Велика кількість рецептів освіжаючого лимонаду з апельсинами дозволяє приготувати напій до будь-якого випадку.
Лимонад можна подавати до званого вечері або ж приготувати його просто для втамування спраги всієї родини.