Курячі стегна в мультиварці — апетитно і легко!
Курка часто стає традиційним блюдом на сімейне застілля. І не дивно, адже курка – універсальний продукт.
Її можна зварити на пару, згасити, посмажити, запекти – це ціле джерело страв. Багатьом людям особливо подобаються курячі стегна, адже вони такі соковиті!
Ми підкажемо, як приготувати курячі стегна, щоб догодити всьому сімейству. А мультиварка зможе перетворити процес готування до приємне дозвілля.
Для того щоб їжа з мультиварки була ще апетитніше, незайвим буде знати деякі секрети:
- Курка з гарніром, наприклад макаронами або кашами, смачніше все приготується на програмі «Плов»;
- «На пару» чудово варяться дієтичні страви. У м'ясі не буде ні грама зайвого жиру;
- Програма «Гасіння» зможе пом'якшити навіть найбільш жорсткі волокна м'яса;
- З програмою «Випічка» м'ясо буде сочитися, як після духовки, тільки без хрусткої скоринки.
Ще кілька важливих моментів при виборі курячих стегон:
- Для приготування в мультиварці найкращим вибором будуть саме охолоджені стегна, ніж заморожені;
- У м'яса повинна бути рівна шкірка без плям рожево-жовтого кольору;
- Перед покупкою понюхайте м'ясо, воно не повинно мати яскравий або противний запах.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Курячі стегна - | 6 шт |
Часник - | 3 зубчики |
Сіль - | за бажанням |
Спеції - | за бажанням |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 185 Ккал |
Приготування гранично нескладне: курку обмиваємо і обтираем зайву вологу з допомогою паперових рушників або серветок. Натираємо м'ясо сіллю і вашими улюбленими спеціями.
Кладемо курочку на дно чаші мультиварки в один або більше поверхів (пов'язане з величиною шматків). Ріжемо часник на тонкі пластиночки і укладаємо поверх курки.
Запускаємо електронну помічницю в режимі «Випічка» на 1 годину. Через півгодини від запуску перевернути стегна на іншу сторону.
Ситне блюдо: курячі стегна з картоплею
Приготувати цю страву не складе великої праці, дотримуючись наших вказівок. Інгредієнти:
- Стегно куряче – 3 шт;
- Помідор – 2 шт;
- Часник – 3 зубчики;
- Болгарський перець – 1 шт;
- Картопля – 6 шт;
- Вода – ¼ склянки;
- Майонез – 50 г;
- Сир – 70 г;
- Сушена зелень, приправа сіль – за бажанням;
- Рослинна олія – 2 ст. л.
Спочатку добре промиваємо м'ясо і знімаємо шкірку, а також жир. Включаємо програму «Смаження» (або «Випічка») на 15 хвилин.
Ллємо в мультиварочную каструлю соняшникова або оливкова олія і викладаємо курку. Залишимо її там з відкритою кришкою, а поки займемося овочами.
Знімаємо з помідорів шкірку, очистити картоплю від шкірки, перець від серединки. Нарізати овочі будь-яким зручним способом.
Натираємо сир на дрібній тертці і розминаємо часник. Як тільки програма «Смаження» закінчиться, в чашу мультиварки потрібно скласти овочі, часник, залити все це гарячою водою, присолити і приправити за смаком.
Наверх виливаємо майонез і зсипаємо натертий сир. Закриємо кришкою і запускаємо функцію «Гасіння» (або «Суп») на 40 хвилин.
Стегенця в сметані в мультиварці
Багато господинь задаються питанням, як же вибрати мультиварку. Зараз на ринку вибір досить багатий, і можна говорити про те, що мультиварки Редмонд прекрасно проявили себе на ринку як зразковий і якісний товар.
Курячі стегна в сметані, якщо довірити їх приготування мультиварці Редмонд, вас приємно здивують. Інгредієнти:
- Курячі стегенця – 6 шт;
- Сметана – 100 г;
- Спеції, сіль – за бажанням.
Промийте м'ясо в холодній воді, обсушити і посоліть. Натріть стегна спеціями і змастіть сметаною. Покладіть їх у каструлю.
Тепер увімкніть на мультиварці режим «Гасіння» на 1,5 години. Чарівний запах не змусить себе чекати.
В сметанно-томатному соусі
До стегенець, приготований за цим рецептом, чудово підходить гарнір з овочів, зварені на пару.
А якщо ви любитель більш ситної їжі, тоді вам чудово підійде крупа в якості компаньйона до курки. І смачно, і не складе особливої праці.
Інгредієнти:
- Курячі стегенця – 6 шт;
- Томатний соус – 100 р;
- Сметана – 100 г;
- Кмин – 1 год. л.;
- Сіль – за бажанням.
Маємо курочку в чашу мультиварки. Змішуємо сметану з соусом томату.
