Як приготувати домашній сир з сиру і молока
Кожному, напевно, знайомий з дитинства смак плавленого домашнього сиру. Сьогодні на прилавках супермаркетів можна знайти величезну кількість сирів різного виду, але приготовлений своїми руками сир не зрівняється з ними за смаковими якостями натуральності продукту.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сиру - | ½ Кілограма |
молока свіжого - | 500 мілілітрів |
масла вершкового - | 50 грамів |
яєць - | 1 шт. |
кухонної солі - | щіпка |
соди - | на кінчику ножа |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 г: 250 Ккал |
Спосіб приготування домашнього сиру з сиру і молока:
- Налите в каструлю молоко, поставити на повільний вогонь;
- Сирок розім'яти з допомогою виделки;
- Коли молоко закипить, в нього покласти підготовлений сир;
- Вміст каструлю ретельно перемішується, не вимикаючи вогонь. Сир повинен перетворитися в грудку, а від молока відскочити сироватка. За часом це займає приблизно дві хвилини;
- Одержаний сирний згусток перекласти в дуршлак, на дно якого попередньо потрібно покласти марлю;
- Хвилин через двадцять, коли сироватка повністю зіллється, добре віджати сир;
- Шматочок масла розтопити в алюмінієвій каструлі;
- Теплий сир розкришити і покласти в каструлю;
- Додати солі і соди;
- В окремій мисці заздалегідь збити виделкою куряче яйце;
- Яйце влити в сир і швидко перемішати, щоб воно не почало варитися;
- Коли вміст каструлі перетвориться в сирну масу, її потрібно перелити в миску і почекати, поки він не охолоне.
Плавлений сир домашній з молока і сиру
Потрібно:
- сиру – 2 кілограми;
- коров'ячого або козячого молока — 2 літри;
- вершкового масла – 200 грамів;
- 2 яйця;
- 1 столова ложки харчової соди;
- сіль кухонна.
Час приготування: 1 год.
Калорійність: 250 ккал/ 100 г.
Спосіб приготування домашнього сиру плавленого:
- У каструлі залити молоком сир і включити повільний вогонь. При варінні ретельно перемішувати, кисломолочний продукт не повинен прилипнути до дна каструлі;
- Коли в каструлі почне з'являтися сироватка, її треба зняти з плити;
- За допомогою марлі процідити сирну масу і почекати кілька хвилин, щоб сироватка повністю втекла;
- На сковороду кладуть зварений сир, підталий шматочок масла, яйця, сода і сіль;
- Продукти перемішати до однорідної маси і поставити на слабкий вогонь;
- Масу безперервно перемішувати, поки він не перетвориться в тягучу масу. Це займе приблизно сім хвилин;
- Готовий продукт перелити в миску і дати час на охолодження. Миска накривається кришкою або харчовою плівкою: це запобіжить поява сухої кірки.
Рецепт приготування домашнього сиру без молока
Інгредієнти:
- сільський сир – 500 грамів;
- куряче яйце;
- харчова сода – ½ чайної ложки;
- сіль – чайна ложечка;
- спеції будь-які.
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність: 300 ккал/ 100 г.
Спосіб приготування сиру без додавання молока:
- Підготовлені інгредієнти потрібно перемішати в мисці міксером або виделкою. Сирна маса повинна бути однорідною. Наявність грудочок не вітається;
- Сир готується на водяній бані: у велику каструлю поставити каструлю меншу за розміром. В першу налити води, щоб вона не доходила до країв другий;
- Каструлю поставити на плиту і включити повільний вогонь. Коли вода почне закипати, викласти в маленьку каструльку збитий сир. Під час його приготування потрібно постійно помішувати;
- Сир буде готовий приблизно через вісім хвилин;
- Готовий сир в гарячому стані акуратно перелити в глибоку тарілку і остудити.
Кисло-солодкий соус для м'яса або курки — візьміть на замітку рецепт як в Макдональдсі.
Як приготувати неймовірно смачні стегенця: рецепти з фото і покроковими підказками.
Як приготувати пряні креветки в клярі — рецепт як в Макдональдсі.
Домашній сир з додаванням грибів
Інгредієнти:
- 1 кілограм сиру;
- 400 грамів свіжої сметани;
- 25 грамів грибної приправи;
- 600 грамів печериць;
- 100 мл соняшникової олії.
Час приготування: 2 години 30 хвилин.
Калорійність: 225 ккал/ 100 г.
Спосіб приготування смачного продукту:
- Гриби потрібно потримати двадцять хвилин у воді, додавши в неї кілька крапель соку лимона. Після чого обполоснути, підсушити, нарізати тонкими скибочками. Обсмажити на розпеченому рослинному маслі;
- Сир, сметану і грибну приправу збити міксером;
- Сирну масу потрібно залишити на дві години, після чого приготувати на водяній бані до готовності;
- У каструлю додати остиглі гриби і, ретельно перемішавши, готувати ще одну хвилину. Продукт не повинен прилипати до стінок каструлі;
- Готовий сир перелити в миску і остудити.
Плавлений десертний сирок з сиру
Інгредієнти:
- 400 грамів сиру;
- 100 грамів гіркого шоколаду;
- 2 столових ложки цукрового піску;
- 750 мілілітрів молока;
- чайна ложка харчової соди.
Час приготування: 90 хвилин.
Калорійність: 320 ккал/ 100 г.
Спосіб приготування:
- Соду і сир перемішати з допомогою блендера;
- Влити молока і перемішати до однорідної маси;
- Вершкове масло розтопити;
- Сирну масу викласти в глибоку металеву миску, влити розтоплене масло;
- Миску помістити у велику каструлю, заповнену водою;
- Коли вода закипить, сирок потрібно готувати двадцять хвилин до утворення однорідної маси. Під час приготування не забувати постійно помішувати;
- У готовий гарячий сир додати шоколаду і цукру, перемішати;
- Перелити в іншу миску і остудити.
Поради кулінарів
- Коли сир почне нагріватися, він перетвориться в тягучу масу, перемішувати яку складно. Тому краще всього скористатися товкачиком з дірочками;
- З одного кілограма сиру виходить приблизно 600 грамів готового сиру;
- Краще всього брати каструлю або сковороду з товстим дном;
- Якщо при пробі сир пристає до зубів, значить він готовий;
- Для перемішування сирної маси краще всього використовувати дерев'яну ложку;
- На злитою сироватці можна поставити тісто на млинці, булочки або приготувати окрошку;
- На прилавках часто можна зустріти сирний продукт. Для приготування сиру він не підходить. Домашній сир вийде тільки з натурального сиру.
Якщо у вас в холодильнику залежався пакетик сільського сиру, не поспішайте його викидати! Порадуйте своїх близьких бутербродом з домашнім сиром, приготованим до сніданку. Не бійтеся експериментувати і додавати в нього гриби, зелень і спеції.