Замість томатного соусу може виступити дрібно нарізаний помідор. Заливаємо стегна сумішшю і додаємо кмин.
Потім необхідно старанно перемішати. Включаємо мультиварці на режимі «Випічка» на 1 годину.
Рецепт для тих, хто на дієті
Курячі стегна в мультиварці на пару, крім того, що дуже просто готуються, є ще і дуже легкими для травлення, тому добре підійдуть тим, хто віддає перевагу дієтичне харчування, а на додачу ще й дітям з 1 року.
Інгредієнти:
- Стегна курки – 3 шт;
- Приправа – за бажанням;
- Цедра 1 лимона.
Промиємо м'ясо і знімемо шкірку. Натираємо курку приправами, якими вам подобається.
З допомогою терки знімаємо цедру з 1 лимона і приєднуємо до курки. Змішуємо і не чіпаємо 10 хвилин.
Через це час складаємо м'ясо в миску для готування на пару і наливаємо в каструлю мультиварки 3 мультистакана води. Поставимо час «Варіння на пару» на 40 хвилин.
Рецепт з сиром у фользі
Для тих, хто віддає перевагу дуже соковите м'ясо є цей рецепт. В кульочках з фольги курячі стегенця будуть практично у власному соку.
Інгредієнти:
- Курячі стегна – 3 шт;
- Сир – 100 г;
- Приправа з паприкою – за бажанням;
- Сіль – за бажанням.
Ретельно промиваємо стегенця і робимо на них невеликі надрізи. Сир нарізаємо на скибочки і укладаємо в надрізи на курці.
З'єднуємо сіль з приправою і змащуємо цією масою курку. Кожне стегно пакуємо в фольгу і викладаємо в чашу. Включаємо на мультиварці функцію «Випічка» і готуємо 2 години.
В соєво-гірчичному соусі
Якщо є пекуче бажання приїлися продукти розкуштувати знову, приготуйте цю страву. Ваші домашні неодмінно оцінять цей незвичайний смак.
Інгредієнти:
- Стегна курячі – 2 шт;
- Соєвий соус – 1 ст. л;
- Французька гірчиця – 1 ч. л;
- Мед – 1 ч. л;
- Рослинна олія – 1 ст. л;
- Сіль, перець – за бажанням.
У мисці з'єднуємо соєвий соус, мед, гірчицю, приправи. Перемішати соус до однорідної щільності.
Курку обмиваємо і обтираем паперовими рушниками. Кладемо в ємність і заливаємо підготовленим соусом.
Прибираємо в холодильник на півгодини. По закінченню цього часу змащуємо чашу маслом і кладемо м'ясо на дно, кістками донизу.
Встановлюємо функцію «Випічка» на 20 хвилин. Через це час повернемо курку іншою стороною, і залишимо в тому ж режимі ще 20 хвилин.
Гуляш з курячого філе в мультиварці, ще один смачний і корисний рецепт, який варто взяти на замітку.Читайте наші поради та рекомендації як швидко розморозити м'ясо в мікрохвильовці без шкоди.Дивовижний рецепт курячих крилець в медово-соєвому соусі на #deletetag#/retsepty-blyud/myaso/kurinye-krylyshki-v-medovo-soevom-souse.html
Соковиті стегенця в мультиварці
Смак м'яса, яке приготували за цією методикою, чудово збагатить гарнір з картоплі, звареного на пару або білий розсипчастий рис. Таке блюдо можна без сумнівів подавати під час урочистих випадків.
Інгредієнти:
- Стегна курки – 6 шт;
- Часник – 3 зубчики;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт;
- Вершки – 250 мл;
- Кетчуп томатний – 100 г;
- Консервована кукурудза – 1 банка;
- Масло рослинне – 3 ст. л;
- Морква – 3 шт;
- Лимон – ½ частину;
- Сіль – за бажанням.
Очищаємо овочі від шкірки, шаткуємо цибулю вузькими півкільцями. Ллємо в каструлю масло і скидаємо туди цибулю.
Встановлюємо функцію «Смаження», пасеруємо цибулю 7 хвилин виймаємо в тарілку. Вимиємо м'ясо і натремо сіллю.
Укладемо курку в каструлю. Роздавлений часник відправляємо слідом за стегенцями.
З'єднаємо вершки і кетчуп, разболтаем виделкою і виливаємо на стегна. Морква шаткуємо кружечками, видобуваємо сік з лимона і кладемо в чашу.
Кукурудзу в парі з цибулею кладемо поверх усього і розподіляємо по поверхні. Поставимо режим «Випічка» на мультиварці і чекаємо 45 хвилин.
Отже, тепер ви знаєте, що можна зробити з курячих стегон за допомогою електронної помічниці. З цього моменту ви зможете здивувати ваших домашніх, приготувавши знайоме і банальну страву по-новому.